מהי הגברה טובה ?
צהריים טובים
לגבי צמד המילים : " הגברה טובה " .
למה הכוונה : הרבה וואט , רכיבים איכותיים וכו' .
או שלא מדובר רק בפרמטרים אובייקטיביים למונח הזה .
אלא בנוסף יש גם נתונים סובייקטיביים במגבר , אשר גורמים לרמקול X להישמע טוב , וברמקול Y זה ישמע גרוע ?
אשמח על תשובה מפורטת , לתועלת המתחילים (שנה א' בתחום הסטריאו ) .
חוני
לגבי צמד המילים : " הגברה טובה " .
למה הכוונה : הרבה וואט , רכיבים איכותיים וכו' .
או שלא מדובר רק בפרמטרים אובייקטיביים למונח הזה .
אלא בנוסף יש גם נתונים סובייקטיביים במגבר , אשר גורמים לרמקול X להישמע טוב , וברמקול Y זה ישמע גרוע ?
אשמח על תשובה מפורטת , לתועלת המתחילים (שנה א' בתחום הסטריאו ) .
חוני
מהו רמקול טוב אתה כבר יודע?
אם כן, תספר לנו, ואם לא
אני חושב שכדאי להתחיל משם.
יתנו לך כנראה הרבה תשובות, אבל בשביל לדעת מתי רמקול או מגבר טוב בשבילך,
כנראה תצתרך לשמוע הרבה רמקולים ומגברים שלא יהיו מספיק טובים עבורך לאורך זמן.
אם כן, תספר לנו, ואם לא
אני חושב שכדאי להתחיל משם.
יתנו לך כנראה הרבה תשובות, אבל בשביל לדעת מתי רמקול או מגבר טוב בשבילך,
כנראה תצתרך לשמוע הרבה רמקולים ומגברים שלא יהיו מספיק טובים עבורך לאורך זמן.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
לטעמי, הגברה טובה היא הגברה המעבירה את המוסיקה באופן הנאמן ביותר למקור.
הגדרה זאת שלי תקפה לכל רכיב במערכת השמע.
במערכת אידיאלית, שומעים את המקור כפי שהוא – ולא את המערכת.
במערכת אידיאלית, שומעים את המקור כפי שהוא – ולא את המערכת.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לדעתי הגברה טובה היא זאת שמנגת הכי טוב עבור המאזין.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

הגדר "יישמעו טוב יותר".MartinHSabag כתב:שיישמעו במיטבם, קרי שלא יהיה מגבר אחר שאיתו הרמקולים יישמעו טוב יותר.Joshua_G כתב:הגדר "להוציא את המקסימום".MartinHSabag כתב:לדעתי הגברה טובה היא זו שמוציאה את המקסימום מהרמקולים שלך..........
האם "יישמעו טוב יותר" זה סובייקטיבי, או אובייקטיבי?
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

יש הגדרה אחת שאני יכול להסכים איתה:
"מגבר טוב עבור אדם מסוים הוא מגבר הנשמע טוב לאותו אדם, בשילוב עם שאר המערכת שלו, כולל הרמקולים".
זאת הגדרה כוללנית וכוללת, המקיפה את כל מגוון הטעמים במערכות שמע והיא נכונה בכל מקרה.
ההגדרה שהבאתי למעלה: "הגברה טובה היא הגברה המעבירה את המוסיקה באופן הנאמן ביותר למקור" היא ההגדרה העונה לטעם האישי שלי במערכות שמע – וציינתי את זה, כתבתי: "לטעמי".
אני לא נתפס לקטנות.
אני מנסה להפריד בין מוסכמות, או הכללות, העשויות להיות לא מדויקות, לבין העובדה שקיים מגוון גדול של טעמים בין אנשים שונים. נראה לי שתחום השמע נתון לטעם אישי יותר מאשר מרבית התחומים האחרים. אין וויכוחים רבים בין חובבי מכוניות לגבי המכוניות הטובות ביותר. לגבי רמקולים ומגברים, אין וויכוחים מרים יותר מאשר בין בעלי הטעמים השונים.
אשר להגדרה שהובאה למעלה: "הגברה טובה היא זו שמוציאה את המקסימום מהרמקולים שלך", איני מבין את כוונתה המדויקת.
נניח שיש לי רמקולים המדגישים את הצלילים הנמוכים (הבאסים) יותר מאשר את שאר תחום התדרים.
האם מגבר שגם הוא מדגיש את הצלילים הנמוכים יותר מאשר את שאר תחום התדרים יהיה מגבר טוב יותר לרמקולים שלי?
יש לי ספק גדול בעניין.
בהחלט יכול להיות, לטעמים מסוימים, שדווקא מגבר המאזן את הרמקולים יהיה טוב יותר עבורם.
יש הגדרה אחרת שאני יכול להסכים איתה:
"הגברה טובה היא זאת שבשילוב עם הרמקולים שלך (ובחדר ההאזנה שלך, על האקוסטיקה שלו) מפיקה צליל שהוא קרוב יותר, או עונה יותר, לטעמך".
"מגבר טוב עבור אדם מסוים הוא מגבר הנשמע טוב לאותו אדם, בשילוב עם שאר המערכת שלו, כולל הרמקולים".
זאת הגדרה כוללנית וכוללת, המקיפה את כל מגוון הטעמים במערכות שמע והיא נכונה בכל מקרה.
ההגדרה שהבאתי למעלה: "הגברה טובה היא הגברה המעבירה את המוסיקה באופן הנאמן ביותר למקור" היא ההגדרה העונה לטעם האישי שלי במערכות שמע – וציינתי את זה, כתבתי: "לטעמי".
אני לא נתפס לקטנות.
אני מנסה להפריד בין מוסכמות, או הכללות, העשויות להיות לא מדויקות, לבין העובדה שקיים מגוון גדול של טעמים בין אנשים שונים. נראה לי שתחום השמע נתון לטעם אישי יותר מאשר מרבית התחומים האחרים. אין וויכוחים רבים בין חובבי מכוניות לגבי המכוניות הטובות ביותר. לגבי רמקולים ומגברים, אין וויכוחים מרים יותר מאשר בין בעלי הטעמים השונים.
אשר להגדרה שהובאה למעלה: "הגברה טובה היא זו שמוציאה את המקסימום מהרמקולים שלך", איני מבין את כוונתה המדויקת.
נניח שיש לי רמקולים המדגישים את הצלילים הנמוכים (הבאסים) יותר מאשר את שאר תחום התדרים.
האם מגבר שגם הוא מדגיש את הצלילים הנמוכים יותר מאשר את שאר תחום התדרים יהיה מגבר טוב יותר לרמקולים שלי?
יש לי ספק גדול בעניין.
בהחלט יכול להיות, לטעמים מסוימים, שדווקא מגבר המאזן את הרמקולים יהיה טוב יותר עבורם.
יש הגדרה אחרת שאני יכול להסכים איתה:
"הגברה טובה היא זאת שבשילוב עם הרמקולים שלך (ובחדר ההאזנה שלך, על האקוסטיקה שלו) מפיקה צליל שהוא קרוב יותר, או עונה יותר, לטעמך".
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
זאת ההגדרה של Hi-Fidelity (תרגום: נאמנות גבוהה - כלומר נאמנות גבוהה למקור)Joshua_G כתב:לטעמי, הגברה טובה היא הגברה המעבירה את המוסיקה באופן הנאמן ביותר למקור.
במערכת אידיאלית, שומעים את המקור כפי שהוא – ולא את המערכת....
לא יודע אם זו מערכת אידיאלית או לא. זה כבר ענין שלא טעם.
לא כולם מחפשים מערכת נייטרלית. יש לא מעטים שמעדיפים שהמערכת תצבע להם את הצליל בסאונד חם יותר/מפורט יותר/דינאמי יותר סאונד שיחמיא לסוג המוזיקה שהם אוהבים לשמוע.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
לדעתי הגברה טובה זו הגברה ששומרת על המקור וכמה שפחות צובעת אותו.
לגבי ההגברה שנשמעת טובה לך אישית אני מסכים חלקית.
לי התחלפו הטעמים האישיים כל פעם ששמעתי מגבר או רמקולים יותר "טובים" ממה שהתרגלתי.
לגבי ההגברה שנשמעת טובה לך אישית אני מסכים חלקית.
לי התחלפו הטעמים האישיים כל פעם ששמעתי מגבר או רמקולים יותר "טובים" ממה שהתרגלתי.
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
הגברה טובה אידיאלית היא הגברה שיכולה לתת זרם יציב לכול עכבה דינמית שתהיה , היא לא צובעת/משנה/נותנת "גוון" למוסיקה ולא מגבילה אותה בשום דרך .
למצוא דבר כזה שיענה על הצורה הסובייקטיבית שאנשים נותנים לפירוש הזה , זה כבר סיפור אחר
למצוא דבר כזה שיענה על הצורה הסובייקטיבית שאנשים נותנים לפירוש הזה , זה כבר סיפור אחר