עד כמה יש טעם ב-FHD במסך מחשב 24" ?
היי,
אני עומד לרכוש מסך חדש וחשבתי על ה-T240 של סאמסונג, אבל אני לא סגור על זה.
השימושים הם אינטרנט, סרטים, תכנות ומשחקים.
עד כמה חשוב, מניסיונכם, שהמסך יתמוך ב-FHD?
יכול להיות שעדיף לי לרדת גם ל-22 אינץ' כי המסך מיועד כמעט ורק למחשב ולא בתור טלוויזיה.
תודה!
אני עומד לרכוש מסך חדש וחשבתי על ה-T240 של סאמסונג, אבל אני לא סגור על זה.
השימושים הם אינטרנט, סרטים, תכנות ומשחקים.
עד כמה חשוב, מניסיונכם, שהמסך יתמוך ב-FHD?
יכול להיות שעדיף לי לרדת גם ל-22 אינץ' כי המסך מיועד כמעט ורק למחשב ולא בתור טלוויזיה.
תודה!
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
א. אם אפשר - אז למה לא?
ב. השאלה אם תנצל אותו - לדעתי ביום יום - קשה לעבוד ברזולוציה כל כך גבוהה - כי הכל קטן מידי, אולי במסך 24" המצב טוב יותר.
סרטים - תצטרך להוריד 1080 בשביל להנות.
משחקים - תצטרך מחשב מספיק טוב בשביל להעלות את הרזו ל1080P...
ב. השאלה אם תנצל אותו - לדעתי ביום יום - קשה לעבוד ברזולוציה כל כך גבוהה - כי הכל קטן מידי, אולי במסך 24" המצב טוב יותר.
סרטים - תצטרך להוריד 1080 בשביל להנות.
משחקים - תצטרך מחשב מספיק טוב בשביל להעלות את הרזו ל1080P...
כיום אין לי את המחשב ואת הסרטים לשם כך, אך אני רוכש את המסך לכ-3 ואפילו 4 השנים הבאות.
לכן אפילו אם כיום אין לי שימוש בזה, השאלה היא האם במסך בגודל הזה יש רווח בצפייה ב-1080P בסרטים ובמשחקים.
נניח שמרחק הצפייה הוא גמיש, כי אני יכול להתרחק משולחן המחשב עוד 2 מטר.
לכן אפילו אם כיום אין לי שימוש בזה, השאלה היא האם במסך בגודל הזה יש רווח בצפייה ב-1080P בסרטים ובמשחקים.
נניח שמרחק הצפייה הוא גמיש, כי אני יכול להתרחק משולחן המחשב עוד 2 מטר.
לי יש T240, ואני יכול להגיד לך שהשימוש בו הוא חוויה.
יותר מזה, אין שום בעיה להציג בו תוכן ב 720P, זה עדיין נראה נהדר.
אני גם עובד איתו עם מרחק של לא יותר מ 50 ס"מ.
דרך אגב, אם אין לך צורך מיוחד ב HDMI, תוכל לבחור ב 1442(או איך שקוראים לדגם 24 אינץ' המקביל) שעולה טיפה פחות ויש לו PIVOT אאל"ט.
יותר מזה, אין שום בעיה להציג בו תוכן ב 720P, זה עדיין נראה נהדר.
אני גם עובד איתו עם מרחק של לא יותר מ 50 ס"מ.
דרך אגב, אם אין לך צורך מיוחד ב HDMI, תוכל לבחור ב 1442(או איך שקוראים לדגם 24 אינץ' המקביל) שעולה טיפה פחות ויש לו PIVOT אאל"ט.
silky, אני מודה לך על התשובה, רק שלא הבנתי האם התייחסת בכלל לגבי שימוש ב-1080P. כשכתבת "שימוש" אולי התייחסת לשימוש באופן כללי.
50 ס"מ? וואו! זה אומר שאתה מסובב את הראש בזמן עבודה...
טוב לדעת, אם כי אני עדיין ארצה לראות בחנות איך אני מרגיש עם זה.
כמו כן, אני לא יודע לאיזה מסך אחר של סאמסונג התכוונת, אבל כיום אכן אין לי שימוש ל-HDMI. עם זאת, בעתיד כשיהיה שימוש כזה, יהיה נוח להשתמש ביציאת הסאונד לחבר לרמקולים שיהיו די קרובים למסך כנראה. זה לא משוה שמתאם HDMI to DVI יכול לפתור לי(כי אני חושב שה-DVI אבמסכים אינו מעביר קול).
כמו כן, קראתי ביקורות על המסך ויש תלונות רבות לגבי זליגת אור, במיוחד מהפינות, על רקע כהה. זה משוה שרבים התלוננו וזה מופיע מביוחד בסרטים. זה הדבר היחיד בביקורות שמרתיע אותי.
50 ס"מ? וואו! זה אומר שאתה מסובב את הראש בזמן עבודה...
טוב לדעת, אם כי אני עדיין ארצה לראות בחנות איך אני מרגיש עם זה.
כמו כן, אני לא יודע לאיזה מסך אחר של סאמסונג התכוונת, אבל כיום אכן אין לי שימוש ל-HDMI. עם זאת, בעתיד כשיהיה שימוש כזה, יהיה נוח להשתמש ביציאת הסאונד לחבר לרמקולים שיהיו די קרובים למסך כנראה. זה לא משוה שמתאם HDMI to DVI יכול לפתור לי(כי אני חושב שה-DVI אבמסכים אינו מעביר קול).
כמו כן, קראתי ביקורות על המסך ויש תלונות רבות לגבי זליגת אור, במיוחד מהפינות, על רקע כהה. זה משוה שרבים התלוננו וזה מופיע מביוחד בסרטים. זה הדבר היחיד בביקורות שמרתיע אותי.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
מרחק הצפייה האופטימלי בתכני 1080P על מסך כזה הוא קצת פחות ממטר.interfan כתב: נניח שמרחק הצפייה הוא גמיש, כי אני יכול להתרחק משולחן המחשב עוד 2 מטר....
מרחק הצפייה האופטימלי בתכני 720P על מסך כזה הוא כמטר ארבעים.
אז תשכח משני מטר (לשם מומלצים מסכים גדולים יותר), אבל כל זמן שאתה מרוחק כמטר מהמסך - יש בהחלט ערך מוסף למסך HD-Ready 1080P.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
אני עובד עם מסך DELL 24" ברזולוציה של 1920X1200 זה 1080פ אבל 16:10 במקום 16:9
בכל מקרה לא חייבים לראות סרטים 1080P או לשחק במשחקים על הרזולוציה הגבוהה ביותר, מן הסתם זה ייתן את התוצאות היפות ביותר אבל גם 720P נראה יופי,
מבחינת עבודה עם OFFICE מאוד נוח, יש אין סוף מקום ואין בעיה לשים שני מסמכים או מסמך ואתר בגודל מלא אחד ליד השני,
גם כל הדפדפנים החדשים תומכים בזום כך שרוב הזמן אני נשען אחרוה בכיסא וגלש ממרחק מטר,
דרך אגב בשביל להזיה את הראש צריך לשים אותו איזה 40 ס"מ מהמסך שזה מאוד קרוב
בכל מקרה לא חייבים לראות סרטים 1080P או לשחק במשחקים על הרזולוציה הגבוהה ביותר, מן הסתם זה ייתן את התוצאות היפות ביותר אבל גם 720P נראה יופי,
מבחינת עבודה עם OFFICE מאוד נוח, יש אין סוף מקום ואין בעיה לשים שני מסמכים או מסמך ואתר בגודל מלא אחד ליד השני,
גם כל הדפדפנים החדשים תומכים בזום כך שרוב הזמן אני נשען אחרוה בכיסא וגלש ממרחק מטר,
דרך אגב בשביל להזיה את הראש צריך לשים אותו איזה 40 ס"מ מהמסך שזה מאוד קרוב