סוללת Li-ion , איך לטפל בחדשה?
פשוט לחבר אותה לנוקיה ולתת לצ'יפ ההטענה הפנימי לטפל בנושא.
LI ION דורש מטען חכם להגנה מפני טעינת יתר או טעינת חסר .
סוללות של סלולארי אינם מכילים מעגל הגנה פנימי ולכן תן לנוקיה לעשות את העבודה הזאת.
במהלך הטענה של LI ION ע"י צ'יפ יעודי , הצי'פ יודע לווסת את כמות הזרם הנכנס ומתי לפמפם (מצטער אין לי מילה אחרת) זרם בקצבים מסויימים עד לטעינה מלאה .
LI ION דורש מטען חכם להגנה מפני טעינת יתר או טעינת חסר .
סוללות של סלולארי אינם מכילים מעגל הגנה פנימי ולכן תן לנוקיה לעשות את העבודה הזאת.
במהלך הטענה של LI ION ע"י צ'יפ יעודי , הצי'פ יודע לווסת את כמות הזרם הנכנס ומתי לפמפם (מצטער אין לי מילה אחרת) זרם בקצבים מסויימים עד לטעינה מלאה .
יפה !
שיא חדש !
(אולי זה המיתון)
אם רשום בנוקיה שהסוללה מלאה , בדוק שאכן היא נפרקת אחרי זמן ארוך כפי שהיצרן מפרסם
כלומר נאמר היא מגיעה לפס אחד אחרי 24 שעות המתנה או 5 שעות שיחה וכו.. מה שמעיד שהיא חדשה ועם
CAPACITY מלא כפי שהצהיר היצרן .
לצערי קניתי סוללה לאייפון מדיל אקסטרים ב$10 אך היכולת שלה לאגור זרם חשמלי היה חצי ממה שרשום עליה..
מי שמבין שולח אימייל זועם ומקבל 1000 התנצלויות וסוללה חדשה בדואר .. מי שלא, חושב שעשה אחלה עיסקה
שיא חדש !
(אולי זה המיתון)
אם רשום בנוקיה שהסוללה מלאה , בדוק שאכן היא נפרקת אחרי זמן ארוך כפי שהיצרן מפרסם
כלומר נאמר היא מגיעה לפס אחד אחרי 24 שעות המתנה או 5 שעות שיחה וכו.. מה שמעיד שהיא חדשה ועם
CAPACITY מלא כפי שהצהיר היצרן .
לצערי קניתי סוללה לאייפון מדיל אקסטרים ב$10 אך היכולת שלה לאגור זרם חשמלי היה חצי ממה שרשום עליה..
מי שמבין שולח אימייל זועם ומקבל 1000 התנצלויות וסוללה חדשה בדואר .. מי שלא, חושב שעשה אחלה עיסקה
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לגבי השיא, אני גר באיזור של ד"נ, כלומר הדואר האיטי בעולם.
אם הייתי גר בעיר , בטח הייתי מקבל אותו כבר ביום שני.
לפי היצרן , הסוללה אמורה להספיק ל 3.4שעות דיבור
או עד 10 שעות המתנה.
כבר הזמנתי לפני כחודשיים 3 סוללות של NOKIA (מקוריות) מ EBAY
אף אחת מהסוללות לא מחזיקות יותר מיום (המתנה)
הסיני הקטן לא התייחס אלי, נאלצתי להשלים עם ההפסד של הכסף.
והשארתי לו פידבק שלילי.
אם הייתי תופס את הסיני הזה ברחוב הייתי בועט אותו לסין.
אם הייתי גר בעיר , בטח הייתי מקבל אותו כבר ביום שני.
לפי היצרן , הסוללה אמורה להספיק ל 3.4שעות דיבור
או עד 10 שעות המתנה.
כבר הזמנתי לפני כחודשיים 3 סוללות של NOKIA (מקוריות) מ EBAY
אף אחת מהסוללות לא מחזיקות יותר מיום (המתנה)
הסיני הקטן לא התייחס אלי, נאלצתי להשלים עם ההפסד של הכסף.
והשארתי לו פידבק שלילי.
אם הייתי תופס את הסיני הזה ברחוב הייתי בועט אותו לסין.
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

אותו סיפור עם הסוללה מ DealExtreme
החזיק מיום רביעי בערב, עד היום בבוקר, קצת מאוד זמן שיחה.
הסוללה השישנה שלי מחזיקה יותר.
העניין , שזה החזיק ופתאום כמעט מיידית הסוללה נגמרה , אפילו בקושי התריע על שהסוללה חלשה.
העניין , שזה החזיק ופתאום כמעט מיידית הסוללה נגמרה , אפילו בקושי התריע על שהסוללה חלשה.
שלח לתמיכה שלהם אימייל עם תלונהzovirax כתב:אותו סיפור עם הסוללה מ DealExtreme
העניין , שזה החזיק ופתאום כמעט מיידית הסוללה נגמרה , אפילו בקושי התריע על שהסוללה חלשה....
ודרוש סוללה שנבדקה על יד נציג עם מכשיר CAPACITY. (תפגין ידע יש מכשיר כזה)
הם יעשו זאת וישלחו לך חדשה.
למכשיר יכולה להיות בעיה רק עם סוללה המגיעה עם מתח שאינו לפי דרישות היצרן היינו 3.7V
אבל לגבי זרם , כל המרבה הרי זה משובח -
הסוללה של האייפון דור ראשון לדוגמא היא 1200MAH , דילאקסטרים מוכרים אותה 1300MAH ויותר באותו גודל.
אך היכולת של הסוללה לאגור זרם מגיע עד חצי מהצהרת היצרן - זה נובע או מפגם ביצור או סוללה משומשת שעם הזמן עם כל הטעינות והפריקות מאבדת את היכולת לאכסן את המקסימום זרם האפשרי כמו שהיה לה ביום הקנייה.
אבל לגבי זרם , כל המרבה הרי זה משובח -
הסוללה של האייפון דור ראשון לדוגמא היא 1200MAH , דילאקסטרים מוכרים אותה 1300MAH ויותר באותו גודל.
אך היכולת של הסוללה לאגור זרם מגיע עד חצי מהצהרת היצרן - זה נובע או מפגם ביצור או סוללה משומשת שעם הזמן עם כל הטעינות והפריקות מאבדת את היכולת לאכסן את המקסימום זרם האפשרי כמו שהיה לה ביום הקנייה.
אם היצרן אומר מי אני שאתווכחzovirax כתב:שמתי שוב בטעינה, נראה מה יקרה...
נעשה עוד נסיון
תקשיב...
לפי נוקיה.
עם סוללה 820 mAh
Digital Talk Time up to 3.4 hours
Digital Standby Time up to 10 days
10 ימים נשמע הגיוני?...
הכל תלוי בצריכת הזרם , במצב STANBY אין צריכה לשידור רק קליטה פאסיבית ולכן כנראה 10 ימים זמן המתנה.
אם הסוללה של הסיני תספק לך 5 ימים תגיד תודה .
תראה.. כל מי שקנה מדילאקסטרים יאמר לך שקנה שטויות בדולרים בודדים לא דברים רציניים ברמות שהיית חושד בזיופים.zovirax כתב:זה לא נורמלי, משהו שמתאים לאפל לעשות.
תגיד... DealExtreme אמינים, לא? כלומר לא מוכרים זיופים?
בכלל על הסוללה כתוב MADE IN הונגריה.
אפילו על המקורית שלי כתוב סין....
במקרה של הסוללה שרכשתי מהם לא היה לוגו של אפל או משהו כזה - סתם יצרן שעל האריזת קרטון רשם FOR IPHONE.
אני בכלל התרשמתי שהם לא מחזיקים מותגים.
כלומר סוללה ל-נוקיה אבל לא של ... נוקיה.
יכול להיות שאני טועה.
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

אחרי בדיקות הבנתי שהסוללה לא ב 100%
שלחתי להם איימייל, קיבלתי תגובה:
[left]A free replacement unit has been processed for you and you will receive a notification email once we get it shipped. For the defective unit, please keep it and try to find a use to it. [/left]
מקווה לקבל סוללה תקינה
שלחתי להם איימייל, קיבלתי תגובה:
[left]A free replacement unit has been processed for you and you will receive a notification email once we get it shipped. For the defective unit, please keep it and try to find a use to it. [/left]
מקווה לקבל סוללה תקינה