זיהוי כבך Full Scart

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
orneeman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

איך אני יודע אם הכבל שיש לי הוא בעל חיווט של כל 21 הפינים?
אם חיברתי לדוגמא לממיר של הוט ובחרתי RGB ואני רואה תמונה זה סימן שזהו כבל מלא?
תודה

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

עם FLUKE או משהו דומה...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

orneeman זה לא בהכרח אומר שהכבל מחוייט כולו. בכבל SCART הגיד שאחראי על העברת ה Composite פעיל תמיד. הוא משמש כאות סינכרון עבור ה RGB ולהעברת ערוץ ה Luma ב S-Video. אחת הסיבות לכך היא הצורך לוודא שלא חשוב איזה שטויות יעשה המשתמש הוא תמיד יקבל תמונה - ולו רק כדי שיוכל לראות את התפריטים כדי להחזיר את המצב לקדמותו. למעשה רוב המקרים שבהם אנשים טענו שלא רואו הבדלים בין Composite ל RGB נובעים משגיאה של המשתמש או תקלה בכבל שבעקבותיה לא מועבר RGB כלל ומה שמקבלים זה רק Composite.

כפי ש michael123 ציין לפני, הדרך הפשוטה ביותר לוודא אם הכבל מסוגל להעביר RGB היא באמצעות ווידוא סכירת מעגל בפינים המעבירים RGB. כל מה שצריך זה רב מודד ב 30 שקלים ולבדוק ש יש סגירת מעגל דרך פינים 7, 11 ו 15
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #4 

* אם כניסת הסקארט בTV תומכת בRGB מתקבלת תמונה חדה וצבע טיפה כהה.ואז מכיילים לפ יהצורך.

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 766
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

Catskinner כתב:orneeman זה לא בהכרח אומר שהכבל מחוייט כולו. בכבל SCART הגיד שאחראי על העברת ה Composite פעיל תמיד. הוא משמש כאות סינכרון עבור ה RGB ולהעברת ערוץ ה Luma ב S-Video. אחת הסיבות לכך היא הצורך לוודא שלא חשוב איזה שטויות יעשה המשתמש הוא תמיד יקבל תמונה - ולו רק כדי שיוכל לראות את התפריטים כדי להחזיר את המצב לקדמותו. למעשה רוב המקרים שבהם אנשים טענו שלא רואו הבדלים בין Composite ל RGB נובעים משגיאה של המשתמש או תקלה בכבל שבעקבותיה לא מועבר RGB כלל ומה שמקבלים זה רק Composite.

כפי ש michael123 ציין לפני, הדרך הפשוטה ביותר לוודא אם הכבל מסוגל להעביר RGB היא באמצעות ווידוא סכירת מעגל בפינים המעבירים RGB. כל מה שצריך זה רב מודד ב 30 שקלים ולבדוק ש יש סגירת מעגל דרך פינים 7, 11 ו 15
...
Catskinner שלום,

למרות שכבר הזמנתי כבל SCART Fully Wired של חברת QED (אמור להגיע עוד מספר ימים) ולמרות שאני עדין מריץ את הפלזמה (קונטרסט נמוך וכו') מעניין אותי האם הכבל הפשוט שאני משתמש בו הוא אכן מעביר RGB או לא, אשמח לקבל הסבר טיפ טיפה יותר מפורט לגבי בדיקת הכבל הנוכחי (יש לי מודד).

בתודה מראש

orneeman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #6 

תודה רבה לכם הבנתי את הנושא טוב יותר..

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

udi13 החלק הקשה ביותר הוא לזהות בכבל את הפינים האחראים על העברת RGB. אתה יכול למצוא שרטוטים ברשת ויש אפילו אחד לא רע בוויקיפדיה כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/SCART אם כי שרטוט סכמטי טוב יותר נמצא כאן: http://www.leadsdirect.co.uk/technical/scartwiring.html

מרגע שאיתרת את הפינים המתאימים בכל מחבר בקצוות הכבל אתה יכול לבדוק סגירת מעגל חשמלי עם רב מודד. כפי שאתה יכול לראות מהשרטוט הסכמטי - פין 15 אחראי על העברת האדום (R), פין 11 אחראי על העברת הירוק (G) ופין 7 אחראי על העברת הכחול ( B). הצמדת הפרובים של הרב מודד לכל פין בשני קצוות הכבל תגיד לך אם הם מחוברים בינהם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”