thread- לפתרונות בעיות edid וכרטיסי מסך nvidia
לאחרונה החלפתי כרטיס מסך ונתקלתי בבעייה שלא יכולתי להגיע לNR יותר דרך כרטיס הnvidia שלי (מסך 32la010)- ניסיונות להתאים רזולציה לא צלחו- לא דרך ps ולא דרך הcustom res של nvidia
מדובר בחיבור hdmi-dvi
אחרי נבירה רבה הגעתי למסקנה שהבעייה היא שהכרטיס החדש שולח אות לטלויזיה כhdmi (בinfo בטלויזיה מופיע hdmi בעבר היה רשום dvi) הגעתי לפורום הזה:
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=58483&st=0
מה שבעצם הוא עושה זה גורם לכרטיס מסך לראות את החיבור לטלויזיה כפי שהיה בעבר- כdvi ולא כחיבור hdmi-ככל הנראה ישנם השלכות לאיך הכרטיס מסך רואה את הטלויזיה כי הוא מתנהג באופן שונה ושולח תיזמנונים ואותות שונים.
הthread הזה מציע פתרונות לכל מיני בעיות שיש לאנשים (sound וכו)- על ידי מודפוקציות שונות- יש פה כל מיני משחקי edid בregistry ובקבצי דרייברים למי שמכיר (אל תשחקו עם זה אם אתם לא מכירים- שלא יהרס לכם משהו)
עכשיו אמנם איבדתי את העברת הקול כי הוא מזוהה כdvi אבל גם ככה לא בניתי על העברת אודיו בdvi
למי שיש בעיות רזולוציה וסאונד שווה להעיף מבט
"תהנו"
מדובר בחיבור hdmi-dvi
אחרי נבירה רבה הגעתי למסקנה שהבעייה היא שהכרטיס החדש שולח אות לטלויזיה כhdmi (בinfo בטלויזיה מופיע hdmi בעבר היה רשום dvi) הגעתי לפורום הזה:
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=58483&st=0
מה שבעצם הוא עושה זה גורם לכרטיס מסך לראות את החיבור לטלויזיה כפי שהיה בעבר- כdvi ולא כחיבור hdmi-ככל הנראה ישנם השלכות לאיך הכרטיס מסך רואה את הטלויזיה כי הוא מתנהג באופן שונה ושולח תיזמנונים ואותות שונים.
הthread הזה מציע פתרונות לכל מיני בעיות שיש לאנשים (sound וכו)- על ידי מודפוקציות שונות- יש פה כל מיני משחקי edid בregistry ובקבצי דרייברים למי שמכיר (אל תשחקו עם זה אם אתם לא מכירים- שלא יהרס לכם משהו)
עכשיו אמנם איבדתי את העברת הקול כי הוא מזוהה כdvi אבל גם ככה לא בניתי על העברת אודיו בdvi
למי שיש בעיות רזולוציה וסאונד שווה להעיף מבט
"תהנו"
אני משתמש ב EDID OVERIDE כבר תקופה. עובד מצוין ופתר לי את כל הבעיות בחיבור לרסיבר.
שרשור יותר כללי לפתרון הבעיה ניתן למצוא ב AVSFORUM
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1091403
בנוסף, משתמשים רבים מפרסמים בשרשור את ה EDID שלהם כך שניתן פשוט להעתיק. יש שם גם הוראות מסודרות כיצד לבצע את ה overide עם קישור לתוכנת עזר שמאפשרת להקליט את ה EDID.
שרשור יותר כללי לפתרון הבעיה ניתן למצוא ב AVSFORUM
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1091403
בנוסף, משתמשים רבים מפרסמים בשרשור את ה EDID שלהם כך שניתן פשוט להעתיק. יש שם גם הוראות מסודרות כיצד לבצע את ה overide עם קישור לתוכנת עזר שמאפשרת להקליט את ה EDID.
האמת שאצלי הרזולוציה הטבעית לא נמצאת בedid-
להבנתי פשוט יש חישובי תזמונים שונים (אצלי dmt) שמתבססים על הרזולויןת שמופיעות שם- בהרבה מהמסכים הרזולציה הטבעית לא מופיעה בedid- אפילו פניתי לhitachi והתלוננתי בזמנו על זה שהם לא טרחו להתאים את הedid לnr של הטלויזיה- הם אמרו שצריך ציוד מיוחד ושאין מה לעשות.
הכרטיס מסך יכול לעקוף את הedid ולשלוח לטלויזיה אותות שונים בתקווה שהיא תקבל אותם- לפני השינויים שעשיתי בregistry כל פעם שניסיתי לשלוח 1366 הטלויזה לא קיבלה וזרקה הודעת invalid mode.
להבנתי פשוט יש חישובי תזמונים שונים (אצלי dmt) שמתבססים על הרזולויןת שמופיעות שם- בהרבה מהמסכים הרזולציה הטבעית לא מופיעה בedid- אפילו פניתי לhitachi והתלוננתי בזמנו על זה שהם לא טרחו להתאים את הedid לnr של הטלויזיה- הם אמרו שצריך ציוד מיוחד ושאין מה לעשות.
הכרטיס מסך יכול לעקוף את הedid ולשלוח לטלויזיה אותות שונים בתקווה שהיא תקבל אותם- לפני השינויים שעשיתי בregistry כל פעם שניסיתי לשלוח 1366 הטלויזה לא קיבלה וזרקה הודעת invalid mode.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
איזה דגם של היטאצ'י?mooshon כתב:האמת שאצלי הרזולוציה הטבעית לא נמצאת בedid-
הכרטיס מסך יכול לעקוף את הedid ולשלוח לטלויזיה אותות שונים בתקווה שהיא תקבל אותם- לפני השינויים שעשיתי בregistry כל פעם שניסיתי לשלוח 1366 הטלויזה לא קיבלה וזרקה הודעת invalid mode....
שלום,
ת'אמת יש לי בעיה קצת אחרת, יש לי טלויזית SANSUI 42 אינטש FHD וכרטיס מסך GEFORCE 9600GT שמחובר עם כבל HDMI.
כאשר אני בוחר את הרזולוציה המלאה 1920X1080 1080P המסך חתוך בצדדים (בכל רזולוציה זה קורה). הפתרון היחידי הוא לעשות RESIZE DESKTOP אבל אני מאבד מהרזולוציה כמובן.
אשמח מאוד אם מישהו שפתר את הבעיה ישתף אותי.
תודה רבה.
ת'אמת יש לי בעיה קצת אחרת, יש לי טלויזית SANSUI 42 אינטש FHD וכרטיס מסך GEFORCE 9600GT שמחובר עם כבל HDMI.
כאשר אני בוחר את הרזולוציה המלאה 1920X1080 1080P המסך חתוך בצדדים (בכל רזולוציה זה קורה). הפתרון היחידי הוא לעשות RESIZE DESKTOP אבל אני מאבד מהרזולוציה כמובן.
אשמח מאוד אם מישהו שפתר את הבעיה ישתף אותי.
תודה רבה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
חפש בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך ו/או בתפריטי המסך עצמו (גם של זום) פרמטרים של underscan/overscan/just scan/pixel 1:1/dot by dot ונסה לשחק איתן.
כמו כן, יש טלוויזיות העובדות עם מחשב באופן מדוייק רק באחת הכניסות (בד"כ זאת שנקראת DVI/HDMI).
כמו כן, יש טלוויזיות העובדות עם מחשב באופן מדוייק רק באחת הכניסות (בד"כ זאת שנקראת DVI/HDMI).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני לא ראיתי כאלו הגדרות, אולי אתה מכיר? התוכנה של הכרטיס מסך זה הסטנדרטית של nvidia control panel.
זה קורה בכניסות: HDMI, DVI. רק ב - VGA הצלחתי להגיע למצב שרואים פיקסל לפיקסל ברזולציה 1080P. ת'אמת עדיין יש איזשהי מריחה בצורה אנכית על המסך.
זה קורה בכניסות: HDMI, DVI. רק ב - VGA הצלחתי להגיע למצב שרואים פיקסל לפיקסל ברזולציה 1080P. ת'אמת עדיין יש איזשהי מריחה בצורה אנכית על המסך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
עם איזה דרייברים של כרטיס המסך אתה עובד? אלה שמערכת ההפעלה התקינה או שהורדת עדכניים ומלאים מהאתר של אנוידיה?
יש מסכים שעובדים לא טוב עם מחשב בחיבור HDMI, בעיקר מסכים של מותגי מדבקה.
יש מסכים שעובדים לא טוב עם מחשב בחיבור HDMI, בעיקר מסכים של מותגי מדבקה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הורדתי דרייברים של הכרטיס מסך מהאתר של NVIDIA.
195.62_desktop_winxp_32bit_english_whql
יש פתרון לבעיית חיבור ה - HDMI? קראתי בכל מיני מקומות שצריך לכתוב ל registry את ה EDID של המסך. מישהו עשה את זה והצליח או שיש דרכים נוספות?
195.62_desktop_winxp_32bit_english_whql
יש פתרון לבעיית חיבור ה - HDMI? קראתי בכל מיני מקומות שצריך לכתוב ל registry את ה EDID של המסך. מישהו עשה את זה והצליח או שיש דרכים נוספות?
מה שקורה זה בדיוק הפוך - התמונה יותר גדולה מהמסך.
אין איזשהו כפתור זום לפתור את הבעיה, מה שעוד יותר מוזר זה שבכרטיס 7300 זה עובד בסדר ב 1080P וכאשר אני מחבר כרטיס 9600 זה לא עובד טוב - הדסקטופ יותר גדול מהטלויזיה רק desktop resize פותר את הבעיה (וכן גורם להפסד של הרזולוציה).
אין איזשהו כפתור זום לפתור את הבעיה, מה שעוד יותר מוזר זה שבכרטיס 7300 זה עובד בסדר ב 1080P וכאשר אני מחבר כרטיס 9600 זה לא עובד טוב - הדסקטופ יותר גדול מהטלויזיה רק desktop resize פותר את הבעיה (וכן גורם להפסד של הרזולוציה).