מעודכן לינואר 2010
1. השידורים נעשים בטכנולוגיית H264, שהיא מתקדמת ביותר בתחום כיווץ הוידאו. השידור נעשה ב-1080i ב-50HZ. מדובר על שיטת השידור הנפוצה באיזור אירופה והמזרח התיכון.
2. מדובר על מספר די מצומצם של ערוצים בינתיים:
- Eurosport HD
- Sport 5 HD
- MGM HD
- National Geographic HD
- ערוץ הסרטים HD
- yes Stars Action HD
- yes Stars Drama HD
- yes Stars Next HD
3. הסאונד כרגע משודר בסטריאו (אך בפורמט דולבי) בערוצים הפנימיים של yesHD
4. ערוץ NG HD הוא היחיד עם דולבי 5.1
5. רוחב הסרט הממוצע של ערוצי yesHD הוא כ-9Mbps, זה אינו קצב מאוד גבוה, אך ביחס לשידורים כמו בארה"ב הוא אופייני למדי. באירופה מרבית השידורים עדיין בקצבים גבוהים יותר עבור שידורי HD.
סקירה על ממיר yesMax HD של יס
מחירים וחבילות שירות yesMax HD
yesHD מול HotHD
תקלת lipsync בשידורי yesHD
תקלת הגנת העתקה נכשלה ב-yesHD וב yesMax HD
שאלות נפוצות:
1. האם איכות הוידאו של yesMAX HD טובה בערוצי SD (לא בערוצי HD)?
-- זה תלוי מאוד בסוג המסך. על מסכים מסויימים הממיר עלול לתת תוצאה טובה ועל אחרים תוצאה גרועה יותר. כדאי גם לשחק עם אופציית יציאת הוידאו ב-HD, ולשנות בין מצבי AUTO, 1080i ו-720P. לכל מסך האופציה המועדפת עלולה להיות אחרת.
2. למה אני רואה כל כך גרוע במסך שלי?
-- נסה לחבר דרך חיבור קומפוננט.
3. למה אני לא רואה תמונה או שמקבל תקלת "הגנת העתקה נכשלה"?
-- ככל הנראה מדובר על תקלת HDCP בין המסך לממיר. נסה לחבר בקומפוננט
4. למה אין אודיו 5.1 ?
-- יס עדיין לא משדרים תכנים בדולבי 5.1 . במפגש עם חברי האתר החברה הודתה שהעלות של תכנים כאלה יקרה לה ושהיא תכניס אותם בהדרגה.
5. למה שידורי ספורט 5HD כל כך מוגבלים?
-- יס והוט מוגבלים ואינם יכולים ליצור ערוצי ספורט משל עצמם, ולכן הם תלויים ברצון הטוב של ספקי התוכן שלה. במקרה הזה, יס והוט כל אחת בנפרד עובדים עם ערוץ 5HD בכדי ליצור תכנים מקוריים משל עצמם.
6. למה ערוץ 5HD עולה עלות נוספת?
-- שאלה טובה, אף אחד לא הצליח להסביר זאת לנו כראוי.
7. האם כדאי לי להירשם לשידורים?
-- יותר קל להגיד למי לא כדאי להתחבר לשידורים... אם אין לכם מסך מספיק טוב (HD READY לפחות) ובגודל סביר (עם מסך 32" מיותר לקחת שידורי HD). לכל השאר, טכנית שווה לקחת את השירות, אך כדאי לשקול את נושא העלויות באופן אינדבידואלי.
8. לא כדאי לי לקחת שידורי לויין מחו"ל ?
-- יתכן שכן, או שלא, זה כבר שיקול שלכם...