בית-חכם = בינה מלאכותית?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

מבחינתי, ה"חוכמה" בבית חכם היא כאשר נוצרים תרחישים שבהם הבית "עובד" בשבילי או יש לו סוג של "כללים" ובתוכם המערכת עובדת לבד.

אני אתן דוגמאות לתרחישים כאלו:

1. מים חמים -
אם יש לי, כמו למרבית האנשים, גם דוד חשמלי וגם דוד שמש וכל מה שאני רוצה זה שיהיה לי מספיק מים חמים לעשות 2 מקלחות בבוקר (אני ואשתי) ושתי מקלחות בערב (שני הילדים), אז הפתרון הנפוץ בבית "טיפש" הוא לשים שעון שבת שבו אני קובע שהדוד יידלק כל יום לפני השעות של המקלחות ע"מ שיהיה לי מים חמים.
זה כמובן, בזבזני מאוד.
פתרון של בית-חכם לנושא הזה הוא שהמערכת תבדוק עצמאית, אם יש מספיק מים חמים ובהתאם להחליט אם להדליק את הדוד החשמלי או לא. כלומר, אם היה שמש, אז לא מדליקים ואם היה מעונן, אז כן.

2. כיבוי המזגן/תאורה בחדרים -
לשים גלאי נפח/תזוזה/קירבה ובהתאם לכבות, זה אפשרי. אבל אם למשל יש לנו כבר מערכת מיגון/אזעקה שיש לה גלאים, אפשר להשתמש בגלאים שלה ע"מ לכבות את התאורה/תריסים בצורה אוטמאטית אם יצאתי מהחדר.
זו דוגמא לשילוב של כמה מערכות, שכביכול, לא קשורות אחת לשניה לתרחיש עצמאי.

3. מיגון אקטיבי - הרתעה -
מצלמות, צפצות וגלאים זה נחמד אבל לא ממש יעיל.
אני לא חושב שמישהו פה מתכוון לעשות "בשידור חוקר" במידה ופרצו לו לבית ואפילו הגנב נקלט במצלמות. לעומת זאת, גנבים "מזדמנים" אפשר להרתיע מלהיכנס הביתה בעזרת מערכות הבית חכם. למשל:
- אם הוא נכנס לשטח הגינה - אפשר להפעיל עליו מספר מערכות - תאורת גינה, ממטרות ואף להשמיע לו נביחות מהרמקול המוחבא בין השיחים ולהדליק איזה תריס בקומה למעלה ותאורה בחדר שאין בו אנשים כרגע. סביר להניח שהוא יעשה בשלב הזה "אחורה פנה" ויעבור לבית אחר.
- אם הוא נכנס כבר לבית אז פה זה מתחלק לשניים - האם אני בבית או אין אף אחד בבית.
אם אני בבית - לא בטוח שאני רוצה "להבהיל" את הגנב. יש לו פוטנציאל להיות אלים ולכן אולי המערכת תפעיל אזעקה שקטה, כדי להרוויח מעט זמן בזמן שהמערכת מזעיקה את המוקד ואני מתקשר למשטרה.
אם אני לא בבית- אולי אני רוצה לסגור את כל התריסים ואת הדלתות ומנטרל את השליטה עליהם מקומית ע"מ ל"נעול" את הגנב בתוך הבית ולתת למשטרה להגיע.

אפשר להשמיע לו מרמקול שליד הדלת (אם המערכת מזהה שהגנב מתעסק בדלת) הקלטה של "מי שם?" או נביחות של כלב וכו'.
אם הוא כבר נכנס, אפשר להשמיע לו מהקומה מעל "מי שם למטה?" וכו'.

4. ניצול יעיל של מים -
כאן אפשר לשים מערכות של איסוף מי גשמים ע"מ להשקות עימם את הגינה או אפילו להשתמש בהם למכונת הכביסה/כיורים בהמשך.
מערכות מיחזור מים-אפורים - מיחזור של מי כביסה/כיורים/מקלחות לטובת השקיה וכו'.

אשמח לשמוע על רעיונות שלכם ל"חוכמה" של מערכת הבית-החכם.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

מכונת קפה שמתחילה לעבוד/להתחמם ברגע שיש בשעה רלבנטית (נניח בין 7-9 בבוקר) מישהו במקלחת?

ברגע שאני לוחץ בGPS בית, נשלחת הודעה הביתה שמודיעה על כך, והכל מתחיל להתכונן לכבודי? המזגן עובד, אם צריך נעשית בדיקה אם יש מים חמים. המגבר שצריך להתחמם מופעל וכו?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

רעיונות יפים - עוד רעיון יכול להיות שימוש בגלאי כלשהו (קול?) לזיהוי אדם ישן - ואז לכבות אורות / טלויזיה / רמקולים (או להבדיל להעביר למוזיקה מרגיעה במקום "Transformers 2").

גלאי תנועה לא יתאים לעניין הזה (ויעידו שיעורים רבים באוניברסיטה בהם האורות נכבים פתאום באמצע השיעור, כי המרצה פסיבי מדי), אבל יכול להיות יעיל ובריא :-)

MichaelT
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 56
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

אני לא בטוח לגבי בינה מלאכותית... אולי בית חכם יכול להחשב לבינה מלאכותית חלשה, לא יודע...

[behave]
נערך על ידי עפר: בדיחה לא מוצלחת לגופו של אדם
[/behave]

הבית החכם יכול גם להתריע לגבי תקלות למיניהם, למשל תקלה בגנרטור, או במשאבת ביוב.

הבית החכם יכול "להזכיר" כי שבת מתקרבת, ע"י ניגון איזושהי הקלטה ברמקולים בבית.

אל נא נשכח את נושא הבטיחות. כאשר ילד מתקרב לחלון פתוח או לתריס בתהליך סגירה, המערכת יכולה "לקרוא" להורים, לסגור את החלון ולעצור את תנועת התריס.
המערכת יכולה להתריע על ילד קטן שקם בלילה מהמיטה, או על חוסר תנועה בחדר ילדים.

כבר דובר בפורום על מקרים של שריפה בבית.

במקרה של הצפה במקום מסוים, למשל במקום בו נמצא הלוח חשמל, אפשר לנתק את החשמל בבית ולשלוח מייל לבעל הבית.

אני בטוח שיש עוד הרבה דוגמאות לחוכמה של מערכות הבית החכם.
אם נשים לב מה אנחנו עושים בחיי היום יום שלנו, נוכל להעלות הרבה אופציות למה שמערכת בית חכם יכולה לעשות במקומנו.
בהחלט יהיה מעניין לראות אילו דברים יועלו בשירשור הזה.

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

Itay_Pollak כתב:מכונת קפה שמתחילה לעבוד/להתחמם ברגע שיש בשעה רלבנטית (נניח בין 7-9 בבוקר) מישהו במקלחת?
ברגע שאני לוחץ בGPS בית, נשלחת הודעה הביתה שמודיעה על כך, והכל מתחיל להתכונן לכבודי? המזגן עובד, אם צריך נעשית בדיקה אם יש מים חמים. המגבר שצריך להתחמם מופעל וכו?
...
איתי, יש אנשים שהמצב שאתה מתאר כאן הוא מצב חיוני עבורם. אנשים פגועי ראש ברמות מסוימות חייבים סדר יום קבוע כדי לחיות ברמה סבירה. בשביל אנשים כאלה, פתרון אידיאלי הוא זה שמשכים אותך בכל בוקר ומאותו רגע, הכל נעשה באופן אוטומטי ומתוזמן.

מרטין, אתה נותן לנו הוכחה שמי שחכם כאן זה הדייר ולא הבית.
במערכות בית חכם, כל האפשרויות הנ"ל קיימות ממילא. החכמה הגדולה היא לדעת איך לנצל את השליטה על האלמנטים החשמליים, החיישנים, התזמונים וכו' לתועלת של הדייר. כאן בדוגמאות שהבאת, יש שימוש מושכל במערכות להשגת תוצאה טובה ללקוח.

הייתי מוסיף למה שכתבת את עניין החסכון בחשמל דרך פתרונות אוורור טובים לבית.

והנה הסיפור...
לפני מספר ימים הגיע אלינו לייעוץ לקוח שממילא רוצה להתקין מערכת בית חכם והיתה לו שאלה פשוטה בנוגע ל"חור" בקיר שנוצר לו לאחר שהוריד מזגן חלון.
הוא אמר שהוא מעדיף להשקיע בפתרון שיזרים לו אוויר טוב מבחוץ במקום לסגור את החור עם בלוקים.
הפתרון שהצענו לו הוא לשים מאוורר דו כיווני עם חיישן טמפ' וחיישן לחות.
כך, כשיצתבר לו אוויר חם בתוך חלל החדר, המאוורר יוכל לינוק את האוויר מבפנים ו"להעיף אותו" משם, וכשבחוץ קריר ונעים, המאוורר יוכל להזרים את אותו אוויר טוב פנימה וכך לחסוך המון במיזוג.

אני באופן אישי מאד נהנה לפגוש אנשים עם ראש יצירתי בדברים האלה.

הבית בסה"כ מבצע את מה שאומרים לו לעשות. החכמה הגדולה היא מה להגיד לו לעשות ואיך.

אגב, uriler, אהבתי את הרעיון עם הגלאי קול לזיהוי אדם ישן. :lol: אישתי היא הגלאי קול שלי (ויעידו הסימנים הכחולים מהמרפקים שלה בתגובה לנחירות שלי).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78862
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #6 

michaelT,

אבקש למתן את חוש ההומור... זה לא היה ממש בטוב טעם.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #7 

מצחיק שאתה מספר על זה יוסי - בדיוק חשבתי על איזה פתרון לחדר כביסה שלי - שכולל זכוכיות מכל הכיוון - וכרגע אתה יכול לנחש שבסאונה נעים יותר.
יש מאווררים כאלה קטנים? ואולי אפילו סולריים?

MichaelT
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 56
קיבל תודות: 2 פעמים

לא התכוונתי לפגוע באף אחד, סליחה אם מישהו נפגע

שליחה #8 

הכל נאמר כמובן בצחוק, ללא שום כוונה רעה

dizingof
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2518
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #9 

MartinHSabag,

הנה מתג חשמלי עם חיישן תנועה מובנה המזהה תנועה ומדליק את האור בחדר ואם אין תנועה במשך פרק זמן שבין 10 ל300 שניות (אתה קובע) מכבה את האור.
מתלבש על המתג החשמלי הנוכחי שלך ובמחיר של $4..

http://cgi.ebay.com/Wall-Mount-Lamp-Swi ... 7C294%3A30

- רכשתי מהסַפָק הסיני המצוין הזה כמה דברים כולל לאחרונה חיישן-אור שברדת החשיכה מדליק לי את פסי הלדים מאחרי מסך הLCD אוטומטי וכך הסלון מואר עם כניסתי לדירה בערב.

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 556#854556

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #10 

Itay_Pollak כתב:מצחיק שאתה מספר על זה יוסי - בדיוק חשבתי על איזה פתרון לחדר כביסה שלי - שכולל זכוכיות מכל הכיוון - וכרגע אתה יכול לנחש שבסאונה נעים יותר.
יש מאווררים כאלה קטנים? ואולי אפילו סולריים?
...
יש מאווררים כאלה של Vente ואחרים, הניתנים להתקנה בתוך קירות. אמצעי השליטה, החיישנים וכו' לא מובנים במוצר ויש להוסיף אותם בנפרד.

עם או בלי קשר לבית חכם, כשאתה הולך לשים זכוכית, כדאי להשתמש למקום כזה בזכוכית לבידוד תרמי עם מקדם סולארי נמוך ולא בזכוכית רגילה.

nadershado
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 113
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

אוורור מגירות וארונות במטבח ע"י פתיחתם חשמלית:

יש לי מטבח עם מגירות חשמליות של בלום (סרוו), כידוע אנשים מדי פעם פותחים את כל המגירות והארונות למטרת אוורור.
יש לי כ- 34 מגירות, אני חושב שאשתי תשמח מאוד איכשהו לשלוט על זה מרחוק וללא מגע עם כל 34 מגירות.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”