מגברי מנורות מתוצרת עצמית
-
ssaallssaa
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
נושא שעלה אצלי לשאלה:
מה דעתכם על מגברי מנורות "תוצרת בית"?
- אני מכיר בחור אחד שמכין מגברים לבד,
לפי חוות דעת ששמעתי, גם עושה עבודה טובה למדי!
מה הם הפרמטרים שצריך לבדוק באת קניית מגבר מסוג זה?!
יש משהו קריטי שחייבים לבדוק/ שחייב להיות שם?
מה בדבר תקלות אפשריות, ויכולת התיקון של מוצרים כאלו?
תודה מראש!
מה דעתכם על מגברי מנורות "תוצרת בית"?
- אני מכיר בחור אחד שמכין מגברים לבד,
מה הם הפרמטרים שצריך לבדוק באת קניית מגבר מסוג זה?!
יש משהו קריטי שחייבים לבדוק/ שחייב להיות שם?
מה בדבר תקלות אפשריות, ויכולת התיקון של מוצרים כאלו?
תודה מראש!
ברוך הבא,
אני מזדרז לענות, לפני שיכתבו כאן דברים שאולי לא ראויים להיכתב.
אני לא מכיר את החוקים בישראל, אבל ראוי לפני שעונים לשאלות שלך לברר אותם. רוב הסיכויים שמכשיר חשמלי שנמכר, צריך שיהיה לו תו תקן כל שהו. אם המכשירים שאתה מדבר עליהם הם פירטים ללא תו תקן יש בעיה אפילו לדון בהם.
חשמל זה לא משחק.
.
אני מזדרז לענות, לפני שיכתבו כאן דברים שאולי לא ראויים להיכתב.
אני לא מכיר את החוקים בישראל, אבל ראוי לפני שעונים לשאלות שלך לברר אותם. רוב הסיכויים שמכשיר חשמלי שנמכר, צריך שיהיה לו תו תקן כל שהו. אם המכשירים שאתה מדבר עליהם הם פירטים ללא תו תקן יש בעיה אפילו לדון בהם.
חשמל זה לא משחק.
.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
רמקול
רוב המכשירים שאתה רואה מסביבך עם תו תקן, עושים זאת על סמך הצהרת היצרן בלבד - לא כולם באמת נבדקים ע"י מכון תקנים זה או אחר (במיוחד נכון לגבי תו תקן CE - אם אין מס' ליד התוית, סימן שהמוצר לא נבדק ע"י גוף מוסמך)
רוב המכשירים שאתה רואה מסביבך עם תו תקן, עושים זאת על סמך הצהרת היצרן בלבד - לא כולם באמת נבדקים ע"י מכון תקנים זה או אחר (במיוחד נכון לגבי תו תקן CE - אם אין מס' ליד התוית, סימן שהמוצר לא נבדק ע"י גוף מוסמך)
אהלן,
חשבתי שיתעורר דיון...
הבעיה היא, במקרה כאן, לא רק מה הבן אדם עושה בבית שלו, אלא שאנחנו כותבים כאן בפרהסיה. לכל אחד מאיתנו יש אחריות מסוימת למה שהוא כותב, ומעל לכל יש לאתר ולמנהליו אחריות...
קודם כל, כמובן שאם יש אלמנטים לא חוקיים ביצור פירטי של מכשירים, אין מה לדבר עליהם באתר בכלל, ואני מניח שעפר ומרטין יאשרו מיד את דברי. מעבר לזה, כל עוד לא קורה כלום, זה לא מעניין במיוחד, אבל במקרה שמשהו יקרה, כי המכשיר לא בטיחותי, והומלץ כאן עליו, אז לאתר ולבעליו יש בעיה.
גם קיטים שנמכרים עוברים או צריכים לעבור איזה מבחן בטיחות מינימלי, ובכל אופן יש כתובת אם קורה משהו. חשוב שכתובת כזו תהיה.
מגברי מנורות, גם אם הם פשוטים הם לא ממש בטיחותיים כשמדובר על התחממות וכל זה... וצריך לדעת גם איך לבנות אותם... מספיק לשכוח חיבור הארקה אחד כדי...
.
חשבתי שיתעורר דיון...
הבעיה היא, במקרה כאן, לא רק מה הבן אדם עושה בבית שלו, אלא שאנחנו כותבים כאן בפרהסיה. לכל אחד מאיתנו יש אחריות מסוימת למה שהוא כותב, ומעל לכל יש לאתר ולמנהליו אחריות...
קודם כל, כמובן שאם יש אלמנטים לא חוקיים ביצור פירטי של מכשירים, אין מה לדבר עליהם באתר בכלל, ואני מניח שעפר ומרטין יאשרו מיד את דברי. מעבר לזה, כל עוד לא קורה כלום, זה לא מעניין במיוחד, אבל במקרה שמשהו יקרה, כי המכשיר לא בטיחותי, והומלץ כאן עליו, אז לאתר ולבעליו יש בעיה.
גם קיטים שנמכרים עוברים או צריכים לעבור איזה מבחן בטיחות מינימלי, ובכל אופן יש כתובת אם קורה משהו. חשוב שכתובת כזו תהיה.
מגברי מנורות, גם אם הם פשוטים הם לא ממש בטיחותיים כשמדובר על התחממות וכל זה... וצריך לדעת גם איך לבנות אותם... מספיק לשכוח חיבור הארקה אחד כדי...
.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
ramkol,
אני לא חושב שיש כאן בעיה, גם אם האתר ימליץ.
אין פה שום כפייה, ולאתר אין צד מסחרי - גם אם מישהו ממליץ כאן על מוצר, או שאדם קונה על סמך המלצה - לאתר אין שום אחריות משפטית...
(הנאמר למעלה הוא דעתי בלבד, אין לי הכשרה משפטית ואין לראות בי אחראי
)
אין פה שום כפייה, ולאתר אין צד מסחרי - גם אם מישהו ממליץ כאן על מוצר, או שאדם קונה על סמך המלצה - לאתר אין שום אחריות משפטית...
(הנאמר למעלה הוא דעתי בלבד, אין לי הכשרה משפטית ואין לראות בי אחראי
uriler כתב:ramkol,
(הנאמר למעלה הוא דעתי בלבד, אין לי הכשרה משפטית ואין לראות בי אחראי)
...
זו בדיוק הנקודה...
לדעתי כדאי לברר דבר כזה....
אצל משפטן...
.
- vladimir71
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- קיבל תודות: 9 פעמים
בניה עצמית זה טוב ולא טוב כי מי שקונה מתחתן עם המכשיר ואין לו ערך ומחירון .
אם אין בעיה עם זה אז זה בסדר.
אני חושב שמגבר בניה עצמית צריך לעלות לא יותר משליש ממגבר של חברה.
אם אין בעיה עם זה אז זה בסדר.
אני חושב שמגבר בניה עצמית צריך לעלות לא יותר משליש ממגבר של חברה.
רגע,
אני אבהיר משהו.
השרשור נמצא בפורום דו ערוצי, לא ב דו איט יוסלף
אז אם הבנתי הבנדם רוצה לקנות מ"חפר" שבונה מערכות במרתף, או משהו כזה...
אם זה כך, אני עומד אחרי מה שכתבתי, אם משהו אחר, אז בבקשה לפרט ולהסביר...
לפותח השרשור, אל תיבהל מהדיון... ככה זה כאן תמיד...
.
אני אבהיר משהו.
השרשור נמצא בפורום דו ערוצי, לא ב דו איט יוסלף
אז אם הבנתי הבנדם רוצה לקנות מ"חפר" שבונה מערכות במרתף, או משהו כזה...
אם זה כך, אני עומד אחרי מה שכתבתי, אם משהו אחר, אז בבקשה לפרט ולהסביר...
לפותח השרשור, אל תיבהל מהדיון... ככה זה כאן תמיד...
.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
יש הבדל עצום בהכנת מוצר חשמלי לשימוש עצמי או לשיווק. יש גם הבדל בין מוצר שיש בו מתחים גבוהים (מעל 48V) לבין מוצרים עם מתח נמוך מכך, גם אם הם לשימוש עצמי. שערו בנפשכם שמוצר כמו מגבר מנורות (מתח גבוה) גורם לאסון אפילו בבית הפרטי של מי שבנה אותו. האם אין כאן היבט חוקי פלילי? אבל, אם זה לשימוש עצמי ולא קורה אסון - אזי אין בעיה. לרכוש מגבר במתח נמוך באופן פירטי בבניה עצמית הוא פחות מסוכן על אף שגם אסון כמו שריפה עלול להתרחש אם לא עושים את התכנון והביצוע בצורה מושכלת.
אני כבר נכוויתי בעבר הרחוק ממוצר שבניתי ובשל תקלה מוטט לול של תרנגולות. למזלי הגדול, לא תבעו אותי על נזק (אני ממש לא מבין איך לא תבעו אותי. כנראה שישנה השגחה עליונה). מאז הפסקתי להתעסק עם בניה עצמית תמורת תשלום. ככל שאנחנו חושבים שאנחנו מודעים לכל האספקטים של התנהגות המוצר בשעת כשל, תמיד ישנו גורם ההפתעה, משהו שלא חשבנו עליו - והיו דברים מעולם. בכל אופן כדאי לבדוק כל מוצר וכל "פיראט" לגופו של עניין ומה כיסוי האחריות של ה"פיראט" למקרה של כשל הגורם לנזק או אסון. כדאי לקבל את האחריות בכתב על כל צרה שלא תבוא.
לכן לא הייתי פוסל את מה שכתב רמקול.
אני כבר נכוויתי בעבר הרחוק ממוצר שבניתי ובשל תקלה מוטט לול של תרנגולות. למזלי הגדול, לא תבעו אותי על נזק (אני ממש לא מבין איך לא תבעו אותי. כנראה שישנה השגחה עליונה). מאז הפסקתי להתעסק עם בניה עצמית תמורת תשלום. ככל שאנחנו חושבים שאנחנו מודעים לכל האספקטים של התנהגות המוצר בשעת כשל, תמיד ישנו גורם ההפתעה, משהו שלא חשבנו עליו - והיו דברים מעולם. בכל אופן כדאי לבדוק כל מוצר וכל "פיראט" לגופו של עניין ומה כיסוי האחריות של ה"פיראט" למקרה של כשל הגורם לנזק או אסון. כדאי לקבל את האחריות בכתב על כל צרה שלא תבוא.
לכן לא הייתי פוסל את מה שכתב רמקול.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

קודם כל אין להשוות בין בוטיק למוצר עם פוטנציאל סיכוני כמו חשמל. אבל זה לא העניין. אותי לא מטריד היכן עובר הגבול וכל אחד יעשה מה שהוא חושב לנכון. אני רק העליתי מספר נקודות למחשבה במקרה אסון (גם כאשר הסיכון הוא נמוך).
אתה מוכן לקנות מוצר בישול על גז שיוצר במסגריית "הרתך" שאין לא רישוי לעסוק במתקני גז?
אתה מוכן לקנות מוצר בישול על גז שיוצר במסגריית "הרתך" שאין לא רישוי לעסוק במתקני גז?
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
ssaallssaa
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- קיבל תודות: 1 פעם
ראשית, סליחה...
לא התכוונתי ליצור כאן כזה בלאגן...
סה"כ שאלתי שאלה תמימה.
אין לי כל רצון לתבוע אף אחד ולא שום דבר כזה!
אני באמת רוצה לדעת על מה ששאלתי!
פשוט, אמיתי ובלי קונצים...
וכעת לתשובות האמיתיות והרלוונטיות:
מה חשוב לבדוק, אילו רכיבים מומלץ שיהיו, אילו פרמטרים חשובים ואילו פחות....וכו'
תודה רבה לכולם.
לא התכוונתי ליצור כאן כזה בלאגן...
סה"כ שאלתי שאלה תמימה.
אין לי כל רצון לתבוע אף אחד ולא שום דבר כזה!
אני באמת רוצה לדעת על מה ששאלתי!
פשוט, אמיתי ובלי קונצים...
וכעת לתשובות האמיתיות והרלוונטיות:
מה חשוב לבדוק, אילו רכיבים מומלץ שיהיו, אילו פרמטרים חשובים ואילו פחות....וכו'
תודה רבה לכולם.
- chalmh
- חבר מביא חבר

שאלת:
יש דעות לכאן ולכאן, תלוי את מי שואלים. אם לענות לך בגדול, אז תאזין למגבר בסט-אפ שיש לך ואם הצליל מוצא חן בעיניך אז זה בכלל לא משנה מה האחרים חושבים (מבלי להיכנס לאספקטים של בטיחות, עיצוב וכו').
אם אתה מבין ברכיבים ששימשו אותו לבניית המגבר אזי תוכל לאמוד את איכותם ואם לא אז תצטרך להסתמך על האימון ביניכם שהוא אכן השתמש ברכיבים איכותיים (לפחות המקומות הקריטיים כגון קבלי סינון וצימוד).
תבדוק שהמגבר מגיע לפחות עם פיוז הגנה בפני קצר פוטנציאלי (בטיחות מינימלית). אם זה מכשיר מתכתי תבדוק שיש חיבור להארקה אלא אם כן יש בתוך המכשיר שנאי מבדל והחיווט ממחבר התקע החשמלי (בתוך המכשיר ומחוצה לו) אליו מבודד בבידוד כפול.
בדוק שקיים מפסק הפעלה וניתוק דו קטבי (שמנתק את הפאזה ואת האפס). רצוי שתהיה נורית ביקורת שהמכשיר פועל או מנותק (ממותגת ע"י המפסק).
רצוי שתעמוד על זכותך לקבל לידיך את התרשים החשמלי של המגבר כדי שתוכל למסרו לתיקון אצל טכנאי אחר במקרה שהבנאי המקורי נעלם מהשטח.
מן הסתם אם אינך בקיא בתיקוני מגברים, כדאי לך לתקנו אצל מי שבנה אותו כי הוא מכיר אותו הכי טוב ויכל לתקנו באופן הראוי ביותר.
אלו הן המלצות בלבד וכך יש להתייחס אליהן. אין בכך לאשר או לבטל קנייה של המגבר והיא נתונה אך ורק לשיקול דעתך ואחריותך.
בהצלחה.
מה דעתכם על מגברי מנורות "תוצרת בית"?...
יש דעות לכאן ולכאן, תלוי את מי שואלים. אם לענות לך בגדול, אז תאזין למגבר בסט-אפ שיש לך ואם הצליל מוצא חן בעיניך אז זה בכלל לא משנה מה האחרים חושבים (מבלי להיכנס לאספקטים של בטיחות, עיצוב וכו').
אם אתה מכיר אותו ואתה יודע שהוא עושה עבודה טובה למדי אני מניח שכבר שמעת וראית עבודות שלו. אם שמו הולך לפניו, אז זה כבר יתרון והנגלה רב על הנסתר.- אני מכיר בחור אחד שמכין מגברים לבד,
לפי חוות דעת ששמעתי, גם עושה עבודה טובה למדי!...
יותר חשוב להבין מה יכולות הבדיקה שלך לפרמטרים שונים. האם יש לך ציוד מדידה לבדיקה של הפרמטרים? האם אותו "בנאי" מגברים מספק דף נתוני ביצועים עם המגבר כדי שתוכל לאמת את מה שהוא מצהיר? אם אין את כל הנתונים והיכולות לאמת את הפרמטרים, אזי האזנה היא המבחן היחידי לגבי טיב הצליל הבוקע מהמגבר (את זה צריך לבדוק בכל מקרה בטרם רכישה)מה הם הפרמטרים שצריך לבדוק באת קניית מגבר מסוג זה?!...
אם אתה מבין ברכיבים ששימשו אותו לבניית המגבר אזי תוכל לאמוד את איכותם ואם לא אז תצטרך להסתמך על האימון ביניכם שהוא אכן השתמש ברכיבים איכותיים (לפחות המקומות הקריטיים כגון קבלי סינון וצימוד).
תבדוק שהמגבר מגיע לפחות עם פיוז הגנה בפני קצר פוטנציאלי (בטיחות מינימלית). אם זה מכשיר מתכתי תבדוק שיש חיבור להארקה אלא אם כן יש בתוך המכשיר שנאי מבדל והחיווט ממחבר התקע החשמלי (בתוך המכשיר ומחוצה לו) אליו מבודד בבידוד כפול.
בדוק שקיים מפסק הפעלה וניתוק דו קטבי (שמנתק את הפאזה ואת האפס). רצוי שתהיה נורית ביקורת שהמכשיר פועל או מנותק (ממותגת ע"י המפסק).
כבר הוזכר לעיל: ב ט י ח ו ת !!!יש משהו קריטי שחייבים לבדוק/ שחייב להיות שם?...
רצוי שהרכיבים שמשתמשים בהם יהיו זמינים ולא OBSOLETE.מה בדבר תקלות אפשריות, ויכולת התיקון של מוצרים כאלו?...
רצוי שתעמוד על זכותך לקבל לידיך את התרשים החשמלי של המגבר כדי שתוכל למסרו לתיקון אצל טכנאי אחר במקרה שהבנאי המקורי נעלם מהשטח.
מן הסתם אם אינך בקיא בתיקוני מגברים, כדאי לך לתקנו אצל מי שבנה אותו כי הוא מכיר אותו הכי טוב ויכל לתקנו באופן הראוי ביותר.
אלו הן המלצות בלבד וכך יש להתייחס אליהן. אין בכך לאשר או לבטל קנייה של המגבר והיא נתונה אך ורק לשיקול דעתך ואחריותך.
בהצלחה.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
בדיוק כמו מגברים מסחריים: יש ביניהם מעולים, יש בינוניים ויש גרועים.ssaallssaa כתב: מה דעתכם על מגברי מנורות "תוצרת בית"?...
לטעמי, יש פרמטר אחד ויחיד הרלוונטי למגברים, לכל מגבר שהוא: איך הוא נשמע עם הרמקולים שלי והמערכת שלי.ssaallssaa כתב: - אני מכיר בחור אחד שמכין מגברים לבד,
מה הם הפרמטרים שצריך לבדוק באת קניית מגבר מסוג זה?!...
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- קיבל תודות: 27 פעמים
כמי שבנה מגברים בשנות ה70 עים מנורות EL34 ו EL84 / סטראו . ומגברים לבתי הספר למיסדרים . אז עדיין לא הייה מגברים לסטראו רציניים . מה שמייקר את המגבר זה השנאים . אז היו שנאים תוצרת הארץ שנתנו צליל פשוט
והיגיעו שנאים תוצרת פיליפס שהצליל שופר והמחיר עלה . אין כאן סכנה של חישמול זה שבונה יודעה מה עושה . ולא צריך ליראות תמיד שחור בעניים . המגבר בנוי עים שנאי בידוד . כך שאין סכנת התחשמלות . המגבר ניכנס לו 220V
AC ויוצא פעמיים 250VAC על מנת לקבל ישור מתח כפול .
מגבר מנורות מכיל 2 שנאי יציאה . כ6 מנורות וכ30-40 נגדים וקבלים . וכמה אלקטרוליטים . יש לע עדיין את התוכניות של המגברים . אז זה הייה באופנה ליבנות בתקופת טייפ הסילים רווקס .
למה המגברים כול כך יקרים זה סתם גזל . או שהשנאי יציאה בנוי בצורה מיוחדת לתת צליל מעולה ולכן זה יקר
כול הלקים לא עולים יותר מ1000 ש"ח . ללא שנאים . כניראה שהשנאי הוא המפתח לפיתרון למחיר
והיגיעו שנאים תוצרת פיליפס שהצליל שופר והמחיר עלה . אין כאן סכנה של חישמול זה שבונה יודעה מה עושה . ולא צריך ליראות תמיד שחור בעניים . המגבר בנוי עים שנאי בידוד . כך שאין סכנת התחשמלות . המגבר ניכנס לו 220V
AC ויוצא פעמיים 250VAC על מנת לקבל ישור מתח כפול .
מגבר מנורות מכיל 2 שנאי יציאה . כ6 מנורות וכ30-40 נגדים וקבלים . וכמה אלקטרוליטים . יש לע עדיין את התוכניות של המגברים . אז זה הייה באופנה ליבנות בתקופת טייפ הסילים רווקס .
למה המגברים כול כך יקרים זה סתם גזל . או שהשנאי יציאה בנוי בצורה מיוחדת לתת צליל מעולה ולכן זה יקר
כול הלקים לא עולים יותר מ1000 ש"ח . ללא שנאים . כניראה שהשנאי הוא המפתח לפיתרון למחיר
רק הטכנאי קרמר