TVIX6500 שוב עושה בעיות
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
דיווחתי בעבר על הבעיה שבגינה נאלצתי כבר להחליף שני מכשירים.
התופעה שמתרחשת הרבה פעמים היא שלפתע במהלך הסרט התמונה נעלמת, ויש רק סאונד.
אני מצליח לצאת מהמצב הזה ע"י כיבוי המכשיר, הפעלתו מחדש, ואז מריץ את הסרט מאותה נקודה שנפסק באמצעות BOOKMARK
המכשיר עובד כרגע תחת העדכון הרשמי האחרון. לא נראה לי שהבעיה נובעת בגלל העדכון, כי זה קרה לי גם תחת עדכון אחר.
אז קודם כל השאלה היא האם תופעה זו מתרחשת גם אצל משתמשים אחרים.
ושנית, האם אפשר לצאת מהמצב הזה בצורה יותר אלגנטית?
תודה רבה
דיווחתי בעבר על הבעיה שבגינה נאלצתי כבר להחליף שני מכשירים.
התופעה שמתרחשת הרבה פעמים היא שלפתע במהלך הסרט התמונה נעלמת, ויש רק סאונד.
אני מצליח לצאת מהמצב הזה ע"י כיבוי המכשיר, הפעלתו מחדש, ואז מריץ את הסרט מאותה נקודה שנפסק באמצעות BOOKMARK
המכשיר עובד כרגע תחת העדכון הרשמי האחרון. לא נראה לי שהבעיה נובעת בגלל העדכון, כי זה קרה לי גם תחת עדכון אחר.
אז קודם כל השאלה היא האם תופעה זו מתרחשת גם אצל משתמשים אחרים.
ושנית, האם אפשר לצאת מהמצב הזה בצורה יותר אלגנטית?
תודה רבה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78879
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4964
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
הי, אני לא חושב שהבעיה במכשיר.
התופעה קיימת אצלי היום כשאני מחובר למקרן מיצובישי 5000 מס' חודשים, לפני כן הסטרימר היה מחובר לפלזמה פנסוניק
במשך יותר משנה וחצי והתופעה לא הייתה, בשני המקרים עברתי דרך רסיבר LX 60.
בדוק עם מכשיר תצוגה אחר, אתה ממתג דרך רסיבר?
אולי"לחיצת יד" של HDMI עושה את הבעיה?
התופעה קיימת אצלי היום כשאני מחובר למקרן מיצובישי 5000 מס' חודשים, לפני כן הסטרימר היה מחובר לפלזמה פנסוניק
במשך יותר משנה וחצי והתופעה לא הייתה, בשני המקרים עברתי דרך רסיבר LX 60.
בדוק עם מכשיר תצוגה אחר, אתה ממתג דרך רסיבר?
אולי"לחיצת יד" של HDMI עושה את הבעיה?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

עופר,
קשה לי להאמין שמדובר בתכנים, כי כאשר אני מריץ אותם על הנגן של WD ,אז אין שום בעיה.
אולי תגיד שה-TVIX יותר "רגיש" מהנגן של WD, אבל נו, זו לא בדיוק מחמאה...
Niko
אכן חיבור ה-HDMI עובר דרך הרסיבר, ואני לא יודע למה הכוונה בדיוק ב "לחיצת יד"
לגבי המסך, כרגע מדובר בטלוויזיה החדשה של סוני. לפני זה קרה לי גם עם הטלוויזיה של שארפ, ואז אריה הכניס לי לראש שיתכן מאוד שיחידת ה-HDMI תקולה. וכאן אני חייב להודות שזו אחת הסיבות ששכנעה אותי להחליף טלוויזיה, אם כי בוודאי שזו לא הייתה המרכזית שבהן.
sam22
האמת לא זכור לי אם זה מתחיל בריצוד בצד ימין. אשתדל לשים לכך לב בפעם הבאה שזה יתרחש...
קשה לי להאמין שמדובר בתכנים, כי כאשר אני מריץ אותם על הנגן של WD ,אז אין שום בעיה.
Niko
אכן חיבור ה-HDMI עובר דרך הרסיבר, ואני לא יודע למה הכוונה בדיוק ב "לחיצת יד"
לגבי המסך, כרגע מדובר בטלוויזיה החדשה של סוני. לפני זה קרה לי גם עם הטלוויזיה של שארפ, ואז אריה הכניס לי לראש שיתכן מאוד שיחידת ה-HDMI תקולה. וכאן אני חייב להודות שזו אחת הסיבות ששכנעה אותי להחליף טלוויזיה, אם כי בוודאי שזו לא הייתה המרכזית שבהן.
sam22
האמת לא זכור לי אם זה מתחיל בריצוד בצד ימין. אשתדל לשים לכך לב בפעם הבאה שזה יתרחש...
- reuven_br
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 361
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
בעיות מסוג זה הם בדרך כלל חימום יתר של המכשיר, תדאג שהמכשירים יהיו מאווררים גם המזרימדיה וגם הרסיבר.bariko כתב:עופר,
Niko
אכן חיבור ה-HDMI עובר דרך הרסיבר, ואני לא יודע למה הכוונה בדיוק ב "לחיצת יד"![]()
sam22
האמת לא זכור לי אם זה מתחיל בריצוד בצד ימין. אשתדל לשים לכך לב בפעם הבאה שזה יתרחש......
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

reuven_br
גם הסטרימר וגם הרסיבר יושבים על מעמד שולחני מיוחד שפתוח לגמרי מכל הצדדים, ובכך מאפשר איוורור אופטימלי לכל המכשירים החשמליים שמונחים עליו...
Uris
כפי שציינתי בפתיח, כבר החלפתי שני מכשירים, ובכל פעם דאגתי שיחליפו גם את כבל ה-HDMI
זה נראה לי קצת לא הגיוני שכל הכבלים האלה היו תקולים.
בוא ואחזיר לך שאלת תם:
לפי הבנתי יש פה בפורום לא מעט בעלי 6500, נכון? מעניין כמה מהם רכשו בנפרד כבל HDMI איכותי, ומבין אלה שמעדיפים להשתמש בכבל שסופק יחד עם המכשיר, כמה מהם סובלים מאותה בעיה של העלמות התמונה?
גם הסטרימר וגם הרסיבר יושבים על מעמד שולחני מיוחד שפתוח לגמרי מכל הצדדים, ובכך מאפשר איוורור אופטימלי לכל המכשירים החשמליים שמונחים עליו...
Uris
כפי שציינתי בפתיח, כבר החלפתי שני מכשירים, ובכל פעם דאגתי שיחליפו גם את כבל ה-HDMI
זה נראה לי קצת לא הגיוני שכל הכבלים האלה היו תקולים.
בוא ואחזיר לך שאלת תם:
לפי הבנתי יש פה בפורום לא מעט בעלי 6500, נכון? מעניין כמה מהם רכשו בנפרד כבל HDMI איכותי, ומבין אלה שמעדיפים להשתמש בכבל שסופק יחד עם המכשיר, כמה מהם סובלים מאותה בעיה של העלמות התמונה?
- reuven_br
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 361
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני בעלים של 6500 משתמש בכבל רגיל לחלוטין (50 ש"ח) היו לי בעיות מסוג זה בעבר כי המכשיר "שכב" בארון, מאז שהוצאתי אותו מחוץ לארון הכל עובד טוב,bariko כתב: לפי הבנתי יש פה בפורום לא מעט בעלי 6500, נכון? מעניין כמה מהם רכשו בנפרד כבל HDMI איכותי, ומבין אלה שמעדיפים להשתמש בכבל שסופק יחד עם המכשיר, כמה מהם סובלים מאותה בעיה של העלמות התמונה?...
הבהרה,
המכשיר כולל דיסק פנימי, המאוורר במכשיר מוגדר לעבודה מקסימלית
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

במכשיר שלי אין דיסק פנימי.reuven_br כתב:אני בעלים של 6500 משתמש בכבל רגיל לחלוטין (50 ש"ח) היו לי בעיות מסוג זה בעבר כי המכשיר "שכב" בארון, מאז שהוצאתי אותו מחוץ לארון הכל עובד טוב,bariko כתב: לפי הבנתי יש פה בפורום לא מעט בעלי 6500, נכון? מעניין כמה מהם רכשו בנפרד כבל HDMI איכותי, ומבין אלה שמעדיפים להשתמש בכבל שסופק יחד עם המכשיר, כמה מהם סובלים מאותה בעיה של העלמות התמונה?...
הבהרה,
המכשיר כולל דיסק פנימי, המאוורר במכשיר מוגדר לעבודה מקסימלית...
אני מחבר אליו כונן חיצוני דרך USB
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אין לי דיסק פנימי, כך שאין לי אפשרות לנסות לנגן את התכנים דרך שם.
לא ניסיתי לחבר את הנגן ישירות לטלוויזיה, אבל אני לא סבור שהבעיה נובעת בגלל הרסיבר, כי מדובר ברסיבר חדש, והתופעות האלה התרחשו גם עם הרסיבר הקודם.
אתמול צפיתי בסרט במשך שעתיים, ולא היה שום נפילה. אם זה היה קורה בכל הפעלה של המכשיר, כבר מזמן הייתי חוזר לחנות ומבקש להחליף פעם שלישית.
בדברים האלה בד"כ אין מקריות. כלומר אם הייתה כאן בעיה של הרסיבר או של כבל HDMI פגום, אז ההעלמות התמונה הייתה צריכה להתרחש בצורה קבועה.
נראה שיש פה שני אפשרויות. או שאכן המכשיר מתחמם יתר על המידה למרות שמבחינת אוורור הוא מונח בצורה אידיאלית (תודה על העצה sam22 , באמת אקפיד על ניקוי באופן תדיר יותר)
או שהמזל שלי כל כך גרוע, עד שנפלתי בפעם השלישית על מוצר פגום
לא ניסיתי לחבר את הנגן ישירות לטלוויזיה, אבל אני לא סבור שהבעיה נובעת בגלל הרסיבר, כי מדובר ברסיבר חדש, והתופעות האלה התרחשו גם עם הרסיבר הקודם.
אתמול צפיתי בסרט במשך שעתיים, ולא היה שום נפילה. אם זה היה קורה בכל הפעלה של המכשיר, כבר מזמן הייתי חוזר לחנות ומבקש להחליף פעם שלישית.
בדברים האלה בד"כ אין מקריות. כלומר אם הייתה כאן בעיה של הרסיבר או של כבל HDMI פגום, אז ההעלמות התמונה הייתה צריכה להתרחש בצורה קבועה.
נראה שיש פה שני אפשרויות. או שאכן המכשיר מתחמם יתר על המידה למרות שמבחינת אוורור הוא מונח בצורה אידיאלית (תודה על העצה sam22 , באמת אקפיד על ניקוי באופן תדיר יותר)
או שהמזל שלי כל כך גרוע, עד שנפלתי בפעם השלישית על מוצר פגום
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הייתי ממליץ בפעם הבאה שסרט נתקע לך, שתזכור באיזו נקודה זה קרה, ולך עם התוכן למישהו אחר עם 6500 לבדוק אם זה שוב קורה..
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1231 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
שמוליק צודק ב-200 אחוז(sam22)
היית לי בעיה דומה ממש לפני שבוע שבועיים המסך מקבל פסים אפורים עד שהתמונה נעלמת
בריסט האחרון שכחתי לכוון אותו חזרה על ntse ,אבל זה לא פתר את הבעיה
בצעד נואש התקשרתי לשמוליק והוא אמר לי ישר בעיית חום,שיניתי לו מיקום לא לפני ששלחתי אליו את השואב ששאב
לו את הצורה(כמה אבק זה תופס)
עכשיו (בלי עיין הרע)הכל בסדר.
היית לי בעיה דומה ממש לפני שבוע שבועיים המסך מקבל פסים אפורים עד שהתמונה נעלמת
בריסט האחרון שכחתי לכוון אותו חזרה על ntse ,אבל זה לא פתר את הבעיה
בצעד נואש התקשרתי לשמוליק והוא אמר לי ישר בעיית חום,שיניתי לו מיקום לא לפני ששלחתי אליו את השואב ששאב
לו את הצורה(כמה אבק זה תופס)
עכשיו (בלי עיין הרע)הכל בסדר.
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
חשוב ד"א להשתמש באוויר דחוס - בשילוב עם שואב אבק, כי אחרת - רוב האבק נשאר צמוד...
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

איתי,
אני לא מכיר באופן אישי אף אחד שיש לו את ה-6500.
אבל מה שאני יכול להגיד, שאת מרבית הסרטים אני בד"כ רואה פעמיים. פעם ראשונה אצלי בבית, ופעם שנייה (עם פס קול רוסי) אצל חברה שלי ,שאצלה יש את הנגן של WD
וכמו שכבר עניתי קודם לעופר, עם הנגן של WD, מעולם לא נעלמה התמונה בצורה כזו...
אבל מה שאני יכול להגיד, שאת מרבית הסרטים אני בד"כ רואה פעמיים. פעם ראשונה אצלי בבית, ופעם שנייה (עם פס קול רוסי) אצל חברה שלי ,שאצלה יש את הנגן של WD
וכמו שכבר עניתי קודם לעופר, עם הנגן של WD, מעולם לא נעלמה התמונה בצורה כזו...
מצטרף לבעיה
יש לי בדיוק את אותה תופעה וניסיתי הכל - עשיתי Reset Factory Defaults, שדרגתי גירסא, ניסיתי לשחק בין אופציות PAL / NTSC, הזזתי את המכשיר למיקום שונה כולל שאיבה שלו ופשוט התופעה לא מפסיקה לחזור (גם כשמדליקים מחדש) - פשוט מייאש...bariko כתב:איתי,
וכמו שכבר עניתי קודם לעופר, עם הנגן של WD, מעולם לא נעלמה התמונה בצורה כזו......
עם HTPC זה לא קורה (על אותם תכנים) כך שזה לא הכבלים והמסך...
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אני חושב שהבעיה אצלי היא שונה. כי כשזה קורה, אין שום סימנים מוקדמים. התמונה פתאום נעלמת, ואין מה לעשות.
צריך גם לזכור שהתופעה התרחשה גם כאשר קיבלתי מכשיר חדש לגמרי, אז כמה אבק כבר היה יכול להצטבר שם???
EyalAmit
גם אצלי אין נפילות כאלה כאשר אני משתמש במדיה סנטר, עם אותם תכנים. עופר הסביר לי פעם שבעקרון סטרימר הוא יותר רגיש מאשר מחשב, ולכן יש הבדל.
אבל העניין הוא שגם בנגן של WD אין בכלל נפילות כאלה. אז כאן זה כבר סטרימר מול סטרימר.
כלומר זה מרתיח אותי שנגן "צנוע" בעלות של 700 שקל, עושה את העבודה טוב יותר מאשר נגן שעולה לפחות פי 3 ממנו
חשבתי על האפשרות לחבר את הנגן עם קומפוזיט ישירות לטלוויזיה, וזאת במקביל לחיבור ה-HDMI, ואז כאשר נעלמת התמונה לבדוק מה קורה במצב הקומפוזיט. במידה ושם יש תמונה, סימן שזו לא בעיה של התחממות המכשיר.
העניין הוא שניתן להגדיר את החיבור או כ-HDMI או כ- קומפזיט/קומפוננט, ולכן הרעיון שלי לא כל כך מעשי, אלא אם מישהו יוכל להציע דרך אחרת ...
צריך גם לזכור שהתופעה התרחשה גם כאשר קיבלתי מכשיר חדש לגמרי, אז כמה אבק כבר היה יכול להצטבר שם???
EyalAmit
גם אצלי אין נפילות כאלה כאשר אני משתמש במדיה סנטר, עם אותם תכנים. עופר הסביר לי פעם שבעקרון סטרימר הוא יותר רגיש מאשר מחשב, ולכן יש הבדל.
אבל העניין הוא שגם בנגן של WD אין בכלל נפילות כאלה. אז כאן זה כבר סטרימר מול סטרימר.
כלומר זה מרתיח אותי שנגן "צנוע" בעלות של 700 שקל, עושה את העבודה טוב יותר מאשר נגן שעולה לפחות פי 3 ממנו
חשבתי על האפשרות לחבר את הנגן עם קומפוזיט ישירות לטלוויזיה, וזאת במקביל לחיבור ה-HDMI, ואז כאשר נעלמת התמונה לבדוק מה קורה במצב הקומפוזיט. במידה ושם יש תמונה, סימן שזו לא בעיה של התחממות המכשיר.
העניין הוא שניתן להגדיר את החיבור או כ-HDMI או כ- קומפזיט/קומפוננט, ולכן הרעיון שלי לא כל כך מעשי, אלא אם מישהו יוכל להציע דרך אחרת ...