תגובות למאמר: כיול לבנים - באיזה גוון אתה מעדיף את הלבן שלך?
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
מאמר מקצועי כרגיל.

- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הנסיון שלי עם חברים שבאים לבקר הוא שבהתחלה הם אומרים שהתמונה אצלי כהה מידי או חומה מידי. אבל אחרי כמה ביקורים הם תמיד שואלים אותי למה אצלי התמונה נראית כל כך טוב. כנראה שבין הביקורים יוצא להם לראות את אותם הסרטים שהם ראו קודם אצלי ורק אז הם שמו לב עד כמה איכות התמונה אצלם בבית דורשת שיפור משמעותי.
maoravni, בוודאי שלסוכר יש ריח, ככה אני מבדיל בין קפה שהומתק עם סוכרזית לבין זה שהומתק עם סוכר. דרך אגב לסוקרלוז יש את אותו הריח כמו לסוכר כשהוא בקפה או בתה.
maoravni, בוודאי שלסוכר יש ריח, ככה אני מבדיל בין קפה שהומתק עם סוכרזית לבין זה שהומתק עם סוכר. דרך אגב לסוקרלוז יש את אותו הריח כמו לסוכר כשהוא בקפה או בתה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- YossiFogel
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אני מצליח בד"כ להבחין בהבדלים הדקים באפורים, יודע לזהות לבן טוב (שהכי מתקרב ל-D65) ושחור טוב, אבל לא הייתי ממליץ לאף אחד להסתמך על הכיוונון שלי בכל הנוגע לגוונים האדומים והכחולים.
אגב, ציינתי שאני אני עיוור צבעים?
אגב, ציינתי שאני אני עיוור צבעים?
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 10 פעמים
מאמר מצוין.
כבר ציינתי בפורום מספר פעמים שאנשים חייבים להעזר בביקורות של מומחים ולא לקנות מסכים אך ורק על פי מפרט או על פי השוואה בין מסכים בחנויות.
כבר ציינתי בפורום מספר פעמים שאנשים חייבים להעזר בביקורות של מומחים ולא לקנות מסכים אך ורק על פי מפרט או על פי השוואה בין מסכים בחנויות.
- YossiFogel
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אמנם לא ניסיתי, אבל מעניין אם המוכרים באולם התצוגה יאפשרו לי לשחק עם המסכים שלהם ולכוון אותם לפי ההגדרות שנראות לי, לאחר שקראתי והפנמתי את המאמר של עופר, כחלק בלתי נפרד מתהליך הבחירה שלי.מסכם_עניין כתב:מאמר מצוין.
כבר ציינתי בפורום מספר פעמים שאנשים חייבים להעזר בביקורות של מומחים ולא לקנות מסכים אך ורק על פי מפרט או על פי השוואה בין מסכים בחנויות....
וגם אם כן, נשאלת השאלה, האם יכול קונה להגיע להחלטה הנכונה לאחר הכיוונון הזה באולם התצוגה, כשברקע עדיין פועלים עשרות מסכים כדי לטשטש לנו את יכולת ההבחנה...
האם המוכרים מודעים בעצמם להבדלים האלה בין המסכים השונים? אני מניח שחלק כן וחלק לא. ומוכרים מנוסים יכולים לנצל את הידע הזה ע"מ לקדם את המסך שהם חפצים בייקרו.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
אחלה מאמר
דוגמא יותר בולטת מקפה בלי סוכר לזה שהחושים שלנו הם במקרים רבים יחסיים היא טמפרטורה. אין לנו שום סיכוי להעריך טמפרטורה של מים בברז כי זה מרגיש לגמרי שונה אם הידיים שלך היו "קפואות" או חמות.
במאמר כדאי לשנות את המשפט "הדבר הקרוב ביותר ללבן הוא צבעו של אור יום" למשהו כמו "לבן מוגדר כצבע של אור יום" כי משתמע כאילו יש איזה לבן תיאורטי מוחלט, בניגוד למה שנאמר בצדק קודם לכן.
דוגמא יותר בולטת מקפה בלי סוכר לזה שהחושים שלנו הם במקרים רבים יחסיים היא טמפרטורה. אין לנו שום סיכוי להעריך טמפרטורה של מים בברז כי זה מרגיש לגמרי שונה אם הידיים שלך היו "קפואות" או חמות.
במאמר כדאי לשנות את המשפט "הדבר הקרוב ביותר ללבן הוא צבעו של אור יום" למשהו כמו "לבן מוגדר כצבע של אור יום" כי משתמע כאילו יש איזה לבן תיאורטי מוחלט, בניגוד למה שנאמר בצדק קודם לכן.
משה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1233 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
כרגיל מאמר מקצועי
תודה עופר בזכותך למדתי המון
תודה עופר בזכותך למדתי המון
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73360
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
בסופו של היום אין נכון או לא נכון בכיול. אצלי בבית למשל אישתי נשבעה שמצב VIVID הרבה יותר "יפה" ואני לעומת זאת לא מסוגל לראות דקה כשזה מוגדר על VIVID, ככה שלשיקול נכנסת גם העדפה אישית.
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 10 פעמים
האם ידעת שמצב vivid יקצר לך את חיי המסך ?Huber כתב:בסופו של היום אין נכון או לא נכון בכיול. אצלי בבית למשל אישתי נשבעה שמצב VIVID הרבה יותר "יפה" ואני לעומת זאת לא מסוגל לראות דקה כשזה מוגדר על VIVID, ככה שלשיקול נכנסת גם העדפה אישית....
כשמסך מכויל לא רק רואים טוב יותר אלא גם מאריכים את חיי המסך.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73360
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
אם נשים בצד את העיניין שכבר ציינתי שאני לא סובל VIVID אישית, אני אישית אעדיף מסך עם אורך חיים קצר שיתאים לטעמי מאשר עם אורך חיים ארוך יותר שלא יקלע לטעמי.