פלט מHDMI במחשב נייד
שלום,
ברשותי מחשב נייד ים יציאת HDMI וכונן בלוריי. כשאני מפעיל סרט ומחבר את הHDMI לרסיבר (ONKYO 607) מכוון בתפריט של הסרט (מנגן דרך POWERDVD DX שהגיע עם המחשב) לDOLBY TRUEHD וממנגן הרסיבר קולט את זה כDTS. הרסיבר לדעתי מכוון לזיהוי אוטומטי. מה הבעיה?
המחשב DELL STUDIO XPS 16
הסרט בלוריי מקורי של האביר האפל.
?
ברשותי מחשב נייד ים יציאת HDMI וכונן בלוריי. כשאני מפעיל סרט ומחבר את הHDMI לרסיבר (ONKYO 607) מכוון בתפריט של הסרט (מנגן דרך POWERDVD DX שהגיע עם המחשב) לDOLBY TRUEHD וממנגן הרסיבר קולט את זה כDTS. הרסיבר לדעתי מכוון לזיהוי אוטומטי. מה הבעיה?
המחשב DELL STUDIO XPS 16
הסרט בלוריי מקורי של האביר האפל.
?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2608 פעמים
- יצירת קשר:
אי אפשר להוציא TRUEHD מHDMI של כ.מסך מובנה.
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
כן, אתה פשוט לא יכול טכנית.
הכרטיס שלך לא תומך בזה
תראה בעצמך - סאונד 7.1 AC3. אם היה רשום LPCM7.1 (כמו בסדרת 46XXX או 48XX)זה משהו אחר.
http://www.amd.com/us/products/notebook ... specs.aspx
הכרטיס שלך לא תומך בזה
תראה בעצמך - סאונד 7.1 AC3. אם היה רשום LPCM7.1 (כמו בסדרת 46XXX או 48XX)זה משהו אחר.
http://www.amd.com/us/products/notebook ... specs.aspx
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
איפה רשום שיש להם תמיכה בLPCM?staticx כתב:כן, אתה פשוט לא יכול טכנית.
הכרטיס שלך לא תומך בזה
http://www.amd.com/us/products/notebook ... specs.aspx...
גם ל4500 יש 7.1 ערוצי. למה שזה לא יהיה הLPCM? הכרטיס גם תומך בעד 6.144mbps מבחינת רוחב הפס המקסימלי להוצאת אודיו (כמו כל שאר סדראת ה4XXX).
@עדי_יגיל
כמו שנאמר, מבחינה טכנית הכרטיס לא מסוגל להוציא TRUEHD החוצה. לפחות לא כBITSTREAM (כך שהרסיבר שלך יבצע את הפיענוח באופן ישיר).
אתה יכול לנסות עם FFDSHOW להגיע למצב שFFDSHOW עושה את הפיענוח של האודיו ובLPCM מוציא אותו לרסיבר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אין שום כרטיס מסך עם תמיכה בפורמטים החדשים.
לגבי השאלה השניה, אני לא מבין בתחום הזה ספציפית יותר מידי, אבל אני מניח שהתוכנה עושה Downsample לפורמט שהכרטיס כן יודע להוציא.
לגבי השאלה השניה, אני לא מבין בתחום הזה ספציפית יותר מידי, אבל אני מניח שהתוכנה עושה Downsample לפורמט שהכרטיס כן יודע להוציא.
- staticx
- חבר מכור קשה

TheCoolest, אתה טועה ומטעה בענק
אתה מוזמן לבוא אליי ולראות כרטיס מסך 4850 המוציא TRUE-HD ו DTS MASTER AUDIO ו DTS HIGH RESOLUTION AUDIO וכו וכו
כמו שנאמר רבות בפורום, הוא לא מוציא ביטסטרים, כלומר מה שזה אומר זה שהנורית במגבר שלך של DTS-HD לא תידלק, אלא במקום יהיה לך MULTICHANNEL LPCM
האיכות זהה אם יש לך ספק כלשהו (בין LPCM7.1 לבין TRUEHD וכו)
ואם אתה לא מאמין לי, הנה ציטוט מאתר ATI
[left]Integrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including AC-3, AAC, DTS, DTS-HD & Dolby True-HD4, enabling a plug-and-play audio solution over HDMI [/left]
http://www.amd.com/us/products/desktop/ ... tions.aspx
אתה מוזמן לבוא אליי ולראות כרטיס מסך 4850 המוציא TRUE-HD ו DTS MASTER AUDIO ו DTS HIGH RESOLUTION AUDIO וכו וכו
כמו שנאמר רבות בפורום, הוא לא מוציא ביטסטרים, כלומר מה שזה אומר זה שהנורית במגבר שלך של DTS-HD לא תידלק, אלא במקום יהיה לך MULTICHANNEL LPCM
[left]Integrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including AC-3, AAC, DTS, DTS-HD & Dolby True-HD4, enabling a plug-and-play audio solution over HDMI [/left]
http://www.amd.com/us/products/desktop/ ... tions.aspx
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32981
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
איתי, מתי המדריך שכותרתו "ניגון פורמטי האודיו החדשים ב-HTPC בלי הכרטיס היקר של ASUS" יהיה מוכן? 
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אם תקרא את מה שקראתי כאן:staticx כתב:TheCoolest, אתה טועה ומטעה בענק
http://www.amd.com/us/products/desktop/ ... tions.aspx...
תבין שהתכוונתי לזה שהכרטיס לא יודע להוציא את הפורמטים האלה כBitstream. אני מודע שהוא יכול להוציא את הסאונד בLPCM 7.1TheCoolest כתב:איפה רשום שיש להם תמיכה בLPCM?staticx כתב:כן, אתה פשוט לא יכול טכנית.
הכרטיס שלך לא תומך בזה
http://www.amd.com/us/products/notebook ... specs.aspx...
גם ל4500 יש 7.1 ערוצי. למה שזה לא יהיה הLPCM? הכרטיס גם תומך בעד 6.144mbps מבחינת רוחב הפס המקסימלי להוצאת אודיו (כמו כל שאר סדראת ה4XXX).
@עדי_יגיל
כמו שנאמר, מבחינה טכנית הכרטיס לא מסוגל להוציא TRUEHD החוצה. לפחות לא כBITSTREAM (כך שהרסיבר שלך יבצע את הפיענוח באופן ישיר).
אתה יכול לנסות עם FFDSHOW להגיע למצב שFFDSHOW עושה את הפיענוח של האודיו ובLPCM מוציא אותו לרסיבר....
עכשיו לגבי הDTSMA, פעם אחרונה שקראתי את הדיון שלך ראיתי שהצלחת להוציא את TRUE-HD, אבל ממה שהבנתי FFDSHOW עדיין לא תומכים בDTSMA (או שאני מתבלבל בין השניים) אבל בכל מקרה אחד מהם לא היה זמין בפיענוח תוכנה.
כבר הצליחה לפצח גם את הקידוד השני?
עוד דבר שאני לא כ"כ מצליח להבין עד הסוף.
הדרך שבה אני מבין את מה שכתוב באתר של AMD\ATI אז הפורמטים הרשומים בדף הם מה שהכרטיס יודע (מבחינת חומרה לפחות) להוציא כBitstream ועדיין יש לכל כרטיס את האפשרות להוציא LPCM 7.1 בלי כל קשר לפורמט המקורי (מאחר והקודק של האודיו פורס את המידע לפורמט של LPCM 7.1).
אז ה4000 הנמוכים למשל יודעים להוציא רק AC3 בBitstream כאשר הסדרות הגבוהות יותר תומכות ביותר פורמטים, אבל עדיין אמורה להיות לך את האפשרות להוציא אודיו True-HD כLPCM 7.1 גם מסדרת ה4300 למשל.
תקן אותי בבקשה אם אני טועה, כי העיניין הזה עדיין לא מסתדר לי 100%.
- staticx
- חבר מכור קשה

pixies אל תדליק אותי
חח
TheCoolest, ראשית מצטער שלא שמתי לב למה שרשמת.
שנית, ערכתי המון המון חיפושים באינטרנט לגבי הנושא הזה וכמו שזה נראה עכשיו, זה סוג של הטעייה מצד ATI.
אנשים שחקרו לעומק את הכרטיסים גילו שלכרטיסים האלה אין PAP - Protected Audio Path שהוא בעצם אחראי להעביר את הפורמטים הלא דחוסים בביטסטרים.
יש כבר מדריך מושקע ומוסבר ב AVSFORUM (כדאי להירשם כדי לראות את התמונות)
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1029603
בכל אופן אצלי זה עובד קצת אחרת, אולי בגלל W7 אולי מסיבות אחרות, אבל כדי שהכרטיס יפענח לי DTS ו DD רגילים , בנוסף ל LPCM,הייתי צריך לשנות את ה EDID של התצוגה, מ UPNP MONITOR למשהו אחר, לצורך העניין זה רשום כרגע SAMSUNG (למרות שמחובר לפיוניר).
פירטתי על זה בשרשור הזה בעמ 3 - 4.
תשמע, בשורה התחתונה, הצלחתי לשמוע סאונד HD, וכמו שאמרו חכמים ממני, האיכות זהה. כרגע המצב הוא שמה שבפורמטים החדשים מועבר כ LPCM למגבר, ומה שבפורמטים הישנים, מועבר כביטסטרים.
ה MKV-ים שלי לא כוללים פסקולים של HD, לכן יכולות אלה באות לידי ביטוי בסרטי בלוריי שאני מפעיל עם TMT3.
TheCoolest, ראשית מצטער שלא שמתי לב למה שרשמת.
שנית, ערכתי המון המון חיפושים באינטרנט לגבי הנושא הזה וכמו שזה נראה עכשיו, זה סוג של הטעייה מצד ATI.
אנשים שחקרו לעומק את הכרטיסים גילו שלכרטיסים האלה אין PAP - Protected Audio Path שהוא בעצם אחראי להעביר את הפורמטים הלא דחוסים בביטסטרים.
יש כבר מדריך מושקע ומוסבר ב AVSFORUM (כדאי להירשם כדי לראות את התמונות)
בכל אופן אצלי זה עובד קצת אחרת, אולי בגלל W7 אולי מסיבות אחרות, אבל כדי שהכרטיס יפענח לי DTS ו DD רגילים , בנוסף ל LPCM,הייתי צריך לשנות את ה EDID של התצוגה, מ UPNP MONITOR למשהו אחר, לצורך העניין זה רשום כרגע SAMSUNG (למרות שמחובר לפיוניר).
פירטתי על זה בשרשור הזה בעמ 3 - 4.
תשמע, בשורה התחתונה, הצלחתי לשמוע סאונד HD, וכמו שאמרו חכמים ממני, האיכות זהה. כרגע המצב הוא שמה שבפורמטים החדשים מועבר כ LPCM למגבר, ומה שבפורמטים הישנים, מועבר כביטסטרים.
ה MKV-ים שלי לא כוללים פסקולים של HD, לכן יכולות אלה באות לידי ביטוי בסרטי בלוריי שאני מפעיל עם TMT3.
- staticx
- חבר מכור קשה

מה יש ללכת לאיבוד? מה שקשור לשאלה שלך נענה בתגובות 2 ו 4.
מה שאחרי זה לדוברי סינית בלבד...
בכל אופן אם עוד לא ברור, בכרטיס מהסוג שלך זה בלתי אפשרי להוציא את זה לפענוח המגבר.
אתה צריך לבצע פענוח בתוכנה ולנסות להוציא את זה כ LPCM למגבר שלך.
אתה צריך לוודא שהמגבר רושם לך LPCM MULTICHANNEL
למרות שאני עדיין לא בטוח שתוכל להוציא את הפורמטים החדשים.. תנסה..
שים לב שאתה צריך את הדרייבר ATI HDMI AUDIO DRIVER מהאתר של REALTEK.
תקרא קצת פה, יש גם קישורים
מה שאחרי זה לדוברי סינית בלבד...
בכל אופן אם עוד לא ברור, בכרטיס מהסוג שלך זה בלתי אפשרי להוציא את זה לפענוח המגבר.
אתה צריך לבצע פענוח בתוכנה ולנסות להוציא את זה כ LPCM למגבר שלך.
אתה צריך לוודא שהמגבר רושם לך LPCM MULTICHANNEL
למרות שאני עדיין לא בטוח שתוכל להוציא את הפורמטים החדשים.. תנסה..
שים לב שאתה צריך את הדרייבר ATI HDMI AUDIO DRIVER מהאתר של REALTEK.
תקרא קצת פה, יש גם קישורים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
תראה, שוב, אתה יכול לנסות לפי המדריך בAVSFORUM, רשום בסוף שLPCM נתמך בכל גרסאות ה4000.
- staticx
- חבר מכור קשה

טוב... קצת משחקים וגם על זה הצלחתי להתגבר...staticx כתב:יהיה יותר קל להפעיל את זה ב TMT3, אני עדיין לא הצלחתי להפעיל LPCM עם FFDSHOW.. זה עושה לי HISSSS ברמקולים.....
עכשיו יש גם LPCM ב MKV דרך FFDSHOW.
היות וכבר מזמן סטינו מהשרשור.. אולי מישהו יכול להסביר לי מה פשר הדברים הבאים ב FFDSHOW
mp3lib
libmad
liba52 - שכמוהו יש גם ל DTS וכו
libavcodec
ומה תמיד עדיף לבחור..?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כל הכבוד! ממליץ לך לשמור Screenshots של המסכים השונים ב-FFDShow למקרה שתצטרך. הבנתי שה-FFDShow הוא היחיד שלא עושה downsample מ-24 ל-16 ביט, אז זו בהחלט התקדמות.
- staticx
- חבר מכור קשה

אתה צוחק? אני פרנואידי לגמרי! עשיתי FULL IMAGE BACKUP לכל המחשבpixies כתב:כל הכבוד! ממליץ לך לשמור Screenshots של המסכים השונים ב-FFDShow למקרה שתצטרך...
בעיקר מכיוון שמסתבר שלמחשב שלי יש נטייה לשכוח את הקודקים שלו וההגדרות מידי פעם..
איזו דרך באמת יש לדעת באיזו איכות אני שומע? לצורך העניין, ה FFDSHOW רושם 32BIT ובWINDOWS אני מוגדר על 24BIT/192000 ב 7.1.

- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם אני לא טועה זה צריך להיות על 96000Hz, לא? אבל אני ממש לא סגור על זה...