האם מזגן 3.5 כ"ס עלול לגרום נזק גדול יותר ממזגן 2.5?

איך משהו עובד? למה זה ככה?
bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

אני מתכוון לרכוש לסלון מזגן, המיועד להיות מותקן על הקיר שניצב לקיר שבו ממוקמים הטלוויזיה, הרמקולים ושאר המכשירים החשמליים.
בעקרון מזגן של 2.5 כ"ס מספיק עבור סלון בגודל הזה, אבל רציתי שהמיזוג יורגש גם בחדרים המרוחקים יותר, ולכן אני שוקל לשים מזגן 3.5 כ"ס בסלון.
השאלה היא האם מזגן 3.5 עלול לגרום לנזק רב יותר לציוד מאשר מזגן 2.5, או שלעוצמה של המזגן אין שום משמעות בנוגע למידת הנזק שעלול להיגרם?

תודה רבה

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

אתה שואל על נזק כביכול בגלל ההתנעה של המזגן (Peak חשמלי) או בגלל עוצמת הרוח, או מה ?

בהנחה ששאלת על הראשון, ככלל, אם למזגן יש קו מתח נפרד, ומערכת החשמל בבית מאוזנת ומתוכננת היטב - לא ייגרם שום נזק.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

צפוי נזק לכיס - גם בקנייה וגם בחשבון החשמל...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

bariko, בעיקרון מזגן לא יכול להיות מותקן במקום גרוע יותר מהמקום שבו מותקן המזגן הנוכחי שלך. לדעתי הזזת המזגן לקיר מרוחק יותר מהציוד לא תזיק והעלאת ההספק של המזגן רק תגרום לכך שתגיע לטמפרטורה הרצויה בחדר מהר יותר ובתמורה תשלם יותר בחשבון החשמל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

חוץ מפיקים של חשמל מזגן חזק יותר אפילו עדיף.
מזגן מייבש את האויר.
מה שהורג מכשירים חשמלים זה לחות ואבק.
באמת תדאג לחבר אותו בקו מתח נפרד (Y)
בבית גדול מזגן חזק יכול להיות חסכוני יותר בגלל שבפועל הוא עובד פחות זמן :wink:
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

ראשית, תודה לכולכם.

אני לא חושב שח"ח יוכלו לחגוג על הכיס שלי, כי אני לא מאלה שמפעיל מזגן 24 שעות ביממה :D

איינשטיין

האמת היא שלא חשבתי בכלל על האפשרות הראשונה שהעלית. עד כמה שהבנתי מהיועצים שכבר ביקרו אצלי, הכוונה היא שהמזגן יעבור דרך קו מתח נפרד, ואם זה לא ככה אז אתעקש שכך יהיה.
הדאגה שלי היא יותר מכך שקירבה של מזגן למסך או לרמקול תגרום לחריגה בטמפרטורה ובלחות שבהם הציוד אמור לעבוד.
למעשה מי שבכלל גרם לי להחליט על החלפת מזגן הוא קלוד, שראה את התמונות של המערכת בסלון.
המזגן הנוכחי ממש "תקוע" בתוך המערכת כאשר הוא נושק לטלוויזיה , לרמקול הקדמי ולסנטר.
תחילה רציתי להוציא לגמרי את המזגן מהסלון, אבל מקום אחר אין, ומזגן מיני מרכזי דורש עבודות הכנה מורכבות (כגון הנמכת תקרה) שאבי לא רוצה להיכנס אליהם.
ההתפשרות היא למקם את המזגן על הקיר שניצב לאותו קיר שעליו עומד המזגן הנוכחי.
מה שנשאר עדיין פתוח זה איזה מזגן לקחת. 3.5 או 2.5

לכן השאלה היא האם מזגן עוצמתי של 3.5 כ"ס עלול לגרום לנזק רב יותר מאשר מזגן 2.5 כ"ס

מקווה שעכשיו זה יותר ברור :)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

רק שתדע שהתקנת מזגן מיני מרכזי זה כולה עבודה של יומיים שלושה שאחר כך נהנים כל החיים. זה גם יפנה לכם המון מקום בסלון וישפר לכם את ערך הדירה לכשתירצו למכור אותה. ומה איכפת לאביך איזה עבודות כרוכות בימים האלה? זה נשמע כאילו שהוא חושש שהקבלן יבקש ממנו שיחזיק לו את הכלים ויעזור לו עם פלטות הגבס. קח הצעות מחיר, בדוק הצעות מחיר ולך על מה שנראה לך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

אם אתה הולך על 3.5 כ"ס

שליחה #8 

ולא על 2.5 שלדעתי זה עדיף, כי יהיה לו יותר קל לקרר ולהתמודד עם ימי שרב,

ויש לך חיווט תלת-פאזי בבית, לך על 3.5 עם מדחס תלת פאזי,

אין בעיה של התנעות, (ההתנעה היא התנעה רכה), והרבה יותר "בריאה" למכשירי האלקטרוניקה

שברשותך. 2.5 כ"ס לדעתי אין תלת פאזי בכלל.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

Catskinner

מה לעשות, אבא שלי בכלל לא מוכן לשמוע על מיני מרכזי, מה גם שהעלות היא הרבה יותר גבוהה מאשר התקנה של שני מזגנים נפרדים.
אחרי ההוצאה הכבדה שהייתה לנו על מערכת הקולנוע, אני שמח שבכלל הצלחתי לשכנע אותו להעיף משם את התדיראן מנהטן הישן. בכל זאת מדובר ב"סוס עבודה" שרכשנו לפני יותר מ-15 שנה,לא התקלקל אפילו פעם אחת ועדיין מתפקד במלוא כוחו.

Gechts

הניסוח של התשובה שלך קצת מבלבל, ולכן לא הבנתי אם לדעתך עדיף 2.5 או 3.5
בכל אופן, היום היה אצלנו יועץ נוסף, ולדבריו מזגן של 3.5 לסלון יהיה מיותר. הוא טוען שמזגן נועד למזג את האזור שבו הוא ממוקם, ואפילו אם נציב בסלון מזגן של 10 כ"ס, זה לא ימזג אזורים מרוחקים יותר.
עכשיו זה רק הגדיל אצלי את הדילמה... :?

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

האמת ,היועץ לקח לי את המילים מהפה

שליחה #10 

אם אתה רוצה לקרר אזור מרוחק למה שלא תתקין שם מזגן מפוצל קטן (גג 2000 ש"ח) ותסגור עניין ?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #11 

למה שמזגן יזיק בכלל? ככל שיהיה יותר קר לציוד האלקטרוני, כך יותר טוב (בהנחה שאתה לא מתכוון להגיע אל מתחת ל-10 מעלות...).

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

קרוקס44
בוודאי שחשבנו על כך. הבעיה היא שאצלי בחדר אין אפשרות להכניס מזגן, אלא אם אפרק שם את הארון.

Dragon
אין לי כוונה להגיע לטמפרטורות קיצוניות, אבל אשמח לקבל הסבר על רגל אחד, כי אני בכלל לא מכיר את המזגנים מהדור החדש יותר. המזגן הנוכחי אצלי הוא ישן מאוד, ללא שלט, וללא מחוון דיגיטלי.
נניח והטמפרטורה בחדר היא 30 מעלות. כיוונתי את המזגן ל-20, ואחרי זמן מה אני מגלה שהטמפרטורה הגיעה לרמה שביקשתי. ומה אז? האם אני מפסיק את פעולת המזגן עד שהטמפרטורה עולה שוב ואז מפעיל מחדש, או שנותן למזגן להמשיך לעבוד כדי לשמור על טמפרטורה יציבה?

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

bariko כתב:Catskinner

מה לעשות, אבא שלי בכלל לא מוכן לשמוע על מיני מרכזי, מה גם שהעלות היא הרבה יותר גבוהה מאשר התקנה של שני מזגנים נפרדים.
אחרי ההוצאה הכבדה שהייתה לנו על מערכת הקולנוע, אני שמח שבכלל הצלחתי לשכנע אותו להעיף משם את התדיראן מנהטן הישן. בכל זאת מדובר ב"סוס עבודה" שרכשנו לפני יותר מ-15 שנה,לא התקלקל אפילו פעם אחת ועדיין מתפקד במלוא כוחו.

Gechts

הניסוח של התשובה שלך קצת מבלבל, ולכן לא הבנתי אם לדעתך עדיף 2.5 או 3.5
בכל אופן, היום היה אצלנו יועץ נוסף, ולדבריו מזגן של 3.5 לסלון יהיה מיותר. הוא טוען שמזגן נועד למזג את האזור שבו הוא ממוקם, ואפילו אם נציב בסלון מזגן של 10 כ"ס, זה לא ימזג אזורים מרוחקים יותר.
עכשיו זה רק הגדיל אצלי את הדילמה... :?
...
אני צודדתי ב3.5 כ"ס בשל העובדה כי ניתן לקנות 3.5 כ"ס שהוא תלת פאזי, ב-נ-י-ג-ו-ד ל: 2.5 כ"ס שאין תלת פאזי.

ל3.5 עם מדחס תלת פאזי, אין התנעה קשה כמו במדחס חד-פאזי, כך שמבחינת הפיקים ברשת החשמל, ה3.5 עדיף.

בפועל - ובשורה התחתונה, אם הגיע אליך יועץ קירור, וצודד ב2.5 כ"ס אין לך מה להתלבט!!! הוא בעל מקצוע, שבחן את המקום ונתן לך תשובה שכנראה תהיה טובה יותר מאשר כל אחד אחר ייתן לך פה, כי אנחנו לא היינו אצלך בבית.

דרך אגב וללא קשר, יש גם 3 כ"ס, או אם לדייק, נקרא לילד בשמו, מזגן של 28000 BTU (שזה בערך 3 כ"ס),

2.5 זה 24000 BTU, ו3.5 זה 31000 BTU.

בברכה,

שלומי

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

תודה שלומי,
אכן אם המתקין/יועץ אומר שכל מזגן מעל 2.5 זה מיותר, אז אצטרך לקבל זאת.
כן, אני יודע שיש גם מזגנים של 3 כ"ס, אבל זה לא רלוונטי.
ומה בקשר לשאלת השימוש הנכון במזגן לאחר שכבר הטמפרטורה הגיעה לערך המבוקש?

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

מבחינת כיול טמפ'

שליחה #15 

צריך למצוא את האיזון הנכון לטמפ' סבירה בקיץ, כמובן שלא צריך להקפיא את הסלון, זה לא מדע מדויק..

חושב יותר להקפיד על איטום נאות, וסגירת מקומות מהם יכולה להגיע אנרגית חום, לסגור תריסים בשעת צהריים לוהטת עם קרינת שמש ישירה..

באשר לשאלתך ולזיקה על הגנת הציוד, בוא נאמר, שהמזגן בהיבטי טמפ' ולחות רק יעשה לציוד שלך טוב!

(אני לדוגמה כאשר מפעיל את 3 המגברים שלי, מדליק מזגן כדי למנוע התחממות יתר וזה עוזר משמעותית - 7 מעלות פחות מעל לרסיבר בפתחי האורר לאחר שעת עבודה), בנוסף המזגן כפי שאמרו קודם דואג לייבש את האוויר, והלחות היא אויב נוסף של הציוד שלך.

בברכה,

שלומי.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

תודה שלומי.
סתם מתוך סקרנות , בשביל מה אתה צריך 3 מגברים? :)

אגב לגבי הפיקים ברשת החשמל שהזכרת קודם, אני בכל מקרה מתכוון שהמזגן יעבור דרך קו מתח נפרד לגמרי, שלא יהיה לו שום קשר לציוד של המערכת...

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

תשובה

שליחה #17 

הסקרנות שלך היא בסדר גמור :)

האמת שהיה לי פאוור סטריאופני של NAD ופרה סטריאו, ושמעו נהדר

מסידרת MONITOR אם אתה מכיר, ואח"כ החלטתי שאני רוצה לרכוש רסיבר לקולנוע ביתי ולא לוותר על סטריאו

טוב, ורכשתי רסיבר של NAD T773 אם אתה מכיר, מפלצת אמיתית, אבל מפלצת נקייה פחות מהפאוור, ואז הייתה

לי הזדמנות לרכוש עוד פאוור איכותי של NAD ה 216 THX, וכך התגלגלתי, כעת,

הפאוור 216 דוחף את הקדמיים, הפאוור MONITOR 2100 דוחף את האחוריים, והרסיבר מתפקד

כפרה פרוססור, ודוחף את הסנטר בלבד, כל זה מתוגבר בסאב 12" של B&W והתוצאה נחמדה מאוד בסה"כ.

בברכה,

נ.ב. אם יש לך 3 פאזות ויש לך אפשרות, עדיף לא רק שהמזגן ישב על "פקק" נפרד משלו, אלא על פאזה נפרדת מזאת שאליה מחוברים הציודים שלך! (שזה לא בעיה כלל, בקש זאת מהחשמלאי שיגיע, שיבדוק על איזו פאזה מבין ה 3, יושבים הציודים שלך - השקע שלהם בסלון, ובקש ממנו לחבר את זה לפאזה אחרת)

שלומי :)

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

פשששש כל הכבוד.
נשמע שיש לך מערכת פצצה 8)

אין לי מושג כמה פאזות יש לנו כרגע. מה שידוע לי שלפני הרבה שנים אבא שלי הזמין חשמלאי שהגדיל ל-32 אמפר, אבל כנראה שהוא היה חאפר שלא דיווח על העבודה שלו, כי על פי ח"ח יש לנו רק 25 אמפר.
מישהו אמר לי שאנחנו עלולים לשלם קנס גבוה אם ח"ח יעלו על זה, ולכן בכל מקרה החלטנו להזמין חשמלאי מוסמך שיעשה סדר בארון החשמל, וגם ידווח על כך כחוק, כדי שהפעם הכול יהיה כשר למהדרין. :)
אני כמובן יכול לבקש ממנו לעשות כמו שאתה ממליץ, כלומר שהמזגן יקבל פאזה נפרדת לגמרי...

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

bariko כתב:פשששש כל הכבוד.
נשמע שיש לך מערכת פצצה 8)

אין לי מושג כמה פאזות יש לנו כרגע. מה שידוע לי שלפני הרבה שנים אבא שלי הזמין חשמלאי שהגדיל ל-32 אמפר, אבל כנראה שהוא היה חאפר שלא דיווח על העבודה שלו, כי על פי ח"ח יש לנו רק 25 אמפר.
מישהו אמר לי שאנחנו עלולים לשלם קנס גבוה אם ח"ח יעלו על זה, ולכן בכל מקרה החלטנו להזמין חשמלאי מוסמך שיעשה סדר בארון החשמל, וגם ידווח על כך כחוק, כדי שהפעם הכול יהיה כשר למהדרין. :)
אני כמובן יכול לבקש ממנו לעשות כמו שאתה ממליץ, כלומר שהמזגן יקבל פאזה נפרדת לגמרי...
...
אם הבנתי נכון את מה שהסברת, כרגע סביר להניח שיש לכם פאזה אחת, משמעותו של דבר, שלא תוכל לבצע הפרדת פאזות, אבל בהחלט חשוב שישבו על פקק נפרד, מה שעשה לכם החשמלאי הוא הגדלת פאזה מבחינה טכנית
(החליף לכם פקק ראשי וזהו)
כלומר קו ההזנה לדירה שלכם בנוי ל32 אמפר, אבל היות ואתה יכול "להרשות לעצמך" לצרוך יותר כעת, חברת חשמל גובה על כך עוד כסף, לכן כאשר מגדילים הזנה חד-פאזית לדירה מ25אמפר ל 32 אמפר, נדרש ללשם איזשהו סכום לחברת חשמל, לקבל מהם אישור עם ביצוע השינוי וזהו.

אגב, 25 אמפר לכל הדירה , זה היום דיי מעט, בהתחשב בזה שמזגן 2.5 אמפר לבדו צורך +- 11 אמפר בעבודה.

בברכה,

שלומי.

בברכה,

שלומי.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

תודה שלומי.
רגע אחד כשאתה אומר 3 פאזות, האם כוונתך שצריך לבקש מהחשמלאי שיעשה 3x25A ,או שאולי יותר מכך ?
וזה עדיף על 40A?
האם בעקרון אפשר לעשות 3 פאזות בכל בית, או שזה גם תלוי בתשתית?

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”