WDTV מזרימים תוכן דרך הרשת
שלום,
ברצוני לשתף אותכם בנוגע להזרמה של תכנים אל הWDTV ע"י רשת חוטית.
דרישות:
1. WDTV (כמובן...)
2. כרטיס רשת - USB to LAN עם עדיפות לצ'יפסט של ASIX אני הזמנתי את זה מ EBAY - 120427796996 (מספר מוצר ebay )
3. רשת פועלת ( ראוטר, סוויטצ - הכל הולך ) עם מחשב ממנו נרצה להזרים מחובר אליה.
4. דיסק און קיי - 1Gb מספיק - יהיה מחובר קבוע בWDTV. ( לא להשתמש בדיסק און קיי עם U3 בד"כ Sandisk - תוקע את תהליך העידכון, בכל מקרה אין נזק למכשיר פשוט צריך דיסק און קיי ללא הU3 )
שלב א - עידכון ה-WDTV
1. נוריד מקישור זה עידכון קושחה (Firmware) לWDTV - העידכון נקרא ext3-boot ומאפשר את תכונות ההזרמה דרך הרשת אותם אנחנו רוצים. - http://wiki.wdtv.org/doku.php?id=ext3-b ... ot_release (גרסא אחרונה, נבדקה, 0.9.2 )
2. נפרמט את הדיסק און קיי כדי שהמחיצה תהיה מסוג FAT ( מומלץ להשתמש ב HP -Format Tool)
3. נפתח ונעתיק את הקבצים מהקובץ שהורדנו (zip) לדיסק און קיי.
4. ניגש לכרטיס כדי להגדיר הגדרות רשת - קובץ: net.config , נשתמש בעורך טקסט (notepad++ מומלץ)
כאן יש שתי אפשריות:
א. הWDTV יקבל כתובת מהראוטר ע"י DHCP - אין צורך לשנות כלום בקובץ זה נדאג
להקצות IP סטטי לWDTV - ע"י הגדרות הראוטר - בד"כ לפי הMAC.
ב. הWDTV יקבל כתובת IP ללא DHCP - בתחילת השורה עם "DHCP=yes" נשים הערה סימן
"#" (שורות שמתחילות ב"#" הן הערות ולא נקראות ע"י התוכנה של המכשיר) באוסף השורות
הבא נשנה את כל השורות כך שיהיו פעילות (נמחק את סימן ההערה "#") ולפי הגדרות הרשת:
DHCP=no
כתובת המכשיר IP=192.168.0.10
כתובת השער (גייטוואיי) GW=192.168.0.1
חלקת רשת NM=255.255.255.0
שרת פיענוח שם / כתובת DNS1=192.168.0.1
DNS2=0.0.0.0
5. נשמור את הקובץ, וננתק בנתיים מהמחשב.
שלב ב - חיבור ובדיקת הגדרות רשת
1. נחבר את המכשיר, נחבר את הדיסק און קיי אליו וגם את כרטיס הרשת ( לא לשכוח לחבר את הכבל רשת ! )
לשים לב כל עוד המכשיר עובד ( בחשמל !!! ) אין לנתק את הדיסק און קיי - עליו נמצאת הקושחה של המכשיר ,
אם תנתקו הוא פשוט יתקע, שוב אין נזק למכשיר צריך להפעיל מחדש.
2. נפעיל ונחכה עד שיעלה ויודיע שנמצאה קושחה חדשה - האם לעדכן - כן .... המכשיר יפעיל את עצמו מחדש ויבצע את העידכון.
3. המכשיר יעלה ואם הגדרות הרשת צלחו - בזמן עליה נראה על המסך את כתובת הIP של המכשיר !.
4. יש לנו שרת telnet בקופסא - ננסה לפנות ע"י הIP המתאים ( שם משתמש: root ללא סיסמא)
אפשר לוודא תקינת החיבור ע"י פינג אל המכשיר.
שלב ג - הגדרות לצורך שיתוף קבצים במחשב המשתף
1. כאן יש כמה אפשריות, אני אפרט:
מערכת ההפעלה של המכשיר (קופסא) הינה Linux לכן שיטת השיתוף המועדפת היא NFS יש אפשרות לשתף ע"י שיתוף הקבצים של Windows (נקרא CIFS או SAMBA בשפת הLinux) אפשרות זאת לא ממולצת - מהירויות השיתוף נופלות בחצי מהNFS לכן נרצה להעלות שרת NFS לצורך שיתוף.
2. שרת NFS - למי שיש מחשב עם Linux עליו - פשוט מאוד, חפשו בגוגל "NFS Server Linux"
ניתן להתקין על מחשב שמשמש להשרמה מערכת הפעלה נוספת - Linux וכאשר נרצה להתשמש במכשיר נעלה אותה - להוראות התקנה של Linux לבד או Linux DUAL BOOTING גלגלו או פנו לאתר הלינוקס הישראלי
http://linux.org.il/
3. למי שמזרים מWINDOWS XP יכול להתקין שרת NFS של Microsoft פנו לקישור הבא להוראות התקנה:
http://www.interopsystems.com/LearningC ... re_NFS.htm
עוד קישור להוראות התקנה של NFS על WINDOWS XP :
http://www.nslu2-linux.org/wiki/HowTo/NFSonWindows
קישור להורדת SFU 3.5 (Services For Unix)l -
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
4. כרגע VISTA ו WINDOWS 7 - אין אפשרות להתקין שרת NFS אמין שיתן את הביצועים הנדרשים.
5. נניח כי כתובת הIP של השרת NFS היא: 192.168.0.2 וקיימים בו שיתופים שהוגדרו ב-2 הנתיבים הבאים:
/mnt/movies/
/mnt/music/
שלב ד - הגדרות השיתוף במכשיר
1. נכבה את המכשיר וננתק מהחשמל.
2. נוציא את הדיסר און קיי, נחבר למחשב ונפתח לעריכה את קובץ ה - net.mounts
3. כאן אנחנו מגדירים את נתיבי השיתוף בשרת הNFS שלנו:
אנחנו צריכים לכל נתיב שיתוף שורה לפי:
xmount 192.168.0.2:/mnt/movies Movies nfs udp,rsize=16384,wsize=16384
הסבר: xmount - פקודת יצירת שיתוף, כתובת ונתיב השיתוף, שם השיתוף בתפריט המכשיר, סוג השיתוף, פרמרים נוספים - שימו לב אין רווחים בין udp וכל השאר.
נוסיף שורות בהתאם לשיתופים אותם נרצה לראות במכשיר.
5. נשמור, נכניס דיסק און קי למכשיר (WDTV) ונדליק אותו - כאשר הוא עולה השיתופים חייבים להיות זמינים.
6. נראה את השיתופים בספריית המדיה - video, music pictures נבחר browse folder .
7. אם הכל תקין זה יעבוד - תהנו...
דרך אגב, למי שחסר כניסות USB - אחת הלכה לכרטיס רשת והשנייה לדיסק און קיי ניתן לחבר מפצל USB פשוט
והלגדיל את מספר היציאות ( להפעיל מחדש את המכשיר עם המפצל מחובר ) .
אם תהיה דרישה אפשר להסביר איך מעלים שרת NFS אבל באמת שגוגל מביא מלא תוצאות בנושא זה.
ברצוני לשתף אותכם בנוגע להזרמה של תכנים אל הWDTV ע"י רשת חוטית.
דרישות:
1. WDTV (כמובן...)
2. כרטיס רשת - USB to LAN עם עדיפות לצ'יפסט של ASIX אני הזמנתי את זה מ EBAY - 120427796996 (מספר מוצר ebay )
3. רשת פועלת ( ראוטר, סוויטצ - הכל הולך ) עם מחשב ממנו נרצה להזרים מחובר אליה.
4. דיסק און קיי - 1Gb מספיק - יהיה מחובר קבוע בWDTV. ( לא להשתמש בדיסק און קיי עם U3 בד"כ Sandisk - תוקע את תהליך העידכון, בכל מקרה אין נזק למכשיר פשוט צריך דיסק און קיי ללא הU3 )
שלב א - עידכון ה-WDTV
1. נוריד מקישור זה עידכון קושחה (Firmware) לWDTV - העידכון נקרא ext3-boot ומאפשר את תכונות ההזרמה דרך הרשת אותם אנחנו רוצים. - http://wiki.wdtv.org/doku.php?id=ext3-b ... ot_release (גרסא אחרונה, נבדקה, 0.9.2 )
2. נפרמט את הדיסק און קיי כדי שהמחיצה תהיה מסוג FAT ( מומלץ להשתמש ב HP -Format Tool)
3. נפתח ונעתיק את הקבצים מהקובץ שהורדנו (zip) לדיסק און קיי.
4. ניגש לכרטיס כדי להגדיר הגדרות רשת - קובץ: net.config , נשתמש בעורך טקסט (notepad++ מומלץ)
כאן יש שתי אפשריות:
א. הWDTV יקבל כתובת מהראוטר ע"י DHCP - אין צורך לשנות כלום בקובץ זה נדאג
להקצות IP סטטי לWDTV - ע"י הגדרות הראוטר - בד"כ לפי הMAC.
ב. הWDTV יקבל כתובת IP ללא DHCP - בתחילת השורה עם "DHCP=yes" נשים הערה סימן
"#" (שורות שמתחילות ב"#" הן הערות ולא נקראות ע"י התוכנה של המכשיר) באוסף השורות
הבא נשנה את כל השורות כך שיהיו פעילות (נמחק את סימן ההערה "#") ולפי הגדרות הרשת:
DHCP=no
כתובת המכשיר IP=192.168.0.10
כתובת השער (גייטוואיי) GW=192.168.0.1
חלקת רשת NM=255.255.255.0
שרת פיענוח שם / כתובת DNS1=192.168.0.1
DNS2=0.0.0.0
5. נשמור את הקובץ, וננתק בנתיים מהמחשב.
שלב ב - חיבור ובדיקת הגדרות רשת
1. נחבר את המכשיר, נחבר את הדיסק און קיי אליו וגם את כרטיס הרשת ( לא לשכוח לחבר את הכבל רשת ! )
לשים לב כל עוד המכשיר עובד ( בחשמל !!! ) אין לנתק את הדיסק און קיי - עליו נמצאת הקושחה של המכשיר ,
אם תנתקו הוא פשוט יתקע, שוב אין נזק למכשיר צריך להפעיל מחדש.
2. נפעיל ונחכה עד שיעלה ויודיע שנמצאה קושחה חדשה - האם לעדכן - כן .... המכשיר יפעיל את עצמו מחדש ויבצע את העידכון.
3. המכשיר יעלה ואם הגדרות הרשת צלחו - בזמן עליה נראה על המסך את כתובת הIP של המכשיר !.
4. יש לנו שרת telnet בקופסא - ננסה לפנות ע"י הIP המתאים ( שם משתמש: root ללא סיסמא)
אפשר לוודא תקינת החיבור ע"י פינג אל המכשיר.
שלב ג - הגדרות לצורך שיתוף קבצים במחשב המשתף
1. כאן יש כמה אפשריות, אני אפרט:
מערכת ההפעלה של המכשיר (קופסא) הינה Linux לכן שיטת השיתוף המועדפת היא NFS יש אפשרות לשתף ע"י שיתוף הקבצים של Windows (נקרא CIFS או SAMBA בשפת הLinux) אפשרות זאת לא ממולצת - מהירויות השיתוף נופלות בחצי מהNFS לכן נרצה להעלות שרת NFS לצורך שיתוף.
2. שרת NFS - למי שיש מחשב עם Linux עליו - פשוט מאוד, חפשו בגוגל "NFS Server Linux"
ניתן להתקין על מחשב שמשמש להשרמה מערכת הפעלה נוספת - Linux וכאשר נרצה להתשמש במכשיר נעלה אותה - להוראות התקנה של Linux לבד או Linux DUAL BOOTING גלגלו או פנו לאתר הלינוקס הישראלי
http://linux.org.il/
3. למי שמזרים מWINDOWS XP יכול להתקין שרת NFS של Microsoft פנו לקישור הבא להוראות התקנה:
http://www.interopsystems.com/LearningC ... re_NFS.htm
עוד קישור להוראות התקנה של NFS על WINDOWS XP :
http://www.nslu2-linux.org/wiki/HowTo/NFSonWindows
קישור להורדת SFU 3.5 (Services For Unix)l -
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
4. כרגע VISTA ו WINDOWS 7 - אין אפשרות להתקין שרת NFS אמין שיתן את הביצועים הנדרשים.
5. נניח כי כתובת הIP של השרת NFS היא: 192.168.0.2 וקיימים בו שיתופים שהוגדרו ב-2 הנתיבים הבאים:
/mnt/movies/
/mnt/music/
שלב ד - הגדרות השיתוף במכשיר
1. נכבה את המכשיר וננתק מהחשמל.
2. נוציא את הדיסר און קיי, נחבר למחשב ונפתח לעריכה את קובץ ה - net.mounts
3. כאן אנחנו מגדירים את נתיבי השיתוף בשרת הNFS שלנו:
אנחנו צריכים לכל נתיב שיתוף שורה לפי:
xmount 192.168.0.2:/mnt/movies Movies nfs udp,rsize=16384,wsize=16384
הסבר: xmount - פקודת יצירת שיתוף, כתובת ונתיב השיתוף, שם השיתוף בתפריט המכשיר, סוג השיתוף, פרמרים נוספים - שימו לב אין רווחים בין udp וכל השאר.
נוסיף שורות בהתאם לשיתופים אותם נרצה לראות במכשיר.
5. נשמור, נכניס דיסק און קי למכשיר (WDTV) ונדליק אותו - כאשר הוא עולה השיתופים חייבים להיות זמינים.
6. נראה את השיתופים בספריית המדיה - video, music pictures נבחר browse folder .
7. אם הכל תקין זה יעבוד - תהנו...
דרך אגב, למי שחסר כניסות USB - אחת הלכה לכרטיס רשת והשנייה לדיסק און קיי ניתן לחבר מפצל USB פשוט
והלגדיל את מספר היציאות ( להפעיל מחדש את המכשיר עם המפצל מחובר ) .
אם תהיה דרישה אפשר להסביר איך מעלים שרת NFS אבל באמת שגוגל מביא מלא תוצאות בנושא זה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46358
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
יופי של הודעה ראשונה 
הצלחת לנגן בהצלחה דרך הרשת קבצים בעלי קצב נתונים גבוה יחסית, כמו ~40Mb כפי שיש בקבצי m2ts?
הצלחת לנגן בהצלחה דרך הרשת קבצים בעלי קצב נתונים גבוה יחסית, כמו ~40Mb כפי שיש בקבצי m2ts?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
[/quote]יופי של הודעה ראשונה [אחלה!]
הצלחת לנגן בהצלחה דרך הרשת קבצים בעלי קצב נתונים גבוה יחסית, כמו ~40Mb כפי שיש בקבצי m2ts?...
אין לי מושג מה זה m2ts ... לפי תקן ה Blue Ray הרוחב פס המקסימלי הוא באמת 40.0Mbps (ווידיאו בלבד)
48 משולב ו 54 נדרש להעברת נתונים.
בוא נראה אני הגעתי לקצבים של 6.4MB/sec כפול 8 = 51.2Mb/sec -=> נראה אפשרי וגבולי... אל תשכח שלהזרמה של תכני HD רשת של 1000Mb/sec מומלצת ! ( הרשת שלי היא 100Mb/sec )
קבצי 720p עובדים חלק גם 1080p מסויימים - בדקתי טריילר של I am a legend , מהאינטרנט גרסת mp4 יש פיקים של 12Mbps והוא עובר ועובד חלק, עוד עניין הוא: העברה מהירה קדימה ואחורה של הסרט - >> נראה בבירור שזה איטי יותר מאשר חיבור ישיר לקופסא ( דיסק און קיי או הרד דיסק ).
ולקינוח: היות והקופסא בנוייה על Linux ההתקנים המחוברים בד"כ עם מחיצות FAT , FAT32 ו NTFS אינן טבעיות למערכת הפעלה - בקצבים גבוהים, כך אני מבין זאת יכולה להיווצר בעיה (Lagging) אפילו מהתקן מקומי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

m2ts הינם הקבצים אשר קיימים בכותרי Blu-ray. כיום, כאשר רובנו נוהגים לעשות שימוש בריפים של Blu-ray עבור צפייה אולטימטיבית, יכולת הזרמה של קצב נתונים גבוה הינו חובה עבור מכשיר שמתיימר לנגן תכנים כאלו מהרשת.
הקבצים שתיארת שאר קיימים בכותרי Blu-ray הינם בתאוריה. בצורה מעשית, ישנם אינספור כותרים בעלי קצב נתונים גבוה הרבה יותר.
אין שום צורך ברשת של 1Gb עבור תכני HD מכיוון שקצב הנתונים המקסימלי כיום בקבצי הוידאו לא מגיע למלוא הקיבולת של רשת 10/100.
כיצד בדקת שאתה מזרים תכנים בקצב של 51.2Mb/sec?
הקבצים שתיארת שאר קיימים בכותרי Blu-ray הינם בתאוריה. בצורה מעשית, ישנם אינספור כותרים בעלי קצב נתונים גבוה הרבה יותר.
אין שום צורך ברשת של 1Gb עבור תכני HD מכיוון שקצב הנתונים המקסימלי כיום בקבצי הוידאו לא מגיע למלוא הקיבולת של רשת 10/100.
כיצד בדקת שאתה מזרים תכנים בקצב של 51.2Mb/sec?
מדהים מה אנשים משועממים יכולים לעשות
הפוטנציאל מדהים. קראתי קצת ולפי מה שאני מבין ה firmware רץ מה DOK
ומדובר במערכת linux בעלת שטח אחסון לא קטן (ה DOK עצמו)
ולכן (כפי שרשום גם ב FAQ) תאורטיתית קיים פוטנציאל להרצת XBMC
וגם אם לא בטוח אפשר לייצר משהו יותר מנוון אבל עדיין מדהים מבחינת יכולות
למכשיר כזה קטן (וזול).
דרך אגב לפי מה שרשום יש גם גרסה קטנה יותר שניתן להתקין במכשיר באופן מלא ואז לא צריך את ה DOK
למרות שלי זה נראה מסוכן יותר.
מה קורה אם לאחר ההתקנה מדליקים את המכשיר ללא ה DOK ?
הפוטנציאל מדהים. קראתי קצת ולפי מה שאני מבין ה firmware רץ מה DOK
ומדובר במערכת linux בעלת שטח אחסון לא קטן (ה DOK עצמו)
ולכן (כפי שרשום גם ב FAQ) תאורטיתית קיים פוטנציאל להרצת XBMC
למכשיר כזה קטן (וזול).
דרך אגב לפי מה שרשום יש גם גרסה קטנה יותר שניתן להתקין במכשיר באופן מלא ואז לא צריך את ה DOK
למרות שלי זה נראה מסוכן יותר.
מה קורה אם לאחר ההתקנה מדליקים את המכשיר ללא ה DOK ?
פקודת time על cat של הקבצים מהקופסא (Telnet) כאשר הם בפועל הולכים לפח של ההתקנים (/dev/null )כיצד בדקת שאתה מזרים תכנים בקצב של 51.2Mb/sec?...
הבדיקה נכונה תוך חזרה של 10 פעם - העתקה של 1050 מ"ב תוך ממוצע של 164 שניות.
אם תרצו אני אבדוק קובץ כבד יותר, לי אין יותר כבד מזה כל הדוגמיות שלי הם באזור 10Mb bitrate .
רשת של 100 תאורטית מספיקה אבל זה קצת גבולי, נסה לבצע בדיקת מהירות לשיתוף בין 2 מחשבי WINDOWS כמה תקבל ? (אפשר למדוד עם סטופר או Teracopy ) מי שרואה 6-7 מגה בשנייה צריך לברך !
כן הקושחה הזאת נקראת WDlxTV אבל הביצועים פחות טובים, (בדקתי) בעיות עם השלט בגרסא אחרונה 0.5.5 וגם אין יתרון כי גם שם בכדי שתראה את השיתופי רשת הDOK צריך להיות בפנים - מגבלה של WDTV כי כשאין DOK מבחינתו אין למה להדליק את ה MEDIA LIBRARY ואז אין אפשרות להכנס לספריית המדיה. לעומת זאת כאן שטח האיכסון כפי שציינתה אינו מוגבל ויש הרבה מקום לתוספות.דרך אגב לפי מה שרשום יש גם גרסה קטנה יותר שניתן להתקין במכשיר באופן מלא ואז לא צריך את ה DOK
למרות שלי זה נראה מסוכן יותר....
כלום הוא נתקע בעליה (start up) צריך להכניס DOK לנתק חשמל ולחבר שוב - אני גם הוצאתי לו באמצע הניגון ושוב לא קורה כלום הוא פשוט נתקע עד להפעלה מחדש.מה קורה אם לאחר ההתקנה מדליקים את המכשיר ללא ה DOK ?...
בחלומות הכי רטובים שלהם.... המכשיר מבוסס על צ'יפסט של Sigma Design SMP8635LF עד שאיזה מהנדס שפוטר מהחברות שמוציאות קופסאות של עם צ'יפים של Sigma לא ישחרר את הקוד שמדבר עם הצ'יפ (Source code) אין אפשרות לשנות כלום !!!! ממה שנוגע לתכונות פיענוח וניגון של המכשיר - מקודדים נוספים (Codecs) או למשל תפריט עם אנימציות או כתוביות בעברית למשל .... WD שיחררה את הקושחה תחת GPL חוץ מהחלקים המרכזיים שמדברים עם הצ'יפ.ולכן (כפי שרשום גם ב FAQ) תאורטיתית קיים פוטנציאל להרצת XBMC
למכשיר כזה קטן (וזול)....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

saxin,
בדוק שוב את קצב התמיכה בקצב הנתונים על ידי הזרמה ממשית של תכנים בעת ניגון, המכשיר עובד אחרת בדרך זו.
בדוק שוב את קצב התמיכה בקצב הנתונים על ידי הזרמה ממשית של תכנים בעת ניגון, המכשיר עובד אחרת בדרך זו.
לא, כאשר מבוצע mount לנק' שיתוף רשת נבנות תיקיות בתוך הDOK שמשמשות כ Mount Points קריאה לצורך ניגון (פיענוח) או קריאה לצורך cat (פשוט רצף מהקובץ) למשל זאת אותה פעולה דרך אותם צינורות בדיוק !!!בדוק שוב את קצב התמיכה בקצב הנתונים על ידי הזרמה ממשית של תכנים בעת ניגון, המכשיר עובד אחרת בדרך זו....
(Linux) לכן בטווח שגיאה מאוד קטן זה הנתונים !
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני מתקשה להגדיר את שרת ה-NFS
אני מנסה להגדיר שרת NFS על XP, אבל נתקל בקושי:
אני לא מצליח בשום למצוא באינטרנט קבצי passwd ו- groups שמתאימים (אני רואה בכל מיני פורומים בחו"ל שיש קבצים עם ההגדרות המתאימות בשביל להפעיל WD, אבל לא מצליח למצוא מקום שמרשה לי להוריד ממנו).
הצלחתי בסוף!
עכשיו יש בעיות אחרות. ננסה להתגבר עליהן
אני לא מצליח בשום למצוא באינטרנט קבצי passwd ו- groups שמתאימים (אני רואה בכל מיני פורומים בחו"ל שיש קבצים עם ההגדרות המתאימות בשביל להפעיל WD, אבל לא מצליח למצוא מקום שמרשה לי להוריד ממנו).
הצלחתי בסוף!
עכשיו יש בעיות אחרות. ננסה להתגבר עליהן
חיבור רשת אלחוטית
היי
ברשותי wifi usb d-link dwa-110 אשור אמור להתמך ע"יwdlxtv
למישהו יש נסיון בדבר?
בעקרון ביצעתי כל מה שמופיע בלינק הבא:
http://wiki.wdtv.org/doku.php?id=usb_wi ... table_page
עדיין אין אות חיים מהדונגל.
קיצר, האם יש למישהו נסיון בזה?
תודה
יריב