שלום, חדש אצלכם! הורדתי פרק מסידרה, בשם בית הבובות, באיכות
של HD. ירדו לי 6 קבצי ZIP. בתוך כל קובץ כזה יש קובץ *.mkv שזה הסרט וגם קובץ *.srt שזה הכתוביות וגם *.nfo שזה מידע.
עכשיו אך אני "תופר" הכל לכדי סרט שלם עם כתוביות. האם הרחבה של הקובץ הראשון תפתח לי את שאר הקבצים ותאחד אותם ואז הנגן צריך לדעת לצרף לזה את קובץ הכצוביות?
בקיצור פרטו. תודה!
בלי קשר יש לי נגן DVD, סיני מדבקה, ב- 100 ש"ח יש לו בתפריט אופציה לכיוון יציאת HD והוא שואל אותי מה לבחור 720P או 1080i הכבלים מאחור הם RCA. בחרתי 1080i. יש לו כניסת USB שעד היום השתמשתי בה לצפיה מ DOK של סירטי divx רגילים.
כיצד אוכל לנצל את ה- DVD הזה, עם יכולות לשידור HD עם הסרט הנ"ל, או כל סרט אחר.האם ה- DVD הזה הוא מן streamer?
תודה!
עכשיו אך אני "תופר" הכל לכדי סרט שלם עם כתוביות. האם הרחבה של הקובץ הראשון תפתח לי את שאר הקבצים ותאחד אותם ואז הנגן צריך לדעת לצרף לזה את קובץ הכצוביות?
בקיצור פרטו. תודה!
בלי קשר יש לי נגן DVD, סיני מדבקה, ב- 100 ש"ח יש לו בתפריט אופציה לכיוון יציאת HD והוא שואל אותי מה לבחור 720P או 1080i הכבלים מאחור הם RCA. בחרתי 1080i. יש לו כניסת USB שעד היום השתמשתי בה לצפיה מ DOK של סירטי divx רגילים.
כיצד אוכל לנצל את ה- DVD הזה, עם יכולות לשידור HD עם הסרט הנ"ל, או כל סרט אחר.האם ה- DVD הזה הוא מן streamer?
תודה!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
על פניו נראה שמי שיצר את ה ZIP:
א. לא הבין מהחיים שלו באופן כללי: קבצי מולטימדיה הם כבר מקומפרסים במקור כך שהעברתם דרך ZIP לא יכולה לצמצם את הגודל שלהם ואפילו יכולה לנפח אותם.
ב. אוהב לגרום לאנשים אחרים לעבוד קשה: אתה צריך לפתוח כל ZIP בנפרד ולהשתמש ב MKVMerge GUI כדי לפתוח את הקטע הראשון, לעשות Append כדי לצרף את השני, שוב כדי לצרף את השלישי וכן הלאה עד שתצרף את כולם. נדמה לי שאתה יכול להשתמש באותו טריק כדי לצרף את הכתוביות, אחרת תאלץ לבצע את האיחוד שלהם עם Subtitle Workshop.
ובקשר לבלי קשר:
אתה לא יכול. נגן DVD אינו מסוגל לקרוא סרטי MKV. למעשה הוא אינו מסוגל לקרוא שום סרט HD וזאת ללא קשר לפורמט שלו.
א. לא הבין מהחיים שלו באופן כללי: קבצי מולטימדיה הם כבר מקומפרסים במקור כך שהעברתם דרך ZIP לא יכולה לצמצם את הגודל שלהם ואפילו יכולה לנפח אותם.
ב. אוהב לגרום לאנשים אחרים לעבוד קשה: אתה צריך לפתוח כל ZIP בנפרד ולהשתמש ב MKVMerge GUI כדי לפתוח את הקטע הראשון, לעשות Append כדי לצרף את השני, שוב כדי לצרף את השלישי וכן הלאה עד שתצרף את כולם. נדמה לי שאתה יכול להשתמש באותו טריק כדי לצרף את הכתוביות, אחרת תאלץ לבצע את האיחוד שלהם עם Subtitle Workshop.
ובקשר לבלי קשר:
אתה לא יכול. נגן DVD אינו מסוגל לקרוא סרטי MKV. למעשה הוא אינו מסוגל לקרוא שום סרט HD וזאת ללא קשר לפורמט שלו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- shlomki
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 341
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
חבר, אני חושב שיכלת להגיד דברים בצורה טיפה יותר מנומסת ופחות תוקפנית.Catskinner כתב:על פניו נראה שמי שיצר את ה ZIP:
ובקשר לבלי קשר:
אתה לא יכול. נגן DVD אינו מסוגל לקרוא סרטי MKV. למעשה הוא אינו מסוגל לקרוא שום סרט HD וזאת ללא קשר לפורמט שלו....
בנוסף לכך, טעית בשני הסעיפים שכתבת.
א. הרעיון של כיווץ סרטים בכיווץ ZIP או RAR כשמעלים תוכן לאינטרנט הוא בעיקר כדי לספק קונטיינר "נוח" לקובץ המקורי. היתרון בזה מתחלק לשניים:
- 1. לספק מנגנון שיתריע במידה והיה packetloss בזמן ההורדה, כך לא יקרה מצב שאתה מוריד קובץ פגום של סרט, ואתה תנסה להריץ אותו בלי לדעת שהוא פגום. במקרה של הורדת אפליקציות זה קצת יותר קריטי.
2. נוחות הורדה. במקרה שהשרת שלך לא תומך ב-resuming של הורדה, חילוק הקובץ הגדול לקבצים קטנים יכול לעזור לך בהרבה, במידה ולמשל נדפקה לך ההורדה באמצע, כל מה שאתה צריך להוריד מחדש זה את הקובץ הספציפי, ולא את כל הסרט מחדש. יתרון נוסף של סעיף זה הוא ששרתים לא תמיד נותנים לאכסן קבצים גדולים, ובצורה זו אתה פותר את הבעיה.
ב. להזכירך - ZIP הגיע עוד לפני ה-RAR. אחד ההבדלים בינהם הוא כשמחלקים קובץ אחד גדול לכמה קבצים קטנים - כל הקבצים הקטנים יוצאים בסיומת ZIP, בניגוד ל-RAR, שכל הקבצים נראים על פני השטח "מקושרים" אחד לשני, ע"י סיומות RAR, R01, R02 וכו'...
אם shoki222 יפרוק כל קובץ ZIP בנפרד - הוא יקבל קבוצה של קבצי MKV שכנראה לא יתנגנו אצלו בכלל.
הסיבה לכך היא שהפוסטר לא בא וחילק את הסרט ל-50 קבצים קטנים ורק אז כיווץ, אלא הוא נתן ל-WINZIP לעשות את זה בשבילו. זה גרם לכך שכל קובץ MKV קטן לא כולל את ה-header וה-footer הסטנדרטי של קבצי MKV, אלא רק את תוכן הסרט עצמו. לכן קרוב לוודאי שהקבצים האלה בכלל לא יתנגנו.
זו בעצם חלוקה "טיפשה" של הקובץ, כי היא מחלקת את הקובץ לחלקים מבלי להתחשב בתוכן הקובץ.
הסיבה שזה קורה כרגע היא שזה ממש לא אמור להפריע למשתמש.
כל מה שהמשתמש אמור לעשות זה לפתוח את התיקיה ב-WINZIP או אפילו עדיף WINRAR, לסמן את כל קבצי ה-ZIP שהוא הוריד, וללחוץ extract.
WINRAR כבר ישים לב לבד שאותו קובץ נמצא בכל הקבצים הקטנים האלה, ויאחד את כולם לקובץ אחד.
המשתמש לא צריך לעבוד קשה, ולא להתבאס מכלום.
הדבר היחיד שהפוסטר לא עשה "בסדר" הוא להשתמש ב-ZIP ולא ב-RAR כמו שנהוג, אבל זה סתם סטנדרט אינטרנטי, ואין שום פסול בכך שבחר ב-ZIP.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
shlomki, ההסבר שלך נכון אבל טענת shoki222 היא שבכל אחד מקצי ה ZIP יש סרט MKV + קובץ תרגומים וששת הקבצים האלה אמורים להרכיב סרט אחד שלם כך שכל ההסברים על ההבדלים בין RAR ל ZIP מדוייקים לחלוטין אבל לא מתייחסים למקרה דנן.
ודרך אגב, אני מכיר היטב את השיטה של חלוקה ואריזה ל RAR כדי להבטיח שההורדה תתבצע היטב וישר רצתי לבדוק בלוח השנה אם אני עדיין תקוע ב 1994
ודרך אגב, אני מכיר היטב את השיטה של חלוקה ואריזה ל RAR כדי להבטיח שההורדה תתבצע היטב וישר רצתי לבדוק בלוח השנה אם אני עדיין תקוע ב 1994
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- shlomki
-
- חבר פעיל מאוד

אני מבין שזה מה ש-shoki222 טוען. אבל הסיבה לכך שהוא חושב כך היא בגלל ההבדל בין ZIP ל-RAR שציינתי.
כל קובץ ZIP קטן שנוצר כתוצאה מהחלוקה אפשר לפתוח אינדיבידואלית ולראות מה יש בפנים, בנוגוד לכך שאם תפתח למשל קובץ עם סיומת R25 במקום RAR, הוא יתריע לך שפתחת את הקובץ באמצע השרשרת ולא בתחילתה, אבל הוא יתמודד עם זה בכל מקרה.
עם ZIP ההתרעה הזו לא קורה, ותכנת הכיווץ חושבת ש-"זה כל מה שיש" (ולכן גם המשתמש חשב שזה כל מה שיש).
לכן צריך לפתוח את הקובץ כמו שציינתי בצורה קבוצתית, ולא כל קובץ בנפרד. רק ככה תכנת הכיווץ יכולה לדעת שהקבצים מקושרים.
וכמו שאמרתי, עדיף WinRAR כי לפעמים WinZIP לא מתמודדת עם זה כמו שצריך.
אגב, אם כבר חזרנו לשנות התשעים - אני לא יודע אם אתה זוכר, אבל אז היינו מתמודדים עם אותה בעיה של חלוקה לקבצי ZIP עם תכנת Command Line בשם PK-Unzip.
כל קובץ ZIP קטן שנוצר כתוצאה מהחלוקה אפשר לפתוח אינדיבידואלית ולראות מה יש בפנים, בנוגוד לכך שאם תפתח למשל קובץ עם סיומת R25 במקום RAR, הוא יתריע לך שפתחת את הקובץ באמצע השרשרת ולא בתחילתה, אבל הוא יתמודד עם זה בכל מקרה.
עם ZIP ההתרעה הזו לא קורה, ותכנת הכיווץ חושבת ש-"זה כל מה שיש" (ולכן גם המשתמש חשב שזה כל מה שיש).
לכן צריך לפתוח את הקובץ כמו שציינתי בצורה קבוצתית, ולא כל קובץ בנפרד. רק ככה תכנת הכיווץ יכולה לדעת שהקבצים מקושרים.
וכמו שאמרתי, עדיף WinRAR כי לפעמים WinZIP לא מתמודדת עם זה כמו שצריך.
אגב, אם כבר חזרנו לשנות התשעים - אני לא יודע אם אתה זוכר, אבל אז היינו מתמודדים עם אותה בעיה של חלוקה לקבצי ZIP עם תכנת Command Line בשם PK-Unzip.
תודה לתשובות המלומדות! אני מבין, שאני צריך ידנית
קובץ קובץ, לפתוח אותו, ולאחד אותם עם התוכנה "המצרפת"
אצלי כל קובץ ZIP מכיל רק קובץ אחד, ויש כשישה קבצי zip. הבעיה שהורדתי עוד סרט ויש לו 70 קבצי ZIP. שבכל אחד מהם קובץ יחיד...אני אבוד...
אצלי כל קובץ ZIP מכיל רק קובץ אחד, ויש כשישה קבצי zip. הבעיה שהורדתי עוד סרט ויש לו 70 קבצי ZIP. שבכל אחד מהם קובץ יחיד...אני אבוד...
אני פשוט חושב שאתה לא עשוה את ההבדל בין קובץ ZIP ל RAR.
אין שום סיבה הגיונית שמישהו יעשה איכסון כזה. ZIP היא טכנולוגיה ישנה שדוחסת קבצים, וכמו שאמרו לפני כמעט ולא ניתן לדחוס קובץ בינארי. לעומת זאת ב RAR יש אפשרות לעשות SPLIT לקבצים ("חינם חינם",בלי להתאמץ).
בשביל לעשות את זה בZIP אתה צריך לעבוד קשה כדי לחלק את הקובץ. אני די בטוח שמי שהעלה את הסרט לא עושה את זה פעם ראשונה ואם כן הוא כנראה קרא כמה מדריכים לפני, אז סביר להניח שהוא לא עשה את זה בZIP.
תריץ בגוגל WinRar תתקין את הגרסא החינמית כפתור ימני על אחד הקבצים וExtract
אין שום סיבה הגיונית שמישהו יעשה איכסון כזה. ZIP היא טכנולוגיה ישנה שדוחסת קבצים, וכמו שאמרו לפני כמעט ולא ניתן לדחוס קובץ בינארי. לעומת זאת ב RAR יש אפשרות לעשות SPLIT לקבצים ("חינם חינם",בלי להתאמץ).
בשביל לעשות את זה בZIP אתה צריך לעבוד קשה כדי לחלק את הקובץ. אני די בטוח שמי שהעלה את הסרט לא עושה את זה פעם ראשונה ואם כן הוא כנראה קרא כמה מדריכים לפני, אז סביר להניח שהוא לא עשה את זה בZIP.
תריץ בגוגל WinRar תתקין את הגרסא החינמית כפתור ימני על אחד הקבצים וExtract
- shlomki
-
- חבר פעיל מאוד

shoki222, לא הבנת נכון, כתבתי את זה כבר פעמיים. אבל בגלל שהשרשור ארוך אני אכתוב שוב.
אתה לא צריך לאחד שום קובץ. אתה פשוט צריך לסמן את כל ה-ZIP-ים שהורדת ב-WinRAR וללחוץ extract, הוא יחבר לך את זה כבר לבד.
haimbl, נראה לי שהגבת בלי לקרוא את כל השרשור... אני מצטער, אבל אתה פשוט טועה.
אין הבדל בין RAR ל-ZIP מבחינת ה-Enduser.
גם ב-ZIP יש אפשרות לעשות split לקבצים בדיוק כמו ב-RAR. אפילו בתוכנה שאתה המלצת עליה בעצמך, יש אפשרות לבחור לחלק את הקובץ גם ב-ZIP וגם ב-RAR, בלי שום הבדל בפעולות, בלי צורך לעבוד קשה ובלי שומדבר מיוחד.
אתה לא צריך לאחד שום קובץ. אתה פשוט צריך לסמן את כל ה-ZIP-ים שהורדת ב-WinRAR וללחוץ extract, הוא יחבר לך את זה כבר לבד.
haimbl, נראה לי שהגבת בלי לקרוא את כל השרשור... אני מצטער, אבל אתה פשוט טועה.
גם ב-ZIP יש אפשרות לעשות split לקבצים בדיוק כמו ב-RAR. אפילו בתוכנה שאתה המלצת עליה בעצמך, יש אפשרות לבחור לחלק את הקובץ גם ב-ZIP וגם ב-RAR, בלי שום הבדל בפעולות, בלי צורך לעבוד קשה ובלי שומדבר מיוחד.
שלח לי Screen shot של אפשרות לעשות Split כשאתה בוחר ZIP.shlomki כתב: haimbl, נראה לי שהגבת בלי לקרוא את כל השרשור... אני מצטער, אבל אתה פשוט טועה.
גם ב-ZIP יש אפשרות לעשות split לקבצים בדיוק כמו ב-RAR. אפילו בתוכנה שאתה המלצת עליה בעצמך, יש אפשרות לבחור לחלק את הקובץ גם ב-ZIP וגם ב-RAR, בלי שום הבדל בפעולות, בלי צורך לעבוד קשה ובלי שומדבר מיוחד....
תודה
- shlomki
-
- חבר פעיל מאוד

בשמחה. קבל את התנצלותי שאמרתי ש-WinRAR מסוגלת לעשות את זה, כנראה שהיא גם טיפה מוגבלת מבחינת ZIP מהבחינה הזו.haimbl כתב:שלח לי Screen shot של אפשרות לעשות Split כשאתה בוחר ZIP.shlomki כתב: haimbl, נראה לי שהגבת בלי לקרוא את כל השרשור... אני מצטער, אבל אתה פשוט טועה.
גם ב-ZIP יש אפשרות לעשות split לקבצים בדיוק כמו ב-RAR. אפילו בתוכנה שאתה המלצת עליה בעצמך, יש אפשרות לבחור לחלק את הקובץ גם ב-ZIP וגם ב-RAR, בלי שום הבדל בפעולות, בלי צורך לעבוד קשה ובלי שומדבר מיוחד....
תודה...
אבל WinZIP הנפוצה מכילה את האפשרות הזו, מצ"ב SS.

- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
בכל מקרה, שים לב לתשובה שקיבלת מקלוד - לא תוכל לנגן את הסרט הזה דרך DVD...
אז אם אין לך מחשב או סטרימר שיוכלו להזרים את התוכן הזה למסך - חבל על כל הטרחה שלך...
אז אם אין לך מחשב או סטרימר שיוכלו להזרים את התוכן הזה למסך - חבל על כל הטרחה שלך...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!