אהבתי את ה- CX300, עכשיו מחפש שדרוג בתקציב של עד 1000 ש"

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
בנדיט פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן. :wink:

לפי דעתי הכותרת כבר מרמזת על הבאות, אבל אני אכתוב בכל זאת:

בעקבות המלצה שקיבלתי מחבר, הלכתי ורכשתי לי את הסנייזר CX300 המצוינות. כמשתמש אודיו ממוצע לחלוטין [אז נסו לא לגחך עכשיו] אני יכול לומר שאשכרה נפעמתי מהבדלי האיכויות שבין אוזניות הכפתור הרגילות שמקבלים ביחד עם הנגן (מה שנקרא "אפל-לבנבנות") לבין אזניות In-ear משובחות שכאלה. אממה, גם באליה השמנמנה הזו יש קוץ ומסתבר שהוא די עבה: לרוע המזל, כל זוג CX300 שקניתי פשוט הלך קפוט אחרי זמן שימוש די קצר של חודשים ספורים. למעשה, יצא מצב שבו אני מנצל את תעודת האחריות של אייבורי 3-4 ו- 5 פעמים בשנה תמימה אחת, ברגע שאחת משתי האוזניות נחלשת לה והופכת את הסט לבלתי שמיש בעליל. אגב זה, משיחה עם "אבי יפה" (י-ם) הוסבר לי שישנה צינורית שמע קטנטנה, שברגע שהיא מתלכלכת ולו במעט, יש לשלוח את האזניות לניקוי מיוחד אצל היבואן*. אנצל ואשאל: האם זה אומר שכל אוזניית In-ear תצטרך לעבור סדנת טיפול שכזו בכל פרק זמן דומה? זה פשוט לא משהו שאני בטוח שתהיה לי סבלנות אליו.

טוב, אז מבלי להכביר במילים מיותרות, בואו נתקדם הלאה: כרגע מה שאני מחפש זה אוזניות, In-ear, טובות לפחות כמו ה- CX300 (אבל ככל שהתקציב עולה הן צריכות להיות טובות הרבה יותר), אמינות עד כמה שניתן, ונוחות באוזן. אה, כן, והעניין הפעוט הזה של עד 1000 ש"ח בארץ (עריכה: או בדיוטיפרי, או אפילו מהאינטרנט, אם ישנן המלצות נקודתיות). אני מאזין בעיקר לרוק פרוגרסיבי, אלטרנטיב, מוסיקה ישראלית, מטאל כשנחה עלי המוזה ובעיקר גיטרות, גיטרות, גיטרות. אה, כן. ואני חובב מושבע של באס מדויק ומוסיקה "חמה" (אני לא מבין כלום באודיו ולכן אין לי איך להסביר את זה אחרת, אבל אם תחשבו על ה- CX300, בטח תבינו ת'פואנטה).

בגלל שאין לי אפשרות לשמוע את האוזניות בחנות [בעיה מוכרת, אה?], אשמח להמלצות מעודדות על דגם איכותי כזה או אחר. אני מתעתד לקנות אותן במהלך השבוע הנוכחי. (Y)

* אציין שאני נוהג לנקות את האזניים שלי בלי קשר, שאין לי בעית דונג מיוחדת (לא שאני יודע, לפחות) ושלא נעשה שימוש בבעלי-חיים מוגנים לצורך כתיבת הודעה זו. תודה לעוזרים.

zemm
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

לגבי השאלה הכללית - יש אוזניות (למשל SHURE וגם דגמים של SENNHEISER) שמגיעות עם מכשיר קטן ודי פשוט שנועד לנקות הצטברות שעווה בצינורית. אני לא חושב שזה דורש שליחה ליבואן (לפחות בדגמים האלו).

לגבי המלצה על אוזניות. הבאס ב CX300 הוא די מודגש, ויש לא מעט INEAR שבהם יש תופעה הפוכה: למשל הSHURE-ים הזולים יותר שיצא לי לשמוע (SE210, SE110). חלק מהאפקט אפשר להשיג עם אקוילייזר ועוד עיבודים בנגן.

אולי כדאי לך לנסות לברר על SENNHEISER IE6 (אני חושב שמוכרים אותן בארץ אצל היבואן של SENN). יצא לי לשמוע את ה"אח הגדול שלו" IE8 והתרשמתי מאד מהצליל והאיזון.

בנוסף, יש גם את ULTIMATE EARS: SUPER FI 5EB שמגיע עם באס מודגש, אני חושב שמוכרים אותו בארץ.

האוזניות האלו, לרב, אוטומות הרבה יותר מה CX300, אבל הן יושבות בצורה שונה באוזן - הרבה יותר פנימה. זה לא מה שאתה רגיל אליו מהCX300, וזה פקטור שמרתיע חלק מהאנשים. כדאי לקחת את זה בחשבון.

מבחינת תמורה למחיר, אני חושב שהצלילים יותר מדוייקים והבאס הרבה פחות שולט (אני לא אהבתי את הבאס ב CX300). אבל זה הרבה עניין של טעם אישי ושל SETTINGS ב EQUALIZER....

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”