יס HD - האם יש ירידה באיכות לאחרונה?
חזרתי אתמול משבועיים בחו"ל ואני מוכן להישבע שהאיכות של הסרטים בHD ירדה פלאים. לפני שנסעתי ראו תמונה חדה וברורה ועכשיו כשאני עובר מHDMI לקומפוזיט בערוץ 996 אני בקושי רואה הבדל.
בדקתי אם משהו השתנה בהגדרות או בכיול ושם הכל בסדר.
אני מדמיין או שעוד מישהו שם לב לירידה באיכות?
בדקתי אם משהו השתנה בהגדרות או בכיול ושם הכל בסדר.
אני מדמיין או שעוד מישהו שם לב לירידה באיכות?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אני ממש לא חשתי בירידה באיכות. ראיתי בסוף שבוע את הסרטים של שוברי הקופות. נראו פשוט נהדר.
- BigDragoon
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
אולי הם מתכוונים לעלות עוד ערוצי HD על אותו טרנספונדר
ולכן הורידו את האיכות של הערוצים הקיימים?
ולכן הורידו את האיכות של הערוצים הקיימים?
בערוץ YES STARS HD יש סדרות שלא משודרות ב- HD וגם לא 16:9 כמו אקסטרים מייקאובר.
התקשרתי אליהם והם הזמינון לי טכנאי והוא אמר שזה מאצלם ומאז הם לא סידרו את הבעיה.
עשיתי השוואה בין ערוץ הסדרות ב- HD לבין ערוץ הרגיל של הסדרות ולא היה שום הבדל, רואים אותו הדבר!
התקשרתי אליהם והם הזמינון לי טכנאי והוא אמר שזה מאצלם ומאז הם לא סידרו את הבעיה.
עשיתי השוואה בין ערוץ הסדרות ב- HD לבין ערוץ הרגיל של הסדרות ולא היה שום הבדל, רואים אותו הדבר!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
יש סדרות שהן פשוט נראות רע ב-HD.
את כל העונה האחרונה של סוכן שרוף (BURN NOTICE) מחקתי מ-YES MAX HD כי היא משודרת ברמה שאני לא מוכן לצפות בה.
אבל מרבית התכנים נראים מצויין. תבדוק שאתה מחובר נכון ושהממיר באמת נותן לך HD.
את כל העונה האחרונה של סוכן שרוף (BURN NOTICE) מחקתי מ-YES MAX HD כי היא משודרת ברמה שאני לא מוכן לצפות בה.
אבל מרבית התכנים נראים מצויין. תבדוק שאתה מחובר נכון ושהממיר באמת נותן לך HD.
אני מודע לבעיות שיש בערוצי הסדרות, אבל אני מתכוון לערוץ הסרטים.
ההבדל בין מה שהיה לפני שבועיים וחצי לבין אתמול הוא מאד משמעותי בעיניים שלי.
יש פה חבר'ה שיודעים לעשות מדידות מדויקות של ביט רייט וכאלה למדידת איכות - יש מצב שמישהו בודק אם היה שינוי?
אפשר להשוות מול הפוסט הזה: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 128#806128
אם הביטרייט נשאר אותו דבר אני אבדוק את החיבורים או שאני אבקש טכנאי.
תודה.
ההבדל בין מה שהיה לפני שבועיים וחצי לבין אתמול הוא מאד משמעותי בעיניים שלי.
יש פה חבר'ה שיודעים לעשות מדידות מדויקות של ביט רייט וכאלה למדידת איכות - יש מצב שמישהו בודק אם היה שינוי?
אפשר להשוות מול הפוסט הזה: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 128#806128
אם הביטרייט נשאר אותו דבר אני אבדוק את החיבורים או שאני אבקש טכנאי.
תודה.
- smallville4r
- חבר ותיק

צריך לראות גם את השנה שהסרט יצא. סרטים ישנים יותר נראים פחות טוב מסרטים חדשים יותר. האם זה היה לאורך כל היום בכל הסרטים ששודרו ?
לא קשור ל YES, אלא לספורט 5.sam22 כתב:נכון
יש סדרות שנראות רע
כי הן כנראה לא HD ברכישה
אבל בשידורי ווימבלדון זכינו לראות פיקסלציה שלא היתה שנה שעברה
אני לא מאמין שאיכות השידור אצל הבריטים נסוגה
נראה לי שהאשם הוא ב YES...
גם ב HOT האיכות הייתה פחות טובה מוויבלדון 2008.
- yakirbest
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 391
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
ספורט 5HD בכלל בחצי שנה האחרונה השידורים שם זוועה גם בליגת האלופות לא רק ווימבלדון יש כל מיני ריצודים כאלה..מרחוק בכלל זה לא חד כמו שצריך ליהיות HD אמיתי מה אני יגיד לכם הערוץ הזה על הפנים..מעניין למה הורידו לו את האיכות
יש להם אינטרס מכיוון שאין להם מספיק פס איכותי כדי לשדר לכמה ערוצים ובמיוחד לערוצים שלוקחים פס שידור גבוההsam22 כתב:לא נראה לי הגיוני
מה האינטרס שלהם לצמצם איכות שידור?
מצד שני, על הערוץ המעפן הזה אני מאמין להכל...
אין מה לעשות, על טרנספונדר אחד עם SYMBOL RATE 30000 הם דוחפים שבעה ערוצי HD. רק הטורקים מתקרבים, עם שישה ערוצים על הטרנספונדר. במערב אירופה לא עוברים את הארבעה. ואל תגידו שזה בסדר כי הם מקודדים סטטיסטית, ובMPEG4. כי גם המשדרים האחרים עובדים ככה, רק דוחפים הרבה פחות.
דוגמאות: THOR 5 - ארבעה ערוצים לטרנספונדר 30000, שלושה לטרנספונדר 25000.
אסטרה 1M - ארבעה ערוצים לטרנספונדר 27500 (סקי גרמניה)
הוטבירד - ארבעה ערוצים לטרנספונדר 27500 (סיפרה + פולין)
חברים, הטבלה לא משקרת.
דוגמאות: THOR 5 - ארבעה ערוצים לטרנספונדר 30000, שלושה לטרנספונדר 25000.
אסטרה 1M - ארבעה ערוצים לטרנספונדר 27500 (סקי גרמניה)
הוטבירד - ארבעה ערוצים לטרנספונדר 27500 (סיפרה + פולין)
חברים, הטבלה לא משקרת.
כל ערוץ שיוסיפו על הטרנספונדר הזה, יוריד את האיכות של כל האחרים. הירידה באיכות שהתלוננו עליה כאן נבעה מהוספה של ערוצי HD חדשים על אותו טרנספונדר. אלומת MIDDLE EAST בעמוס נראית מלאה לגמרי. בשביל להוסיף ערוץ HD, כמה וכמה ערוצי SD יצטרכו להגיד יפה שלום, או שיצטרכו להוריד את האיכות עוד (ואפשר, יש בלווין כל מיני ערוצים שנראים כאילו משודרים מקסטת וידאו ישנה מספריית וידאו, אחרי 1000 השכרות).
- smallville4r
- חבר ותיק

אני אמרתי בעבר שאפשר להוריד בשלב הזה משהו כמו 5-6 אפיקי DVDbox (בהתחשב בזה שיותר מ- 30% מהמנויים מחזיקים yesMax שיש בו שירות זהה - MaxMovies) ולנצל את רוחב הפס להעלאת ערוצי HD נוספים (אני לא יודע כמה ערוצים נוספים זה יכול לתת להם כי אני לא יודע את ה- bitrate שבהם הם משדרים את סרטי ה- DVDbox. יס מאוד רוצה להיפטר מה- DVDbox והיא יכולה להתחיל לעשות צעדים. אני מניח שברגע שהיא תפעיל VOD יהיה לה הרבה יותר קל לעשות את זה.
אני חושב שבפעם הבאה שיעלו ערוצים יעלו אותם על טרנספונדר חדש ויחלקו שווה בשווה את הערוצים. לא מן הנמנע שהדחייה של fox sport HD היא בגלל מצוקת רוחב הפס. אני בפירוש חושב שאם השיקול צריך להיות בין העלאת עוד ערוץ על אותו הטרנספונדר רק כדי להגיד שהנה יש לנו עכשיו 8 ערוצי HD לבין להשאיר במצב הקיים אז חד משמעית להשאיר במצב הקיים. כל ערוץ נוסף מחייב כבר טרנספונדר נוסף (שדרך אגב, למי שלא יודע, עולה להם כסף כי הם צריכים לשלם עליו ל"חלל תקשורת" שהיא הבעלים של הלווין עמוס 3).
בזמנו נאמר שהם משתמשים ברוחב פס כולל של 60Mbps בטרנספונדר של ערוצי ה- HD, כך שכיום מדובר על קצב של כ- 8.5Mbps לערוץ (יש סה"כ 7 ערוצי HD). כמובן, בגלל הכיווץ הסטטיסטי, ערוץ אחד יכול לקחת רוחב פס מהאחר אם הוא צריך ברגע נתון יותר רוחב פס.
אני באופן אישי לא חשתי בירידה באיכות בערוצי הסדרות ובערוץ הסרטים ב- HD (אני צופה רק בהם). אין לי את ספורט 5 HD אז אני לא יכול להעיד שום דבר על איכות השידור בו. גם כששודרו 5 ערוצי HD רוחב הפס הממוצע שהוקצה לערוץ היה 9-10Mbps ולא 12Mbps, כך שבפועל לא אמורים לחוש ירידה באיכות.
מעבר לכך, צריך לזכור עוד משהו: העובדה שחלק מהתכנים נראים נהדר ב- HD רק מחזק את העובדה שזה תלוי במקור ולאו דווקא בהם. אין להם שום אינטרס להקצות לסדרה א' או לסרט א' יותר רוחב פס מלסדרה ב' או לסרט ב'.
דוגמא לכך היא שה- upscale של סוכן מחוק (4:3) נראה פשוט זוועה וה- upscale של היחידה (עונה 2 שודרה גם היא ב- 4:3) נראה מעולה, כך שזה גם תלוי איך הם קיבלו את הקלטות במקור. אם אתם רוצים דוגמא לסדרות שמשודרות ב- HD אז שומרת סוד נראית זוועה ב- HD בעוד שמחשבות פליליות נראית מעולה ב- HD ושתיהן משודרות באותו ערוץ.
אני חושב שבפעם הבאה שיעלו ערוצים יעלו אותם על טרנספונדר חדש ויחלקו שווה בשווה את הערוצים. לא מן הנמנע שהדחייה של fox sport HD היא בגלל מצוקת רוחב הפס. אני בפירוש חושב שאם השיקול צריך להיות בין העלאת עוד ערוץ על אותו הטרנספונדר רק כדי להגיד שהנה יש לנו עכשיו 8 ערוצי HD לבין להשאיר במצב הקיים אז חד משמעית להשאיר במצב הקיים. כל ערוץ נוסף מחייב כבר טרנספונדר נוסף (שדרך אגב, למי שלא יודע, עולה להם כסף כי הם צריכים לשלם עליו ל"חלל תקשורת" שהיא הבעלים של הלווין עמוס 3).
בזמנו נאמר שהם משתמשים ברוחב פס כולל של 60Mbps בטרנספונדר של ערוצי ה- HD, כך שכיום מדובר על קצב של כ- 8.5Mbps לערוץ (יש סה"כ 7 ערוצי HD). כמובן, בגלל הכיווץ הסטטיסטי, ערוץ אחד יכול לקחת רוחב פס מהאחר אם הוא צריך ברגע נתון יותר רוחב פס.
אני באופן אישי לא חשתי בירידה באיכות בערוצי הסדרות ובערוץ הסרטים ב- HD (אני צופה רק בהם). אין לי את ספורט 5 HD אז אני לא יכול להעיד שום דבר על איכות השידור בו. גם כששודרו 5 ערוצי HD רוחב הפס הממוצע שהוקצה לערוץ היה 9-10Mbps ולא 12Mbps, כך שבפועל לא אמורים לחוש ירידה באיכות.
מעבר לכך, צריך לזכור עוד משהו: העובדה שחלק מהתכנים נראים נהדר ב- HD רק מחזק את העובדה שזה תלוי במקור ולאו דווקא בהם. אין להם שום אינטרס להקצות לסדרה א' או לסרט א' יותר רוחב פס מלסדרה ב' או לסרט ב'.
דוגמא לכך היא שה- upscale של סוכן מחוק (4:3) נראה פשוט זוועה וה- upscale של היחידה (עונה 2 שודרה גם היא ב- 4:3) נראה מעולה, כך שזה גם תלוי איך הם קיבלו את הקלטות במקור. אם אתם רוצים דוגמא לסדרות שמשודרות ב- HD אז שומרת סוד נראית זוועה ב- HD בעוד שמחשבות פליליות נראית מעולה ב- HD ושתיהן משודרות באותו ערוץ.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אני מסכים, אין ספק שאם יוסיפו עוד ערוצי HD זה חייב להתבצע על TRANSPONDER נפרד.
הבעיה היא שצריך להקדיש לכך TRANSPONDER שלם אחרת לא ניתן להשתמש ב-DVBS2.
לכן, עדיף להם כנראה להמתין שיהיה מאסה קריטית של ערוצים שמצדיקה פיזור מחדש, על פני העלאה של ערוץ נוסף שיוריד את האיכות של כל השאר.
אני מאוד מקווה שהתכנים הללו יעברו על חשבון DVD BOX. זה שירות שאכן עושה כסף, אבל הוא מאוד מיושן ומנגנון MAX MOVIES עובד פי אלף יותר טוב ויותר נוח.
הבעיה היא שצריך להקדיש לכך TRANSPONDER שלם אחרת לא ניתן להשתמש ב-DVBS2.
לכן, עדיף להם כנראה להמתין שיהיה מאסה קריטית של ערוצים שמצדיקה פיזור מחדש, על פני העלאה של ערוץ נוסף שיוריד את האיכות של כל השאר.
אני מאוד מקווה שהתכנים הללו יעברו על חשבון DVD BOX. זה שירות שאכן עושה כסף, אבל הוא מאוד מיושן ומנגנון MAX MOVIES עובד פי אלף יותר טוב ויותר נוח.