אמינות של נגני CD
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
בעיקרון אין בעיה. אין הרבה מה לבדוק חוץ מזה שהוא עובד, המצב החיצוני שלו והרושם הכללי שלך לגבי איך התייחסו אליו (גם לפי המוכר כמובן). יש כמה דגשים לגבי עבודת הנגן:
ככל שהוא מזהה מהר יותר את הדיסק, זה אומר שהעינית במצב טוב יותר (אם כי זה יחסי, כלומר לא כל הנגנים מזהים באותה מהירות גם כשהם חדשים לגמרי - יש גם עניין של מהירות תגובת המעגלים וכד').
ככל שהוא עובר מהר יותר משיר לשיר, כנ"ל. בעיקר כשהשירים רחוקים זה מזה ואחורה - למשל, לעבור משיר 10 ישירות לשיר 1.
ככל שהוא מזהה בקלות יותר דיסקים צרובים, שאתה יודע שהם תקינים - כנ"ל. כל אלה אינדיקטורים למצבה של העינית.
אבל באופן כללי אין מניעה לרכוש מכשירים ישנים יותר, גם משום שרבים מהדגמים הישנים איכותיים יותר ממכשירים של היום, בטח במונחי תמורה למחיר. וגם אם ראש הלייזר נגמר מתישהוא - אם זה לא דגם אקזוטי במיוחד, בד"כ אפשר ושווה להחליף אותו במחיר 300-400 שקל (ייתכן גם פחות) כי אז למעשה המכשיר הופך לחדש.
ככל שהוא מזהה מהר יותר את הדיסק, זה אומר שהעינית במצב טוב יותר (אם כי זה יחסי, כלומר לא כל הנגנים מזהים באותה מהירות גם כשהם חדשים לגמרי - יש גם עניין של מהירות תגובת המעגלים וכד').
ככל שהוא עובר מהר יותר משיר לשיר, כנ"ל. בעיקר כשהשירים רחוקים זה מזה ואחורה - למשל, לעבור משיר 10 ישירות לשיר 1.
ככל שהוא מזהה בקלות יותר דיסקים צרובים, שאתה יודע שהם תקינים - כנ"ל. כל אלה אינדיקטורים למצבה של העינית.
אבל באופן כללי אין מניעה לרכוש מכשירים ישנים יותר, גם משום שרבים מהדגמים הישנים איכותיים יותר ממכשירים של היום, בטח במונחי תמורה למחיר. וגם אם ראש הלייזר נגמר מתישהוא - אם זה לא דגם אקזוטי במיוחד, בד"כ אפשר ושווה להחליף אותו במחיר 300-400 שקל (ייתכן גם פחות) כי אז למעשה המכשיר הופך לחדש.
- vladimir71
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
אני חושב שבעיקרון כן יש בעייה.
אני לא אקנה קומפקט בן 8-10 שנים שום מקרה , זה פתח לבעיות.
אני לא אקנה קומפקט בן 8-10 שנים שום מקרה , זה פתח לבעיות.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
זהירות
הנגן עושה שימוש ביחידת טרנספורט של פיליפס שהיא אמנם הטובה ביותר שיוצרה אי פעם, אבל אין להשיג חלקי חילוף עבורו. אמנם הוא יכול להחזיק שנים רבות - הדוגמה שנתתי של נגן בן 19 משתמש בוריאציה דומה מאד של פיליפס, אבל ביום שיפסיק לעבוד, וזה יכול להיות בעוד חודש או בעוד 8 שנים, הוא יהפוך למשקולת ניירות.
הנגן עושה שימוש ביחידת טרנספורט של פיליפס שהיא אמנם הטובה ביותר שיוצרה אי פעם, אבל אין להשיג חלקי חילוף עבורו. אמנם הוא יכול להחזיק שנים רבות - הדוגמה שנתתי של נגן בן 19 משתמש בוריאציה דומה מאד של פיליפס, אבל ביום שיפסיק לעבוד, וזה יכול להיות בעוד חודש או בעוד 8 שנים, הוא יהפוך למשקולת ניירות.
- wharfe-man
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 164
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
טכנית אין לך בכלל ממה לחשוש, כל זאת בהנחה והמוכר לא מסתיר ממך אי אלו פאקים שיש לנגן שיכולים להתגלות בשלב מאוחר יותר.
לי יש נגן CD של ימאהה בן 15 בערך שהוזמן מגרמניה, עובד ללא דופי, מהיר ואיכותי ביותר.
אם לקנות משהו בארץ ועוד במחיר שאתה מוכן להשקיע עליו, תבדוק את הנגן הזה:
http://zap.co.il/model.aspx?modelid=677252
שמעתי אותו מספר פעמים והוא נשמע ממש מעולה.
בSG שמעתי אותו ואת נגן ההיי אנד של ימאהה CD-S1000, לא הרגשתי בשום הבדל מהותי.
אל תתייחס למחיר הנקוב, מהסיבה הפשוטה שאתה תצליח להוציא אותו סביב ה1200 ש"ח ומטה.
לי יש נגן CD של ימאהה בן 15 בערך שהוזמן מגרמניה, עובד ללא דופי, מהיר ואיכותי ביותר.
אם לקנות משהו בארץ ועוד במחיר שאתה מוכן להשקיע עליו, תבדוק את הנגן הזה:
http://zap.co.il/model.aspx?modelid=677252
שמעתי אותו מספר פעמים והוא נשמע ממש מעולה.
בSG שמעתי אותו ואת נגן ההיי אנד של ימאהה CD-S1000, לא הרגשתי בשום הבדל מהותי.
אל תתייחס למחיר הנקוב, מהסיבה הפשוטה שאתה תצליח להוציא אותו סביב ה1200 ש"ח ומטה.