אוי ואבוי לי.... (רמקולים למחשב)

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
ZeppeliN פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1005
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

היי...
ברשותי מערכת סטריאו aiwa all in one כזאת בת 10 בערך, (קנינו בהולנד) דווקא טובה. בהשוואה לATP3 ולכל יתר הרמקולים התקציביים האלה היא הייתה תותחית קטנה. תמיד הייתי משוויץ בה בפני החברים.
לפני איזה שנה וחצי - שנתיים נכנסתי לקטע של האודיו, וככל שחלף הזמן הבנתי שאולי הרמקולים שלי הם לא שיא הטכנולוגיה אבל לא הכרתי משהו אחר אז זה היה טוב לי. (יש לי אוזניות טובות אבל אני שונא להשוות בין רמקולים לאוזניות אז לא שמתי לב לזה בכלל)

היום הייתי אצל חבר ובגלל שהוא משפץ את החדר שלו הוא נמצא בחדר של אחיו הגדול. זהו חדר ממ"ד בגודל 2X2 ויש שם שני רמקולים רצפתיים של wharfedale מחוברים לרסיבר ק"ב (אני משער) לא זוכר איזו חברה.
שמענו שיר מטאל מיוטוב (!!!) ונדהמתי! לא ידעתי שרמקולים יכולים להשמע טוב כ"כ, אח"כ ששמענו בדיסק מקורי בכלל נגנבתי.

חזרתי הביתה ושמתי לי קצת מוזיקה ופשוט נשברתי, זה נשמע כ"כ מלוכלך וזה עמום ואין פירוט וזה כאילו אני שומע בפלאפון. אני חייב רמקולים חדשים (יש לי אוזניות אלסנדרו MS1 שאני אוהב אבל אני לא מת על אוזניות כ"כ אז לא יוצא לי לשמוע בהן הרבה).
אני יודע שלתקציבים נמוכים הרבה ממליצים לקחת רסיבר וינטג' יד שנייה ולשדך להם רמקולים יד שנייה ולסגור עניין אבל יש לי שתי בעיות עם זה:
1. אין לי סבלנות להתחיל לחרוש על כל הלוחות ולבדוק כל הצעה.
2. גם אם אני אמצא הצעה טובה אני לא יכול להסתובב בארץ ולבדוק בגלל שאני לא נייד.

אני התחלתי לבדוק באינטרנט והבנתי שיש הרבה אנשים שמשתמשים במוניטורים (אקטיביים) דווקא בשביל מוזיקה וזה מצוין בשבילי בגלל שזה מדפי (אין לי מקום לרצפתי), ואין צורך במגבר, דבר שהיה מייקר את העסק.
רציתי לדעת איזה מוניטורים מומלצים יש במסגרת ה1000 שקל (או 200 יורו בהנחה שיש משהו באמזון גרמניה / צרפת אני נוסע להולנד ואוכל לשלוח לשם - לפי מה שהבנתי משלוח באירופה זה לא בעיה)

תודה...
אני שומע בעיקר רוק :)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

יש לי תחושה שתמצא עניין במאמר הזה, מלפני מס' חודשים :-P

http://www.hometheater.co.il/p-1.article01459

ZeppeliN פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

הם נראים אחלה רמקולים אבל אין לי מקום לחצי מטר רמקול על השולחן ואין מקום בצדדים כך שזה יורד מהפרק.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #4 

איזה הגברה אתה רוצה לחבר ואיזה מקור?
לא נראה לי שתוכל לקבל ממוניטור מוגבר איכות דומה לזו ששמעת אצל חבר שלך (ושכל כך התלהבת ממנה), שיש לו מגבר ונגן, כי אז לא היה זכות קיום למגברים ולנגנים...
יכול להיות שמוניטור מוגבר יכול להיות פשרה מסוימת שאתה יכול לחיות איתה, אבל רק אתה יכול לענות על שאלה זו.

ZeppeliN פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

בעיקרון יש לי מגבר. והוא טוב, הבעיה היא שהוא דורש שיפוץ רציני מבעל מקצוע (אני ואבא שלי שיפצנו אותו בקטנה אבל עדיין עושה בעיות) ואני לא יודע אם הוא שווה את הכסף.
נניח ויהיה לי מגבר, איך יהיה הוורפדייל 8.1 שעולה 920 שקל?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #6 

ZeppeliN כתב:בעיקרון יש לי מגבר. והוא טוב, הבעיה היא שהוא דורש שיפוץ רציני מבעל מקצוע (אני ואבא שלי שיפצנו אותו בקטנה אבל עדיין עושה בעיות) ואני לא יודע אם הוא שווה את הכסף.
נניח ויהיה לי מגבר, איך יהיה הוורפדייל 8.1 שעולה 920 שקל?
...
אתה צריך לשמוע ולהחליט...
יש כאלו שאוהבים אותו (או מסתפקים בו) ויש כאלו שלא. מה יעזור לך לשמוע דעות של אחרים?
מה שכן, מדובר בחברה מוכרת וידועה שנותנת תמורה מצוינת לכסף ולא סתם חברת מדבקה.
אם היית מציין שם של חברת מדבקה, אז היו מזהירים אותך.

אגב,
אני לא בטוח ששיפוץ המגבר שווה את הכסף. איזו פירמה ומה הדגם? זה מגבר סטראו, נכון?
ייתכן שהחברים פה מכירים את המגבר ויכולים להמליץ לך אם שווה להשקיע בו או לא.

ZeppeliN פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

זה המגבר שלי, פתחתי עליו דיון. אם הוא אכן שווה 250 שקל אני לא בטוח שתיקון (שאני משער שיעלה למעלה מ-100 שקל) שווה את זה.
http://www.hometheater.co.il/vt80917.AKAI-AA-910
עוד דבר שאני לא אוהב בו זה הגודל שלו, השולחן שלי הוא בעומק 60~ ס"מ והמגבר בעומק כמעט 40 ס"מ וזה "חונק" לי את השולחן.

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #8 

במקום ללכת סחור סחור..

אם אהבת את המערכת ששמעתה, למה שלא תקנה אותה?..

ZeppeliN פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

חשבתי על זה אבל הבעיה היא שהמערכת ששמעתי היא מורכבת מרמקולים רצפתיים ואין לי מקום לרמוקלים רצפתיים. רק מדפיים.

mo751
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 68
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

מדובר במגבר טוב . מה הבעיה שלו ?

ZeppeliN פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

כל פעם שאני מסובב את אחד ה-knobs (ברחה לי המילה בעברית) יש מלא פצפוצים וכדי למצא ווליום מתאים כדי שישמעו בשני הערוצים בלי פצפוצים לוקח הרבה זמן. אני משער שצריך להחליף איזה קבל או פיוז או משהו כזה, אני פשוט לא מבין בזה בכלל.

mo751
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 68
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

ספרי מגעים יפתור את הבעיה

ZeppeliN פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אני לא בדיוק הבנתי מה אני עושה עם ספריי מגעים? פשוט מרסס על הלוח בפנים? או מרסס על הפלאגים?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”