מיקום הסאב
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 867
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
שלום יש לי בעיה אני לא יודע איפה להשים את הסאב שלי כדי שהוא יגיע לכול פינה בחדר כלומר יתפזר בחדר וימרח כזהה לדוד שלי יש אותו סאב ושלו פועל כמו שצריך. מה אני צריך לעשות כדי למקם אותו במקום טוב?? תודהה
אין חוקים. אתה צריך לשחק עם המיקום עד שמגיעים לתוצאה הכי מוצלחת.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
השיטה הטובה ביותר היא למקם קודם את הסאב בנקודת ההאזנה הראשית (שם חשוב לך שיהיה השמע הטוב ביותר) ולהפעיל מקור עם הרבה באסים (אם אפשר באס נקי - עדיף).
עכשיו גש למקומות שונים ברחבי החדר והתמקם נמוך על הרצפה. המקום בו תשמע את הבאסים בצורה הטובה ביותר - הוא המקום המומלץ למיקום הסאב.
עכשיו גש למקומות שונים ברחבי החדר והתמקם נמוך על הרצפה. המקום בו תשמע את הבאסים בצורה הטובה ביותר - הוא המקום המומלץ למיקום הסאב.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
איינשטיין,
אתה יכול להסביר למה זה עובד?
הרי המעבר של קול במרחב אינו בעל סימטרייה...
מכשולים / שטיחים וכו' ישפיעו אחרת ולא בצורה זהה והפוכה לגלי קול המגיעים ממקור שונה.
בנוסף, נניח שיש גם השפעה לרצפה וכו' (במידה ומדובר בסאב חזק יחסית / הבידוד מהרצפה לא טוב) - גם לכך יכולה להיות השפעה.
אתה יכול להסביר למה זה עובד?
הרי המעבר של קול במרחב אינו בעל סימטרייה...
מכשולים / שטיחים וכו' ישפיעו אחרת ולא בצורה זהה והפוכה לגלי קול המגיעים ממקור שונה.
בנוסף, נניח שיש גם השפעה לרצפה וכו' (במידה ומדובר בסאב חזק יחסית / הבידוד מהרצפה לא טוב) - גם לכך יכולה להיות השפעה.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
מרטין המליץ על השיטה הזו:
http://www.hometheater.co.il/article000 ... 7%95%D7%9F
יצא לי לנסות את זה מספר פעמים - במבחן התוצאה זה עובד...
http://www.hometheater.co.il/article000 ... 7%95%D7%9F
יצא לי לנסות את זה מספר פעמים - במבחן התוצאה זה עובד...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
באס זה באס זה באס זה באס
מה זה משנה מאיפוא הוא יבוא?
המקום הכי טוב זה איפוא ההנהלה מאשרת
אם אין הנהלה אז תיישם את הגישה של איינשטיין
מה זה משנה מאיפוא הוא יבוא?
המקום הכי טוב זה איפוא ההנהלה מאשרת
אם אין הנהלה אז תיישם את הגישה של איינשטיין
אני לא כ"כ הבנתי למה היתכוונו "לשים את הסאב בנקודה X ולהתחיל לטייל בחדר עד שאמצא את המקום בו אני שומע את הבאס (בנקודה Y)הכי טוב ואז בעצם להעביר אותו לשם. איך יתכן שהמיקום החדש "ידע" בהמשך לתת לי את הבאסים הטובים והעשירים ביותר אל כיוון נגיד הספה (בנקודה Z)?
נ.ב עוד שיטה שפיתחתי בכמה בתים עם סאבים שונים. עדיף תמיד לשים את הסאב מלפנים בפינה הרחוקה של החדר משמאל/ימין כאשר בגב שלו יהיה מפגש בין 2 הקירות של החדר ב90 מעלות. הדבר גורם לבאסים שמאחורי" התיבה של הסאב לחזור אל כיוון המאזין.
נ.ב עוד שיטה שפיתחתי בכמה בתים עם סאבים שונים. עדיף תמיד לשים את הסאב מלפנים בפינה הרחוקה של החדר משמאל/ימין כאשר בגב שלו יהיה מפגש בין 2 הקירות של החדר ב90 מעלות. הדבר גורם לבאסים שמאחורי" התיבה של הסאב לחזור אל כיוון המאזין.