גוגל אישרה סופית - מערכת הפעלה "CHROME" במהלך 2010

חדשות ועדכונים של HT Magazine
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #1 

גוגל מאשרת את השמועות.

אחרי שהרבה מאוד זמן מדברים על GOOGLE OS, סוף סוף יש לה שם וגם הסבר. לאחרונה חשבנו שמדובר על ANDROID, מערכת הפעלה חינמית בקוד פתוח שמיועדת היתה לטלפונים סלולריים ולאחרונה גם לנטבוקים. עכשיו מתברר שבמקביל, גוגל עובדת על מערכת הפעלה קלת משקל בשם CHROME (כן כן, בדיוק באותו שם כמו הדפדפן שלהם) אשר מיועדת ל-NETTOPS.

מדובר על בסיס של לינוקס, עם שידרוגים של החברה, כולל GUI מיוחד, תמיכה מלאה בדפדפן שלהם.

התפקיד של מע' ההפעלה הזו היא לשמש לטובת מעבדי ARM ו-ATOM (ודומיהם, כלומר גם ION וכו') כפלטפורמה ל-CHROME הדפדפן לרוץ.

כלומר, בעצם הם רוצים שכרום הדפדפן יהיה מע' ההפעלה האמיתית...

בשילוב עם GEARS, הם רוצים לאפשר לו להיות עורך הטקסט, הבלוג, טבלאות האקסל והדטבייסים שלכם.

היו כמובן כמה וכמה נסיונות לעשות כאלה דברים. לינוקס בתצורות שונות (כמו DEBIAN), ונסיונות של ASUS, ואינטל לייצר גירסאות מע' הפעלה שבעיקרון מתגברות דפדפן חזק (במקור מוזילה).

אני מאוד סקפטי שזה יעבוד. ה-WINDOWS מושרש יותר מדי באנשים. ב-NETBOOKS, ה-XP מצליח היום לתפוס כ-95% (יש שמדברים על 98%) מהשוק. זה נכון ש-VISTA דפק את כל הסיפור ולא ניתן להריץ אותו על NETBOOKS, אך ביננו, אם מחר בבוקר מיקרוסופט פותחת את WINDOWS 98 לקהל הרחב (וזה מריץ WIN32, כלומר 95% מהתוכנות בשוק יעבדו על זה!) לנטבוקים, סביר להניח שזה ירוץ באותה מהירות ובאותה קלות...

כל הכבוד על הרעיון ואני מאחל להם בהצלחה. אני לא רואה את עצמי קונה, אפילו ב-200 דולר, נטבוק שלא יאפשר לי להריץ סקייפ, למשל...

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

נראה אם לגוגל ירשו לספק באופן דיפולטי את הדפדפן שלהם על מערכת ההפעלה שלהם.

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #3 

BigDragoon כתב:נראה אם לגוגל ירשו לספק באופן דיפולטי את הדפדפן שלהם על מערכת ההפעלה שלהם.
...
למה לא? לאפל נותנים

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

Boaz כתב:
BigDragoon כתב:נראה אם לגוגל ירשו לספק באופן דיפולטי את הדפדפן שלהם על מערכת ההפעלה שלהם.
...
למה לא? לאפל נותנים
...
כי באירופה למיקרוסופט לא נותנים לשלב את IE בווינדוס.
(אני עדיין לא מבין מה יאפשר להוריד דפדפן כלשהו מהאינטרנט... נו מילא).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #5 

אה, זה הרי היה ברור לחלקנו :lol: :lol: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 554#638554

oferlaor,
יש בעייתיות עם הסקפטיות שלך בעיניין הזה. כמובן שאין לנו מושג אם דווקא המערכת הזו תנגוס בהגמוניה של ווינדוס אבל לצאת מהנחה שווינדוז יישאר בשליטה אך ורק בגלל שככה זה היום וזה "מושרש" זו טעות. היו מספיק טכנולוגיות, שירותים ומוצרים שהיו מושרשים ...... עד שהוחלפו.
מה שרלוונטי, זה כמה ערך נוסף נותן התחליף לרוב האנשים, לא מה מושרש ומה לא.
משה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

עופר , אם סקייפ יוציאו גרסה שעובדת על מערכת ההפעלה של גוגל , אתה תשקול קניה של נטבוק כזה ?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #7 

BigDragoon כתב: (אני עדיין לא מבין מה יאפשר להוריד דפדפן כלשהו מהאינטרנט... נו מילא).
...
אתה מסתכל במשקפיים של גיק על עולם (עולם האינטרנט) שכבר מזמן הוא לא עולם של גיקים בלבד.
רוב האנשים לא מורידים דפדפנים מהאינטרנט. הם לא יודעים איך. הם לא יודעים שאפשר. זה בכלל לא בעולם המושגים שלהם.
כיום, רוב האנשים קונים מחשב ומשתמשים בדפדפן שמותקן שם (ואם אין, יחזרו לחנות בתלונות).
משה

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

moco כתב:
BigDragoon כתב: (אני עדיין לא מבין מה יאפשר להוריד דפדפן כלשהו מהאינטרנט... נו מילא).
...
אתה מסתכל במשקפיים של גיק על עולם (עולם האינטרנט) שכבר מזמן הוא לא עולם של גיקים בלבד.
רוב האנשים לא מורידים דפדפנים מהאינטרנט. הם לא יודעים איך. הם לא יודעים שאפשר. זה בכלל לא בעולם המושגים שלהם.
כיום, רוב האנשים קונים מחשב ומשתמשים בדפדפן שמותקן שם (ואם אין, יחזרו לחנות בתלונות).
...
אני מסכים.
ומה אתה חושב שאותם אנשים יעשו?
הם יגידו למוכר להתקין את מה שמוכר להם - IE.

מי שרוצה להוריד דפדן אחר יוריד, ומי שלא רוצה יעבוד גם ככה עם IE.
אז בעצם, למה להקשות על אלה שכן רוצים לעבוד עם דפדפנים אחרים ולא קונים WINDOWS בקופסא,
להוריד דפדפנים ישר אחרי התקנה של WINDOWS? לדעתי אין הגיון.

ולעניין,
לדעתי יהיה קשה לגוגל להשתלב כמערכות הפעלה אחרי שכבר כמה ניסו ולא הצליחו,
אבל רק הזמן יגיד.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

אני מקווה שהאירופאים יפסיקו עם השטויות האלה.

IE8 צריך להיות ב-WINDOWS7 מובנה. אוי ואבוי למע' הפעלה שלא מגיעה עם דפדפן מובנה. כמובן שמיקרוסופט יחלקו בכניסה לכל חנות מחשבים, ערמות של דיסקים של IE8 (בדיוק כפי שעשו עם הגרסאות המקוריות של IE) אבל זה סתם בזבוז של זמן.

אני לא יודע מה קורה בדיוק בעולם, אבל אם האתר הזה הוא אינדיקציה אז IE שוקע באחוזים וכבר רחוק מאוד מלהיות מונופול.

אני משתמש ב-80% מהזמן שלי ב-FF3.5 או בספארי נייד. יש לי IE8, IE7 ו-IE6 על מחשבים שונים ברשת. אני מרגיש מאוד בנוח שיש לי אותם אך לא תמיד משתמש בהם בפועל.

אצלנו באתר -

(שימו לב, אני מעגל למעלה את המספרים )

64% משתמשים ב-IE
27% ב-FIREFOX
7% ב-גוגל כרום
2% ב-ספארי (כל הסוגים)

באקספלורר החתך הוא :
46.90% - זה IE7
30.50% - זה IE8
22.56% - זה IE6

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #10 

אבל הרוב גם לא יגידו למוכר כלום והם גם לא מודעים לזה שהם משתמשים עכשיו בדפדפן שנקרא IE.
הרוב יקנו את מה שהמוכר יציע או מה שיפורסם היטב, במיוחד אם יהיה מחיר טוב. כמו כל מוצר אחר.
האתגר של גוגל זה אתגר שיווקי, אבל כבר היו מסעי שיווק מוצלחים בעבר.
אם גוגל עושה כמה שותפויות עם יצרני חומרה, בעזרת מסע פרסום + מחיר אטרקטיבי, הסיכוי שלהם להצליח לא מבוטל.
זה שנכשלו גופים בעבר מוכיח שזה קשה אך לא שזה בלתי אפשרי. אם היה בלתי אפשרי למתחרים להתגבר על המובילים בשוק, לא היו בכלל מנסים, והעולם הצרכני היה נראה אחרת לגמרי ממה שהוא נראה.
משה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #11 

עופר - אם זה מבוסס לינוקס - מה הבעייה להריץ SKYPE? מגבלה של המכשיר להתקנה?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73353
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #12 

אם זה מבוסס לינוקס, לקרוא לזה "מערכת ההפעלה של גוגל" זו בדיחה. זו פשוט תהיה עוד הפצה מותאמת אישית של לינוקס ולא עוד מערכת הפעלה. לא רציני ולא באמת יהווה תחרות לווינדוס.

לגוגל יש כיסים מספיק עמוקים, אם הם היו רוצים להתחרות במיקרוסופט בתחום מערכות ההפעלה אני לא רואה מה עוצר בעדם. להשתמש בלינוקס ורק לעשות לה קוסטומיזציה בעיניי זו בדיחה גרועה.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #13 

אני חושב שהיתרון במכירת מחשב עם לינוקס הוא הוזלת המחשב.
אם במחשב שלך בבית עברת למערכת הפעלה אחרת ויש לך רישיון ל-XP, אין סיבה שתשלם עבור עוד אחד.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #14 

Huber כתב:אם זה מבוסס לינוקס, לקרוא לזה "מערכת ההפעלה של גוגל" זו בדיחה. זו פשוט תהיה עוד הפצה מותאמת אישית של לינוקס ולא עוד מערכת הפעלה. לא רציני ולא באמת יהווה תחרות לווינדוס.

לגוגל יש כיסים מספיק עמוקים, אם הם היו רוצים להתחרות במיקרוסופט בתחום מערכות ההפעלה אני לא רואה מה עוצר בעדם. להשתמש בלינוקס ורק לעשות לה קוסטומיזציה בעיניי זו בדיחה גרועה.
...
למה בדיחה? לינוקס מכה את ווינדוז בכמעט כל הפרמטרים והסיבה לאי הצלחתה היחסית בתחום הביתי לא נובעת ממגרעות טכניות.
אין שום סיבה לגוגל להמציא את הגלגל מחדש מבחינה זו.

שנית, אם אתה בכל זאת חושב שהעיניין הזה חשוב, Chrome OS אינה התאמה נוספת של לינוקס. מלינוקס הם לקחו את ההתממשקות לחומרה (דרייברים וכו.) אבל השאר זה שלהם. מבחינת חווית המשתמש, וזה מה שרלוונטי לשוק הביתי, יהיה הבדל גדול בין כרום לעוד הפצה של לינוקס.
משה

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4888
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #15 

Huber כתב:אם זה מבוסס לינוקס, לקרוא לזה "מערכת ההפעלה של גוגל" זו בדיחה. זו פשוט תהיה עוד הפצה מותאמת אישית של לינוקס ולא עוד מערכת הפעלה. לא רציני ולא באמת יהווה תחרות לווינדוס.

...
אתה יכול לומר את אותו הדבר על מערכת ההפעלה של אפל המבוסס יוניקס.

כמישתמש לינוקס (מאוד לא ממוקצע) אני רק נהנה מלגלות את העולם הזה בכל פעם מחדש.
אך מאחר ואני לא היחיד על המחשב, אני מחזיק מערכת הפעלה נוספת של ווינדוז.

לגבי SKYPE - כל הפצות הלינוק הגדולות יש גירסאת סקייפ (באתר של סקייפ),
אני מאמין שגוגל לא ינוחו על שמרם גם בזה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

אני לא רואה את זה מתרומם מחוץ למסגרת של NET BOOK, או TABLET ואני חושב שאנשים ממהרים מאוד להכתיר כל דבר אפשרי כ- "WINDOWS KILLER".

אני אפילו לא מדמיין על שימוש במשהו שהוא לא WINDOWS על מחשב כזה שצריך להריץ משהו חוץ מדפדפן.

אם כל ההערכה שלי ללינוקס, היופי הגדול ביותר של לינוקס מתבטא כאשר הוא נעשה על מערכות סגורות.

על מערכות פתוחות (PC רגיל וכו'), הוא בינתיים לא ממש תפס מחוץ למסגרת (המכובדת) של שרתים.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אני לא חושב שצריך להכתיר שום דבר עדין, אבל אני חושב שעם שיווק נכון בהחלט יכולה להיות כאן תחרות.
אני חושב שמערכת ההפעלה של MAC היא דוג' מצויינת לזה שאנשים יכולים להתרגל למשהו שונה ואחר.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

דודיפלצת - תזכיר לי כמה אחוז מהמחשבים בעולם הם MAC? :roll: .

אני מסכים לחלוטין עם עופר, זה מותאם רק לנטבוקים (והם ציינו את זה בעצמם אם אני זוכר נכון) ככה שמלכתחילה אין למיקרוסופט יותר מידיי מה לדאוג. אותי מעציב שעם כל המשאבים שלהם ועם כל הרווח שיש בענף (תבדקו כמה מיקרוסופט מרוויחה) גוגל החליטו לגשת רק לשוק הנטבוקים ורק עם מערכת מבוססת לינוק ולא משהו חדשני באמת.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

http://www.dailytech.com/Google+Unveils ... e15632.htm

ציטוט:

[left]"Chrome OS is being designed by Google engineers for netbooks"[/left]

הם מתחרים בשוק הנטבוקים שהוא מלכתחילה שוק די קטן, ככה שההגמוניה של מיקרוסופט לא ממש בסכנה.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

Huber כתב:דודיפלצת - תזכיר לי כמה אחוז מהמחשבים בעולם הם MAC? :roll: .

אני מסכים לחלוטין עם עופר, זה מותאם רק לנטבוקים (והם ציינו את זה בעצמם אם אני זוכר נכון) ככה שמלכתחילה אין למיקרוסופט יותר מידיי מה לדאוג. אותי מעציב שעם כל המשאבים שלהם ועם כל הרווח שיש בענף (תבדקו כמה מיקרוסופט מרוויחה) גוגל החליטו לגשת רק לשוק הנטבוקים ורק עם מערכת מבוססת לינוק ולא משהו חדשני באמת.
...
ולכן כתבתי
עם שיווק נכון.
...
apple משווקים את עצמם כמוצר מעוצב ויקר ולא פלא שאחוזי המקינטוש בעולם זניחים (אם כי אני לא יודע מה הם בארה"ב).

אני לא משלה את עצמי ואני לא אתחיל להסתובב עם דגל של גוגל ולבשר על בוא המשיח.
אני פשוט חושב שיש סיכוי שעוד שנתיים לא תהיה לי מערכת הפעלה של מיקרוסופט, זה הכל.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”