האם הזמנה של טלויזיה מארץ אחרת תגובה באחריות בארץ?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78850
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
אם כן, אז למה שמישהו היה רוכש מהיבואנים, ואז איך בדיוק הם היו מקבלים את הכסף שלהם בכדי לבצע את האחריות (להחזיק מעבדה, מסכים וחלקי חילוף וכו')?
צריך באמת לבדוק את עניין המכס
המשלוח חינם אבל במחיר של חצי טלויזיה מהארץ זה דיי מפתה
עניין האחריות זה הדבר היחיד שבגללו אני מהסס
בנוסף יש הרבה דגמים טובים שלא מגיעים לארץ וזה עוד יותר מרגיז
עניין האחריות זה הדבר היחיד שבגללו אני מהסס
בנוסף יש הרבה דגמים טובים שלא מגיעים לארץ וזה עוד יותר מרגיז
אל תשכח 33 אחוז מכס.
ואחריות אין. גם אם נותנים אחריות בינ"ל לא נראה לי שזה תופס. כי בארץ יש יבואנים ולא סניפים מקומיים של החברות.
לפעמים זה עדיין משתלם, המחירים אצלנו באמת גבוהים להחריד לפעמים. אבל תבדוק טוב אם זה שווה.
ואחריות אין. גם אם נותנים אחריות בינ"ל לא נראה לי שזה תופס. כי בארץ יש יבואנים ולא סניפים מקומיים של החברות.
לפעמים זה עדיין משתלם, המחירים אצלנו באמת גבוהים להחריד לפעמים. אבל תבדוק טוב אם זה שווה.
אם ממש קוסם לך הרעיון של קניה בחו"ל תברר (אין לי מושג אם זה קיים) לגבי מעבדות שיהיו מוכנות למכור לך אחריות. אולי, במידה וזה אפשרי זה גם יהיה משתלם. אני מכיר בתחום המצלמות חברה שנותנות אחריות חיצונית בינ"ל למצלמות ובמחיר הגיוני.
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
שאלה
אומנם זה באמת נשמע כדאי, בכל זאת "חצי מחיר.."
אבל מה השווי של 3 שנות אחריות בכסף? יש לזה שווי כספי לא מבוטל!
זה פרקטי מבחינתך ליבא את המוצר (משלוח + מעקב + ביטוח) - גם הוא לא זול....
מה עם מכס שתשלם כשיכנס לארץ..?
בברכה,
שלומי.
אבל מה השווי של 3 שנות אחריות בכסף? יש לזה שווי כספי לא מבוטל!
זה פרקטי מבחינתך ליבא את המוצר (משלוח + מעקב + ביטוח) - גם הוא לא זול....
מה עם מכס שתשלם כשיכנס לארץ..?
בברכה,
שלומי.
בתאוריה לפחות היבואנים אמורים להציע מחיר אטרקטיבי יותר ממה שיעלה לך להביא את המוצר באופן עצמאי מחו"ל, בזכות כח המיקוח הגדול הרבה יותר מול היצרן. כשאני בא וקונה למשל טלוויזיה קוריאנית בארה"ב, אני לא קונה אותה ישירות מהיצרן אלא מיבואן/קמעונאי/מתווך בארה"ב - ועל זה אני מוסיף עלויות של מכס, מע"מ ומשלוח לארץ.oferlaor כתב:אם כן, אז למה שמישהו היה רוכש מהיבואנים...
מהכסף מהאנשים שקונים באותה מדינה, ובמקביל בהתקזזות עם החברה העולמית - כמו שעושים בדרך כלל יבואנים/סניפים מקומיים שחתומים על הסכם של Worldwide guarantee.oferlaor כתב: , ואז איך בדיוק הם היו מקבלים את הכסף שלהם בכדי לבצע את האחריות (להחזיק מעבדה, מסכים וחלקי חילוף וכו')?...
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1657 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
אם המסך קיים בארץ אתה יכול לעשות ביטוח על מוצרי החשמל בבית ואז יש לך כיסוי
- oferlaor
- מנהל

gulmer,
כלומר, אתה אומר שהחברה בחו"ל מרוויחה אז היא צריכה להתאזן עם כל הסניפים שלה. זה אולי נכון עבור חברות כמו סוני שיש להן נציגות במדינות רבות.
אך לא ידוע לי על אף יצרן גדול שיש לו נציגות בארץ שמטפלת בהכל. כאן הכל יבואנים (כולל אפל שכמעט ולא מתעסקת עם יבואנים). ליבואן צריך להיות מאזן מקומי בלבד (כלומר, הוא צריך לדאוג לרווחיות שלו, לחשב עלויות והוצאות, ולתמחר בהתאם).
חוסר נציגויות מקומיות, כפי שקיים באירופה ובארה"ב זה גם אחת הסיבות לזה שיקר כאן יותר ממקומות אחרים. בניגוד לחברות גדולות שצריכות להיות רווחיות גלובלית, החברה המקומית צריכה להיות רווחית לוקאלית ולכן הרווח שלה צריך להיות מעל הרווח של החברה המקורית.
כלומר, אתה אומר שהחברה בחו"ל מרוויחה אז היא צריכה להתאזן עם כל הסניפים שלה. זה אולי נכון עבור חברות כמו סוני שיש להן נציגות במדינות רבות.
אך לא ידוע לי על אף יצרן גדול שיש לו נציגות בארץ שמטפלת בהכל. כאן הכל יבואנים (כולל אפל שכמעט ולא מתעסקת עם יבואנים). ליבואן צריך להיות מאזן מקומי בלבד (כלומר, הוא צריך לדאוג לרווחיות שלו, לחשב עלויות והוצאות, ולתמחר בהתאם).
חוסר נציגויות מקומיות, כפי שקיים באירופה ובארה"ב זה גם אחת הסיבות לזה שיקר כאן יותר ממקומות אחרים. בניגוד לחברות גדולות שצריכות להיות רווחיות גלובלית, החברה המקומית צריכה להיות רווחית לוקאלית ולכן הרווח שלה צריך להיות מעל הרווח של החברה המקורית.
עופר,
אני מסכים איתך שזו אכן בעיה: השוק הישראלי קטן ולחברות הגלובאליות יש כנראה נטיה לזלזל בו: הם מעדיפים לתת ליבואן לקבוע את התכתיבים ולא לשבור את הראש במלחמה איתו בשביל שוק מאד מצומצם של צרכנים בארץ. אבל אני חייב לציין שיש מדינות בעולם שבהן יש יבואן (ולא סניף מקומי של היצרן) שבכל זאת מקבל (ונותן) אחריות גלובאלית. זה טוב לתדמית של היצרן בסופו של דבר.
אני באמת מתאמץ לחשוב על משהו כזה בארץ ולא זוכר משהו קונקרטי. אני חושב שמיקרוסופט למשל נותנת אחריות גלובאלית גם בישראל למקלדות ועכברים שלה שנקנו במקומות אחרים (אבל זה משהו שטעון בירור), ולפני כמה שנים טובות שמעתי ממישהו שקרט תקנו לו בחינם מצלמת סטילס שהיתה עליה אחריות גלובלית של קאנון (אבל יכול להיות שעשו את זה "לפנים משורת הדין", וזה היה עוד בתקופת מצלמות הפילם). אולי גם במקררים יש אחריות כזו, אבל אני לא באמת מכיר את התחום הזה לעומק
אני מסכים איתך שזו אכן בעיה: השוק הישראלי קטן ולחברות הגלובאליות יש כנראה נטיה לזלזל בו: הם מעדיפים לתת ליבואן לקבוע את התכתיבים ולא לשבור את הראש במלחמה איתו בשביל שוק מאד מצומצם של צרכנים בארץ. אבל אני חייב לציין שיש מדינות בעולם שבהן יש יבואן (ולא סניף מקומי של היצרן) שבכל זאת מקבל (ונותן) אחריות גלובאלית. זה טוב לתדמית של היצרן בסופו של דבר.
אני באמת מתאמץ לחשוב על משהו כזה בארץ ולא זוכר משהו קונקרטי. אני חושב שמיקרוסופט למשל נותנת אחריות גלובאלית גם בישראל למקלדות ועכברים שלה שנקנו במקומות אחרים (אבל זה משהו שטעון בירור), ולפני כמה שנים טובות שמעתי ממישהו שקרט תקנו לו בחינם מצלמת סטילס שהיתה עליה אחריות גלובלית של קאנון (אבל יכול להיות שעשו את זה "לפנים משורת הדין", וזה היה עוד בתקופת מצלמות הפילם). אולי גם במקררים יש אחריות כזו, אבל אני לא באמת מכיר את התחום הזה לעומק
- oferlaor
- מנהל

אבל למיקרוסופט יש נציגות שלהם בארץ, זה לא מפיץ מקומי אלא מיקרוסופט ישראל.
יש גם פיליפס ישראל וסמסונג ישראל, אבל הם נציגים של החברות ולא היבואנים בישראל (בניגוד למיקרוסופט) - אלא אלקטרה וסמליין.
מקווה שהבנת את ההבדל.
יש גם פיליפס ישראל וסמסונג ישראל, אבל הם נציגים של החברות ולא היבואנים בישראל (בניגוד למיקרוסופט) - אלא אלקטרה וסמליין.
מקווה שהבנת את ההבדל.
מצטער על חוסר הבהירות: לא אמרתי שזה אותו הדבר, רק ניסיתי לדלות איזשהי דוגמא לחברה גלובאלית שלא מזלזלת בשוק הקטן הזה של ישראל, ודוגמא ליבואן שכן מקבל את האחריות הבינלאומית.
הבעיה היא שאפילו במה שעלה לי בראש אני לא בטוח שזה באמת תופס ב-100% כמדיניות רשמית, ואולי זה בכלל תלוי בטוב הלב של נציג השירות שאיתו במקרה יצא לך לדבר...
הבעיה היא שאפילו במה שעלה לי בראש אני לא בטוח שזה באמת תופס ב-100% כמדיניות רשמית, ואולי זה בכלל תלוי בטוב הלב של נציג השירות שאיתו במקרה יצא לך לדבר...
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1657 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
נראה לי שהחברה הגדולה הראשונה שתהיה לה נציגות בארץ (פיליפס סוני סמסונג)ותיתן מחירים אחידים כמו בעולם פשוט תשבור את השוק.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
רגע ...וזה שהרבה אנשים כאן כולל אני פנו ללוג'טק העולמית לקבל שירות על ההרמוני שלהם (וקבלו שרות מצוין כולל החלפה) זה לא אחריות גלובלית ? (ולפי מידע ידיעתי אין בארץ לוגיט'ק ישראל).
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אתה שלחת את המכשיר לתיקון ללוג'יטק העולמית, או שמסרת אותו וקיבלת חזרה בארץ?uris כתב:רגע ...וזה שהרבה אנשים כאן כולל אני פנו ללוג'טק העולמית לקבל שירות על ההרמוני שלהם (וקבלו שרות מצוין כולל החלפה) זה לא אחריות גלובלית ? (ולפי מידע ידיעתי אין בארץ לוגיט'ק ישראל)....
אם שלחת לחו"ל - הפכת את זה לאחריות מקומית... בארץ היעד.