שאלה בקשר לחיבור מחשב למסך ולטלוויזיה דרך 2 כרטיסי מסך
שלום,
יש לי מחשב עם 2 כרטיסי מסך שבכל אחד מהם יש יציאה אחת מסוג VGA וDVI.
אני מצליח לחבר את הטלוויזיה והמחשב לאותו כרטיס מסך בו זמנית.
השאלה היא האם אפשר לחבר את המסך לכרטיס מסך אחד בDVI ואת הטלוויזיה לכרטיס המסך השני בDVI.
תודה מראש,
יש לי מחשב עם 2 כרטיסי מסך שבכל אחד מהם יש יציאה אחת מסוג VGA וDVI.
אני מצליח לחבר את הטלוויזיה והמחשב לאותו כרטיס מסך בו זמנית.
השאלה היא האם אפשר לחבר את המסך לכרטיס מסך אחד בDVI ואת הטלוויזיה לכרטיס המסך השני בDVI.
תודה מראש,
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לא רואה סיבה שזה לא יעבוד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא תמיד זה עובד אוטומטית. אתה צריך לאפשר את המסכים בהגדרות כרטיסי המסך, איפה שמשנים רזולוציה. יש שם ריבועים עם מספרים בתוכם שמייצגים מסכים. נסה לעשות עליהם כפתור ימני ולבחור ב-Attached (מחובר).
תודה רבה, הצלחתי לחבר את הטלוויזיה לכרטיס המסך השני.pixies כתב:לא תמיד זה עובד אוטומטית. אתה צריך לאפשר את המסכים בהגדרות כרטיסי המסך, איפה שמשנים רזולוציה. יש שם ריבועים עם מספרים בתוכם שמייצגים מסכים. נסה לעשות עליהם כפתור ימני ולבחור ב-Attached (מחובר)....
כרגע המסך מוגדר כמסך ראשי והטלוויזיה כמשנית (extend).
האם יש תוכנה שנותנת אופציות נוספות כמו לדוגמא הקשת כפתור מסויים ע"מ לעבור מהמסך לטלוויזיה וכו'.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
למה לחבר שני כרטיסי מסך אם לכרטיס אחד יש את שני החיבורים שאתה צריך?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא מכיר תוכנה שעושה את זה ספציפית בלחיצת כפתור, אולם ניתן להגדיר כמעט בכל תוכנת מדיה סנטר (מדיה פורטל, ויסטה מדיה סנטר וכו) שתמיד תעלה רק במסך מסויים.
למשל, המחשב מחובר למסך מחשב בחדר מחשב ולטלוויזיה בסלון, וחיברת אל המחשב שלט או מקלדת אלחוטית כלשהי. ברגע שתלחץ על הכפתור שמפעיל את תוכנת המדיה סנטר, תוכל להגדיר אותה שתמיד תעלה במסך של הטלוויזיה בסלון.
עוד אפשרות זה להגדיר את שני המסכים ב-Mode של Clone במקום Extended Mode, ואז שניהם יציגו בדיוק אותה תמונה. החסרון הוא ששני המסכים צריכים להיות על אותה רזולוציה וזה לא תמיד מצב אידאלי אם לשני המסכים אין רזולוציה מומלצת זהה. יש איזושהי תוכנה שפותרת את הבעייה הזו, אבל לא ניסיתי אותה עדיין.
למשל, המחשב מחובר למסך מחשב בחדר מחשב ולטלוויזיה בסלון, וחיברת אל המחשב שלט או מקלדת אלחוטית כלשהי. ברגע שתלחץ על הכפתור שמפעיל את תוכנת המדיה סנטר, תוכל להגדיר אותה שתמיד תעלה במסך של הטלוויזיה בסלון.
עוד אפשרות זה להגדיר את שני המסכים ב-Mode של Clone במקום Extended Mode, ואז שניהם יציגו בדיוק אותה תמונה. החסרון הוא ששני המסכים צריכים להיות על אותה רזולוציה וזה לא תמיד מצב אידאלי אם לשני המסכים אין רזולוציה מומלצת זהה. יש איזושהי תוכנה שפותרת את הבעייה הזו, אבל לא ניסיתי אותה עדיין.