תגובות למאמר: ביקור באולפני ההקלטות DB

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #2 

כתבה מעניינת לבוקר יום א' ...תודה!
מעמידה באור אחר את כל מי שמשקיע עשרות (מאות?) אלפי שח על מערכת ביתית...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #3 

כתבה מעניינת מאוד, ושונה מהרגיל!
הערה קטנה: ייתכן שאני טועה, אבל עד כמה שידוע לי, דליה רביקוביץ' עליה השלום הייתה משוררת ולא זמרת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #4 

כתבה מעניינת, תודה!
(Y)

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

משה,
כל הכבוד על הסיקור הנרחב!!!
(Y)
(עשיתי להערה שלי copy-paste).

תודה רבה על ערב מופלא!!!
הערב היה "עשיר" מכל הבחינות.
לאחר שסיימנו חזרתי הביתה והתחלתי למקם מחדש את הרמקולים לפי העקרונות הבסיסיים של החזרות מהרצפה מהקירות וטיפול בקיר ה"אחורי".
אפשר להגיד שיש תוצאות, אפילו טובות והמערכת מתחילה להפגין את הפוטנציאל שלה.

בקשר למה ששמענו שם, מבחינתי זה איזשהו "אישוש" שהכל מתחיל ונגמר באקוסטיקה.
הציוד האודיופילי ה"טיפוסי", תמיד יהיה מספיק טוב, בטח לא מהווה צוואר בקבוק ביחס לתנאים אקוסטיים זוועתיים שיש בתנאים ביתיים עם מגבלות אישה (אסתטיקה), מזגנים של השכנים, גרניט פורצלן, ויטרינות ענק וכו'...

הכי מצחיק, שחבורת אודיופילים שכמונו, כששומעים מערכת טובה ישר חושבים על איך לקנות את אותם הרמקולים והמגבר וכו'... [מוציא לשון]
כן ירבו מפגשים מעניינים כאלו (f)
יובל

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

הזמרת דליה רביקוביץ´? :oops:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78853
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5390 פעמים

שליחה #7 

אני חייב לומר שזו היתה אחת החוויות המעניינות ביותר עבורי בתחום האודיו.

כמובן שברמה האקדמית, להבין בדיוק מה עובר על הצליל כשהוא מוקלט (מדהים לראות עד כמה רחוק הדיסק מהמקור, וכמה התערבויות נעשות בדרך - לטוב ולרע). אבל, גם ברמה המעשית, לשמוע איך שומעים באולפן ועד כמה זה שונה מהותית ממה שבסוף מגיע לדיסק, הטכניקות שמשתמשים והסאונד שיש בחדרים הללו, זה באמת משהו מדהים.

ברמה האקוסטית, החדרים שם מטופלים באופן כ"כ קפדני, אבל גם מדהים לראות כיצד כל חדר יש לו אופי אקוסטי שונה (באופן מכוון!) כך שבעצם בכל חדר מערכת נשמעת אחרת לחלוטין. זה רק מראה עד כמה טיפול אקוסטי זה הדבר הראשון שצריך לשקול לפני החלפת ציוד בכלל.

החשש הגדול שלנו שפאנלים או אלמנטים אקוסטים לא יהיו אסטטים או שידרש שינוי מהותי בעיצוב הבית, לאו דווקא נכונים. כמה העצות הפרקטיות ששמענו שם (וגם המחירים של הציוד) הופכים את זה להרפתקאה לא כזו יקרה. בוודאי זולה מהחלפת רמקולים או אפילו כבלים.

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

oferlaor כתב:אני חייב לומר שזו היתה אחת החוויות המעניינות ביותר עבורי בתחום האודיו.

כמובן שברמה האקדמית, להבין בדיוק מה עובר על הצליל כשהוא מוקלט (מדהים לראות עד כמה רחוק הדיסק מהמקור, וכמה התערבויות נעשות בדרך - לטוב ולרע). אבל, גם ברמה המעשית, לשמוע איך שומעים באולפן ועד כמה זה שונה מהותית ממה שבסוף מגיע לדיסק, הטכניקות שמשתמשים והסאונד שיש בחדרים הללו, זה באמת משהו מדהים.

ברמה האקוסטית, החדרים שם מטופלים באופן כ"כ קפדני, אבל גם מדהים לראות כיצד כל חדר יש לו אופי אקוסטי שונה (באופן מכוון!) כך שבעצם בכל חדר מערכת נשמעת אחרת לחלוטין. זה רק מראה עד כמה טיפול אקוסטי זה הדבר הראשון שצריך לשקול לפני החלפת ציוד בכלל.

החשש הגדול שלנו שפאנלים או אלמנטים אקוסטים לא יהיו אסטטים או שידרש שינוי מהותי בעיצוב הבית, לאו דווקא נכונים. כמה העצות הפרקטיות ששמענו שם (וגם המחירים של הציוד) הופכים את זה להרפתקאה לא כזו יקרה. בוודאי זולה מהחלפת רמקולים או אפילו כבלים.
...
(Y)

מחירם של ה Westlake (עד כמה שזכור לי) הוא 10,000$, או שהרצון שלי לקנות אותם עשה המרה בשער נמוך יותר?
:lol:

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #9 

תודה על הסקירה המאלפת והמקיפה. (Y) (f)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

yuvalb,

לא בדקנו את המחיר המדוייק, רק הלכנו לפי ההערכה של מי שרכש אותם בזמנו. בהחלט יתכן שהם זולים יותר מכפי שנכתב.

לדעתי הם רק חלק מסביבה אקוסטית מדהימה וכפי שהבנתי שם, מערכת אודיו מורכבת לא רק מהאלקטרוניקה שבחדר אלא ממבנה החדר עצמו והאקוסטיקה שסובבת אותו.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #11 

משה,

יופי של כתבה (Y)

אני מצטרף בהחלט להרגשה שהצליל ששמענו שם היה לשמוע את המלאכים...
שירה? הזמרת אשכרה היתה בחדר שני מטרים מאיתנו. היה אפשר פשוט לגעת בה. מטורף.
התופים? פשוט שיעור פרטי עם המערכת. בחיים לא שמעתי ככה בייס דראם, סנייר ומצילות.
הבס? עשה לי וויברציות בכל הגוף

כל כך כל כך חבל שבדרך לדיסק האיכות האולטימטיבית הזאת מאבדת כל כך הרבה בתהליך המיקס עם הקומפרסייה המטורפת והעלאת ה-Gain המלאכותית לרמות לא סבירות.
בהקלטות חדשות זה דופק לגמרי את הטווח הדינאמי . בהקלטות ישנות או כאלו שבהן נעשתה המרה מפורמט אנאלוגי לפורמט דיגיטאלי המצב עוד הרבה יותר גרוע.
הדיסקים שהבאנו איתנו מהבית ושמענו בחדר שם נשמעו טוב יחסית אבל באמת ובתמים שאין מה להשוות
לסאונד שיצא מהקונסולה עצמה.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #12 

בתקופה שקנו אותם 100000 ש"ח היה מחירם.
יצא לי לשמחתי להקליט ולמקסס מספר פעמים בDB והאולפן הזה הוא לא פחות ממדהים (Y) (Y)
הSSL חלומית בעלת סאונד מתוק.
חדר ההקלטות בעל אקוסטיקה מדהימה.
זה בהחלט אולפן כמו שאולפן צריך להיות.

הWESTLAKE הם רמקולים מדהימים אך צובעים בטירוף את הסאונד.
רחוקים מלהיות מוניטורים מהימנים.
מבחינתי DB הוא הבחירה הראשונה לאולפן (באם התקציב מאפשר...) לעשות בו אלבום.
(Y) (Y)
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #13 

איזה כתבה - ממש עושה חשק :)

שאלת הדיוט - האם היום - כאשר פורמט הבלוריי יכול להכיל כ"כ הרבה מידע - לא ניתן להתקרב יותר אל המקור?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

המוח,

אכן, שמנו כמה דיסקים והם טיפה היו בהירים לטעמי, אבל הסאונד שאנחנו מתייחסים אליו זה הסאונד שהוקלט באולפן והושמע לנו.

אגב, היה שם נושא אחד שהועלה ושלא כ"כ כתוב במאמר וזה המירוץ למיליון (DB).

כל מפיק ויוצר רוצה שהסאונד שלו ישמע חזק ובדרך מאבד את כל הדינמיות של הצליל. יואב העלה את הנושא והציג אותו באופן כזה שבעצם מרבית היכולות של ה-CD נעלמות כיום ולא בשימוש בגלל המירוץ הזה לווליום מקסימלי.

דוגמא נהדרת לאיך שווליום הורס לחלוטין סאונד אפשר למצוא באלבום האחרון של METALLICA שנשמע די רע. הגירסא של GHIII מפורסמת בכך ששם הורידו במיקס את הווליום והוא נשמע טוב בהרבה. לדעתי אפשר בקלות להפחית את העוצמות במרבית ההקלטות כיום ולהגיע לתוצאות דינמיות בהרבה.

מה שהדהים אותי הכרי ב-WESTLAKE זה עד כמה הם היו צלולים גם בווליום גבוה, שבו אנחנו רגילים שעור התוף שלנו כבר מתחיל לעוות את הצליל.

bu13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #15 

תענוג לקרוא, מעניין ומעשיר!!
לו רק היה לי בית משלי "לטפל" בו אקוסטית... :)
"הילדים הם גשר אל עצמנו שנתן לנו הזמן"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

איתי,

עיקר העבודה שלהם היא כרגע לטובת CD, אבל ההתרשמות שלי היתה שיואב ושאר הצוות יותר מאמינים בפורמטים שניתנים להורדה (באיכות גבוהה כמובן מזו של CD), ופחות בפורמטים פיזיים.

קשה לדעת, אבל הם בכל מקרה שומרים את התוכן כפי שהיה במקור (בניגוד למה שעשו בעבר) כך שלא צריכה להיות בעיה אחרי כמה שנים לעשות עיבוד מחדש ולשעתק את התוכן לפורמטים מורכבים או מתקדמים יותר מכפי שיש לנו כיום.

בגדול, הם מראש עובדים כך - כלומר, עובדים ברזולוציות גבוהות ובקצבי דגימה מהירים יותר מכפי שיוצא בסופו של דבר לדיסק. אחד הנקודות הכואבות הם נושאי הדגימות וההמרות בין הפורמטים השונים והם מאוד נזהרים בתחום הזה.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #17 

oferlaor כתב:אבל ההתרשמות שלי היתה שיואב ושאר הצוות יותר מאמינים בפורמטים שניתנים להורדה (באיכות גבוהה כמובן מזו של CD), ופחות בפורמטים פיזיים.
...
בוודאי!

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #18 

עופר - אני מתכוון לאו דווקא באולפני DB אלא באופן כללי
סתם לדוגמא - האם אי אפשר לתת לנו בבית לשחק עם הכלים השונים? לבטל את הפסנתר והגיטרה - ולשמוע רק את הבס והזמר וכדו'?

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

החוויה הדגישה בפני מס' נקודות (שהיו ידועות לי, אפשר לומר, אך לא ממש קיבלו גושפנקא עד המפגש) ששמות די בפרופורציה את חשיבותו של הציוד:

1. ההקלטה - לא משנה איזה סט-אפ מנגן אם ההקלטה/מיקס לא טובים - שום דבר לא יעזור.
2. החלל שבו מנגן הסט-אפ - חייב להיות כזה שיספק למערכת בסיס טוב - נטול גלים עומדים והחזרים/דיספרופורציות.
3. התאמת גודל הרמקול לחלל - יואב/יונתן הזכירו זאת מס' פעמים כי אחת הטעויות הנפוצות ביותר היא שהרמקולים גדולים על הסלונים/חדרים בארץ. כמו כן, גם ככל שהרמקול גדול יותר אז ישנו מרחק שבו התנהגות הרמקול לא ניתנת לחיזוי (סדר גודל של עד מטר - שיכול "להפגש" עם גל עומד או עם פינת חדר וכו'...).

לדעתי, בהנתן שאחד או יותר משלושת התנאים הנ"ל מופר, הסט-אפ לא יגיע לידי מיצוי הפוטנציאל שלו.

באופן אישי, בעקבות המפגש, החלטתי להמנע מ"שידרוגים", אלא רק לשם הוספת פונקציונליות לסט-אפ (למשל האפשרות לנגן מ גDAC USB, SB3).
לאחר שאסיים עם הפונקציונליות ואתמקם סופית על החדר בבית, אשקיע ללא ספק באקוסטיקה לפני כל דבר אחר.

אקוסטיקה זה כמו תזונה נכונה, כולם יודעים שזה בריא אבל בפועל לא ממש פשוט ליישם את זה (גם תמיד יש תירוץ טוב ללמה אי אפשר) :wink:
אלו הם שני הסנט שלי...
יובל.
נערך לאחרונה על ידי yuvalb ב 12/07/2009 16:02, נערך 2 פעמים בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

נפלו כמה טעויות בפרטים (כמו שם הזמרת). תיקנתי את הטעון תיקון...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”