HTPC למוזיקה בלבד - כדאי?
כרגע המצב אצלי הוא שהמחשב מחובר למגבר + 2 רמקולים דרך הכרטיס קול.
מבחינת הזמינות של המוזיקה אין על מה לדבר, אבל אני מרגיש שהבלוק הגדול והרועש הזה
שעומד לידי פשוט לא נחוץ לשימוש צנוע כמו שמיעת מוזיקה בלבד, גם מבחינה אסטתית.
האם כדאי לבנות נגן מעוצב שכל ייעודו יהיה לאחסן בתוכו את כל המוזיקה ולהשמיע אותה בצורה הטובה ביותר
או שכל הטררם הזה לא הכרחי בשביל מוזיקה נטו, שכן אין לי צורך בצפייה בסרטי HD או כל דבר אחר.
אני פשוט מחפש להפוך את חווית השימוש במחשב לצורך ניווט באוסף המוזיקה,אירגונו והשמעתו לכמה שיותר אסטתית וקומפקטית.
מבחינת הזמינות של המוזיקה אין על מה לדבר, אבל אני מרגיש שהבלוק הגדול והרועש הזה
שעומד לידי פשוט לא נחוץ לשימוש צנוע כמו שמיעת מוזיקה בלבד, גם מבחינה אסטתית.
האם כדאי לבנות נגן מעוצב שכל ייעודו יהיה לאחסן בתוכו את כל המוזיקה ולהשמיע אותה בצורה הטובה ביותר
או שכל הטררם הזה לא הכרחי בשביל מוזיקה נטו, שכן אין לי צורך בצפייה בסרטי HD או כל דבר אחר.
אני פשוט מחפש להפוך את חווית השימוש במחשב לצורך ניווט באוסף המוזיקה,אירגונו והשמעתו לכמה שיותר אסטתית וקומפקטית.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יש לך כמה אפשרויות ובשליפה מהשרוול אני יכול לחשוב על 3
1. להישאר עם ה HTPC. בסה"כ אין שני לו בגמישות שהוא מאפשר באירגון והצגת אוספים גדולים של מוזיקה. מה עוד שאפשר לשלב את חווית השמיעה עם הצגת slideshow של תמונות (האתר של NG מציע שלל תמונות מרהיבות להורדה שמתאימות מאוד לזה)
2. מזרימדיה עם דיסק פנימי. פתרון יחסית זול, לא רועש ושלא גוזל מקום. החסרון הוא שאפשרויות המשחק בממשק הם הרבה יותר מוגבלות, אם כי למזרימי המדיה המבוססים על NMT יש יותר גמישות בנושא זה.
3. נגן מוזיקה ייעודי כמו ה Sqeeze Box. החיסרון העיקרי הוא שבמקרה של ה Sqeeze Box הוא חייב להיות מחובר לרשת כי אין לו אפשרות לאיחסון עצמאי. הנגנים הטובים יותר כמו ה Logitech Transporter גם יקרים מאוד או לא מיובאים כלל בייבוא סדיר.
מקווה שזה עזר לך
1. להישאר עם ה HTPC. בסה"כ אין שני לו בגמישות שהוא מאפשר באירגון והצגת אוספים גדולים של מוזיקה. מה עוד שאפשר לשלב את חווית השמיעה עם הצגת slideshow של תמונות (האתר של NG מציע שלל תמונות מרהיבות להורדה שמתאימות מאוד לזה)
2. מזרימדיה עם דיסק פנימי. פתרון יחסית זול, לא רועש ושלא גוזל מקום. החסרון הוא שאפשרויות המשחק בממשק הם הרבה יותר מוגבלות, אם כי למזרימי המדיה המבוססים על NMT יש יותר גמישות בנושא זה.
3. נגן מוזיקה ייעודי כמו ה Sqeeze Box. החיסרון העיקרי הוא שבמקרה של ה Sqeeze Box הוא חייב להיות מחובר לרשת כי אין לו אפשרות לאיחסון עצמאי. הנגנים הטובים יותר כמו ה Logitech Transporter גם יקרים מאוד או לא מיובאים כלל בייבוא סדיר.
מקווה שזה עזר לך
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
או שתלך על אחד ממחשבי ה-Nettop הקטנטנים והשקטים שצצים עכשיו כמו פטריות אחרי הגשם, שהם מחשבי PC לכל דבר. למשל, ה-Acer Aspire Revo. אבל יש עוד כל מיני דגמים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
לא אהבתי את הSqueezebox, אני אוהב את החתימה של הכרטיס קול ואני לא מעוניין שמשהו אחר יעשה את העבודה.
המזרימדיה כמו שאמרת מגביל את הממשק, והממשק הוא הכי חיוני כשאני מתעסק בספריות עם אלפי שירים.
נראה לי שאני פשוט ארכיב HTPC צנוע שיחליף את המחשב המגושם וישמור את כל היתרונות רק בפחות מקום.
המזרימדיה כמו שאמרת מגביל את הממשק, והממשק הוא הכי חיוני כשאני מתעסק בספריות עם אלפי שירים.
נראה לי שאני פשוט ארכיב HTPC צנוע שיחליף את המחשב המגושם וישמור את כל היתרונות רק בפחות מקום.
במחשבים האלה אי אפשר להכניס כוננים גדולים וכרטיסי קול, כך שזה יורד מהפרק.pixies כתב:או שתלך על אחד ממחשבי ה-Nettop הקטנטנים והשקטים שצצים עכשיו כמו פטריות אחרי הגשם, שהם מחשבי PC לכל דבר. למשל, ה-Acer Aspire Revo. אבל יש עוד כל מיני דגמים....
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
אתה יכול להכין HTPC מבוסס על מעבד הATOM של אינטל ולהשתמש בלוח האם שהוא בגודל ITX, כלומר 17*17 בלבד.
הלוחות האלו יחסית זולים והבסיסי ביותר עולה 400~ רק להוסיף זיכרון ומארז עם ספק ויש לך HTPC
הלוחות האלו יחסית זולים והבסיסי ביותר עולה 400~ רק להוסיף זיכרון ומארז עם ספק ויש לך HTPC
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
הם כוללים מקום לדיסק 2.5 אינץ' וכרטיס קול מובנה (כולל SPDIF לחיבור למגבר באופן דיגיטלי).datto כתב:במחשבים האלה אי אפשר להכניס כוננים גדולים וכרטיסי קול, כך שזה יורד מהפרק.pixies כתב:או שתלך על אחד ממחשבי ה-Nettop הקטנטנים והשקטים שצצים עכשיו כמו פטריות אחרי הגשם, שהם מחשבי PC לכל דבר. למשל, ה-Acer Aspire Revo. אבל יש עוד כל מיני דגמים.......
או שתלך על מחשב קצת יותר גדול כמו שיעקב המליץ, ואז יהיה לך מקום לדיסק 3.5 אינץ'.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
החנויות שמוכרות היום את הATOM (שאני מכיר) הם:
http://www.logicpc.co.il/eng/itemlist.a ... xfx-inteli
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/ind ... filter_id=
http://www.iqpc.co.il/Home/Index.asp?productCat=1097
http://www.logicpc.co.il/eng/itemlist.a ... xfx-inteli
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/ind ... filter_id=
http://www.iqpc.co.il/Home/Index.asp?productCat=1097
בהחלט.
קח בחשבון שבמחשב לניגון אודיו צריך לשים לב לדברים מעט שונים מאשר HTPC, והפסיכוזה לוקחת כיוון קצת שונה. במקרה שלי יש מחשב סלוני מחובר ל- DAC חיצוני באמצעות USB. להלן ה"שיפורים" שהוכנסו במחשב :
1. כבל חשמל "אודיופילי" למחשב. באמא שלי - עושה יותר הבדל מאשר במגבר.
2. בקר USB PCI נוסף המיועד להוצאת סיגנל לממיר בלבד. נותן שיפור לעומת חיבור USB ONBOARD.
3. כמובן, שימוש ב- VISTA + WASAPI.
4. בחירת נגן האודיו המתאים שנותן את התוצאה שנשמעת הכי טוב. במקרה שלי, JRIVER. זה לא טריוויאלי, צריך לבדוק איזה נגן נותן את התוצאה הטובה ביותר. (תומך ב- WASAPI כמובן)
5. בדוק אם אתה שומע הבדלים בין ניגון ממקורות איחסון שונים. אני השוויתי דיסק קשיח פנימי, קשיח חיצוני מחובר ב- ESATA ודיסק רשת במחשב מרוחק. ההבדלים היו קטנים אך מורגשים. הדיסק החיצוני נתן את התוצאה הטובה ביותר (והועמד על ספייקים, שגם הם עשו הבדל קטן. מוזר.)
שיפורים נוספים בדמות ספקי כוח יכולים גם לעשות הבדל. אני לא מבין בזה, לצערי.
המהדרין טוענים שאין להריץ אף אפליקציה ברקע כדי לא להעמיס על ה- CPU. אני עוד לא הבחנתי בשינויים שמיעים כתוצאה מעומס סביר על המעבד.
בהצלחה.
קח בחשבון שבמחשב לניגון אודיו צריך לשים לב לדברים מעט שונים מאשר HTPC, והפסיכוזה לוקחת כיוון קצת שונה. במקרה שלי יש מחשב סלוני מחובר ל- DAC חיצוני באמצעות USB. להלן ה"שיפורים" שהוכנסו במחשב :
1. כבל חשמל "אודיופילי" למחשב. באמא שלי - עושה יותר הבדל מאשר במגבר.
2. בקר USB PCI נוסף המיועד להוצאת סיגנל לממיר בלבד. נותן שיפור לעומת חיבור USB ONBOARD.
3. כמובן, שימוש ב- VISTA + WASAPI.
4. בחירת נגן האודיו המתאים שנותן את התוצאה שנשמעת הכי טוב. במקרה שלי, JRIVER. זה לא טריוויאלי, צריך לבדוק איזה נגן נותן את התוצאה הטובה ביותר. (תומך ב- WASAPI כמובן)
5. בדוק אם אתה שומע הבדלים בין ניגון ממקורות איחסון שונים. אני השוויתי דיסק קשיח פנימי, קשיח חיצוני מחובר ב- ESATA ודיסק רשת במחשב מרוחק. ההבדלים היו קטנים אך מורגשים. הדיסק החיצוני נתן את התוצאה הטובה ביותר (והועמד על ספייקים, שגם הם עשו הבדל קטן. מוזר.)
שיפורים נוספים בדמות ספקי כוח יכולים גם לעשות הבדל. אני לא מבין בזה, לצערי.
המהדרין טוענים שאין להריץ אף אפליקציה ברקע כדי לא להעמיס על ה- CPU. אני עוד לא הבחנתי בשינויים שמיעים כתוצאה מעומס סביר על המעבד.
בהצלחה.