איטיות רצחנית בחיבור רשת חוטי עם פופקורן A110

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
shlomki פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 341
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם,

מהירות הרשת בין המחשב שלי לפופקורן היא פשוט בלתי נסבלת. לא משנה מה אני עושה, אני לא מצליח להגיע למעל 30 מגה-ביט לשניה (זה יוצא 4 מגה בייט לשניה. נסו להעביר סרט בלו ריי במהירות של 4 מגה לשניה, זה לא נעים).
הפופקורן מחובר בכבל רשת רגיל לראוטר הביתי. כל המחשבים בבית מחוברים לראוטר ע"י כבל, אין שום קטע אחד אלחוטי.

החלפתי את כל החוטים שהיו בשימוש, וגם ניסיתי להשתמש בסוויץ' רגיל במקום הראוטר, ואפילו העברתי את הפופקורן והסוויץ' ליד המחשב כדי להשתמש בחוטים קצרים יותר - אין השפעה. 25-30 מה ביט במקסימום.
ניסיתי להשתמש במחשב אחר במקום בשלי, ניסיתי להשתמש בכרטיס זיכרון מהיר המחובר לפופקורן במקום הכונן הפנימי, גם אין השפעה.
בדקתי את כל החיבורים - כולם התחברו 100BASE-T.

כשאני מחבר את הפופקורן ב-USB Slave ישירות למחשב אני מקבל קצבים הרבה יותר גבוהים וסבירים. אני כבר לא זוכר מספרים כי זה היה לפני כמה ימים, אבל אני יכול להגיד בשקט שזה היה לפחות פי 5. זה שולל את הרעיון שהבעיה אולי בכונן הקשיח.
חשבתי על לשדרג את הרשת לגיגה, אבל אני אפילו לא בטוח שזה יעזור בכלל, אני לא בטוח שהפופקורן מסוגל לאכול את זה.

את כל בדיקות המהירויות ביצעתי עם Net Limiter.
מה עם הגדרות כלשהן שאולי פספסתי?? טוויקים על ה-PC לשיפור מהירות הרשת?
נגמרו לי כבר הרעיונות, ואני נואש וזקוק לעזרתכם.
בבקשה עזרה :(

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

איך אתה מזרים? דרך share או myihome? נסה בשתי הצורות. myihome אמור להיות יותר מהיר על הנייר, אבל שווה בדיקה בכל מקרה

shlomki פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

דרך share. אני אפילו לא מדבר על הזרמה, אני מדבר על העתקה רגילה של קובץ.

שמעתי שלאנשים יש יותר מזל עם מהירות העתקה דרך FTP. ניסיתי והיה הבדל מזערי, אם בכלל.
קראתי קצת יותר בפורום של NMT, מסתבר שלהמון אנשים זה ככה. הם מסבירים את זה ע"י המעבד החלש של הפופקורן, שלא מצליח למקסם את המהירות.

אני אשמח לדעת אם יש כאן עוד אנשים שאי פעם בדקו את המהירות בצורה מדוייקת עם net limiter או כל תוכנה מדוייקת אחרת.
עוד שאלה מעניינת היא, למה ממליצים לאנשים לשדרג לרשת גיגה אם אפילו את ה-30 מגה-ביט הפופקורן לא ממצה?

תודה לעונים

shlomki פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

בנוסף, אשמח לשמוע על עוד אנשים עם נגני NMT אחרים, כמו לדוגמא hdx-1000 ודומיו.
אני רוצה לבקש לענות בבקשה עם מספרים מדוייקים ולא סתם להגיד "המהירות אחלה", כי אחלה זה סובייקטיבי. מטרת השרשור הזה היא לאמוד בצורה מדוייקת האם הבעיה קיימת אצל כולם מבלי שידעו או לא.

יש מתנדבים לעזור? הבדיקה היא פשוטה...

חכם_חנוכה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 793
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #5 

הייתי מנסה שני דברים לשלול בעית תשתית.
חיבור שני מחשבים בכבל קרוס ובדיקת מהירות העברת הקבצים.
אם עבר תקין החלפה של אחד מהמחשבים בפופקורן

shlomki פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

כן, זה רעיון טוב.
רציתי לבדוק עם כבל מוצלב, אבל האחד שהיה לי בבית אבד. אני אנסה להשיג מהעבודה...
תודה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #7 

נסה לבדוק איך עובד עם חיבור לswitch של המחשב והפופקורן (ללא ראוטר כ defult gateway) הגדר כתובות ידנית גם למחשב וגם ל פופקורן

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46396
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #8 

המהירויות שצויינו הינן הקצבים התקינים עבור העברת קבצים ב CIFS או FTP למזרימי מדיה מבוססי NMT, הדבר גם נרשם בביקורת למכשירים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #9 

כל הנושא הזה מתועד בדף הוויקי של הפופקורן. אין לך שום בעיה, אלה הביצועים של הקופסה.
לפי האתר, הפרוטוקול הכי מהיר ( נדמה לי FTP או HTTP) מגיע ל 5 מגה בייט לשניה. אני מסתכל תמיד על מהירות באמצעות תוכנת DUMETER ובאמת אני אף פעם לא עובר את המהירות הזאת. זה בערך 50 אחוז ניצול של הקו, ולמרבה הצער זה מה יש.
מה שיותר מצער זה שהפופקורן החדש מגיע עם NIC של גיגה, אבל אם אני זוכר נכון המהירות הכי גבוהה שזיו ראה בטסטים שלו היית 16 מגה בייט לשניה. המהירות המקסימלית של קו כזה היא בערך 120 מגה בייט לשניה...

shlomki פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

ואללה, זה מרגיע לשמוע אמנם, אבל זה על הפנים מצד הפופקורן.
בדיוק השגתי כבל מוצלב, אני עדיין אבדוק בכל זאת כדי לראות אם יש שינוי.

טוב, אז כאן הצד היצירתי שלי מתחיל להיכנס לפעולה.
כאמור, ה-USB Slave נותן מהירויות מדהימות. האם אתם מכירים מוצר כלשהו שיודע להתחבר ל-USB, ומהצד השני שלו להוציא ethernet ?
אני יודע שיש ראוטרים שעושים את זה כדי שיהיה אפשר לחבר אליהן מדפסות USB. השאלה עם זה יעבוד עם mass storage device, וכמה דבר כזה עולה?
בצורה הזאת אנחנו מורידים את העומס של הרשת מהמעבד של הפופקורן, ונותנים למכשיר חיצוני לעשות את העבודה.
מכשיר שכנראה יעשה את העבודה הזו הרבה יותר טוב.

shlomki פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

דבר כזה בעצם נקרא USB Server.
נעשה תחרות מי משיג את הכי זול? :)

קוביס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

אני רק רוצה להבין...
את הכונן הקשיח אתה מחבר ל USB SLAVE ולאן אתה אמור לחבר את האינטרנט?? (יש הבדל אם זה חוטי או לא?, אני למשל קניתי עם המ POPCORN את ה WN-100, המכשיר שהם מציעים בשביל רשת אלחוטית).
או שבעצם את הכונן החיצוני אמורים לחבר לUSB רגיל ואת האינטרנט ל SLAVE??
אני מתכוון להשתמש ב WN בשביל להעביר קבצים סרטים וכו'... מהמחשב הנייד שלי איך אתה ממליץ לעשות את זה? לאן לחבר את ה WN? והאם לא עדיף להתחבר אל ה POPCORN ישירות עם הנייד או לחילופין לכונן הקשיח למרות שלא אוכל לשבת רגל על רגל על הספה כשהPOPCORN נמצא במרחק של 5 מטר ממני...
אשמח אם תסביר לי מה כדאי לדעתך??

shlomki פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

קוביס כתב:אני רק רוצה להבין...
את הכונן הקשיח אתה מחבר ל USB SLAVE ולאן אתה אמור לחבר את האינטרנט?? (יש הבדל אם זה חוטי או לא?, אני למשל קניתי עם המ POPCORN את ה WN-100, המכשיר שהם מציעים בשביל רשת אלחוטית).
או שבעצם את הכונן החיצוני אמורים לחבר לUSB רגיל ואת האינטרנט ל SLAVE??
אני מתכוון להשתמש ב WN בשביל להעביר קבצים סרטים וכו'... מהמחשב הנייד שלי איך אתה ממליץ לעשות את זה? לאן לחבר את ה WN? והאם לא עדיף להתחבר אל ה POPCORN ישירות עם הנייד או לחילופין לכונן הקשיח למרות שלא אוכל לשבת רגל על רגל על הספה כשהPOPCORN נמצא במרחק של 5 מטר ממני...
אשמח אם תסביר לי מה כדאי לדעתך??
...
כשחברי הפורום יעזרו לי לפתח את הרעיון יהיה לי יותר תשובות :)
אבל בגדול, החיבור הכי טוב הוא USB Slave, אחריו מגיע חיבור רשת חוטי רגיל, אחריו מגיע חיבור אלחוטי עם הדונגל שקנית.
אם יהיו לך עוד שאלות אני אשמח לעשות את זה בפרטי או בשרשור אחר (איך שנוח לך), אני רוצה להשאיר את הדיון כאן לגבי מהירות חיבור מבלי שנגלוש לנושאים אחרים.

קוביס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

תודה בכל אופן.. :wink:

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”