המסכים שלכם - מאגר התמונות הגדול
-
מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 10 פעמים
הי חברים,
חשבתי להכין שרשור שיכיל את מאגר הצילומים של מסכי הטלוויזיה שלכם.
ברור שהמאגר לא יהווה בסיס להשוואה מדעית, אולם יאפשר לכל אחד מאיתנו לקבל התרשמות אישית מאיכות הצפייה אצל שאר החברים.
ידוע שלכל אחד כישורי צילום שונים, תנאי תאורה שונים ומצלמות שונות. ברור שצילומים לא מייצגים יכולות של מסך כזה או אחר אולם אנו לא כותבים מאמר אקדמי אלא סך הכול כותבים בשרשור בפורום של חברים.
אנא הקפידו על הנקודות הבאות:
1. יש להעלות אך ורק 2 תמונות ושניהן צריכות להיות או ב SD או ב HD, כאשר תמונה אחת צריכה להילקח מסצנה חשוכה והשנייה מסצנה רגילה.
2. יש לצלם ללא פלאש, מקדימה ומגובה אמצע המסך.
3. יש לשאוף לכך שמסך הטלוויזיה יכסה את מרבית התמונה.
4. למי שיש yesmax/yesmax hd/hot magic אנא בצעו pause לפני הצילום.
5. אנא רשמו את דגם הטלוויזיה, גודל הטלוויזיה, ממיר, חיבור, האם התמונות ב HD או SD והאם בוצע pause.
6. יש להעלות תמונות או ע"י האתר (נדמה לי שהרוחב המקסימלי של התמונה 600 פיקסלים) או ע"י אחד מאתרי שיתוף התמונות (בצורה של לינק רגיל או לינק מסוג תמונה).
מחר/מחרתיים אעלה את התמונות שלי (Sony 40v5500 מחובר ב hdmi לממיר yesmax hd).
חשבתי להכין שרשור שיכיל את מאגר הצילומים של מסכי הטלוויזיה שלכם.
ברור שהמאגר לא יהווה בסיס להשוואה מדעית, אולם יאפשר לכל אחד מאיתנו לקבל התרשמות אישית מאיכות הצפייה אצל שאר החברים.
ידוע שלכל אחד כישורי צילום שונים, תנאי תאורה שונים ומצלמות שונות. ברור שצילומים לא מייצגים יכולות של מסך כזה או אחר אולם אנו לא כותבים מאמר אקדמי אלא סך הכול כותבים בשרשור בפורום של חברים.
אנא הקפידו על הנקודות הבאות:
1. יש להעלות אך ורק 2 תמונות ושניהן צריכות להיות או ב SD או ב HD, כאשר תמונה אחת צריכה להילקח מסצנה חשוכה והשנייה מסצנה רגילה.
2. יש לצלם ללא פלאש, מקדימה ומגובה אמצע המסך.
3. יש לשאוף לכך שמסך הטלוויזיה יכסה את מרבית התמונה.
4. למי שיש yesmax/yesmax hd/hot magic אנא בצעו pause לפני הצילום.
5. אנא רשמו את דגם הטלוויזיה, גודל הטלוויזיה, ממיר, חיבור, האם התמונות ב HD או SD והאם בוצע pause.
6. יש להעלות תמונות או ע"י האתר (נדמה לי שהרוחב המקסימלי של התמונה 600 פיקסלים) או ע"י אחד מאתרי שיתוף התמונות (בצורה של לינק רגיל או לינק מסוג תמונה).
מחר/מחרתיים אעלה את התמונות שלי (Sony 40v5500 מחובר ב hdmi לממיר yesmax hd).
-
מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

טלוויזיה: Sony 40 inch V5500
ממיר: Yes Max HD
חיבור: HDMI
תמונות מתוך: HD
בוצע pause: כן
תמונה אחת מתוך National Geographic HD, תמונה שניה מתוך yes movies HD.
ממיר: Yes Max HD
חיבור: HDMI
תמונות מתוך: HD
בוצע pause: כן
תמונה אחת מתוך National Geographic HD, תמונה שניה מתוך yes movies HD.
- yan
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 798
- נתן תודות: 5 פעמים
המצלמות שאיתן מצלמים ישפיעו פה יותר מדי ככה שלא נוכל לקבל יחס אמיתי..
-
מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

דיברתי כבר בהקדמה בפירוש שזה לא שרשור בגדר השוואה מדעית. בוא נבנה מאגר מספיק גדול שיעזור לכולנו להתרשם מאיכויות הצפייה אצל אחרים.gro111 כתב:מסכים ב100 אחוזyan כתב:המצלמות שאיתן מצלמים ישפיעו פה יותר מדי ככה שלא נוכל לקבל יחס אמיתי........
אנשים מצלמים את הצעצועים שלהם, מה אכפת לך שב ותהנה...
האמת שלהסיק הרבה באמת לא ניתן אבל אפשר יהיה לסמוך כך על מישהו שאומר שיש לו מסך X ורואים בו "בנזונה" (או שלא). ככה אפשר יהיה לדעת שמי שמביע דעה על מסך וטוען שיש לו אותו אכן יש לו אותו (ולהגיד ראיתי את המסך ולא רואים משהו זה לא נחשב בחנות כי זה לא אותו דבר ולא לאורך זמן).
ככה נדע מה יש לכל אחד . אפשר גם לציין כמה זמן יש את המסך ולהעריך דעה שמישהו חווה על מסך מסויים (שוב, כי להגיד שהמסך אצלי שבוע ורואים ממש טוב זה לא מספיק לפעמים, אלא אם ישבת יום יום במשך שעות טובות וראית תכנים רבים ומגוונים).
ככה נדע מה יש לכל אחד . אפשר גם לציין כמה זמן יש את המסך ולהעריך דעה שמישהו חווה על מסך מסויים (שוב, כי להגיד שהמסך אצלי שבוע ורואים ממש טוב זה לא מספיק לפעמים, אלא אם ישבת יום יום במשך שעות טובות וראית תכנים רבים ומגוונים).
לטעמי זה רק יבלבל, ולא יתן אינדיקציה לכלום, מלבד ההוכחה שאכן המסך ברשותו של הכותב!galborho כתב:האמת שלהסיק הרבה באמת לא ניתן אבל אפשר יהיה לסמוך כך על מישהו שאומר שיש לו מסך X ורואים בו "בנזונה" (או שלא). ככה אפשר יהיה לדעת שמי שמביע דעה על מסך וטוען שיש לו אותו אכן יש לו אותו (ולהגיד ראיתי את המסך ולא רואים משהו זה לא נחשב בחנות כי זה לא אותו דבר ולא לאורך זמן).
ככה נדע מה יש לכל אחד . אפשר גם לציין כמה זמן יש את המסך ולהעריך דעה שמישהו חווה על מסך מסויים (שוב, כי להגיד שהמסך אצלי שבוע ורואים ממש טוב זה לא מספיק לפעמים, אלא אם ישבת יום יום במשך שעות טובות וראית תכנים רבים ומגוונים)....
להלן ההסבר מדוע:
1. ההבדל ברמת המצלמה וכישורי הצילום הוא עצום ולא שולי, ניתן לקבל תמונות שונות לחלוטין מאותו המסך.
2.טעם אישי, וחוסר הבנה בכיול בסיסי- לא מעט ראיתי בפורום אנשים שטוענים שאיכות הSD ביס מקס HD, נופלת מהזאפר HD, ובמיוחד בעלי פלזמות.
לפי דעתי לחשוב, שלא לדבר על לכתוב בפורום כאלה דברים תלושים מהמציאות, אינו מהווה בסיס סובייקטיבי למוצר איקס או ווי, ולכן כל גולש צריך להסתמך על אותם חברי פורום שלמד להכיר ואכן רואה איתם עין בעין!
לדוגמא (ממש ללא כוונת חנפנות כזו או אחרת), כאשר עופר לאור נותן את חוות דעתו על מוצר מסויים בתחום הוידיאו, אני יודע שחוות דעתו מדוייקת ומקצועית לחלוטין, מבלי לקבל תמונה מצולמת שרק תפגע ברוב המקרים ביכולת להעריך את הביצועים של המכשיר.
לכן, אם אין בסיס לאמון ברמת ה"באמת יש לי כזה מכשיר בבית", בטח שאין בסיס לחוות דעת כזו או אחרת.
חשוב לי לציין שאני ממש לא שופט חבריי פורום עם דעות מנוגדות לי, אני פשוט מעדיף לקחת חוות דעת של אנשים שרואים ושומעים את הדברים כמוני.
שבת שלום
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
אם מגדירים איך לצלם (אני השתמשתי במצלמת קנון A710) אז לא צריכים להיות הפרשים גדולים.
אין לי מה להשוויץ בקטע ששלי נראה הכי טוב, אני יודע בוודאות שיש מסכים טובים יותר מזה, אבל אני מרוצה וכמו שאומרים: sharing the love...
אין לי מה להשוויץ בקטע ששלי נראה הכי טוב, אני יודע בוודאות שיש מסכים טובים יותר מזה, אבל אני מרוצה וכמו שאומרים: sharing the love...
Vocare Ad Regnum
בכדיי שהתוצאות יהיו שוות משהו, כולם צרכים מצלמה זהה לחלוטין לשלך, יתרה מזאת, גם עם כולם יהיו אם אותה מצלמה ועל אותן הגדרות, יש את עניין הסביבה, תאורה וכו....TANDBERG כתב:אם מגדירים איך לצלם (אני השתמשתי במצלמת קנון A710) אז לא צריכים להיות הפרשים גדולים.
אין לי מה להשוויץ בקטע ששלי נראה הכי טוב, אני יודע בוודאות שיש מסכים טובים יותר מזה, אבל אני מרוצה וכמו שאומרים: sharing the love......
אם המטרה היא לכיף, אז אני בעד
אם המטרה היא איזושהי אינדיקציה אז אני נגד
-
מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

בשביל זה השרשור נקרא המסכים שלכם - מאגר התמונות הגדול ולא ההשוואה הגדולה.gro111 כתב:בכדיי שהתוצאות יהיו שוות משהו, כולם צרכים מצלמה זהה לחלוטין לשלך, יתרה מזאת, גם עם כולם יהיו אם אותה מצלמה ועל אותן הגדרות, יש את עניין הסביבה, תאורה וכו....TANDBERG כתב:אם מגדירים איך לצלם (אני השתמשתי במצלמת קנון A710) אז לא צריכים להיות הפרשים גדולים.
אין לי מה להשוויץ בקטע ששלי נראה הכי טוב, אני יודע בוודאות שיש מסכים טובים יותר מזה, אבל אני מרוצה וכמו שאומרים: sharing the love......
אם המטרה היא לכיף, אז אני בעד![]()
אם המטרה היא איזושהי אינדיקציה אז אני נגד...
תמונות אחי, תמונות...
ולגבי האם התוצאות שוות משהו מבחינה של השוואה אבסולוטית בין מסכים אני אומר בפעם השלישית כן אתה צודק ולכן ההקדמה.
תן לנו להנות, רוצים רק לראות תמונות !
-
מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

הנחיות נוספות לצילום
מי שממש לא רוצה להסתבך אפשר לצלם גם עם פלאש רק לציין שבוצע שימוש בפלאש.
מי שרוצה בכל זאת לצלם בלי פלאש יש לעבוד במצב של Shutter Speed Priority ולהגדיר על 1/50 או 1/60.
מי שרוצה בכל זאת לצלם בלי פלאש יש לעבוד במצב של Shutter Speed Priority ולהגדיר על 1/50 או 1/60.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
אכן הצעתי בעבר לפתוח פורום מיוחד שבו אנשים יצלמו את הסטים אצלם (של כל מה שקשור לתחום)* ,
הרבה יותר מעניין ונוח מאזור התמונות באתר שדיי שנשכח.
אם זה מוסיף אז יש הרבה אתרים שיש להם פורום כזה ...
הרבה יותר מעניין ונוח מאזור התמונות באתר שדיי שנשכח.
אם זה מוסיף אז יש הרבה אתרים שיש להם פורום כזה ...