הרשות: מהירות מופרזת היא סיבה עיקרית לתאונות

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73306
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3163 פעמים

שליחה #1 

נתונים שמפרסמת הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, מאשרים את מה שטוענת המשטרה זה זמן רב - מהירות מופרזת אחראית לחלק ניכר מהתאונות. ראש אגף תנועה: "המהירות מהווה 60% מהתאונות"

הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים קובעת: מהירות מופרזת היא הסיבה לחלק ניכר מכל תאונות הדרכים. בדו"ח שנתי המנתח מגמות בתאונות הדרכים בישראל, קובעת הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, כי מהירות מופרזת היא סיבה עיקרית לתאונות. ברשות מציינים כי מלבד תאונות שבהן מבצע אחד הנהגים עבירת מהירות, ניתן להניח כי מהירות היא גורם עיקרי גם בתאונות הנגרמות בגלל סיבות אחרות, כמו למשל סטייה מנתיב או אי מתן זכות קדימה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3743275,00.html

http://www.smartmotorist.com/traffic-an ... dents.html

מה דעתכם?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

שטיפת המוח נמשכת, כבר למעלה מ-30 שנה :roll:

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #3 

אי ציות לעצור, מעבר באדום, "שימת זיין" כללית, לא מסתכלים במראות, שיכרות, אי שמירת מרחק, קפיצת הולך רגל לכביש, ועוד טעויות אנוש שונות.
עכשיו את כל אלה הם מעוותים ל"מהירות".
ברור שאם הרכב לא היה בתנועה, או הוא היה זוחל ב 20 קמ"ש, אז לא היה מפגש עם גוף זר אחר.
זה כאילו שמשרד הבטחון יגיע למסקנה שהרוגים באזורינו זה כי חומר נפץ זה דבר מסוכן.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #4 

איתי_הגיתי
(Y)

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #5 

הדו"ח הזה הוא מתן לגיטימציה להמשך "מס המשטרה" שמוטל עלינו עקב האימפוטנציה וחוסר המעש של כל הגופים בנושא הבטיחות בדרכים.
כשבכל העולם כבר הבינו שמהירות היא לא הגורם אלא פקטור לגבי חומרת התאונה בישראל ממשיכים לעצום עיניים ובחסותו של בתי המשפט נהגים חסרי אחריות ממשיכים לנהוג בכבישי ארצנו.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

איזה ערימת שטויות :evil:
העיקר שצי הרכב ופעילות המשטרה תופח ומספר התאונות גדל.
אי שמירת מרחק זה כל מקור התאונות.
אם תסע על 200 ותשמור מרחק תוכל בקלות להמינע מתאונה.
אבל נו כולנו מכירים את רפובליקת הבננות שאנחנו חיים בא.

שמרו מרחק!
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #7 

זה בסה"כ תירוץ להמשיך להתמקד במה שקל לתפוס ומכניס הרבה כסף. זהו.

בנוסף למה שכבר צויין גם חציית קו הפרדה.
אבל את אלה קשה לתפוס

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #8 

כל הדו"ח הזה מיועד להצדיק את הערימת מצלמות מהירות שרוצים להוסיף לכבישים :evil:

הרי תחשבו על זה לרגע אחד, מאיפה מגיע כל ההון של הקנסות האלו? מאנשים שנוסעים כולה כמה קמ"שים
בודדים מעל המותר ולא מהווים שום סכנה.

כל זה + מה שאיתי_הגיתי אמר.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #9 

תמשיכו בבקשה כרגיל ואל תתנו לעובדות הבאות לבלבל אותכם:

1. הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים היא גוף ממשלתי שאינו כפוף לא למשרד לבט"פ, לא למשרד התחבורה
ובוודאי שלא למשרד האוצר ולמשטרת ישראל
2. יעד הרשות: מניעת תאונות דרכים.
3. הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ומשטרת ישראל לא ראו , לא רואים ולא יראו שקל שחוק אחד מכל דו"ח שאי פעם הופק או יופק מאמצעי אכיפת מהירות כלשהו. הגוף היחיד שיראה מזה שקלים, והרבה, הוא משרד האוצר. נקודה.
4. נובע מכך שאין שום קשר בין יעד הרשות ויעד משטרת ישראל, שהוא להזכירכם מניעת תאונות דרכים, לחמדנות של משרד האוצר.
5. אגף התנועה במשטרת ישראל היה שמח מאוד לקבל שוטרים חדשים וניידות תנועה חדשות ע"ס דוחות המהירות הקיימים והעתידיים. לצערו הרב של אגף התנועה זה לא יקרה
6. לפיכך הדעה שמהירות הורגת לא נובעת מאינטרס זר כלשהו אלא אובייקטיבית לחלוטין ומגובה (ושוב אל תיתנו לעובדות לבלבל אותכם) במחקרים וסטטיסטיקות.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #10 

Booboo,
ברור שכשלא שומרים מרחק במהירת 120 קמ"ש וקורה משהו אז נהרגים
או כשנרדמים על ההגה במהירת 140 קמ"ש בערבה אז נהרגים
או כשנוסעים שיכורים במהירות 130 קמ"ש בדרך עירונית אז נהרגים

אם אתה חושב שאין לובי חזק ביותר של המשטרה והאוצר שמשפיע על הדוח הזה אתה תמים החי באשליות

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

הדבר היחיד שמפריע לי בכל הנושא הזה הוא לא מגבלת המהירות באופן כללי, אני מסכים שבכל כביש צריכה להיות מגבלת מהירות המותאמת לתנאי הדרך, אלא מגבלות מהירות שרירותיות שלא מותאמות לתנאים ושרק משמשות ככלי נוח למתן דוחות מיותרים.

אני אישית חושב שנהג שנוהג מעל 50 בכביש עירוני צריך לקבל שלילה - חד וחלק, אך מצד שני נהג שנוהג 120 בכביש החוף ומקבל דו"ח זה ביזיון. יש לבצע התאמה מחדש של הגבלות המהירות בארץ לפני תנאי הכביש, זו הבעייה המרכזית בארץ ולאו דווקא האם להגביל מהירות או לא.

אני נוסע על בסיס יומי במקטע הדרך שבין מחלף נתניה למחלף ספיר, כביש רחב ואיכותי בעל 3 נתיבים ועם הפרדה ברורה, ועדיין בכביש שכזה החוק מגביל אותי ל 90 קמ"ש. אפא ההיגיון? כמובן שרובם המכריע של הנהגים נוסע ב 100 קמ"ש וצפונה ככה שההגבלה הזו בעיניי משמשמת למטרה אחת - דוחות מהירות.

לפני כעשור נהגתי בכביש דומה ב 119 קמ"ש ונעצרתי על ידי ניידת עם מכמונת מהירות. כמובן שחטפתי דוח ושלילה מנהלתית לחודש. הגיוני? סביר? ברור שלא. תנאי הכביש אפשרו נהיגה בעד 120 קמ"ש ללא שמץ של ספק, רק מה, מישהו שם למעלה החליט שבכביש הזה 90 קמ"ש היא המגבלה "ההגיונית".

אז ברור שתאונה במהירות גבוה יותר תהיה קטלנית יותר, אבל הגורם לתאונה לא יהיה המהירות (בהנחה שאנחנו מדברים על נהיגה בכביש שמאפשר זאת ולא נהיגה ב 80 בתוך העיר) אלא אינספור גורמים אחרים (נהגים שחותכים בלי לאותת, חוסר תשומת לב של הנהג וכו).

ד"א, Booboo, כבר הוכח שעל שוטרי התנועה יש חובה לספק X דוחות במהלך משמרת (דלף מכתב פנימי של המשטרה לפי כמה שנים). מה הדרך הכי מהירה לסגור את המיכסה? דוחות מהירות כמובן...

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

guyezra כתב:Booboo,
ברור שכשלא שומרים מרחק במהירת 120 קמ"ש וקורה משהו אז נהרגים
או כשנרדמים על ההגה במהירת 140 קמ"ש בערבה אז נהרגים
או כשנוסעים שיכורים במהירות 130 קמ"ש בדרך עירונית אז נהרגים

אם אתה חושב שאין לובי חזק ביותר של המשטרה והאוצר שמשפיע על הדוח הזה אתה תמים החי באשליות
...
גיא ידידי,
רוב האנשים ב"לובי" שאתה מדבר עליו נמצאים אצלי בטלפון הסלולארי.
עם חלק לא קטן מהם אני מתחיל שיחת טלפון ב"אחי מה קורה"
תקן אותי אם אני טועה, אבל כנראה שזה מוציא אותי מקטגוריית התמים שחי באשליות.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #13 

Booboo,
אני מקווה שלא נעלבת (f)
(במחשבה שנייה זה היה ניסוח שעלול להיות מובן שלא כהלכה)

אז אתה בטח יודע שיש לוביסטים מקצועיים בשכר שזה תפקידם, אני לא רואה סיבה שגם פה, במשהו מכריע כזה הם לא ישפיע על ההחלטה.
כמובן שיתכן שאני טועה, אני לא מכיר אישית אף לוביסט.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #14 

shraga007 כתב:הדו"ח הזה הוא מתן לגיטימציה להמשך "מס המשטרה" שמוטל עלינו עקב האימפוטנציה וחוסר המעש של כל הגופים בנושא הבטיחות בדרכים.
כשבכל העולם כבר הבינו שמהירות היא לא הגורם אלא פקטור לגבי חומרת התאונה בישראל ממשיכים לעצום עיניים ובחסותו של בתי המשפט נהגים חסרי אחריות ממשיכים לנהוג בכבישי ארצנו.
...
בדיוק!

רוצים להפחית את תאונות הדרכים הקשות? שימו גדר הפרדה מבטון בכל הכבישים הבינעירוניים, שבהם תאונת חזית אל חזית שווה התנגשות במהירות משותפת של 250 קמ"ש. תפסיקו לחפש את המטבע מתחת לפנס, ולדפוק קנסות לנהגים מסכנים שלא שמו חגורת בטיחות שני מטר מהבית שלהם (:אההם: אני, למשל...)
Silence speaks louder than words

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #15 

Booboo,

בלי קשר לאינטרסים שיש או אין לרשות לבטיחות בדרכים - להאשים את המהירות בתאונות זה כמו להאשים את אדיסון בהתחשמלות. מהירות יכולה להחמיר תאונה, אבל בדרך כלל לא לגרום אותה. ותאונות הדרכים הקשות קורות לא בגלל מהירות, אלא בגלל מעבר באור אדום וחצית קו לבן.

מה גם שכמו ש-Huber אמר, מגבלות המהירות הן די מצחיקות. הן צריכות להתחשב בכבישים הרבה יותר משהן מתחשבות כיום.
Silence speaks louder than words

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

Huber כתב:ד"א, Booboo, כבר הוכח שעל שוטרי התנועה יש חובה לספק X דוחות במהלך משמרת (דלף מכתב פנימי של המשטרה לפי כמה שנים). מה הדרך הכי מהירה לסגור את המיכסה? דוחות מהירות כמובן...
...
אז ככה:
משטרת התנועה הארצית, קרי מתנ"א, השייכת לאגף התנועה, אחראית על האכיפה בכבישים הבין עירוניים בלבד.

נכנסת לשטח עירוני? אתה כבר לא ברשות מתנ"א, אלא ברשות גורמי האכיפה המקומיים של המחוז/מרחב/תחנה.

למשטרת התנועה הארצית אין מכסת דוחות. נקודה.
אנשים לא מבינים שמבחינת מתנ"א הרתעה זה מצוין.
מה הכוונה? ניידת תנועה יוצאת מבית דגן ונוסעת הלוך ושוב לירושלים במהירות 90 קמ"ש. תהיו בטוחים שברדיוס של 500 מ' ממנה כל הנהגים יסעו 90 קמ"ש, וזה בדיוק מה שהניידת רוצה ומצליחה להשיג.
אם הניידת הזאת חוזרת מפעילות מבצעית לאחר כמה שעות מבלי שחילקה דוח אחד לאף אחד אין בעיה עם זה.

לעומת זאת, אם מפקד משמרת מטומטם בתחנת דימונה אומר לשני שוטרים שלו שעיצבנו אותו בבוקר "דיר באלאק אם אתם לא חוזרים לי עם לפחות 10 דוחות" - זה יכול לקרות.
כמה זה קורה בפועל? מעט מאוד, אבל לא בלתי אפשרי.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #17 

MetalliJoe כתב:Booboo,

בלי קשר לאינטרסים שיש או אין לרשות לבטיחות בדרכים - להאשים את המהירות בתאונות זה כמו להאשים את אדיסון בהתחשמלות. מהירות יכולה להחמיר תאונה, אבל בדרך כלל לא לגרום אותה. ותאונות הדרכים הקשות קורות לא בגלל מהירות, אלא בגלל מעבר באור אדום וחצית קו לבן.
...
בלי להמעיט בחומרה של מעבר באור אדום או חציית קו לבן, מהירות היא בהחלט גורם לתאונה.
1. מהירות גבוהה יותר מקטינה את זמן התגובה הנדרש על מנת להגיב לארוע שהתרחש.
2. מהירות גבוהה יותר מקטינה את השליטה ברכב (ושאף אחד לא יגיד כאן שהוא שולט ברכב שנע ב-140 קמ"ש כמו ברכב שנע ב-80 קמ"ש).
3. מהירות גבוהה מקטינה את יכולת הנהג לזהות ולהבחין בפרטים בדרך (בין אם מדובר בתנאי הכביש ובין אם בתנאים סביבתיים). התופעה הנ"ל מחמירה עוד יותר בלילה.

אין לי שום בעיה לתת דוגמאו שיראו איך כל אחד מהסעיפים הנ"ל מביא לתאונה שנגרמה אך ורק בגלל מהירות מופרזת.
You are never fully dressed without a smile

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

Booboo - אני לא עושה הפרדה בין משטרה X למשטרה Y, בעיניי משטרת ישראל זו משטרת ישראל, ואם אתה באמת חושב שלא מודדים אותם עפ"י מספר הדוחות אתה באמת נאיבי כמו שטענו פה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3525228,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2825248,00.html

אז אולי הם לא יודו בזה בפה מלא, ואולי לא תשמע אף גורם רישמי במשטרה אומר את זה בגלוי, אבל יש לי חברים ומכרים שוטרים ונאמר לי בארבע אוזניים שלמרות שלא אומרים לשוטרי התנועה "תביאו X דוחות או ש..." מסתכלים שונה על שוטרי תנועה שמביאים כמות נמוכה יותר של דוחות ושההצהרה הבומבסטית של "השוטרים מונחים לאכוף עבירות המוגדרות "עבירות איכות": אי-ציות לתמרור עצור, מעבר צומת באור אדום, מהירות מופרזת, אי-מתן זכות קדימה, נסיעה ללא חגורות בטיחות, ושימוש בטלפון הנייד בזמן הנהיגה." היא מס שפתיים ותו לא.

רוצים הרתעה? מעולה, במקום לשייט ב 90 קמש הלוך ושוב שיחפשו את הנהגים שלא מאותתים, שחותכים, ושמבצעים עבירות שבאמת גורמים לתאונות ולא יתמקדו על עבירות מהירות בכבישי החוף.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

Huber כתב:Booboo - אני לא עושה הפרדה בין משטרה X למשטרה Y, בעיניי משטרת ישראל זו משטרת ישראל, ואם אתה באמת חושב שלא מודדים אותם עפ"י מספר הדוחות אתה באמת נאיבי כמו שטענו פה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3525228,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2825248,00.html

אז אולי הם לא יודו בזה בפה מלא, ואולי לא תשמע אף גורם רישמי במשטרה אומר את זה בגלוי, אבל יש לי חברים ומכרים שוטרים ונאמר לי בארבע אוזניים שלמרות שלא אומרים לשוטרי התנועה "תביאו X דוחות או ש..." מסתכלים שונה על שוטרי תנועה שמביאים כמות נמוכה יותר של דוחות ושההצהרה הבומבסטית של "השוטרים מונחים לאכוף עבירות המוגדרות "עבירות איכות": אי-ציות לתמרור עצור, מעבר צומת באור אדום, מהירות מופרזת, אי-מתן זכות קדימה, נסיעה ללא חגורות בטיחות, ושימוש בטלפון הנייד בזמן הנהיגה." היא מס שפתיים ותו לא.

רוצים הרתעה? מעולה, במקום לשייט ב 90 קמש הלוך ושוב שיחפשו את הנהגים שלא מאותתים, שחותכים, ושמבצעים עבירות שבאמת גורמים לתאונות ולא יתמקדו על עבירות מהירות בכבישי החוף.
...
ואם אתה מאמין לכל שטות שכתב עיתונאי ב-Ynet יותר מלבן אדם כמוני שחי את הנושא ברמה כמעט יומית, אתה הרבה, אבל הרבה הרבה, יותר נאיבי ממני :roll:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

Booboo, אתה מגיב בלי לקרוא וחבל. ב YNET חשפו את זה לציבור הרחב, אני מכיר את זה מזמן, כבר ציינתי שיש לי מכרים במשטרה, לא?

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”