pioneer 5090H כבלי HDMI ורמקול ייעודי
שלום רב, הרבה זמן שאני קורא פה ונהנה להשכיל. האתר והפורום הוא נכס אמיתי לכל חובב HT.
ועכשיו לעניין,
היום רכשנו פלזמה פיוניר מהדגם שבכותרת, אחרי שכמעט רכשנו 55B750 או את הלד של סמסונג הצליחו לשכנע אותנו ללכת על הקורו. המסך עוד לא הגיע ואני לא יכול לחכות אבל זה לא העניין.
ראשית קנינו את הרמקול הייעודי PDP S63 רמקול רחב שיושב מתחת למסך. מן הסתם המסך יחובר לרסיבר אבל חשבנו שטוב שיהיו רמקולים ע"מ להמנע מהדלקת הרסיבר בשביל סתם חדשות, למשל.
יש למישהו חוות דעת על הרמקול השמיעה סבירה לרמקול "מסך"? או ש1600 זה בזבוז? כלכלי זה לא ממש אל עיצובי ופרקטי כן.
עוד דבר, אני יודע שדנו בזה רבות, על הצורך בכבילה איכותית במקור דיגיטלי דוגמת HDMI. רכשנו מונסטר סדרה 600 אולי (לא סגור על זה) ואני טענתי שזה לא כזה משמעותי ורמקול במאות שקלים זה קצת מופרך. אז נכון שיש המון טיעונים (קנית מסך כזה, תשקיע ברמקול וכו') אז תכלס, אם יש הבדל או לא אני לא מצפה שתגידו (למרות שלהרחיב אופקים זה טוב אז למה לא), אבל האם שורה תחתונה הייתם משקיעים בכבלים שכאלה? (הם באורך מטר וחצי). אני למשל הצעתי לחסוך את זה לטובת רסיבר יותר מתקדם משרכשנו, לדוגמה.
ולסיום, המסך יגיע ויותקן בעוד שבוע. מספיק לקורא את השרשור על הרצה ולפעול בהתאם או שיש עוד הנחיות ספציפיות?
זהו, תודה למשיבים!
ועכשיו לעניין,
היום רכשנו פלזמה פיוניר מהדגם שבכותרת, אחרי שכמעט רכשנו 55B750 או את הלד של סמסונג הצליחו לשכנע אותנו ללכת על הקורו. המסך עוד לא הגיע ואני לא יכול לחכות אבל זה לא העניין.
ראשית קנינו את הרמקול הייעודי PDP S63 רמקול רחב שיושב מתחת למסך. מן הסתם המסך יחובר לרסיבר אבל חשבנו שטוב שיהיו רמקולים ע"מ להמנע מהדלקת הרסיבר בשביל סתם חדשות, למשל.
יש למישהו חוות דעת על הרמקול השמיעה סבירה לרמקול "מסך"? או ש1600 זה בזבוז? כלכלי זה לא ממש אל עיצובי ופרקטי כן.
עוד דבר, אני יודע שדנו בזה רבות, על הצורך בכבילה איכותית במקור דיגיטלי דוגמת HDMI. רכשנו מונסטר סדרה 600 אולי (לא סגור על זה) ואני טענתי שזה לא כזה משמעותי ורמקול במאות שקלים זה קצת מופרך. אז נכון שיש המון טיעונים (קנית מסך כזה, תשקיע ברמקול וכו') אז תכלס, אם יש הבדל או לא אני לא מצפה שתגידו (למרות שלהרחיב אופקים זה טוב אז למה לא), אבל האם שורה תחתונה הייתם משקיעים בכבלים שכאלה? (הם באורך מטר וחצי). אני למשל הצעתי לחסוך את זה לטובת רסיבר יותר מתקדם משרכשנו, לדוגמה.
ולסיום, המסך יגיע ויותקן בעוד שבוע. מספיק לקורא את השרשור על הרצה ולפעול בהתאם או שיש עוד הנחיות ספציפיות?
זהו, תודה למשיבים!
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
תתחדש
לי יש את אותו המסך 5090H, אני בחרתי ברמקולים צידיים ( אורגינליים) מהסיבות הבאות:
1. לדעתי סטריאו נשמע טוב יותר כאשר הרמקולים ממוקמים במרחק אחד מהשני ( רוחב המסך )
2. רמקול תחתון מאלץ אותך להגביה את המסך ( שהוא גדול ממילא ) גבוה יותר מנקודת המבט של היושב בסלון
לי יש את אותו המסך 5090H, אני בחרתי ברמקולים צידיים ( אורגינליים) מהסיבות הבאות:
1. לדעתי סטריאו נשמע טוב יותר כאשר הרמקולים ממוקמים במרחק אחד מהשני ( רוחב המסך )
2. רמקול תחתון מאלץ אותך להגביה את המסך ( שהוא גדול ממילא ) גבוה יותר מנקודת המבט של היושב בסלון
- רונן
- חבר מכור קשה

אני בעד אורגינליות , כלומר למקם את הרמקולים בצמוד למסך,galborho כתב:תודה!
י ש משהו במה שאתה אומר אולי אני אשקול להחליף. יש אפשרות להעמיד את הרמקול התחתון מתחת למסך או שחייב לתלות כי בגדול התכנון הוא לתלות. אני מניח שצידיים גם ניתנים לתלייה?
יש רשמים לגבי השאר?...
לגבי האיכות :
המסך : לא מצאתי מוצר איכותי יותר , גם לאחר מספר חודשים של צפיה , הנאה מושלמת ללא פשרות ,
סאונד: איכות מעולה של צליל , בהחלט מספיקה לשמוע חדשות , מוסיקת רקע , ואף סרטים ומופעי מוסיקה.
לעיתים בא לי לשמוע לא באמצעות מערכת 5.1 , והצליל המופק מהרמקולים הנ"ל מהנה ביותר - יחסית לגודל שלהם,
לסיכום : אל תחשוב פעמיים , רכוש את הרמקולים האורגינליים , לא תתאכזב
- רונן
- חבר מכור קשה

דיברתי על זוג רמקולים נפרדים המותקנים בשני צידי המסך (אורגינלים של פיוניר)
נ.ב
מאוד ממליץ לקנות דרך היבואן הרשמי ט.ר למען השקט הנפשי
נ.ב
מאוד ממליץ לקנות דרך היבואן הרשמי ט.ר למען השקט הנפשי
יש לי 5090 עם רמקול תחתון.
בכל הביקורות נאמר שהתחתון עדיף על הצדדיים, מה גם שהצדדיים מכערים מאוד את הפלזמה והתחתון נראה ממש
טוב - כאילו הטלויזיה אמורה להיות כך מלכתחילה
איכות הסאונד מצוינת (אני אישית רכשתי את הרמקול ב500 כשקניתי את הטלויזיה).
בכל הביקורות נאמר שהתחתון עדיף על הצדדיים, מה גם שהצדדיים מכערים מאוד את הפלזמה והתחתון נראה ממש
טוב - כאילו הטלויזיה אמורה להיות כך מלכתחילה
איכות הסאונד מצוינת (אני אישית רכשתי את הרמקול ב500 כשקניתי את הטלויזיה).
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
בנושא כבילה אל תצפה לקבל דיעה אחידה - יש את אלו הטוענים שמספיקים כבלים פשוטים כל עוד מדובר במרחק קצר, ואלו שמתעקשים שחייבים כבל "מותג" (אולי הם קנו אחד ומנסים לשכנע את עצמם... אתה יכול להבין לאן אני נוטה
)
עוד לא ראיתי מבחן אחד שהראה הבדל בסיגנל בין כבל HDMI אחד למשנהו (במרחקים קצרים), ובסה"כ מדובר על אות דיגיטלי - קשה לי להבין איפה יכולה להיות הפרעה (או שעובר סיגנל או שלא עובר).
לי יש כבל שקניתי מ Dealextreme ב 8 דולר כולל משלוח - עובד מעולה בכל רזולוציה שניסיתי (לא ניסיתי עוד באודיו עם הפורמטים החדשים, בהמשך).
עוד לא ראיתי מבחן אחד שהראה הבדל בסיגנל בין כבל HDMI אחד למשנהו (במרחקים קצרים), ובסה"כ מדובר על אות דיגיטלי - קשה לי להבין איפה יכולה להיות הפרעה (או שעובר סיגנל או שלא עובר).
לי יש כבל שקניתי מ Dealextreme ב 8 דולר כולל משלוח - עובד מעולה בכל רזולוציה שניסיתי (לא ניסיתי עוד באודיו עם הפורמטים החדשים, בהמשך).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
בתחום של כבלי HDMI, אני חושב שיש רוב גדול לאלה שאומרים שכבל יקר זה בזבוז של כסף, כי כל עוד הוא עומד ב-HDMI EYE (וכיום כבלים זולים מאוד עושים את זה, בניגוד לבעבר) אין הבדלים בין מה שאתה מקבל בין כבלים.
יש לי כבר באוסף כמה עשרות כבלי HDMI, חלקם הגיעו עם ציוד וחלקם נרכשו. במערכת שלי אני משתדל להשתמש בכבלים הכי פשוטים וזולים (עדיין לא נתקלתי בכבל "לא טוב" מהשנתיים אחרונות) כדי שאת הכבלים היקרים אוכל להשתמש בבדיקות שלי (זה יותר מרשים)...
יש לי כבר באוסף כמה עשרות כבלי HDMI, חלקם הגיעו עם ציוד וחלקם נרכשו. במערכת שלי אני משתדל להשתמש בכבלים הכי פשוטים וזולים (עדיין לא נתקלתי בכבל "לא טוב" מהשנתיים אחרונות) כדי שאת הכבלים היקרים אוכל להשתמש בבדיקות שלי (זה יותר מרשים)...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46365
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
אין צורך בהרצה ל 5090, הוא מגביל תאורה ולכן הרגישות שלו לצריבה גם נמוכה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
ה-5090 נמצא בקטגוריה משלו בתחום הצריבה. הוא לדעתי פחות נתון לצריבה מאשר LCD...