בקיצור, טיילת על ציר מוריה בחיפה, נכנסת ל"אודיופיל" - בני טסלר ואז לגמליאל - "אחוזת הסטראו", או ההיפך?
דעתי האישית:
CAMBRDIGE היא חברה פנטסטית. לא נתקלתי עדין במוצר שלה שלא נתן תרומה נהדרת למחיר. בני הוא איש מקצוע. MS היא חברת רמקולים טובה, עם עליות ומורדות רבות בעשורים האחרונים. לא יודע מה מצבם כיום - לפני כמה שנים עשו מוצרים לא רעים. סדרת ה- 900 שלהם היא לא רעה. מניח שזאת ממשיכה את המסורת. יש אלטרנטיבות לא רעות למחירם. למשל, OMEGA שבני מחזיק - תמורה אדירה לכסף, בעיקר משום שהם מיוצרים בארץ.
JOLIDA ו- CABASSE - פחות אהבתי. אני זוכר לפני שנים רבות שנכנסתי לשמוע שם מערכת, הבחור שם לי את המערכת הכי יקרה שלו - שתי עיניים ענקיות של CABASSE, מונעים ע"י מגבר JOLIDA - לא זוכר איזה מקור. לא נפלתי. (עלות כוללת היתה כ- 30K לפני עשר. שווה ערך ל- 40K של ימינו?)
מבחינה צרכנית, קשה לי להאמין שאצל מישהו מהם תמצא מציאות מדהימות. אני מניח שב- ZAP תמצא מקומות עם מחירים טובים יותר לקיימברדיג' למשל. אבל כאן נכנס ענין השירות של גמליאל אני לא מכיר כי לא קניתי ממנו דבר. לעומת זאת, הייתי לקוח של בני הרבה מאד שנים והתחלתי אצלו את דרכי. הספק סגפנות, ספק התנשאות המרומזת מתגמדת לעומת מקצועיות ושירות איכותי אצלו. החל מבחירת הרכיבים, דרך התקנה אצל בית הלקוח וכלה בשירות פוסט-קנייתי.
ובנימה "אינטימית": ממליץ בחום על קיימברידג', רמקולים של SYSTEM AUDIO / אומגה (שניהם נותנים תמורה אדירה למחיר), וממיר של CAMBRIDGE (ה- DACMAGIC) שיחובר למקור דיגיטלי כלשהו - CD, סטרימר או מחשב. אני ויתרתי על נגן של מרידיאן לפני כמה חודשים, שפינה את מקומו למערכת מבוססת מחשב, ולא הסתכלתי אחורה מאז.
אם אתה מתגורר באזור, כפי שאני חושד, אתה מוזמן לבוא ולהתרשם. אני מיסיונר גדול של יציאה מהתחום האופטי.