10 מוצרים אמריקאיים שכדאי לייבא לארץ
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73338
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
כמובן שאני מאמין שרב הדברים הללו לא מתאימים ללקוח הישראלי ולא יעבדו פה:
http://www.mouse.co.il/CM.articles_item ... 7660,.aspx
http://www.mouse.co.il/CM.articles_item ... 7660,.aspx
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
1. היה עוד ב-93. למי שזוכר, בסאבווי (למשל באיזור הבורסה בר"ג) היה אפשר לעשות REFILL כמה שרוצים. זה כולה מים עם סוכר וגז...
4. אני חושב שזה טוב מאוד שבאוניברסיטה מתמקדים בלימודים בארץ ופחות בשטויות. אולי זה בגלל הגיל (אנחנו עושים אוניברסיטה 3 שנים אחרי האמריקאים), אבל אולי זה גם בגלל שהם מתעסקים המון בשטויות "חברתיות". לא אהבתי את הצד הזה של העסק כשעשיתי שם חטיבת ביניים ואני לא חושב שזה חכם גם היום.
5. כל הרעיון הוא שאימהות וילדים יוכלו לבלות בסופר את כל היום שלהם (ע"ע TARGET בארה"ב שיש לו FOOD COURT משלו...). ממש לא מומלץ. גם ככה כשסוחבים ילדים לכל המקומות האלה, הם עושים בלאגן...
6. מסכים, הייתי מוסיף את SHOWTIME, COMEDY CENTRAL ו-SCI FI.
7. יש לנו המון מקום לעשות כאלה דברים במדבר. רק שכאן חם רצח, לא יודע אם זה ילך...
9. הדבר הדוחה ביותר עלי אדמות. רק תראו איך האמריקאים עצמם דוחים בהתלהבות הזמנה למסעדות כאלה. אפילו בבי"ס תיכון הילדים די שונאים את זה. היתרון הגדול של ה-TACO הוא במחיר שלו (הוא זול רצח - ובצדק, אין בזה כלום).
10. מסכים.
כמובן שהרשימה שלי היתה נראית בערך 80% שונה...
4. אני חושב שזה טוב מאוד שבאוניברסיטה מתמקדים בלימודים בארץ ופחות בשטויות. אולי זה בגלל הגיל (אנחנו עושים אוניברסיטה 3 שנים אחרי האמריקאים), אבל אולי זה גם בגלל שהם מתעסקים המון בשטויות "חברתיות". לא אהבתי את הצד הזה של העסק כשעשיתי שם חטיבת ביניים ואני לא חושב שזה חכם גם היום.
5. כל הרעיון הוא שאימהות וילדים יוכלו לבלות בסופר את כל היום שלהם (ע"ע TARGET בארה"ב שיש לו FOOD COURT משלו...). ממש לא מומלץ. גם ככה כשסוחבים ילדים לכל המקומות האלה, הם עושים בלאגן...
6. מסכים, הייתי מוסיף את SHOWTIME, COMEDY CENTRAL ו-SCI FI.
7. יש לנו המון מקום לעשות כאלה דברים במדבר. רק שכאן חם רצח, לא יודע אם זה ילך...
9. הדבר הדוחה ביותר עלי אדמות. רק תראו איך האמריקאים עצמם דוחים בהתלהבות הזמנה למסעדות כאלה. אפילו בבי"ס תיכון הילדים די שונאים את זה. היתרון הגדול של ה-TACO הוא במחיר שלו (הוא זול רצח - ובצדק, אין בזה כלום).
10. מסכים.
כמובן שהרשימה שלי היתה נראית בערך 80% שונה...
- StonedJunglist
- חבר ותיק

- תגובות: 1190
- שם מלא: StonedJunglist
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 22 פעמים
כתבה יפה 
לכלכתoferlaor כתב: 9. הדבר הדוחה ביותר עלי אדמות. רק תראו איך האמריקאים עצמם דוחים בהתלהבות הזמנה למסעדות כאלה. אפילו בבי"ס תיכון הילדים די שונאים את זה. היתרון הגדול של ה-TACO הוא במחיר שלו (הוא זול רצח - ובצדק, אין בזה כלום).
...
אחלה מאכל שבעולם ומאוד פופולארי בצדק.
אתה צודק שרשתות כמו Taco Bell דרדרו אותו לזנות, והצליחו להתחרות במקדונלדס מלמטה, שזה הישג מדהים בפני עצמו:-), אבל במסעדות נורמליות כולל אפילו כמה מסעדות מזון מהיר, מדובר במנה טעימה בהחלט.
מה זה "אין בזה כלום"? אתה יכול להגיד אותו דבר על מנת פאלאפל או חומוס בפיתה.
לא ברור למה לא קמה בארץ רשת מקסיקנית. יש בארץ מסעדות מקסיקניות רציניות טובות וכמה מסעדות מהירות בקניונים שמגישות טאקוס ובוריטוס.
משה
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3326
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
מממ...טאקוס. לא רק שלא דוחה גם די טעים. ברור שתלוי איפה.
במקסיקו אהבנו את המאכלים הללו במיוחד במקומות בהם אתה מזמין צלחת שבה אתה עושה לעצמך את הטאקוס.
לגבי ה REFILL, כאחד שמאוד אוהב לשתות מאוד התחברתי לתרבות הריפיל בארה"ב. זה כיף להגיע לארוחה ולא למדוד את כמות השתייה שיש לך בכוס והאם היא תספיק או לא עד לסוף הארוחה (ואז להזמין עוד אחת).
בכל מקרה, גם היום העניין מיושם אצלנו לפחות בסניך איקאה שם ניתן לקנות כוס ריקה (לא לקחת אותה הביתה כמובן) ולעשות מילוי חוזר במכונה. לא שמתי לב על התחזרות המונית במקום, אבל לך תדע מה באמת קורה. העניין מיושם כבר כמה שנים אז אולי זה עובד.
במקסיקו אהבנו את המאכלים הללו במיוחד במקומות בהם אתה מזמין צלחת שבה אתה עושה לעצמך את הטאקוס.
לגבי ה REFILL, כאחד שמאוד אוהב לשתות מאוד התחברתי לתרבות הריפיל בארה"ב. זה כיף להגיע לארוחה ולא למדוד את כמות השתייה שיש לך בכוס והאם היא תספיק או לא עד לסוף הארוחה (ואז להזמין עוד אחת).
בכל מקרה, גם היום העניין מיושם אצלנו לפחות בסניך איקאה שם ניתן לקנות כוס ריקה (לא לקחת אותה הביתה כמובן) ולעשות מילוי חוזר במכונה. לא שמתי לב על התחזרות המונית במקום, אבל לך תדע מה באמת קורה. העניין מיושם כבר כמה שנים אז אולי זה עובד.
אלי חבוש
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
הכי אהבתי את זה שיש REFILLS חינם אבל עדיין יש גדלים שונים של כוסות ולפי זה המחיר הולך.
כלומר, אתה יכול לרכוש כוס קטנה בדולר נניח, או כוס בינונית בשני דולר או כוס גדולה בשלוש דולר. לכולם יש REFILL חינם.
עכשיו נשאלת השאלה במה יבחר אמריקאי ממוצע ובמה יבחר ישראלי ממוצע.
התשובה לגבי הישראלי ברורה - הכוס הכי קטנה ובלי קרח ונאגלה אחרונה לפני שיוצאים לאוטו.
התשובה עבור האמריקאי גם ברורה. הכוס הכי גדולה - כדי לעשות מינימום הליכות לאיזור המילוי.
כלומר, אתה יכול לרכוש כוס קטנה בדולר נניח, או כוס בינונית בשני דולר או כוס גדולה בשלוש דולר. לכולם יש REFILL חינם.
עכשיו נשאלת השאלה במה יבחר אמריקאי ממוצע ובמה יבחר ישראלי ממוצע.
התשובה לגבי הישראלי ברורה - הכוס הכי קטנה ובלי קרח ונאגלה אחרונה לפני שיוצאים לאוטו.
התשובה עבור האמריקאי גם ברורה. הכוס הכי גדולה - כדי לעשות מינימום הליכות לאיזור המילוי.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אפא ההיגיון בשיטה שכזו? הרי REFILL אומר שתה ככל יכולתך - איך זה מסתדר עם השיטה ההזויה הזו?!oferlaor כתב:הכי אהבתי את זה שיש REFILLS חינם אבל עדיין יש גדלים שונים של כוסות ולפי זה המחיר הולך.
כלומר, אתה יכול לרכוש כוס קטנה בדולר נניח, או כוס בינונית בשני דולר או כוס גדולה בשלוש דולר. לכולם יש REFILL חינם....
בתרבויות שונות יש מנטליות שונה.Huber כתב:אפא ההיגיון בשיטה שכזו? הרי REFILL אומר שתה ככל יכולתך - איך זה מסתדר עם השיטה ההזויה הזו?!oferlaor כתב:הכי אהבתי את זה שיש REFILLS חינם אבל עדיין יש גדלים שונים של כוסות ולפי זה המחיר הולך.
כלומר, אתה יכול לרכוש כוס קטנה בדולר נניח, או כוס בינונית בשני דולר או כוס גדולה בשלוש דולר. לכולם יש REFILL חינם.......
זה לא נכון שזה אומר "שתה ככל יכולתך".
בקונטקסט הישראלי השיטה נראית הזויה, כי הישראלי הנורמלי חושב באמת איך לשתות יותר בפחות כסף.
בארה"ב זה בכלל לא נראה הזוי. הrefill חינם לא בא ולא נתפס כשיטה לשתות יותר ולשלם פחות. זה נתפס כשירות. אתה מקבל אחריות שלא תצטרך לשלם על משקה נוסף. עדיין אתה תזמין לפי מה שנראה לך סביר שתשתה במכה אחת.
משה
-
Huber
- חבר במועדון HT

השיטה הזו אומרת שאתה משלם X כסף לשתייה ועיקרונית יכול לשתות כמה פעים שתרצה (למלא את הכוס שוב, ואם תרצה אפילו שוב ושוב) ללא תוספת תשלום, לא? מה ההבדל בין זה לבין "כפי יכולתך"? היכולת למלא את הכוס עד רוויה אומרת בדיוק מה שאומר "כפי יכולתך" לדידי.
אין מחלוקת על המשמעות המתמטית/לוגית של השיטה. בזה אתה צודק.
השאלה היא איך זה נתפס גם על ידי המסעדות וגם על ידי רוב הציבור.
האם הסועד הממוצע חושב לעצמו "איך אשלם מינימום כסף על השתייה" או שהוא בא לאכול ארוחה בנחת.
עצם זה שמוצעים משקאות בגדלים שונים מוכיח את מה שאני מנסה להגיד. אף אחד שם לא מטומטם, בטח לא בעלי מסעדות שבסופו של דבר רוצים להרויח כסף.
השאלה היא איך זה נתפס גם על ידי המסעדות וגם על ידי רוב הציבור.
האם הסועד הממוצע חושב לעצמו "איך אשלם מינימום כסף על השתייה" או שהוא בא לאכול ארוחה בנחת.
עצם זה שמוצעים משקאות בגדלים שונים מוכיח את מה שאני מנסה להגיד. אף אחד שם לא מטומטם, בטח לא בעלי מסעדות שבסופו של דבר רוצים להרויח כסף.
משה
-
Huber
- חבר במועדון HT

הדרך להרוויח בשיטה הזו היא לחשב נכון ממוצע גלובלי, קרי כמה ישתה אדם ממוצע כשלא מגבילים אותו (צריכה עצמית כמובן ולא לכל המשפחה על כוס אחת). ככה גם אם למישהו יש קיבה בלי תחתית זה מתאזן עם הלקוח הסטדנרטי שישתה כוס ממוצעת, פשוט מעלים את החישוב הכללי/הממוצע כלפי מעלה והלקוח הרגיל "סופג" את זה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

MOCO - פעם הבאה שתקרא לי ישראלי אני שולח עליך את זיו 
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים