עזרה במיקום הרמקולים שלי
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 867
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
שלוםם יש לי סרווין ווגה 12 אינצ' והם בועטותת מצויין אבל לא מפיקות באס כול כך עוצמתי ביחס לבעיטות , אבל כאשר אני הולך למיטה שלי ושוכב בה יש באס עוצמתייי בימיוחד. האם כדי להעביר את המערכת למקום בו היה את הבאס (במיטה שלי)?? תודה לעוזריםם
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
זו תופעה קלאסית של גלים עומדים.
הנקודה בה הבאסים "נעלמים" לך היא נקודת NULL ואיפה שיש לך הרבה באסים היא נקודת מקסימום.
אין הרבה מה לעשות בנידון מלבד לשנות את מימדי החדר.....
תנסה להזיז את הרמקולים/נקודת הישיבה כך שלא תהיה בנקודת מינימום או מקסימום אלא איפשהו באמצע.
זה לא אידיאלי ועדיין תהיינה נקודות בחדר בהם לא יהיה באס ואחרות בהם יהיה "עודף" באס.
הנקודה בה הבאסים "נעלמים" לך היא נקודת NULL ואיפה שיש לך הרבה באסים היא נקודת מקסימום.
אין הרבה מה לעשות בנידון מלבד לשנות את מימדי החדר.....
תנסה להזיז את הרמקולים/נקודת הישיבה כך שלא תהיה בנקודת מינימום או מקסימום אלא איפשהו באמצע.
זה לא אידיאלי ועדיין תהיינה נקודות בחדר בהם לא יהיה באס ואחרות בהם יהיה "עודף" באס.
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

קראתי מאמר שאיפה שיש הכי הרבה סאב שם כדי להשים את הסאב וחשבתי שזה טוב גם לרמקולים כמו שליי http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... cle&sid=65
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- קיבל תודות: 20 פעמים
בכל שילוב של חדר וזוג רמקולים יש נקודה אחת בה הבאסים נשמעים במיטבם.
ניתן לאתר נקודה זאת או על ידי איתור נקודת ההאזנה בהתאם למיקום הרמקולים, או על ידי איתור מיקום הרמקולים בהתאם למיקומה של נקודת ההאזנה.
בדרך כלל, לא ניתן לקבל באסים אידיאליים בשתי נקודות שונות בחדר.
לעניין איתור קוטביות נכונה של הרמקולים.
שים מקור שהוא מונו (למשל, שידור חדשות ברדיו). כאשר קוטביות הרמקולים נכונה, הצליל יישמע בדיוק מהאמצע, בין שני הרמקולים.
ניתן לאתר נקודה זאת או על ידי איתור נקודת ההאזנה בהתאם למיקום הרמקולים, או על ידי איתור מיקום הרמקולים בהתאם למיקומה של נקודת ההאזנה.
בדרך כלל, לא ניתן לקבל באסים אידיאליים בשתי נקודות שונות בחדר.
לעניין איתור קוטביות נכונה של הרמקולים.
שים מקור שהוא מונו (למשל, שידור חדשות ברדיו). כאשר קוטביות הרמקולים נכונה, הצליל יישמע בדיוק מהאמצע, בין שני הרמקולים.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה יהושע גומא אם את מיתכוון למטרים (קוטביות) אז הם על אותו מרחק הקידמיות וכן שומעים את הצליל בהמצע בין שני הרמקולים אבל אני חושב שלפי היתנהגות הרמקול הוא צריך להוציא יותר באס מימה שהוא מוציא. אולי אני טועהה אבל חשבתי אולי שיש דרך שבא הרמקולים ישמעו כמו שצריךך
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

אם תיראה בתחילת השירשור הבנתי מימרטין שזה לא הכי כדיי ותמיד יהיה יותר באס במקום כולשהוו . שאני יושב במיטה שליי יש רבהה באסס לשם אתה ממליץ לי להעביר את הרמקוליםם?? כלומר אני ישנה את החדר ואת מיקום המטה גם כמובן . ובמקום ישים את המערכתת איפה שהיה הכי הרבה באס