מספר שאלות ובעיות בכיול בעזרת yes impact
-
orental5
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 439
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
כל הכבוד לרגל העלאת הערוץ ב-yes.
א. התווסף לערוץ בדיקת סאונד דולבי 5.1 - זה לא עובד לא שומעים כלום(חיברתי קואקס למגבר) האם אמור לעבוד ואיך?
ב. לגבי כיול ה-בהירות והניגודיות - אצלי במסך lgpx4rv את הפסים מצד ימין למעלה ולמטה אני לא רואה כנראה נחתכים(בניגוד לתמונות מהמאמר של עופר) או לא יודע מה(אני לא נמצא במצב זום או משהוא כזה - אני נמצא במצב spectacle), לגבי הצד השמאלי העליון לא מצליח לרואת עיגול.
ג. לגבי בדיקת ה-16:9 פה גם כן נחתכים חלק מהצדדים ימין ושמאל אני לא רואה את הצדדים בשלמות הטקסט(16:9) נחתך בניגוד גם כן לתמונת למאמר של עופר.
ד. דבר נוסף שמתי לב כי בערוצים משויימים שמקרינים לוגו בתחתית המסך אזי חלק מהלוגו נחתך וכשאני נכנס לתפריט הערוצים ומתבונן איך התמונה הופכת להיות קטנה אזי אני רואה את הלוגו כמו שצריך.
לסיכום:
שמתי לב שיש בעיות לגבי חיתוכים משויימים של הקווים הלינאריים ,16:9 ב-test patters וגם לגביי הלוגויים
מה לדעתכם הבעיה בשידור , הגדרות הממיר(16:9) ,הגדרות הפלאזמה.
תודה
א. התווסף לערוץ בדיקת סאונד דולבי 5.1 - זה לא עובד לא שומעים כלום(חיברתי קואקס למגבר) האם אמור לעבוד ואיך?
ב. לגבי כיול ה-בהירות והניגודיות - אצלי במסך lgpx4rv את הפסים מצד ימין למעלה ולמטה אני לא רואה כנראה נחתכים(בניגוד לתמונות מהמאמר של עופר) או לא יודע מה(אני לא נמצא במצב זום או משהוא כזה - אני נמצא במצב spectacle), לגבי הצד השמאלי העליון לא מצליח לרואת עיגול.
ג. לגבי בדיקת ה-16:9 פה גם כן נחתכים חלק מהצדדים ימין ושמאל אני לא רואה את הצדדים בשלמות הטקסט(16:9) נחתך בניגוד גם כן לתמונת למאמר של עופר.
ד. דבר נוסף שמתי לב כי בערוצים משויימים שמקרינים לוגו בתחתית המסך אזי חלק מהלוגו נחתך וכשאני נכנס לתפריט הערוצים ומתבונן איך התמונה הופכת להיות קטנה אזי אני רואה את הלוגו כמו שצריך.
לסיכום:
שמתי לב שיש בעיות לגבי חיתוכים משויימים של הקווים הלינאריים ,16:9 ב-test patters וגם לגביי הלוגויים
מה לדעתכם הבעיה בשידור , הגדרות הממיר(16:9) ,הגדרות הפלאזמה.
תודה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78759
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5370 פעמים
א. זה מיועד ל-YES MAX בלבד (וגם ל-3100 כאשר יטפלו בנושא ה-DD בו).
ב. תעבור למצב 16:9 אנאמורפי. לגבי העיגולים, יתכן ואתה במצב DYNAMIC או משהו כזה, נסה להפחית את ה-BRIGHTNESS וה-CONTRAST ואז תראה אם אתה רואה את העיגול החסר (הוא מאוד עדין!).
ג. מדובר על תופעת OVERSCAN שכנראה מבוצעת במסך. אנחנו נתקן את ה-TEST PATTERN בהתאם (כבר שלחתי תיקון ל-YES עבור זה), בכ"ז תבדוק אפשרויות של WIDTH & LENGTH של המסך בכדי לנסות ולכווץ אותו במצב 16:9.
ד. סביר להניח שיש לך OVERSCAN במסך, כך שכדאי לקרוא בספר שלו כיצד לתקן זאת.
ב. תעבור למצב 16:9 אנאמורפי. לגבי העיגולים, יתכן ואתה במצב DYNAMIC או משהו כזה, נסה להפחית את ה-BRIGHTNESS וה-CONTRAST ואז תראה אם אתה רואה את העיגול החסר (הוא מאוד עדין!).
ג. מדובר על תופעת OVERSCAN שכנראה מבוצעת במסך. אנחנו נתקן את ה-TEST PATTERN בהתאם (כבר שלחתי תיקון ל-YES עבור זה), בכ"ז תבדוק אפשרויות של WIDTH & LENGTH של המסך בכדי לנסות ולכווץ אותו במצב 16:9.
ד. סביר להניח שיש לך OVERSCAN במסך, כך שכדאי לקרוא בספר שלו כיצד לתקן זאת.
- oferlaor
- מנהל

-
orental5
-
- חבר פעיל מאוד

לא מצאתי, האפשרות היחידה לשחק עם width וכו כאשר אני נמצא בזום ואני לא, יכול להיות בגלל הגדרות הממיר (3100) או סוג החיבור scart to scart
אני ממש משתגע מזה שהקווים נחתכים(אולי בעיית שידור) האם מישהוא נתקל גם בבעיה זו?
אני ממש משתגע מזה שהקווים נחתכים(אולי בעיית שידור) האם מישהוא נתקל גם בבעיה זו?
- oferlaor
- מנהל

orental5,
יש CROPPING אצלי בצד ימין (רק טיפונת), מעבר לכך, השידור תקין.
אם אין לך אפשרות לתקן את זה, יתכן וזה דורש קוד טכנאים, או שזה פשוט מה שהמסך שלך מסוגל להציג. לא כל מסך מסוגל להציג את כל התמונה.
יש CROPPING אצלי בצד ימין (רק טיפונת), מעבר לכך, השידור תקין.
אם אין לך אפשרות לתקן את זה, יתכן וזה דורש קוד טכנאים, או שזה פשוט מה שהמסך שלך מסוגל להציג. לא כל מסך מסוגל להציג את כל התמונה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

יותר סביר שאתה צריך פשוט להסתכל טוב יותר בספר.
אם אין אפשרות להקטין את המסך יותר, אז זה מה שהמסך מסוגל להציג, אני לא הייתי פונה ליבואן לעזרה במקרה כזה.
אם אין אפשרות להקטין את המסך יותר, אז זה מה שהמסך מסוגל להציג, אני לא הייתי פונה ליבואן לעזרה במקרה כזה.
- oferlaor
- מנהל

orental5,
לא הגיוני לי שזה לא בר שינוי בתפריטי המסך עצמו.
תבדוק שנית:
1. שאתה במצב 16:9 (WIDESCREEN) ולא בשום מצב ZOOM.
2. תחפש בכל התפריטים של המסך אפשרות ל-WIDTH ו-HEIGHT.
לא הגיוני לי שזה לא בר שינוי בתפריטי המסך עצמו.
תבדוק שנית:
1. שאתה במצב 16:9 (WIDESCREEN) ולא בשום מצב ZOOM.
2. תחפש בכל התפריטים של המסך אפשרות ל-WIDTH ו-HEIGHT.
-
orental5
-
- חבר פעיל מאוד

הכיול לגבי הקטעות ה לוגויים וה-טקסט הוא לא מתפריטי המסך.
דיברתי עם טכנאי מח.י והוא אמר לי שיש שלט של טכנאי שהוא מגיע עם זה והתפריט הוא service פנימי של הפלאזמה שממנו ניתן לכייל דברים נוספים.
דיברתי עם טכנאי מח.י והוא אמר לי שיש שלט של טכנאי שהוא מגיע עם זה והתפריט הוא service פנימי של הפלאזמה שממנו ניתן לכייל דברים נוספים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לא קשור כ"כ ל-IMPACT,
האם שמתם לב ש- DISCOVERY SCIENCE (ערוץ 37) וערוץ דיסקברי (38) מקפיצים תמיד את הטלויזיה למצב 4:3 רגיל??
דרך חיבור FULL SCART כמובן.
האם גם אצלכם זה קורה?
האם שמתם לב ש- DISCOVERY SCIENCE (ערוץ 37) וערוץ דיסקברי (38) מקפיצים תמיד את הטלויזיה למצב 4:3 רגיל??
דרך חיבור FULL SCART כמובן.
האם גם אצלכם זה קורה?
Good advise $5, me shut up $10