דינמיקה מלאכותית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #1 

משהו לא מסתדר לי.רוב חיי אני מבלה בשמיעה ונגינה כולל קונצרטים,הרכבים קאמריים קטנים בכל מיני סוגים של אולמות עם אקוסטיקה מגרועה ועד פנטסטית,קוצרטים גדולים בהיכל התרבות, ציק קוריאה באודיטוריום בחיפה וגם בצמח ואני פסנתרן קלידן בעצמיומופיע הרבה,כל ההקדמה הזו באה להסביר בעייה שיש לי בשמיעת דיסקים)בוויניל לא היתה בעיה כזו(הבעיה היא במעבר מעוצמה נמוכה במוזיקה לעוצמה גבוהה,המעבר נשמע לי מוגזם לגמרי,לא מציאותי בכלל,מדברים גם על מגברים דינמיים כעל יתרון, לי זה נשמע חיסרון,בכל פעפ שאני שומע מוזיקה למשל פסנתר בעוצמה מסוימת פתאום במעבר לעוצמה חזקה,אני קופץ,אמנם זה בריא אבל לא אמיתי,השאלה היא עם לעוד מישהו זה מפריע,ואם כן האם יש מכשירים שנותנים את הדינמיקה האמיתית לפי דעתי בכל אופן.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אני מנסה להבין משהו שאני חושב שאתה מבלבל.

האם הבעיה היא שהמערכת לא נשמעת לך "נכון" בווליום גבוה או שהדינאמיות של ההקלטה ב-CD היא גבוהה מהדינאמיות האמיתית שאתה מכיר?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

שאלה מעניינת,
הבנתי שההבדלים בעוצמת הסאונד הנמוכה של קטע מסוים לעוצמה הגבוהה של אותו קטע - נשמע לך לא טבעי.

בתור פסנתרן, האם פסנתר נשמע לך במערכת כמו במציאות?

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

דינמיקה ועוד הפרעה

שליחה #4 

אנסה לענות,לא משנה הווליום,הדינמיקה חריפה מדיי,כאילו שנניח במציאות זה עוךה מ2 ועד 7 אז במדיה הדיגיטליתזה קופץ עד 9 וזה הרבה ומי שיושב מאזין לפסנתר חי לא שומע את המעבר הדינמי הזה בחדות כזו,דרך אגב זה קורה גם בהקלטות תזמורתיות,אני שומע גם הרבה גאז בבית, נדמה לי שההפרעה הזו פחותה,והאמת שיצא לי לשבת מעט בקונצרטים של גאז,אבל במערכת הביתית אני פחות סובל מהמעברים האלה מאשר בהקלטות קלאסיות,קאמריות ופסנתר,אגב תשובה לאיצו הפסנתר נשמע כמעט מעולה,במערכת פרה מנורות עם שני מונובלוקים מנורות שידוע לי שנבנו בזמנו בידי יגאל סבו עם רמקולים אלקטרוסטטיים של קואד,שמעתי את הפסנתר הטוב ששמעתי מחיי,ואם כבר מדברים יש עוד בעיה,הפעם זה ברור לי שזה אפקט שחברות ההקלטה מכניסות לדיסקים הקלאסיים,מי ששומע פסנתר בתקליט וויניל ואני שמעתי הרבה בלשון המעטה שומע פסנתר,אם זה הוקלט באולם גדול שומעים את זה בפרופורציה,בדיסק שומעים את הכלי כאילו שמנגן באולם גדול וריק, בשפה המקצועית הרבה ויותר מדי reverb בנוסף לדינמיקה המוגזמת

איתמר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 254
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

אין ספק שרוב ההקלטות של פסנתר קלאסי ( ולעיתים גם ג'ז ) שיצאו בשנים האחרונות יוצרות תחושה של פסנתר ענק כאילו הנחת את האוזן בתוך התיבה, אולי זו הסיבה לכך שהמעברים קיצוניים יותר בין תחום דינמי אחד לרעהו.
איתמר.

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

תוסף

שליחה #6 

אני מכיר מישהו שלא שומע קלאסי בדיסקים מהסיבה הזו,עוד משהו שתמיד מאד הפריע לי היתה בעיה הפוכה.שהייתי שומע מוזיקה סימפונית ברדיו fm stereo כל פעם שהתזמורת היתה מנגנת תו חזק הכל היה נחנק

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

כנראה זה מה שנקרא לנפח / לצבוע את המקור.

שליחה #7 

הרבה רמקולים ומגברים עושים את זה ברמה כזו או אחרת.

ד"א, לדעתי לרובנו זה נשמע יותר טוב מאשר ללא הניפוח והצבע (לפחות בהאזנה למשך זמן קצר).

peter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331

שליחה #8 

איני מבין גדול בנושא, וכנרא ההערה שלי אינה במקום, אבל, אולאי, ההקלטות שאתה שומעה אינן מן האיכותיות ביותר? הבנתי שקיימת בעיה בהקלתה וmastering של הקלטות קלסיות, ככל הנראה עקב היקף שוק המצומצם ומחירים הנמוכים של הדיסקים. רק לפני כמה חודשים התחלתי להיתעניין בטכניקות הקלטה שונות, עקב התחספותי להקלטות של CHESKY RECORDS, הם נותנים הסברים מפורתים על עופן ההקלתה, ציוד, מיקום וכ"ו, ומסבירים עד כמה זה חשוב ומשפיע. מאניין עם גם בהקלטות של החברה הזו אתה סובל מאותן ההפרעות?
P.S.
צ'סקי בעצמו פסנתרן, והרבה מהדיסקים מתמקדים בקלי הזה.
I will never be free
I shall never be released
From the chains that bind me
That torture and blind me
And keep me from peace

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

דינמיקה מלאכותית

שליחה #9 

הכוונה לחברות מאד נחשבות,פיליפס, דויצה גרמופון,דקה, גם הקלטות ישנות וגם חדשות,למשל פוגורליץ מנגן שופן באחר מנגן סקרלטי,פעם היה לי דיסק של חברת היפריון פסנתרנית שאינני זוכר את שמה מנגנת דביוסי,הקלטה גרועה מחברה יוקרתית,אתם יודעים מה?עלה לי רעיון הקלטה משובחת,השמעה גרועה ולא בגלל המערכות המשמיעות

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #10 

זה מאוד מוזר לי מה שאתה מתאר, מהסיבה הפשוטה - התחום הדינמי (על הנייר) של CD ועל אחת כמה וכמה של תקליט, נמוכים בכמה רמות מהיכולת הדינאמית של כלי נגינה ובטח ובטח של האוזן.
אי לכך, אחת הבעיות שתמיד מנסים להתמודד עימם בשיחזור אודיו הוא התחום הדינאמי.

יתרה מזאת, ברוב ה-CD אף פעם לא משתמשים בכל התחום הדינאמי, כלומר, יש קומפרסור בשלב העריכה.

אחד היתרונות של מערכות מבוססות שופר הוא הדינאמיות המעולה שלהם.
נראה לי שהבעיה היא אחרת, ואתה מייחס את זה לדינאמיות.

מבחינתי זה להיפך, התחושה שלי היא שרוב המערכות אף פעם לא מספיק דינאמיות.
About.me

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

דינמיקה

שליחה #11 

נראה שאיפיוני דינמיקה גם בנגינה וגם בשמיעה אמורים להיות זהים או דומים,אנחנו הנגנים למשל בביצוע מתווים משנים כל הזמן את העוצמה,אבל לעולם אפילו שאני יושב לנגן על פסנתר כנף באורך שני מטר ושבעים אינני מגיע לכיווץ הצוואר מפני העוצמה הפתאומית,בא נאמר שלועלם לא מצאתי את הווליום הרצוי שבו לא יהיה צורך לרוץ למגבר להגביר או להנמיך,אתה יודע מה אם נופל בידך דיסק של שופן בביצוע פוגורליץ שמנגן 4 סקרצו לא תצטרך לשמוע הרבה,בצליל הראשון שמנוגן בדיסק תבחין במה שאני מתאר

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

דינמיקה

שליחה #12 

יש הקלטה בוויניל של פסנתרן ששמו מיכלאנגלו שמנגן יצירה מאת שומאן שנקראת קרנבל,שם שומעים את הפסנתר כאילו שאתה יושב על כסא הפסנתרן,בלי ריברב)reverb) ובלי מעברי עוצמות שלא קיימות במציאות,אתם מכירים מישהו שקיבל צפצופים באזניים מנגינה על פסנתר?

amirbaro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 115

ההקלטות הישנות שהיו פעם על גבי הפטיפונים היו ללא עיבוד אות

שליחה #13 

ובעצם ,התחום הדינאמי של הצליל המקורי נשמר כמעט בשלמותו על גבי הפטיפון.
בעולם הדיגיטלי לכל אורך ההקלטה ישנם משחקים אם הם אוטומטים(AGC -AUTOMATIC GAIN CONTROLL) ואם הם ידניים על מנת לשמור על עוצמת אות מקסימלית.
באמצעות דרך זו ניתן לדגום את הסיגנל ביותר "רמות דיגיטליות" על גבי הדיסק ולשחזר את הסיגנל חזרה לאנלוגי באיכות המקסימלית.

זאת אומרת שהכל תלוי בהקלטה הדיגיטלית. יתכן ותמצא דיסקים עם תחום דינאמי כמו במציאות אך רוב הסיכוי שאיכות הסאונד תהיה גרועה.

guy26
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89

מרטין...

שליחה #14 

למה אתה מתכוון מערכות מבוססות שופר?

amirbaro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אני חושב שמה שמרטין מדבר עליו זה על דינמיקה בתחום התדרים

שליחה #15 

הבעיה שילידעפים הציג פה זו הדינמיקה בעוצמת השמע.

אני מבין נכון?

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

נכון

שליחה #16 

נכון

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #17 

מערכות מבוססות שופר - רמקולי שופר.

תמונה

אין דבר כזה : דינמיקה בתחום התדרים.
הדינמיקה היא רק בעוצמה.

ילדיעפים, אני לא מצליח להבין, כי אין לי ספק שהתחום הדינאמי של המערכת שלך לא מתקרבת לחיים האמיתיים מצד אחד ומצד שני, רוב ההקלטות עוברות קומפרסיה מלאכותית בכל מקרה ועל אחת כמה וכמה בתקליט.
אולי, מה שאתה מתאר הוא שבווליום גבוה המערכת נכנסת אצלך לעיוותים שפשוט לא נשמעים טוב וזה מה שנתפס לך כ"חזק מידי"....
About.me

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

ביאור

שליחה #18 

מרטין,הסברתי שהדבר קורה בכל סוג של ווליום,ומה שאני מנסה להסביר שהמערכת מבחינה דינמית עולה עולה על החיים,עולה בצורה שאין לה אחיזה במציאות,לא בנגינה השקטה ולא במעבר לעוצמה יותר חזקה,שוב פעם- לא קשור לווליום,המערכת שלי לא נכנסת לעיוותים,בשום ווליום,חס ושלום,אלוהים ישמור,מאין יבוא עזרי,וכו,אגב אם עושים קומפרסיה לתקליטים,מדוע זה נשמע כל כך טוב באופן יחסי,הרי על הנייר התכונות של המדיה הדיגיטלית,כמו יחס אות לרעש,תחום דינמי עולות בהרבה על האנלוגי,באחת התגובות הקודמות הסברתי שאני לא מצליח למצוא ווליום אמיתי שבו הקפיצות בעוצמת הנגינה, )לא עוצמת המערכת(מוגזמות

amirbaro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אני דווקא חושב שיש דינמיקה בתדר, לדוגמה:

שליחה #19 

תקשיבו לרדיו AM , הצליל נשמע גרוע מאוד כי רוחב הסרט של הצליל הוא צר מאוד.
כמו כן ,ישנם רמקולים שנשמעים "אטומים" בגלל מגבלת רוחב סרט -ז"א דינמיקה מוגבלת בתדר.
לעומת זאת יש רמקולים שנשמעים מאוד "פתוחים" שהם בעצם בעלי תחום דינמי רחב בתדר.

בעצם מסיבה זו רוב הרמקולים בנויים מכמה אלמנטים. כל אלמנט תורם בתחום הדינמי אליו הוא המסוגל להפתח והשילוב של כל האלמנטים יחדיו במידה ויש חפיפה טובה תיתן תחום דינמי רחב במיוחד.

peter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331

שליחה #20 

אי חושב שהבנתי למה ילדיעפים מתקוון, זה קורה בד"כ בהקלתות קלאסיות, שומעים את התזמורת( או קלי מסויים) מנגנת בשקט בשקט, ופיתעום בום!!! הנגינה הופכת חזקה ממש! וההבדל בין הדבר הזה במציאות לבין הקלטה הוא גדול. לפי משאני מבין זו בעיה של הקלטה, ואני לא בטוח שאפילו חברות ענק כמו דקה ודויצ'ה גרמופון תמיד משתמשים בציוד הטוב והמתאים ביותר להקלטות האלו. ושיו, קיימות חברות (כמו CHESKY) ששמות בראש עדיפותם איכות הקלטה. אגב, באחד מדיסקים לבדיקת מערכות של צ'סקי יש מבחנים לדינמיקה, אולאי כדאי לבדוק עם זה, בכדי להיות בטוח שהבעיה אינה במערכת, אלה בהקלטה.
I will never be free
I shall never be released
From the chains that bind me
That torture and blind me
And keep me from peace

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”