מקרן FHD

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
galborho פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 135
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
לא ממש יצא י להתעניין במקרנים אבל אני בוחן את האפשרות במקום מעבר ל52".
כמה יעלה מקרן שהוא טוב, FHD וישמש לBD וHD אולי מסטרימר כלשהו. מעט מאוד יס אולי HD אבל שם אנ מוכן להתפשר על האיכות. אם נרצה לראות סרט טוב נראה HD, יס זה רק להעביר את הזמן.

אין לי מושג לגבי טווח מחירים וחברות מומלצות (שמעתי על OPTOMA EPSON שהן בולטות) יש עוד?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

יש לך תקציב כלשהו?
אין לשכוח שגם צריך להוסיף מסך הקרנה.
אתה מודע למגבלות של המקרן, למשל הצורך בצפייה בחושך מוחלט בכדי לקבל תמונה איכותית?
בעיקרון המקרן מספר אחת היום, הוא הEPSON 5000, שנמצא בראש ומחיר המחירון שלו קרוב ל20,000 ש"ח.
היום התפרסמה ביקורת של מקרן של אופטומה, וקיימות כמובן עוד כמה וכמה חברות מקרנים עם דגמים שונים.

galborho פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

האמת שאני לא סגור על תקציב....אולי 12-14K
אבל אני לא יודע מה נחשב לתקציב סביר. אם למשל תגידו לי שב15 אפשר להביא משהו ממש טוב אז אפשר להתגמש. אולי בכלל ב10K יש אחלה תמורה.

אני מודע למגבלות אבל כרגע הוא נותן הכי הרבה אינצ'ים לשקל שזה כרגע נוטה להכריע...ביום יום אפשר להסתר עם ה42" שקיימת (אמנם היא כבר ישנה אבל ליס זה מספיק).
בעניין ההחשכה שאני מודע אליו אבל אפשר לקבל פירוט של כמה חושך צריך בשביל צפייה סבירה. בהנחה שחושך מוחלט זה האופטימלי ואור יום (כמה חלונות פתוחים\ תאורה דולקת) זה הכי גרוע מה הפשרה? יש רמת אור שזה סביר למקרן?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

לדעתי שווה לבדוק מול חנות שמחזיקה מספר דגמים וללכת לראות - אני מכין אותך מראש - ברגע שתראה את הEPSON 5000 - כל דבר אחר שתראה - יתגמד לידו.
יחד עם זאת - יש לאפסון דגמים נוספים ששווה לבדוק.
בעולם הדיגיטלי יש לדעתי את המבחר הגדול ביותר של חנויות - אבל שווה לבדוק מול חנויות מתמחות נוספות.
הכל עניין של החלטה שלך מה מתאים לך.

לגבי אור - הדבר הראשון שהאור פוגע בו הוא ברמת השחורים. מה שפוגע ברמת הפירוט שתקבל.
אח"כ גם בצבעים שנראים פחות טבעיים.

מניסיון של כשנתיים עם מקרן, חלון - בלתי אפשר לצפות, יש לי חדר - שנגיד שהוא בערך מקביל לחדר הצפייה ורק החלק האחורי של החדר פתוח לחדר ההקרנה - אם האור בו דלוק - אז יש פגיעה בפרטים לWII או לצפייה בספורט זה נסבל - למשהו מעבר לזה - מתחיל להיות בעייתי.

בקיצור - אצלי יש וילונות כבדים בחלונות שאין להם תריסים - או שהתריסים כבר עבר זמנם - רק ככה אני צופה בחומר HD.

אם אתה שואל אותי - הייתי קודם כל - בודק באיזו חנות מתמחה אם יהיו מוכנים להשאיל לך מקרן - גם 720P - רק בשביל שתראה את ההשפעה של האור על התמונה. כשאני חושב על זה לעומק - קודם, תלך לחנות מתמחה - ותדליק את האור בחדר ההקרנה ותראה את ההשפעה, אח"כ תראה בבית.

מסכים שמקרן - נותן את התמורה הגדולה ביותר של אינץ' לשקל.

kobi1023
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 311
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

[interest] נערך ע"י איתי - פרסום עצמי אסור[/interest]

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #6 

לגבי האור, צריך חושך מוחלט, אין פה פשרות.
אני בטוח שאנשים פה ישמחו להראות לך במה מדובר (אתה מוזמן לראות אצלי)
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #7 

במצב איכות התמונה של ערוץ 5 - עדיף להדליק את האור ;)

galborho פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

הבנתי. אני צריך לעשות "טיול" יום אחד לגמה חנויות, היות ואני מעפולה ...אגב, יש פה מישהו מהסביבה?

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”