אז שלא יעבדו עליכם!- התרמית הגדולה של הlg plasma PQ300R
-
israeli1948
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 517
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
רבים מאיתנו שמעו על הפלזמה הזאת ונדהמנו מכמות הhz המפלצתית שהיא טוענה שהיא מגיעה, 600hz.
הנתון ההזוי הזה מבטיח כביכול תמונה חלקה לחלוטין ברמה שעדיין לא ניראתה, הרי אם במסכים שאנחנו מכירים בעלי מנגנון 100hz ''בלבד'' התמונה חלקה אז בהחלט יש פה פריצת דרך שעוד לא ניראתה.
וכל זה ב5000?
אז זהו שלא
הq300 לא מצליחה להגיע אפילו 100hz שאנחנו מכירים ואת זה היא גם לא מסתירה, פשוט צריך לדעת לקרוא את הכתוביות הקטנות ולהבין איך עובדת ההטעיה.
שאל ג'י טוענים שהם הצליחו להגיע ל600hz הם מתייחסים לנתון הניקרא subfield motion,נתון זה לא משפר את התנועה אלא יותר משדרג את האיכות שלה, כיוון שהוא מראה לנו את אותו תמונה כמה פעמים בתדר שאפשר לחשב אותו כמהירות של לשנייה 600hz.
הנתון 100hz שאנחנו מכירים עובד בשיטה שונה לגמרי למעשה בעצם בשתי שיטות שמשתנות מחברה לחברה שיטה ראשונה היא חיבור בין התמונה שאנחנו אמורים ליראות לתמונה הקודמת, והשיטה השניה היא הצגת תמונת ביניים מלאכותית של העצם שבתמונה תוך חישוב של המעבד איפה הוא אמור להיות ממוקם, הדבר הזה קורה מאוד מהר ומטעה את העין לחשוב שהתמונה בעצם חלקה.
יותר מעניין הוא שמנגון הsubfield motion קיים ממזמן בפלזמות סמסונג ופנסוניק, שמתמשים בו בפלזמות שלהם לצורך השבחת התמונה והוא עד כדי כך לא חשוב
שאף אחת מהחברות הללו לא חשב לציין את המנגנון הזה במפרט שלהם.(עזבו שבדגמים החדשים יופיע הנתון הזה כן יופיע כי אל ג'י גרמה לצורך צרכני)
אז ככה קרה שאלפים בכל העולם קנו את המסך הזה ופסלו מסכים אם 100hz אמיתים במחשבה שהם קונים מסך עם תנועה חלקה בצורה הזויה וקיבלו מסך שבמיקרה הטוב תומך ב50hz ושאפילו יש בו מריחות תמונה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני נדהם, אני בשוק, אני מזועזע - לאן הגענו ולאיזה שפל ירדנו שאנשי פרסום ושיווק נאלצים להשתמש בסיסמאות נבובות והמהרות ללא כיסוי כדי למכור מוצרים?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
israeli1948
-
- חבר פעיל במיוחד

תיראה אנשים לא מבינים...
כל הזמן הם שומעים נתונים כמו 100hz 200hz ואומרים להם שזה מאוד חשוב במסך
הם לא מבינים שה600hz פה מתייחס לאיזה נתון שאף אחד לא התייחס עליו לפני בטח לא מדד אותו וקרא לו בשם...זה סוג של הטהייה או ניצול של ידע מינמלי של הצרכן, ובנינו מעטים ידעו את הסיפור מאחורי הדבר הזה, כולל החבר'ה היותר מבינים פה באתר.
כמובן שהם לא עשו פה שום דבר לא חוקי אבל זה מסריח...
ואם תעשה חיפוש מהיר בכל פורם אפילו זה, תתפלא כמה אנשים פה הגדירו את המסך הזה ''כמסך הדור הבא'' וחיפשו תגובות עליו....בדיוק בגלל הנתון הזה שתמיד הופיע באותיות קידוש לבנה, הוא אזל מכל החנויות. ובתכלעס מי היה בכלל מחפש לקנות מסך פלזמה של אל ג'י זה הקפיץ להם את המכירות ב35 אחוז בפלזמות זה אדיר.
אין ספק שזו הטהייה גאונית וזה ממש השתלם לחברה, אני מרחם רק על מי שקנה את זה ופסל מסכים אחרים בעלי 100hz.
הם לא מבינים שה600hz פה מתייחס לאיזה נתון שאף אחד לא התייחס עליו לפני בטח לא מדד אותו וקרא לו בשם...זה סוג של הטהייה או ניצול של ידע מינמלי של הצרכן, ובנינו מעטים ידעו את הסיפור מאחורי הדבר הזה, כולל החבר'ה היותר מבינים פה באתר.
כמובן שהם לא עשו פה שום דבר לא חוקי אבל זה מסריח...
ואם תעשה חיפוש מהיר בכל פורם אפילו זה, תתפלא כמה אנשים פה הגדירו את המסך הזה ''כמסך הדור הבא'' וחיפשו תגובות עליו....בדיוק בגלל הנתון הזה שתמיד הופיע באותיות קידוש לבנה, הוא אזל מכל החנויות. ובתכלעס מי היה בכלל מחפש לקנות מסך פלזמה של אל ג'י זה הקפיץ להם את המכירות ב35 אחוז בפלזמות זה אדיר.
אין ספק שזו הטהייה גאונית וזה ממש השתלם לחברה, אני מרחם רק על מי שקנה את זה ופסל מסכים אחרים בעלי 100hz.
תראה, אולי זה תרם, אבל אני לא חושב שזו הסיבה
העיקרית להצלחת המסך (בהנחה שהוא באמת הצליח כמו שאתה אומר)
לפי דעתי יש כאן שילוב של כמה דברים:
1. מותג ידוע - LG היום זה מותג מוכר ורוב
האנשים מחשיבים אותו כ"פירמה טובה" לא פחות מסמסונג נניח.
2. מחיר אטרקטיבי - המחיר שלו זול יחסית, והאדם הממוצע
שלפני שנה-שנתיים רק חלם על מסך 50" בסלון פתאום יכול לקנות
אחד כזה ב-7000 ש"ח, וזה קורץ לו מאוד.
3. פעם היתה תקופה שהחדירו לכולם שפלזמה זה אסון
וLCD זה הכי טוב. היום גם אנשים שלא מבינים אומרים לי שהם
יודעים שבגדלים גדולים עדיף פלזמה.
4. בנוסף אומרים לאנשים שהם מקבלים 3 שנות אחריות מלאות
מיבואן רשמי ורציני כמו ח.י אז זה די מרגיע.
5. התמונה במסך, לפחות לרוב האנשים, לא נראית כזו גרועה או
לפחות לא כזו שונה מפלזמות אחרות יותר יקרות שהם ראו.
6. שיווק טוב - היום כמעט בכל חנות מוכרים LG והמוכרים ממליצים עליו.
פנסוניק למשל, כמעט ולא רואים בחניות רגילות.
אל תשכח, שהמושג חנויות מתמחות זה משהו שרוב האנשים בכלל לא שמעו עליו.
העיקרית להצלחת המסך (בהנחה שהוא באמת הצליח כמו שאתה אומר)
לפי דעתי יש כאן שילוב של כמה דברים:
1. מותג ידוע - LG היום זה מותג מוכר ורוב
האנשים מחשיבים אותו כ"פירמה טובה" לא פחות מסמסונג נניח.
2. מחיר אטרקטיבי - המחיר שלו זול יחסית, והאדם הממוצע
שלפני שנה-שנתיים רק חלם על מסך 50" בסלון פתאום יכול לקנות
אחד כזה ב-7000 ש"ח, וזה קורץ לו מאוד.
3. פעם היתה תקופה שהחדירו לכולם שפלזמה זה אסון
וLCD זה הכי טוב. היום גם אנשים שלא מבינים אומרים לי שהם
יודעים שבגדלים גדולים עדיף פלזמה.
4. בנוסף אומרים לאנשים שהם מקבלים 3 שנות אחריות מלאות
מיבואן רשמי ורציני כמו ח.י אז זה די מרגיע.
5. התמונה במסך, לפחות לרוב האנשים, לא נראית כזו גרועה או
לפחות לא כזו שונה מפלזמות אחרות יותר יקרות שהם ראו.
6. שיווק טוב - היום כמעט בכל חנות מוכרים LG והמוכרים ממליצים עליו.
פנסוניק למשל, כמעט ולא רואים בחניות רגילות.
אל תשכח, שהמושג חנויות מתמחות זה משהו שרוב האנשים בכלל לא שמעו עליו.
WOW
גילת את אמריקה ,כבר כתבתי את זה וזה מפורט באתרים של LG בחו"ל ,המותג הולך ומשתבח עם השנים ואין מה לעשות כנגד הצלחה .
חוץ מזה שהחשמל פועל על 50HZ אז גם 100HZ של פנסוניק וסמסונג זה חרטא על פי תקן המידות שלך(לשיטתך) .
LG חילקה את המסך ל 12 חלקים שווים והיא מקרינה ב 50HZ על כל תת שדה וסה"כ 600HZ .
יוצא שהתמונה יותר זורמת .
לזכותה של הפלזמה אפשר לומר שהיא חדה ומדיוקת להפליא בתמונות שהיא מקרינה גם ב SD .
מה שהקפיץ להם את המכירות זה המחיר הנוח, הם תמיד יהיו זולים מאחרים וזה יבואני סמסנוג ופנסוניק צריכים ללמוד. לקחת מלקוח עבור פלאזמה פנסוניק 6000 ש"ח ולראות את אותה פלזמה ב 4000 ש"ח אצל יבואן מקביל נורא צורם ומכעיס ,לעומת זאת מסכי LG מהיבואן הרישמי מתומחרים בהפרש של 500 ש"ח יותר מהיבואן המקביל .
שלא תטעו השירות של ח.י הוא לא טוב, צריך להשתפר הרבה , אני מדבר על המחיר ללקוח.
אולי נלמד הלקח
עכשיו פלאזמה של סמסנונג 42 אינץ' מוצעת למכירה קבוצתית מתצוגה ב 3300 ש"ח באתרי המכירות ואחריות של
היבואן הרישמי.
חוץ מזה שהחשמל פועל על 50HZ אז גם 100HZ של פנסוניק וסמסונג זה חרטא על פי תקן המידות שלך(לשיטתך) .
LG חילקה את המסך ל 12 חלקים שווים והיא מקרינה ב 50HZ על כל תת שדה וסה"כ 600HZ .
יוצא שהתמונה יותר זורמת .
לזכותה של הפלזמה אפשר לומר שהיא חדה ומדיוקת להפליא בתמונות שהיא מקרינה גם ב SD .
מה שהקפיץ להם את המכירות זה המחיר הנוח, הם תמיד יהיו זולים מאחרים וזה יבואני סמסנוג ופנסוניק צריכים ללמוד. לקחת מלקוח עבור פלאזמה פנסוניק 6000 ש"ח ולראות את אותה פלזמה ב 4000 ש"ח אצל יבואן מקביל נורא צורם ומכעיס ,לעומת זאת מסכי LG מהיבואן הרישמי מתומחרים בהפרש של 500 ש"ח יותר מהיבואן המקביל .
שלא תטעו השירות של ח.י הוא לא טוב, צריך להשתפר הרבה , אני מדבר על המחיר ללקוח.
אולי נלמד הלקח
עכשיו פלאזמה של סמסנונג 42 אינץ' מוצעת למכירה קבוצתית מתצוגה ב 3300 ש"ח באתרי המכירות ואחריות של
היבואן הרישמי.
נערך לאחרונה על ידי NEW_WAVE ב 04/07/2009 1:22, נערך 8 פעמים בסך הכל.
מי קונה על סמך נתונים? ממתי כל מה שרשום במפרט נכון?
הלכת ראיתי טוב לך אתה קונה לא טוב אתה לא קונה!
למה לא פותחים שרשור על זמן תגובה מוטעה במסכי LCD כאלו ואחרים?
למה לא פותחים שרשור על נתוני קונטרסט שאין להם שום קשר למציאות?
אין לי כל כוונה לפגוע בפותח השרשור אבל אני באמת לא מבין למה הוא נפתח בכלל?
תסלחו לי אבל לפי הכותרת (ואני ממש רוצה להיות זהיר)זה נראה לי כמו שרשור חוקי אבל "מסריח".
הלכת ראיתי טוב לך אתה קונה לא טוב אתה לא קונה!
למה לא פותחים שרשור על זמן תגובה מוטעה במסכי LCD כאלו ואחרים?
למה לא פותחים שרשור על נתוני קונטרסט שאין להם שום קשר למציאות?
אין לי כל כוונה לפגוע בפותח השרשור אבל אני באמת לא מבין למה הוא נפתח בכלל?
תסלחו לי אבל לפי הכותרת (ואני ממש רוצה להיות זהיר)זה נראה לי כמו שרשור חוקי אבל "מסריח".
-
israeli1948
-
- חבר פעיל במיוחד

בתור אחד שממליץ ועוזר להרבה אנשים בפורם
זיהית הטעיה שאני חושב שצריך להזהיר לגביה, זה לא דומה להצהרת ניגודיות שגויה או זמן תגובה או שטות כזאת,שהחל משנה הבאה כל החברות הגדולות כבר לא יצהירו עליהם ד''א(כמו סוני וסמסונג היום).
אלא משהו יותר מהותי צריך לשים לב לדברים האלה אני מכיר ספציפית הרבה אנשים שקנו על סמך נתון זה, ומכיר מקרים של חברות אחרות שחטפו בראש בגלל שהצהירו שהם עובדים על p ולא על i, לדוגמא
אז כן הם לא שיקרו אבל הם הטעו ומגיע לאנשים לדעת על ההטעיה הזאת לא חושב?
בכל מיקרה אם זה לא ניראה לך חשוב אז אתה יכול לא להתייחס לזה.
ולכל הסקפטים שחושבים שהנתון לא השפיע עליהם חיפוש מהיר בפורם של שרשורים שנפתחו על הנושא:
new wave הנה אתה בציטוט מהשרשור הבא מציע לבטל הזמנה על מסך פיליפס ופנסוניק pv80 כי הגיע מסך הדור הבא שמגיע ל600hz ותמונה חלקה לחלוטין שים לב:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=801905
ביקורת שהתפרסמה באתר המתייחסת לנתון 600hz כמשמעותי ביותר(הופיע בכותרת) אל מול המתחרות.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=788824
היו עוד הרבה כאלה וזה באמת על קצה המזלג, האתר פה מתיימר להיות מקצועי..ואנשים באים לפה ובאמת סומכים על המילה שלנו חשוב מאוד שידעו את כל הפרטים האמיתים לטוב ולרע.
ובוא נגלה לך סוד על הפורם לא כולם בודקים פה את המסכים שהם ממליצים עליהם ולפעמים ממליצים מתוך מפרט או הצהרות חברה(כן גם המומחים ביותר)
ואל תיקחו את זה כאילו אני תוקף את אל ג'י
lg חברה מצוינת, יצרנית אדירה ואחת מהחשובות בעולם גם בפלזמות...
אלא משהו יותר מהותי צריך לשים לב לדברים האלה אני מכיר ספציפית הרבה אנשים שקנו על סמך נתון זה, ומכיר מקרים של חברות אחרות שחטפו בראש בגלל שהצהירו שהם עובדים על p ולא על i, לדוגמא
אז כן הם לא שיקרו אבל הם הטעו ומגיע לאנשים לדעת על ההטעיה הזאת לא חושב?
בכל מיקרה אם זה לא ניראה לך חשוב אז אתה יכול לא להתייחס לזה.
ולכל הסקפטים שחושבים שהנתון לא השפיע עליהם חיפוש מהיר בפורם של שרשורים שנפתחו על הנושא:
new wave הנה אתה בציטוט מהשרשור הבא מציע לבטל הזמנה על מסך פיליפס ופנסוניק pv80 כי הגיע מסך הדור הבא שמגיע ל600hz ותמונה חלקה לחלוטין שים לב:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=801905
ביקורת שהתפרסמה באתר המתייחסת לנתון 600hz כמשמעותי ביותר(הופיע בכותרת) אל מול המתחרות.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=788824
היו עוד הרבה כאלה וזה באמת על קצה המזלג, האתר פה מתיימר להיות מקצועי..ואנשים באים לפה ובאמת סומכים על המילה שלנו חשוב מאוד שידעו את כל הפרטים האמיתים לטוב ולרע.
ובוא נגלה לך סוד על הפורם לא כולם בודקים פה את המסכים שהם ממליצים עליהם ולפעמים ממליצים מתוך מפרט או הצהרות חברה(כן גם המומחים ביותר)
ואל תיקחו את זה כאילו אני תוקף את אל ג'י
lg חברה מצוינת, יצרנית אדירה ואחת מהחשובות בעולם גם בפלזמות...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
פנסוניק הכריזו על 480 hz לאותו נתון לפני כמה שנים וזה נתון שכבר מזמן מתפרסם.
ההבדל היחידי שכאן הדגישו אותו, סביר להניח כי חשבו שיש לו משמעות לאנשים.
הטעיה? לא חושב. אם אנשים מתלהבים ממספר שאינם מבינים זה לא בעיה של חברה כלשהי אלא של אותם אנשים.
מההר יצא עכבר. לפי הכותרת ציפיתי לחשיפה שיש בפלזמה הזאת מינימום LCD מוחבא בפנים...
ההבדל היחידי שכאן הדגישו אותו, סביר להניח כי חשבו שיש לו משמעות לאנשים.
הטעיה? לא חושב. אם אנשים מתלהבים ממספר שאינם מבינים זה לא בעיה של חברה כלשהי אלא של אותם אנשים.
מההר יצא עכבר. לפי הכותרת ציפיתי לחשיפה שיש בפלזמה הזאת מינימום LCD מוחבא בפנים...
למען האמת לא היה לי מושג מה הנתון של 600HZ אמר אבל זה גם לא עניין אותי. באתי, ראיתי מסך טוב שיש לו תמונה טובה מאוד, במחיר לא יקר וקניתי. היום אני יכול לומר בפה מלא שאני מאוד מרוצה על הקנייה.
אני לא קניתי בגלל הנתון של ה 600HZ, אלא בגלל התמונה הטובה והמחיר המשתלם. אבל אתה צודק שזו הטעייה.
אגב מי שבודק קצת לפני שהוא קונה יכול לראות בקלות שהמסך 50HZ, זה כתוב כשמדליקים את המסך.
אני לא קניתי בגלל הנתון של ה 600HZ, אלא בגלל התמונה הטובה והמחיר המשתלם. אבל אתה צודק שזו הטעייה.
אגב מי שבודק קצת לפני שהוא קונה יכול לראות בקלות שהמסך 50HZ, זה כתוב כשמדליקים את המסך.
אנחנו מאוד נהנים ממנה (50"). SD נראה טוב גם לספקנים וHD (באמצעות מקס או המחשב) נראה מדהים.
אני לא שולל שבפנסוניק יראו אפילו יותר טוב אבל מאחר והן לא תלויות אחת ליד השניה אצלי בסלון אז אין בעיה.
בהפרש המחירים אני יכול לקנות עוד לפטופ
אני רק מצר על דבר אחד- שלא קניתי אותה קודם.
אורי
אני לא שולל שבפנסוניק יראו אפילו יותר טוב אבל מאחר והן לא תלויות אחת ליד השניה אצלי בסלון אז אין בעיה.
בהפרש המחירים אני יכול לקנות עוד לפטופ
אני רק מצר על דבר אחד- שלא קניתי אותה קודם.
אורי