צליל לא נקי במערכת קולנוע ביתי.
לאחרונה התחדשתי ברסיבר Yamaha R-XV 363
ובמערכת Kef 1005
אני מחבר אל הרסיבר ממיר רגיל של יס באמצעות כבל אופטי,
הצליל לא נקי ואני פשוט לא שומע טוב, זה לא שאני מבין גדול במערכות, אבל אין
לי צל של ספק שאפשר להוציא איכות טובה יותר מהמערכת הנ"ל, יש דרך לכוון צליל\באס
או משהו בסגנון בשביל לקבל תוצאות טובות יותר?
תודה מראש לעוזרים.
ובמערכת Kef 1005
אני מחבר אל הרסיבר ממיר רגיל של יס באמצעות כבל אופטי,
הצליל לא נקי ואני פשוט לא שומע טוב, זה לא שאני מבין גדול במערכות, אבל אין
לי צל של ספק שאפשר להוציא איכות טובה יותר מהמערכת הנ"ל, יש דרך לכוון צליל\באס
או משהו בסגנון בשביל לקבל תוצאות טובות יותר?
תודה מראש לעוזרים.
- wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 164
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
מנסיון שלי עם הרסיבר הזה ועם אחרים, בכולם אתה תשמע גרוע בלי קשר לרסיבר שלך.
הם השקיעו כל כך מעט ביציאת השמע שהתוצאה היא לא פחות מאשר עלובה.
על הבאס והטראבל אתה יכול לשלוט באמצעות הTone Control דרך הפאנל הקדמי ברסיבר (בצד שמאל) בלבד. לחיצה אחת משנה את המצב לבאס או טראבל, ואתה מעלה או מוריד באמצעות כפתורי הProgram.
אפשרות אחרת, ללחוץ על בפאנל על כפתור הA/B/C/D/E ואז לשנות את העוצמה של כל ערוץ (לא מומלץ, כי אז מבדל כיול נכון של הרמקולים בחדר).
אפשרות נוספת, שלטעמי הכי יעילה בשמיעה מממיר, היא פשוט ללחוץ על כפתור הEnancher בשלט וללחוץ פעמיים עד שיופיע עבור 5 ערוצים.
דבר נוסף, כיילת את הרסיבר והרמקולים באמצעות המיקרופון שצורף לך עם הרסיבר? בד"כ יתן תוצאה טובה יותר בנוגע לתפיסת חלל החדר והתאמת הרמקולים והנתונים ברסיבר אליו. אם כי לא תמיד זה צולח, אז תוכל לכוון זאת ידנית בהתאם להגיון בו מצויים הרמקולים בחדר.
על הבאס והטראבל אתה יכול לשלוט באמצעות הTone Control דרך הפאנל הקדמי ברסיבר (בצד שמאל) בלבד. לחיצה אחת משנה את המצב לבאס או טראבל, ואתה מעלה או מוריד באמצעות כפתורי הProgram.
אפשרות אחרת, ללחוץ על בפאנל על כפתור הA/B/C/D/E ואז לשנות את העוצמה של כל ערוץ (לא מומלץ, כי אז מבדל כיול נכון של הרמקולים בחדר).
אפשרות נוספת, שלטעמי הכי יעילה בשמיעה מממיר, היא פשוט ללחוץ על כפתור הEnancher בשלט וללחוץ פעמיים עד שיופיע עבור 5 ערוצים.
דבר נוסף, כיילת את הרסיבר והרמקולים באמצעות המיקרופון שצורף לך עם הרסיבר? בד"כ יתן תוצאה טובה יותר בנוגע לתפיסת חלל החדר והתאמת הרמקולים והנתונים ברסיבר אליו. אם כי לא תמיד זה צולח, אז תוכל לכוון זאת ידנית בהתאם להגיון בו מצויים הרמקולים בחדר.
ניסיתי לכייל באמצעות המיקרופון, אבל ההגדרות שזה בחר ממש לא תואמות למציאות, מרחקים בין הרמקוליםwharfe-man כתב:מנסיון שלי עם הרסיבר הזה ועם אחרים, בכולם אתה תשמע גרוע בלי קשר לרסיבר שלך.
דבר נוסף, כיילת את הרסיבר והרמקולים באמצעות המיקרופון שצורף לך עם הרסיבר? בד"כ יתן תוצאה טובה יותר בנוגע לתפיסת חלל החדר והתאמת הרמקולים והנתונים ברסיבר אליו. אם כי לא תמיד זה צולח, אז תוכל לכוון זאת ידנית בהתאם להגיון בו מצויים הרמקולים בחדר....
וכדומה לא מתקרבים למה שהם באמת במציאות.
האמת שגם אני מצאתי לנכון להשתמש עד היום רק ב Music Enhancer 5c, אבל כמו שרשמתי קיבלתי
לאחרונה MaxHD ועכשיו האות הוא DD 5.1, לראשונה אני רואה על המסך של המגבר שהוא מקבל אות DD
אז אני מנסה Surround Decoder, שומעים הרבה יותר טוב אבל הבעיה היחידה שלי היא נדמה לי LFE, יש מן רעש שקט כזה ברקע כל הזמן שזה מטריף אותי, ניסיתי לשחק עם ה crossover במגבר עצמו, וכמו כן לשחק עם הכפתורים המסתובבים בסאב עצמו (Input \ Crossover) אבל עדיין לא הגעתי לתוצאה טובה.
כמה מומלץ שיהיה ה Crossover MHz במגבר עצמו?
יש באתר מילון מושגים וגם לא מעט שרשורים על המון נושאים.
קבל לינק למילון:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... nt&tid=562
קבל לינק למילון:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... nt&tid=562
תודה רבה לך, אני צריך להתאים את עוצמת הקרוסאובר שתהיה זהה לעוצמת הקבלה של הסטלייטים?ארז_וחני כתב:יש באתר מילון מושגים וגם לא מעט שרשורים על המון נושאים.
קבל לינק למילון:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... nt&tid=562...
אם לדוגמא הסטלייט מקבל 30MHZ לכוון 30 במגבר?