בעיית ווליום במערכת
המערכת שלי (פרה פאוור ו2 רמקולים) מחוברת למחשב. כשאני שם את הווליום
בwinamp/asus xonar על המקסימום ושולט על הווליום מהפרה, שומעים זוועה ברמות שהפלאפון שלי נשמע יותר טוב
כשאני שם את הווליום במחשב על המינימום (3%) ומגביה מהפרה, שומעים נורמלי.
למישהו יש הסבר?
הפרה מחובר לכרטיס קול XONAR D2 בכבל 3.5 לRCA
בwinamp/asus xonar על המקסימום ושולט על הווליום מהפרה, שומעים זוועה ברמות שהפלאפון שלי נשמע יותר טוב
כשאני שם את הווליום במחשב על המינימום (3%) ומגביה מהפרה, שומעים נורמלי.
למישהו יש הסבר?
הפרה מחובר לכרטיס קול XONAR D2 בכבל 3.5 לRCA
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
זה נראה כאילו הכרטיס קול שלך מוציא עצמה גבוהה מדי, ש"מציפה" את הכניסה ב-PRE. תבדוק בנתוני היצרן של ה-PRE שלך מה העצמה המירבית המותרת בכניסה, ותבדוק בנתוני כרטיס הקול שלך מה העצמה המירבית שהוא יודע להוציא, כאמור אני מעריך שהיא פשוט גבוהה מדי ל-PRE שלך.
אחי היה לי פעם כרטיס קול של קריאטיב, לא יקר במיוחד אבל הוציא איכות לא רעה... (audigy ls)
ואז יום אחד קרתה לי תופעה בדיוק כמו שאתה מתאר...
ניסיתי להתקין דרייברים מחדש, להוציא את הכרטיס ולהחזיר, שיניתי הגדרות במחשב, כלום לא עזר...
בסוף התברר שהכרטיס לא תקין... (הכרטיס onboard הוציא סאונד הרבה יותר טוב)
בקיצור תבדוק את תקינות הכרטיס.
ואז יום אחד קרתה לי תופעה בדיוק כמו שאתה מתאר...
ניסיתי להתקין דרייברים מחדש, להוציא את הכרטיס ולהחזיר, שיניתי הגדרות במחשב, כלום לא עזר...
בסוף התברר שהכרטיס לא תקין... (הכרטיס onboard הוציא סאונד הרבה יותר טוב)
בקיצור תבדוק את תקינות הכרטיס.
טוב חיברתי את המערכת לכרטיס OB והתוצאה בערך אותו דבר, איך זה הגיוני זה 2 כרטיסים שונים
זה מחרפן אותי לשמוע מוזיקה כשהווליום בדרייברים של האסוס על 4% ובוינאמפ 3%, וגם אז אי אפשר להגביה כמו שצריך
אני מתחיל לאבד את האמון בכרטיסי קול בתור DAC
זה מחרפן אותי לשמוע מוזיקה כשהווליום בדרייברים של האסוס על 4% ובוינאמפ 3%, וגם אז אי אפשר להגביה כמו שצריך
אני מתחיל לאבד את האמון בכרטיסי קול בתור DAC
עליתי על הבעיה. התופעה מתרחשת כאשר אני מחבר את הכרטיס למגבר בכניסת Phono/Line
כשאני מחבר לCD, הכל בסדר. יכול להיות שזה בגלל שקראתי בmanual של הפרה והכניסת פונו/ליין שלו באה
מקונגפת בתור פונו וצריך להזיז כמה סוויצים בתור הפרה כדי להפוך אותה לline
ולא ממש הבנתי איך עושים את זה.
כשאני מחבר לCD, הכל בסדר. יכול להיות שזה בגלל שקראתי בmanual של הפרה והכניסת פונו/ליין שלו באה
מקונגפת בתור פונו וצריך להזיז כמה סוויצים בתור הפרה כדי להפוך אותה לline
ולא ממש הבנתי איך עושים את זה.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
בכרטיסי מחשב, פעמים רבות יש כניסה משותפת ל- Line ולמיקרופון.
במגברים ורסיברים, כאשר יש כניסת Phono לפטפון, או כניסה למיקרופון, תמיד זאת תהיה כניסה נפרדת מאשר כניסות Line Level .
יציאה מכרטיס קול במחשב תמיד יש לחבר לכניסת Line level במגבר. על כניסות Line level במגבר כתוב CD , או DVD , או Tuner וכך הלאה.
במגברים ורסיברים, כאשר יש כניסת Phono לפטפון, או כניסה למיקרופון, תמיד זאת תהיה כניסה נפרדת מאשר כניסות Line Level .
יציאה מכרטיס קול במחשב תמיד יש לחבר לכניסת Line level במגבר. על כניסות Line level במגבר כתוב CD , או DVD , או Tuner וכך הלאה.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא