שאלה בנוגע לתכני 4X3 בממיר MAXHD

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
boim פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 496
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אהלן,
יש לי שאלה בנוגע לתכני 4X3 כאשר מחוברים דרך MAXHD - כלומר HDMI.
כיום, עם ה MAX הרגיל שמחובר ב RGB, הטלויזיה מזהה אם החיבור הוא 16X9 או 4X3 ומשנה את התצוגה לFULL או PANORAMIC בהתאמה (בגלל שהחיבור ב 21 פינים מוסיף את המידע).

בכל מקרה, רציתי לדעת מה קורה כאשר מחברים דרך HDMI/COMPONENT? הבנתי שאפשר להגדיר בממיר שלבד יעשה סוג של אפקט PANORAMIC וכך הטלויזיה בעצם חושבת שהיא מראה כל הזמן 16X9 (ו 1080i יכול להשאר בלי שינוי). האם אפשר להגדיר ששידור 4X3 יעביר כמו שהוא? כמובן שיש פה בעיה של רזולוציה, שצריכה לרדת. ואם כן, האם זה בכלל עדיף לתת לטלויזיה לעשות את המתיחה?

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

יש בממיר הגדרה של מתיחה אנכית שאמור כביכול לעשות את מה שמצב Panormic עושה. אבל, בשלב הזה המתיחה לא משהו (היא יותר כמו ZOOM) ויש איתה באגים, לכן היא לא מומלצת לשימוש. אני מאמין שבעתיד yes ישפרו את זה ויסדרו את זה. בשלב הזה אין מה לעשות. לכן, בשלב הזה מומלץ שהטלוויזיה תמתח את התמונה ולא הממיר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #3 

boim,

כרגע לא כדאי כלל להסתמך על הממיר שיעשה המרה כלשהי, כי במקרה שהוא עושה אותה, הוא עושה אותה רע.

boim פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אז מה בעצם קורה היום,
נניח שברגע שיש שידור SD הרזולוציה יורדת אוטומטית ל 480~. האם הטלויזיה תדע לזהות אם זאת רזולוציה של 16X9 או 4X3 אוטומטית (כדי להתאים את המצב) דרך חיבור HDMI? כי בזמנו הבנתי שזה עובד רק אם יש חיבור 21 פינים, שהמידע הזה עובר בנוסף (לדוגמה אם זה היה מחובר ב SVIDEO הטלויזיה לא היתה יכולה לעשות את המעבר בין מסך רחב לפנורמי)..

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אני חושב שזה תלוי בטלוויזיה. בעיקרון, אין התאמה אוטומטית כמו ב- SCART.

boim פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

יש טלויזיה שזה כן אוטומטית?
מה,כולם משנים את ההגדרה בטלויזיה בכל פעם שהם מעבירים ערוץ?

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אני לא חושב. כשמחובר ב- HDMI הטלוויזיה יכולה לשנות יחס מסך במעבר מ- SD ל- HD ולהיפך אם בממיר זה מוגדר על מצב AUTO. אבל כשזה יהיה ב- SD שום דבר לא מבטיח שזה ישנה מ- WIDE ל- PANORAMIC אוטומטית. מה שאתה מחפש יהיה זמין כש- yes תסיים יום אחד לתקן את המתיחה האנכית שלה ותפתור את הבאגים שקיימים עם זה. כמו שעפר אמר, אין מה להסתמך על זה בשלב זה.

boim פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

זאת בדיוק השאלה,
מה כולם עושים במעבר מ 16X9 ל 4X3 בשידורי SD? משנים ידנית כל פעם שעוברים מ YES1 לערוץ 10? נשמע לא הגיוני..

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

תתפלא, אני עושה את זה למעלה משנתיים (אין לי SCART בטלוויזיה). התרגלתי, אז זה לא כ"כ מפריע לי וגם כמות התכנים שאני רואה ב- 4:3 היא זניחה ביותר. הרוב המוחץ - יותר מ- 90% אני רואה ב- HD/מסך רחב. בוודאי שאני אשמח שהממיר יעשה את זה במקומי, אבל הוא צריך לעשות את זה טוב. כרגע זה לא המצב.

אפשר גם לחבר במקביל ב- SCART וב- HDMI וכשרואים SD להעביר לכניסת ה- SCART ואז המתיחה אמורה להתבצע אוטומטית.

EtchDee
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #10 

בתשובה לשאלה בתחילת השרשור: אפשר.

זה נקרא מצב Pillar Box וזה נמצא בהגדרות המתקדמות של הממיר.

אה, אנקדוטה משעשעת, התווכחתי רבע שעה על קיום האפשרות הזו עם הטכנאי בעת ההתקנה, הוא היה משוכנע שאין, שכולם רוצים מתיחה, והסתכל עליי כמו לעוף מוזר כשביקשתי לראות את ערוץ 2 במימדיו המקוריים ולא במימדים של משתתפי 'לרדת בגדול' :lol:

bporat
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 12 פעמים

שליחה #11 

EtchDee כתב:בתשובה לשאלה בתחילת השרשור: אפשר.

זה נקרא מצב Pillar Box וזה נמצא בהגדרות המתקדמות של הממיר.
...
הבעייה ב Pillar Box שהממיר לא משדר את התמונה ברזולוציה של SD - הוא מוסיף את הפסים השחורים כאילו הם חלק מהתמונה ומשדר הכל ברזולוציה של HD- ובכך מונע מהטלוויזיה לבצע את המתיחה החכמה.
הפתרון הוא לחכות ש- YES יוציא תיקון לבעיית ה- AUTO וברגע שיעבוד כמו שצריך, הממיר ישנה את הרזולוציה לבד.

boim פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

מה בדיוק הבעיה ב AUTO?

bporat
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 12 פעמים

שליחה #13 

boim כתב:מה בדיוק הבעיה ב AUTO?
...
אצלי כשאני מריץ הקלטות של תוכניות ב-SD התמונה נהיית שחורה ונעלמת, אחרים התלוננו שהתמונה עוברת בין 576i ו-576p, ומוציאה את הטלוויזיה מסנכרון.
בנתיים כולם ממליצים לא להשתמש ב- AUTO. אצלי לפחות מאז שעברתי ל- 1080 קבוע, העיות הפסיקו.
אבל תנסה, אולי לך יהיה מזל...

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”