החלפת רמקולים קדמיים מרצפתיים למדפיים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
parvin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 201
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

בשעה טובה אני עובר לדירה חדשה. בכל הנוגע לאודיו, אני עובר מסלון בגודל של כ-4X4 מטר ל-5.5X4 מטר – נקודת הישיבה תתרחק במטר וחצי מהרמקולים הקדמיים בהשוואה לסלון הנוכחי.

כיום יש לי מערכת קולנוע ביתי מבוססת על רסיבר Pioneer AX5, רמקולים Tannoy Saturn – רצפתיים וסנטר בחזית, מדפיים מאחור, ותגבור באסים קבוע של Focal-Jmlab Cobalt SW800. עיקר השימוש הינו למוזיקה סטריאופונית מדיסקים, מחשב ו-Hot Music, ומעט לסרטים וטלביזיה כקולנוע ביתי.

הכוונה המקורית הינה לשמור על מערכת זו כמו שהיא. לצערי, שלושה רמקולים רצפתיים בחזית מגבילים מאוד את אפשרויות העיצוב והריהוט בחזית הסלון. אחד הרעיונות שעלו אצלי היה להחליף את הרמקולים הקדמיים מרצפתיים למדפיים ולהציבם על ריהוט נמוך בסגנון זה: http://www.trendir.com/archives/003530.html (רק כדוגמה, משכנתא אחת כבר לקחתי...).

הייתי מעוניין בדעתכם כיצד שינוי זה ישפיע על הסאונד. מה יעשה ריהוט חלול לסאונד של רמקול מדפי? האם רמקולים מדפיים יצליחו להפגין סאונד איכותי בחדר בגודל שציינתי? אשמח גם להמלצות מכל סוג שהוא.

תודה מראש,

אבי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”