תכנון טלוויזיה+מערכת קולנוע בייתי בתכנון בית חדש בבנייה...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
bad-sector פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני בונה היום בית ואני בדיוק בשלב תכנון הסלון,
אז אני מתכנן לבנות נישה בקיר שבה אוכל לאכסן את הממיר, הדיוידי, המגבר והטלוויזיה -
צירפתי שרטוט -
אני מתכנן שהכל יהיה מבלוקים שהטלוויזיה תהיה שקועה בקיר וכל המסגרת שעוטפת אותה שאתם רואים יהיה בעץ עם פתיחת קליק (שאני לוחץ ונפתח) אולי לשורה של הדיוידי ממיר ומגבר אני אעשה זכוכית חלבית כדי שהעיניות של השלטים יתפקדו...
בקיצור מה שאני צריך זה:
1. אם למישהו יש רעיון מקורי היכן למקם את הרמקולים מלבד מעל לכל הנישה הזו (פשוט בקיר מעל זה) - אני בטח אקנה רמקולים זעירים של MOREL בשביל שיהיה אסטתי... אבל עדיין איפה שמים סנטר ו2 רמקולים קדמיים?
2. אני רוצה מידות למסגרת הטלוויזיה - כיום היא 37 אבל בואו נערך ל 52 אינטש שבטוח תמצא את עצמה בדרך לשם - אז - מה המידות שאני צריך לעשות את המסגרת?
3. באיזה גובה צריכה להיות הטלוויזיה ? לפיה הרי נבנה את כל הדבר הזה השאלה מה הגובה מהרצפה בו צריך להתחיל לתלות אותה?
4. מישהו ראה / עשה משהו כזה? יש איזה דוגמא שניתן לראות?
תודה מראש לעונים...

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אז ככה, כמה דגשים...

בתמונה שצירפת לא רואים כלום חוץ ממלבן כחול, המלצה, צרף תמונה שלמה כלינק בכדי שנבין יותר על מה מדובר.
בכל אופן אתה מדבר כאן על נישה באופן כללי ולא רשמת את מידות הקיר, הבית ועובי הנישה שאתה מתכוון לבנות וכל זה בהתאם למבנה של הבית.
מיקום הרמקולים יהיה מן הסתם סימטרי אחד כלפי השני בגובה שאתה תרצה, או על פי אסטטיקת החדר שזה אומר, מרכז רמקול = מרכז מסך, או קצה עליון של רמקול זה קצה עליון של המסך \ נישה...
סנטר יכול להיות מונח על המדף העליון של שידת מכשירים, יכול להיות תלוי מתחת למסך ויכול להיות גם מעליו (כומ שאמרת התכנון שלך מורלים העגולים, אז יש להם אפשרות לכל מני זוויות)
לגבי המידות מסגרת של מסך 37 ו50 זה מידות שונות לגמרי ואפילו במסכים שהם אותו גודל יש הדבל גדול, חלקם עם רמקולים בצדדים, חלקם בתחתית המסך, לחלק המסגרת גדולה יותר ולחלק קטנה, את הנישה בונים על פי הנתונים של המסך ועל פי הוראות היצרן צריך להשאיר פתחי אורור כ10 ס"מ מכל צד, שלא תמיד מתאים לכל אחד אז בדרך כלל זה 5 ס"מ מכל צד וכך אתה גם לא פוגע בהתקנת המסך כי לא כל מתקן יתאים לך.
המסך שמים בדרך כלל -> מרכז מסך הוא מרכז עיניים בישיבה שבמספרים זה נע בין 100 ס"מ ל120 ס"מ, בהתאם לסלון וצורת הישיבה של הצופה במסך.
את הנישה למכשירים רצוי ואף מחייב לעשות עם פתחי אוורור מאחורה או מלמטה ואם אין אפשרות אחרת להוסיף מאורר.
לא כל זכוכית חלבית יכולה להעביר דרכה אות IR ולפעמים הזכוכית אפילו מפריע וזה מחייב חיבור עינית חיצונית לשליטה במכשירים.
כמובן שבין כל המדפים צריכים להיות מעברים לכבלים, בין המסך למכשירים ובין הרמקולים רצוי להכין תשתית של צינור 16 לכל רמקול בהתאם לגובה, ובהתאם למערכת שתהיה, להכין נקודה לסאבוופר וכמובן נקודות חשמל (עם מאמ"ת נפרד) ונק' טלפון ורשת שהיום זה כבר נכנס כסטנדרט בבתים חדשים.

אומנם לא נישה אבל גם בנייה ותכנון מאפס:
תמונה

יותר מידע אשמח לתת לך בפרטי כי יש כמה מגבלות בלרשום כאן.
המשך יום נעים.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

בגדול...
כמו שJEXY אמר - הנישה - זו בהחלט בעייה, כי כל מסך - גם באותו הגודל - משתנה.
לגבי גובה ומיקום הרמקולים - מה שאמור להיות זה הרמקולים בגובה האוזניים בישיבה - כלומר כ-1.2 משהו בסגנון, הסנטר צריך להיות ממוקמם מתחת/מעל למסך - בד"כ מתחת.
רצוי שהרמקולים יהיו רחוקים מהמסך - כדי שתווצר במה גדולה ככל הניתן - זאת, מבלי כמובן להגיע לפינות החדר - כי אז הסאונד דווקא יהרס.
הכלל לגבי גובה המסך הוא שהשליש התחתון נמצא בגובה העיניים, והשני שליש העליונים מעל לגובה העיניים (כלומר קו השליש התחתון בגובה העיניים).

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #4 

יש לי הצעה אליך...
גם אני לפני בניית בית.
מה שברור לי שבסלון לא יראו כלום.
אני מתכנן לבנות ארון\חדרון תקשורת ששמה יהיה הכל....:
מודם
ראוטר
מגבר
מחשב
אזעקה
וכל ציוד אחר שאמור להתחבר לאן שהוא.

כל מה שיהיה בסלון הוא עינית שמגיעה למרכזייה בחדרון הזה ושם מפלגת את האות בין המכשירים השונים.
מינימום כבלים\ציוד בסלון

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”