האם הזמנה של טלויזיה מארץ אחרת תגובה באחריות בארץ?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
yossikfir פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הבדל המחירים פשוט שערוריה, כמעט חצי מחיר בין הארץ לבין קנייה באינטרנט
אני מחפש טלויזיה בגודל 47' בסביבות 10 אלף , במחיר הזה באינטרנט אפשר לקנות טלויזית LED
בעוד שבארץ צריך להתפשר על טלויזיה בינונית

TangoMan
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

במילה אחת : "לא". :lol:
תבדוק היטב את עלויות השילוח, המכס (+מע"מ) והשחרור. לפי דעתי (אלה אם כן אתה מזמין טלויזיה קטנה) המחירים שלך לא נכונים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78850
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #3 

אם כן, אז למה שמישהו היה רוכש מהיבואנים, ואז איך בדיוק הם היו מקבלים את הכסף שלהם בכדי לבצע את האחריות (להחזיק מעבדה, מסכים וחלקי חילוף וכו')?

yossikfir פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

צריך באמת לבדוק את עניין המכס

שליחה #4 

המשלוח חינם אבל במחיר של חצי טלויזיה מהארץ זה דיי מפתה
עניין האחריות זה הדבר היחיד שבגללו אני מהסס
בנוסף יש הרבה דגמים טובים שלא מגיעים לארץ וזה עוד יותר מרגיז

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #5 

אל תשכח 33 אחוז מכס.
ואחריות אין. גם אם נותנים אחריות בינ"ל לא נראה לי שזה תופס. כי בארץ יש יבואנים ולא סניפים מקומיים של החברות.
לפעמים זה עדיין משתלם, המחירים אצלנו באמת גבוהים להחריד לפעמים. אבל תבדוק טוב אם זה שווה.

galborho
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 135
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

אם ממש קוסם לך הרעיון של קניה בחו"ל תברר (אין לי מושג אם זה קיים) לגבי מעבדות שיהיו מוכנות למכור לך אחריות. אולי, במידה וזה אפשרי זה גם יהיה משתלם. אני מכיר בתחום המצלמות חברה שנותנות אחריות חיצונית בינ"ל למצלמות ובמחיר הגיוני.

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שאלה

שליחה #7 

אומנם זה באמת נשמע כדאי, בכל זאת "חצי מחיר.."

אבל מה השווי של 3 שנות אחריות בכסף? יש לזה שווי כספי לא מבוטל!

זה פרקטי מבחינתך ליבא את המוצר (משלוח + מעקב + ביטוח) - גם הוא לא זול....

מה עם מכס שתשלם כשיכנס לארץ..?

בברכה,

שלומי.

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #8 

oferlaor כתב:אם כן, אז למה שמישהו היה רוכש מהיבואנים
...
בתאוריה לפחות היבואנים אמורים להציע מחיר אטרקטיבי יותר ממה שיעלה לך להביא את המוצר באופן עצמאי מחו"ל, בזכות כח המיקוח הגדול הרבה יותר מול היצרן. כשאני בא וקונה למשל טלוויזיה קוריאנית בארה"ב, אני לא קונה אותה ישירות מהיצרן אלא מיבואן/קמעונאי/מתווך בארה"ב - ועל זה אני מוסיף עלויות של מכס, מע"מ ומשלוח לארץ.
oferlaor כתב: , ואז איך בדיוק הם היו מקבלים את הכסף שלהם בכדי לבצע את האחריות (להחזיק מעבדה, מסכים וחלקי חילוף וכו')?
...
מהכסף מהאנשים שקונים באותה מדינה, ובמקביל בהתקזזות עם החברה העולמית - כמו שעושים בדרך כלל יבואנים/סניפים מקומיים שחתומים על הסכם של Worldwide guarantee.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1657 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #9 

אם המסך קיים בארץ אתה יכול לעשות ביטוח על מוצרי החשמל בבית ואז יש לך כיסוי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

gulmer,

כלומר, אתה אומר שהחברה בחו"ל מרוויחה אז היא צריכה להתאזן עם כל הסניפים שלה. זה אולי נכון עבור חברות כמו סוני שיש להן נציגות במדינות רבות.

אך לא ידוע לי על אף יצרן גדול שיש לו נציגות בארץ שמטפלת בהכל. כאן הכל יבואנים (כולל אפל שכמעט ולא מתעסקת עם יבואנים). ליבואן צריך להיות מאזן מקומי בלבד (כלומר, הוא צריך לדאוג לרווחיות שלו, לחשב עלויות והוצאות, ולתמחר בהתאם).

חוסר נציגויות מקומיות, כפי שקיים באירופה ובארה"ב זה גם אחת הסיבות לזה שיקר כאן יותר ממקומות אחרים. בניגוד לחברות גדולות שצריכות להיות רווחיות גלובלית, החברה המקומית צריכה להיות רווחית לוקאלית ולכן הרווח שלה צריך להיות מעל הרווח של החברה המקורית.

yossikfir פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה על התגובות

שליחה #11 

העלתם נקודות שיש לחשוב עליהם

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

עופר,
אני מסכים איתך שזו אכן בעיה: השוק הישראלי קטן ולחברות הגלובאליות יש כנראה נטיה לזלזל בו: הם מעדיפים לתת ליבואן לקבוע את התכתיבים ולא לשבור את הראש במלחמה איתו בשביל שוק מאד מצומצם של צרכנים בארץ. אבל אני חייב לציין שיש מדינות בעולם שבהן יש יבואן (ולא סניף מקומי של היצרן) שבכל זאת מקבל (ונותן) אחריות גלובאלית. זה טוב לתדמית של היצרן בסופו של דבר.

אני באמת מתאמץ לחשוב על משהו כזה בארץ ולא זוכר משהו קונקרטי. אני חושב שמיקרוסופט למשל נותנת אחריות גלובאלית גם בישראל למקלדות ועכברים שלה שנקנו במקומות אחרים (אבל זה משהו שטעון בירור), ולפני כמה שנים טובות שמעתי ממישהו שקרט תקנו לו בחינם מצלמת סטילס שהיתה עליה אחריות גלובלית של קאנון (אבל יכול להיות שעשו את זה "לפנים משורת הדין", וזה היה עוד בתקופת מצלמות הפילם). אולי גם במקררים יש אחריות כזו, אבל אני לא באמת מכיר את התחום הזה לעומק :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

אבל למיקרוסופט יש נציגות שלהם בארץ, זה לא מפיץ מקומי אלא מיקרוסופט ישראל.

יש גם פיליפס ישראל וסמסונג ישראל, אבל הם נציגים של החברות ולא היבואנים בישראל (בניגוד למיקרוסופט) - אלא אלקטרה וסמליין.

מקווה שהבנת את ההבדל.

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

מצטער על חוסר הבהירות: לא אמרתי שזה אותו הדבר, רק ניסיתי לדלות איזשהי דוגמא לחברה גלובאלית שלא מזלזלת בשוק הקטן הזה של ישראל, ודוגמא ליבואן שכן מקבל את האחריות הבינלאומית.
הבעיה היא שאפילו במה שעלה לי בראש אני לא בטוח שזה באמת תופס ב-100% כמדיניות רשמית, ואולי זה בכלל תלוי בטוב הלב של נציג השירות שאיתו במקרה יצא לך לדבר...

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1657 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #15 

נראה לי שהחברה הגדולה הראשונה שתהיה לה נציגות בארץ (פיליפס סוני סמסונג)ותיתן מחירים אחידים כמו בעולם פשוט תשבור את השוק.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #16 

רגע ...וזה שהרבה אנשים כאן כולל אני פנו ללוג'טק העולמית לקבל שירות על ההרמוני שלהם (וקבלו שרות מצוין כולל החלפה) זה לא אחריות גלובלית ? (ולפי מידע ידיעתי אין בארץ לוגיט'ק ישראל).

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

uris כתב:רגע ...וזה שהרבה אנשים כאן כולל אני פנו ללוג'טק העולמית לקבל שירות על ההרמוני שלהם (וקבלו שרות מצוין כולל החלפה) זה לא אחריות גלובלית ? (ולפי מידע ידיעתי אין בארץ לוגיט'ק ישראל).
...
אתה שלחת את המכשיר לתיקון ללוג'יטק העולמית, או שמסרת אותו וקיבלת חזרה בארץ?

אם שלחת לחו"ל - הפכת את זה לאחריות מקומית... בארץ היעד.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”