שוקל לקנות פטיפון - כמה שאלות

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Leeor פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

כבר המון זמן שאני חושב להצטרף לעולם האנלוגי ולקנות פטיפון. לאחרונה כבר בחרתי פטיפון ואני די מוכן להכנס להרפתקאה הזו.

העניין שהכי מטריד אותי כרגע הוא קיומם וזמינותם של תקליטים. מהמעט שראיתי עד כה (וקראתי כאן), נראה לי שהמקורות הטובים ביותר הם אתרים בחו"ל. האם אין בעיה בהזמנת תקליטים מחו"ל? סיכונים לפגיעה/שבירה במשלוח?
ספציפית, הרבה מהמוזיקה שמעניינת אותי לא זמינה בכל חנות לתקליטים (בדר"כ לא מחזיקות הרבה רוק), יש למישהו כאן ניסיון בהזמנת תקליטים מאמזון? אני קונה מהם כבר שנים רבות ספרים/דיסקים, אבל תקליטים נראים לי יותר רגישים ;-)

ועוד שאלה, לגבי Phono stage: למגבר שלי (Denon AVC-A1SE) יש כניסת פונו (2.5mV/47kohm) מתאימה ל-MM, אומנם מגבר דיגיטלי, אבל נחשב לאיכותי ביותר. בינתיים אני מעדיף להשקיע יותר בפטיפון ובהמשך לשדרג רכיבים. עד כמה נורא יהיה לוותר על קניית Phono stage פשוט (בשלב ראשון) ובהמשך לשדרג ליחידה טובה יותר?
השאלה האחרונה מושפעת מהעובדה שאמנם ברור לי שתקליט ייתן לי סאונד טוב יותר, אבל עוד לא שמעתי את ההבדל בעצמי...

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא,

דבר ראשון לך לשמוע היכן שהו את המכשיר שאתה רוצה. רצוי שתשווה לקומפקט באותו סדר גודל של מחיר ובאותה מערכת, ורצוי שלא יעמדו לך על הראש וינסו להלהיב אותך למשמע הסאונד של התקליט.

אם זה ימצא חן בעיניך אפשר יהיה להמשיך.

עם כל הנוסטלגיה שיש לתקליטים ועם זה שאומרים שהסאונד שלהם טוב יותר, אתה הוא שתצטרך להחליט כי אתה מקשיב להם. ההתעסקות עם התקליט היא רבה. כל הדבר הזה הוחלף ובצדק בעיקר בגלל כל הבלגן שמסביב. אם זה מה שאתה רוצה אתה בכיוון, אבל אם אין לך ראש וכסף לכל הבלגן, תישאר בקומפקטים...

.

Leeor פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אין לי ספק שאני לא אקנה שום דבר שסדר גודל שכזה בלי שאבדוק אותו קודם, כמו שעשיתי עם כל רכיב אחר במערכת שלי.

כרגע אבל, ישנן שאלות עקרוניות יותר שמטרידות אותי (בעיקר הזמינות של תקליטים), מאחר ואין לי תקליטים כרגע אם אחשוב שלא אוכל לבנות אוסף שאהנה ממנו אז כל ההוצאה הזו חסרת טעם - וכך גם ללכת ולהשוות בין מכשירים.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

לגבי קניית תקליטים מחו"ל - אין שום בעיה, מלבד המחיר (רק משלוח של תקליט אחד מארה"ב מתחיל מסביבות $10, וזה אצל הזולים ביותר). קניתי עשרות תקליטים כך ולא שמעתי על מקרה שתקליט ניזוק או נשבר בדרך. המוכרים הרציניים אורזים אותם בקרטון קשיח שמגן עליהם.
לגבי קדם מגבר לפטיפון, אני אמנם לא מכיר את זה שמובנה ברסיבר שלך אבל יכול להניח ב-95% שהוא אמור להספיק, לפחות בתור התחלה. אם דנון כבר טרחו והכניסו לשם דרגת פונו, יש להניח שזה לא משהו כ"כ גרוע.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #5 

לאחרונה חזרתי לתקליטים, לאחר הפסקה של כשלושים שנה.
מאז שחזרתי לתקליטים, איני יכול לשמוע יותר תקליטורים, למרות "שעל הניר", לתקליטורים נתונים טכניים טובים יותר.
כמובן, לאנשים שונים העדפות אחרות.

את מיעוט התקליטים קניתי מחו"ל.
את רובם קניתי בארץ, משומשים.
להפתעתי, מרבית התקליטים המשומשים שקניתי הם במצב ממש טוב – בפרט לאחר ניקוי שלהם במכונת ניקוי.

כל עוד אינך משוכנע שתקליטים הם אכן "כוס התה שלך", עדיף להתחיל בקטן, עם המגבר הנוכחי שלך ומספר מצומצם של תקליטים.
בברכה,
יהושע גומא

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #6 

בשביל להגיע לסאונד טוב מתקליטים צריך להשקיע בפטיפון טוב, זרוע טובה, ראש ומחט טובים, פונו וכו'...
אין ארוחות חינם.
אם לא תשקיע השקעה "מינימלית" באלמנטים הללו אתה עלול להתאכזב ולהתחרט שנכנסת לכל זה.
לי זה קרה פעם ולאחר תקופה הבנתי שכנראה זו היתה הסיבה, נכנסתי ל"תחום" בשנית וכיום יש ברשותי כמה מאות טובות של תקליטים.

ההשקעה ה"מינימלית" תלוייה גם בשאר הסט-אפ שלך, לדוגמא (כללית), כלומר אין טעם להשקיע בפטיפון 5000 ש"ח (נניח) על סט-אפ של 2000 ש"ח.

בנוסף, לא כל תקליט נשמע יותר טוב מכל דיסק וגם ההיפך נכון.
נערך לאחרונה על ידי yuvalb ב 30/06/2009 12:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

תקליטים מגיעים מחו"ל באריזת קרטון קשיחה וכפולה והסיכוי לנזק הוא זעיר. אין לי נסיון עם אמאזון בנושא תקליטים (רק ספרים/תקליטורים/BLURAY), אני מזמין מאתרים אחרים, אך קח בחשבון שהתענוג יקר.
The Black Wax

go_go
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #8 

יש גם בארץ תקליטים חדשים ומשומשים.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #9 

yuvalb כתב:בשביל להגיע לסאונד טוב מתקליטים צריך להשקיע בפטיפון טוב, זרוע טובה, ראש ומחט טובים, פונו וכו'...
אין ארוחות חינם.
אם לא תשקיע השקעה "מינימלית" באלמנטים הללו אתה עלול להתאכזב ולהתחרט שנכנסת לכל זה.
לי זה קרה פעם ולאחר תקופה הבנתי שכנראה זו היתה הסיבה, נכנסתי ל"תחום" בשנית וכיום יש ברשותי כמה מאות טובות של תקליטים.

ההשקעה ה"מינימלית" תלוייה גם בשאר הסט-אפ שלך, לדוגמא (כללית), כלומר אין טעם להשקיע בפטיפון 5000 ש"ח (נניח) על סט-אפ של 2000 ש"ח.

...
מסכים עם מה שכתבת.
מאידך, כל עוד לאדם לא סגור על חזרה לתקליטים, נראה לי עדיף להתחיל עם השקעה מזערית.

לעניין מה נשמע יותר טוב בין תקליטים לתקליטורים – התייחסתי לעיקרון.
בברכה,
יהושע גומא

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #10 

ברוך הבא לעולם האנלוגי (Y)

1. ראשית אתה עושה טוב שאתה שואל ומברר בפורומים.
בשביל לקבל קריאת כיוון, מציע לך לעשות חיפוש קצר כאן בפורום האנלוגי וללמוד עוד בעיקר מה זה אומר להקשיב לאנלוג. לגבי המשמעות של להקשיב לתקליטים, איכויות, התעסקות כמו- החלפת צד כל 20 דקות לערך, ניקיון תקליטים, מכונת ניקוי, תחזוקה וכיוונים....
וגם לגבי החומרה, היו מספיק דסקוסים לגבי סוגי פטיפונים לדרגת כניסה, כן/לא יד שניה, סוגי ראשים,ו- Phono stage.

2. לגבי תקליטים- מציע לך בשלב ראשון להתמקד באיסוף של תקליטים מיד שניה, לא חסר מודעות הצצות מידי פעם בלוחות, כולל בלוח יד- שניה.
בנוסף יש חנויות כמו חוד המחט והאוזן השלישית. בחנויות אלה תוכל גם למצוא תקליטים חדשים.
סיור קצר ותדע אם המצאי שיש בחנויות עשוי לספק אותך בשלב הראשון.

3. הגדר לעצמך תקציב. על פי הפתיחה שלך, מספיק אם תתמקד בפטיון וראש MM, ברמת מחיר של 1000- 1500 ש"ח, שיתממשק למגבר שלך.
על פניו ממליץ לך לבחון ברצינות יד- שניה, גם כאן יש הצעות שנראות אמינות (טכנית), ותוכל למצוא משהו די טוב לדרגת הכניסה.

4. תאתר מודעה מתאימה, תבקש המלצות בפורום לגבי הדגם הספציפי,

5. תרכוש ותהנה. :)

Obi-Wan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 428
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #11 

לדעתי חפפש בלוחות לדוגמא זו הזדמנות מצויינת שאם לא היה ברשותי פטיפון אחר (שידרוג) הייתי קופץ עליה
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=31303

גילוי נאות: אין לי שום קשר למפרסם ואני לא מכיר אותו

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #12 

Obi-Wan כתב:לדעתי חפפש בלוחות לדוגמא זו הזדמנות מצויינת שאם לא היה ברשותי פטיפון אחר (שידרוג) הייתי קופץ עליה
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=31303

גילוי נאות: אין לי שום קשר למפרסם ואני לא מכיר אותו
...
(Y)

Leeor פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

yuvalb כתב:בשביל להגיע לסאונד טוב מתקליטים צריך להשקיע בפטיפון טוב, זרוע טובה, ראש ומחט טובים, פונו וכו'...
אין ארוחות חינם.

...
אני מסכים איתך לגבי ההשקעה, וזה חלק מהסיבה ששאלתי לגבי הפונו. הסט-אפ שלי מאוד יקר, אבל אני לא מתכוון להשתולל כבר מההתחלה. כמו שאמרתי, אני רוצה לראות שאני מצליח לבנות אוסף יפה של תקליטים ולהנות מהעניין הזה. בהמשך, במידה וארצה להמשיך להשקיע, אוכל לשדרג את הרכיבים ולהוסיף פונו.

תודה על התגובות, עזרתם לי להתאפס :-)

המודעה באמת נראית מעניינת, אני אבדוק את העניין.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”