טמפרטורת הדיסק הקשיח - נפתרה הבעיה
היי,
שאלתי את השאלה בעבר, ולא קיבלתי תשובה. קשה לי להאמין שאף אחד בפורום לא יודע את התשובה, אז החלטתי לנסות ולשאול שוב.
ברשותי לוח אם של ג'יגה-בייט GA-MA78GM-S2H ודיסק קשיח של סמסונג 1TB 103UJ.
אני לא מצליח לקבל אינפורציה על הדיסק (טמפרטורה, מצב הדיסק וכו') דרך אף אחת מהתוכנות.
ניסיתי את speedfan, everset ואת CrystalDiskInfo ואף אחת מהם לא זיהתה את הדיסק.
אני מחובר עם SATA ו AHCI ועם הדרייברים האחרונים של ג'יגבייט והאופציה של SMART דולקת בביוס. אני משתמש בויסטה 32 ביט.
מה אני לא עושה בסדר? אשמח גם לשמוע אם משתמשים אחרים שמשתמשים בחומרה דומה כן מקבלים את האינפורציה.
שאלתי את השאלה בעבר, ולא קיבלתי תשובה. קשה לי להאמין שאף אחד בפורום לא יודע את התשובה, אז החלטתי לנסות ולשאול שוב.
ברשותי לוח אם של ג'יגה-בייט GA-MA78GM-S2H ודיסק קשיח של סמסונג 1TB 103UJ.
אני לא מצליח לקבל אינפורציה על הדיסק (טמפרטורה, מצב הדיסק וכו') דרך אף אחת מהתוכנות.
ניסיתי את speedfan, everset ואת CrystalDiskInfo ואף אחת מהם לא זיהתה את הדיסק.
אני מחובר עם SATA ו AHCI ועם הדרייברים האחרונים של ג'יגבייט והאופציה של SMART דולקת בביוס. אני משתמש בויסטה 32 ביט.
מה אני לא עושה בסדר? אשמח גם לשמוע אם משתמשים אחרים שמשתמשים בחומרה דומה כן מקבלים את האינפורציה.
נערך לאחרונה על ידי eagle75 ב 06/07/2009 23:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
לצערי אני לא יכול להגיד אם אני מקבל מידע עם הסמסונגים שלי מאחר והם לא מחוברים ללוח אם עצמו
נסה את http://www.hdtune.com/
נסה את http://www.hdtune.com/
הורדתי את hdtune והתקנתי. התוכנה זיהתה את הדיסק הקשיח אך גם היא לא מציגה את הטמפרטורה, מצורפת תמונה מתאימה.
מכיוון שכל התוכנות שבדקתי לא מראות את הטמפרטורה, כנראה שיש איזו שהיא בעיה. האם זה ההרד דיסק, לוח האם או בעית דרייבר?
מכיוון שכל התוכנות שבדקתי לא מראות את הטמפרטורה, כנראה שיש איזו שהיא בעיה. האם זה ההרד דיסק, לוח האם או בעית דרייבר?
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3871
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
תשתמש בתוכנה הקלה siw.exe ותבחר באפשרויות משמאל סנסור .
תקבל כל מידע טמפ אפשרי במחשב שלך .
אגב כל מידע על החומרה\תוכנה במחשב אפשר לראות בפרוט בתוכנה.
http://www.techforlunch.com/wp-content/ ... screen.jpg
תקבל כל מידע טמפ אפשרי במחשב שלך .
אגב כל מידע על החומרה\תוכנה במחשב אפשר לראות בפרוט בתוכנה.
http://www.techforlunch.com/wp-content/ ... screen.jpg
And the meek shall inherit the earth
...
...
iakovl,
המסך של HEALTH ריק לחלוטין, אין בו שום אינפורמציה.
FIRE_WIRE,
אני בשלב שבו אני מאמין שמדובר בבעית דרייברים או חומרה. התקנתי כבר כל כך הרבה תוכנות שאני לא מאמין שעוד אחת תתן את הפתרון. כל התוכנות שהתקנתי עד עכשיו לא מצליחות לקבל את האינפורמציה על מצב ההרדיסק אז כנראה שמשהו לא מותקן טוב.
המסך של HEALTH ריק לחלוטין, אין בו שום אינפורמציה.
FIRE_WIRE,
אני בשלב שבו אני מאמין שמדובר בבעית דרייברים או חומרה. התקנתי כבר כל כך הרבה תוכנות שאני לא מאמין שעוד אחת תתן את הפתרון. כל התוכנות שהתקנתי עד עכשיו לא מצליחות לקבל את האינפורמציה על מצב ההרדיסק אז כנראה שמשהו לא מותקן טוב.
- iakovl
- חבר מכור קשה

הוא לא, הF2 הוא הסדרה הירוקה שלהם...
אתה מיחס יותר מדי חשיבות לטמפ' של הקשיח, היום בגלל היצור שלהם רובם המוחלט קר יחסית בכל מצב. ואם יש לך זרימת אוויר נורמלית באזור שלהם אז בכלל אין מה לדאוג
אתה מיחס יותר מדי חשיבות לטמפ' של הקשיח, היום בגלל היצור שלהם רובם המוחלט קר יחסית בכל מצב. ואם יש לך זרימת אוויר נורמלית באזור שלהם אז בכלל אין מה לדאוג
טמפרטורת הדיסק הקשיח - עדכון
אז ככה,
ביצעתי מספר דברים על מנת לנסות ולהבין את מקור הבעיה:
1) על פי עצתו של ashk התקנתי את hdsentinel, תוכנה חמודה אך כמובן גם היא לא עבדה.... אבל, מתברר שהתוכנה הזאת מגיעה גם במצב DOS. הפעלתי אותה במצב DOS (CD BOOT) ללא ווינדוס, וגם שם התוכנה לא זיהתה את הטמפרטורה של הדיסק. מסקנה: לא בעית דרייברים של ווינדוס.
2) העברתי בביוס את הדיסקים מ AHCI ל native ide. העלתי ווינדוס, והפלא ופלא, כל התוכנות שהתקנתי עד עכשיו מזהות את הדיסק, את הטמפרטורה ואת שאר הפרמטרים. סוף סוף !!! (אגב הטמפרטורה הנמדדת עומדת על 40 מעלות).
אני יודע ש AHCI טוב יותר מ native IDE, אך אין לי מושג למה.
שאלות:
1) מה אני מפסיד במידה ואני נשאר ב native IDE? האם מדובר במהירות מופחתת?
2) כעת אני מניח שמדובר בבעיית חומרה, או שהביוס לא מקונפג נכון. יש מישהו שמצליח להבין מה אני עושה לא נכון, או מה מקור הבעיה? יש משהו עם חומרה דומה שאצלו הזיהוי עובד נכון?
בכל מקרה, תודה לכולם עד העצות עד כה.
ביצעתי מספר דברים על מנת לנסות ולהבין את מקור הבעיה:
1) על פי עצתו של ashk התקנתי את hdsentinel, תוכנה חמודה אך כמובן גם היא לא עבדה.... אבל, מתברר שהתוכנה הזאת מגיעה גם במצב DOS. הפעלתי אותה במצב DOS (CD BOOT) ללא ווינדוס, וגם שם התוכנה לא זיהתה את הטמפרטורה של הדיסק. מסקנה: לא בעית דרייברים של ווינדוס.
2) העברתי בביוס את הדיסקים מ AHCI ל native ide. העלתי ווינדוס, והפלא ופלא, כל התוכנות שהתקנתי עד עכשיו מזהות את הדיסק, את הטמפרטורה ואת שאר הפרמטרים. סוף סוף !!! (אגב הטמפרטורה הנמדדת עומדת על 40 מעלות).
אני יודע ש AHCI טוב יותר מ native IDE, אך אין לי מושג למה.
שאלות:
1) מה אני מפסיד במידה ואני נשאר ב native IDE? האם מדובר במהירות מופחתת?
2) כעת אני מניח שמדובר בבעיית חומרה, או שהביוס לא מקונפג נכון. יש מישהו שמצליח להבין מה אני עושה לא נכון, או מה מקור הבעיה? יש משהו עם חומרה דומה שאצלו הזיהוי עובד נכון?
בכל מקרה, תודה לכולם עד העצות עד כה.
לא נהוג להדחף לשרשורים של אחרים. תפתח שרשור חדש משלך. 
לשאלתך, אני לדוגמה מתעניין בטמפרטורה גם במחשבים האחרים שיש לי בבית. מכיוון שמדובר ברכיבים אלקטרונים רגישים חשוב לשמור על טמפרטורה נמוכה ככל האפשר, בגלל זה יש בחברות חדרי שרתים בהם הטמפרטורה נמוכה במיוחד.
בהקשר של מחשב סלוני, המטרה גם שהוא יהיה שקט ככל האפשר ובדר"כ ויש טרייד אוף בין הרעש שהמאווררים מפיקים ובין אורך החיים של המחשב שנקבע גם (לא רק) על פי הטמפרטורה.
לשאלתך, אני לדוגמה מתעניין בטמפרטורה גם במחשבים האחרים שיש לי בבית. מכיוון שמדובר ברכיבים אלקטרונים רגישים חשוב לשמור על טמפרטורה נמוכה ככל האפשר, בגלל זה יש בחברות חדרי שרתים בהם הטמפרטורה נמוכה במיוחד.
בהקשר של מחשב סלוני, המטרה גם שהוא יהיה שקט ככל האפשר ובדר"כ ויש טרייד אוף בין הרעש שהמאווררים מפיקים ובין אורך החיים של המחשב שנקבע גם (לא רק) על פי הטמפרטורה.
- iakovl
- חבר מכור קשה

eagle75, די מוזר שזה עובד בIDE ולא AHCI... אבל שכחת להגיד את הדבר הכי חשוב... מה הטמפ' שלהם?
haim512, ההבדל העיקרי הוא שמחשבי HTPC הם קטנים ודחוסים יותר לעומת PC רגיל מה שגורם לטמפ' שלהם להיות גבוהה ולכן צריך גם להשגיח עליה. אבל גם במחשבים רגילים מתעניינים בנושא, בעיקר בגלל הקיץ הישראלי
haim512, ההבדל העיקרי הוא שמחשבי HTPC הם קטנים ודחוסים יותר לעומת PC רגיל מה שגורם לטמפ' שלהם להיות גבוהה ולכן צריך גם להשגיח עליה. אבל גם במחשבים רגילים מתעניינים בנושא, בעיקר בגלל הקיץ הישראלי
לא שכחתי, 40 מעלות.iakovl כתב:eagle75, די מוזר שזה עובד בIDE ולא AHCI... אבל שכחת להגיד את הדבר הכי חשוב... מה הטמפ' שלהם?
haim512, ההבדל העיקרי הוא שמחשבי HTPC הם קטנים ודחוסים יותר לעומת PC רגיל מה שגורם לטמפ' שלהם להיות גבוהה ולכן צריך גם להשגיח עליה. אבל גם במחשבים רגילים מתעניינים בנושא, בעיקר בגלל הקיץ הישראלי...