אילו פקטורים/נתונים חשובים בבחירת טלוויזיה?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
silky פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,
בהמשך לאשכול הקודם:
http://www.hometheater.co.il/vt87447

רציתי לדעת לאילו פקטורים צריך להתייחס בעת רכישת טלוויזה.
עד כה חשבתי על:
גודל.
קונטרס(האם כמו במסכי מחשב יש קונטרס דינאמי וסטטי שצריך להביא בחשבון?).
בהירות.
רזולוציה.
פורמט תצוגה(P/I).
מימדים.
חיבורים.
צריכת חשמל.
זמן תגובה.
וזווית תצוגה.
אני מניח שזה הכל.
עכשיו כל אלו הם דברים שרובם מגיעים מנתוני יצרן.
אני מתקשה עם הנתונים שמגיעים מביקורות(אשמח לעזרה/כיוון פה):
איכות תמונה.
איכות שחור(?)
אחידות.
מעבד תמונה.
מעבד לסטנדרט דפינישן(HOT/YES).
בהירות תאורה(?)
איכות תמונה בחיבור HDMI/DVI(?).

אני מאוד אודה לעוזרים!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78847
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #2 

גודל = מרחק צפיה
יחס ניגודיות צריך להיות מס' 1
רזולוציה זה פונקציה של גודל מול מרחק צפיה

בהירות לא צריכה לעניין אותך אלא אם כן אתה מתכנן לצפות בחדר מואר מאוד.

זוית צפיה גם צריך לעניין אותך ברמה שזה לא מטריד (כלומר, שבזוית סבירה אין שינוי גוונים בתמונה).

זליגת אור. חשוב מאוד למי שצופה בחושך מוחלט.

חיבורים - חשוב מאוד אך תלוי במה אתה מתכנן לחבר למסך.

צריכת חשמל זו בעיה כי זה מעניין, אבל לא משהו שיש לך המון שליטה עליו בלי להחליף טכנולוגיה. לא הייתי משתמש בזה כפרמטר לקביעה איזה מסך לבחור.

איכות תמונה ב-SDTV ובמעבד תמונה - חשוב בעיקר למי שמתכנן לצפות הרבה ב-SDTV.

טכנולוגיה חשוב מאוד - וזה כמובן פונקציה של כל השאר + תקציב.

silky פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה על התשובה המהירה.
האם מהתשובה שלך אני יכול להסיק שאת הפרמטרים שלא ציינת ואני כן(זמן תגובה ואחידות תמונה לדוגמה) הם לא חשובים?
בנוסף רציתי לדעת האם בהתייחס ליחס ניגודיות- האם יש יחס סטטי ודינאמי(שהדינאמי כמובן גבוה יותר והיצרן ידגיש אותו) או שמא רק דינאמי(או אולי שזה נתון יצרן והם יכולים למדוד אותו איך שבא להם)?
תודה.

נ.ב- שאלה קטנה אך חשובה בנושא טיפה אחר- היכן אני יכול למצוא רשימה של נגיד 10/20/50/100 הטלוויזיות היותר טובות בשוק(האמריקאי)?
הצורך המלא שלי הוא לדעת לאילו סוגי צרכים שונים - להתאים אלו דגמי טלוויזיה(נגיד לטלוויזיה לסלון במרחק של 4 מטר אמליץ על פלזמה 50 אינץ' מדגם X).
שוב תודה רבה מראש.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

הכל חשוב, אבל יש פרמטרים שלא תוכל לעולם למדוד באולם התצוגה או ללמוד מהמפרט הטכני.

זמן תגובה ואחידות תמונה הם נתונים שמאוד קשה לבדוק אותם בלי מעבדה צמודה. היצרנים אינם משתמשים באותם תקנים כדי לבדוק זמן תגובה והם לא מפרסמים נתונים על אחידות התמונה. oferlaor גם התיחס לזה קצת בהערב שלו על זליגת אור.

יחס ניגודיות הוא גם פרמטר טיפה בעייתי. היות ומדובר במספר בודד שישר קופץ לעין, יש ליצרנים נטיה להבליט אותו ולפרסם רק את הנתונים המחמיאים ביותר שהם הגיעו אליו, כמו יחס ניגודיות דינמי. את יחס הניגודיות האמיתי של המסך, שאליו מגיעים כשהתאורה האחורית אינה במצב של זרקור איתות שמשתמשים בה באולמי התצוגה, לא תקבל אף פעם במסך מכוייל לסלון ביתי. כך שהנתון המפורסם על ידי היצרן הוא נתון חשוב שיכול להצביע על עומק ועושר הצבעים שתקבל מהמסך אבל זה רחוק מלהיות נתון אבסולוטי. הרבה יותר חשוב זה הממצאים המתגלים בביקורת מקצועית כמו אלו מבית מדרשו של oferlaor.

בקשר למסכים אמריקאיים. המקום הטוב ביותר לקבלת חוות דעת הוא בפורומים של avsforum כאן: http://www.avsforum.com/avs-vb/forumdisplay.php?f=9/ אבל אל תסתמך עליהם כדי לקבל החלטה על רכישה בארץ כי הדגמים האמריקאים שונים ולא יתאימו לתנאים שלנו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”