מספר שאלות לגבי HTPC , מפרט ותוכנה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
kernel77 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ,
קניתי לאחרונה טלווזית LCD שהיא HD READY )720P) ויש לי בבית מחשב P4 PRESCOT3.0GHZ
האם המעבד הנ"ל מספיק חזק להחזיק קונפגורציה של BOXEE ולהריץ וידאו ברזולוציה של 720P בצורה חלקה ?
בנוסף יש לו רק יציאת DVI האם קניית כרטיס מסך של HDMI תשפר את התמונה (בהנחה שהקול בכל מקרה יחובר ישירות למערכת ולא ינוגן דרך טלוויזיה) ?
והאם יש מדיה סנטר שמתממשק מול MAKO כמו שכולם עובדים עם YOUTUBE ודומיו ?
תודה .

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

הסיכוי שהמחשב הזה יריץ 720P עם BOXEE או XBMC בצורה חלקה נמוך מאוד. עם הנגן BSPlayer והקודק CoreAVC יש סיכוי גבוה יותר שזה יצליח. עוד אפשרות זה לרכוש כרטיס מסך בעל יכולת פענוח בחומרה של H.264 (קודק הוידאו של תכני HD), ולעבוד עם מדיה פורטל + MPC-HC או להתקין לינוקס עם MythTV/XBMC (בלינוקס תוכל לעשות את זה רק עם כרטיס מבוסס צ'יפסט של אנוידיה בעל היכולת הזו).
אין שום הבדל באיכות התמונה בין DVI ל-HDMI. כל ההבדל הוא של-HDMI יש יכולת להעביר גם אודיו דיגיטלי בנוסף. סיגנל התמונה עצמו זהה.
יש נסיונות לכתיבת פלאג אין של MAKO עבור XBMC, בינתיים ללא הצלחה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

kernel77 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

OK , מבין הבאים :
http://www.ivory.co.il/category.asp?catcode=400 מה לדעתך מומלץ ? היחידים שמצאתי שיש להם מפענח מובנה הם של ATI , מה מביניהם הוא של NVIDIA ובאזור 200 ש"ח ? כמו כן האם יש איזושהי משמעות באיכויות הכרטיס אם בשמוש היחדי של המחשב יהיה למולטמדיה , שום משחקים או משהו בסגנון .
תודה

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #4 

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

שים לב שאתה צריך לבדוק אם בלוח האם שלך יש לכרטיס המסך חירץ PCI-E או AGP. אם יש לך AGP, אתה יכול לקנות את זה (מבוסס ATI ולא אנוידיה, ואז תצטרך להריץ רק ב-Windows):
http://www.ivory.co.il/product.asp?prod ... atCode=400
לצערי לא הצלחתי למצוא כרטיס אנוידיה עם פענוח חומרה של H.264 בעל חיבור AGP.

kernel77 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

אני יבדוק בערב אבל לא נראה לי שיש לי חיבור AGP זה לוח סטנדרטי של אינטל מאזור 2004 , אין כרטיסי וידאו ל PCI שתומכים בפענוח חומרה של NVIDIA ? ואני בוודאות יעדיף להריץ אובונטו על זה מ XP כי בפורומים של BOXEE מפרטים שהם דורשים חומרה פחות חזקה בשביל זה .

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

אם בלוח שלך יש PCI-E, אז כמובן שיש. במקרה כזה, לך על מה שיעקב הציע, זה מבוסס אנוידיה 9400.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”