מסך FULLHD - רזולוצית יס של 720P עדיפה?
בהמשך לשרשור בפורום HDTV ומקורות וידאו, בו היה הלינק הבא, המסביר על יתרונות 720P לעומת 1080I,
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... lPh0&gl=IL
מספר שאלות -
1. על פי הלינק הנ"ל, בעצם 1080I הוא שידור של 540 שורות כל פעם, ולכן עדיף 720P
מה זה אומר, שבמסך FULLHD כדאי בכל זאת להגדיר בממיר של יס רזולוציה של 720P ?
2. ידוע שYES משדרים HD גם ב 1080I. האם החומר המשודר בHD הוא במקור 720P והם עושים לו UPSCALE ל 1080I?
אם כן, אולי עדיף לקבל את אות השידור המקורי, ללא המרה?
3. ניסיתי לצפות ב1080I וגם 720P, ובאמת ב 720P רואים הרבה יותר "יפה" בפליפס 7603 שלי...פסיכולוגיה בגרוש או משהו אמיתי?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... lPh0&gl=IL
מספר שאלות -
1. על פי הלינק הנ"ל, בעצם 1080I הוא שידור של 540 שורות כל פעם, ולכן עדיף 720P
מה זה אומר, שבמסך FULLHD כדאי בכל זאת להגדיר בממיר של יס רזולוציה של 720P ?
2. ידוע שYES משדרים HD גם ב 1080I. האם החומר המשודר בHD הוא במקור 720P והם עושים לו UPSCALE ל 1080I?
אם כן, אולי עדיף לקבל את אות השידור המקורי, ללא המרה?
3. ניסיתי לצפות ב1080I וגם 720P, ובאמת ב 720P רואים הרבה יותר "יפה" בפליפס 7603 שלי...פסיכולוגיה בגרוש או משהו אמיתי?
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
1. לא ראיתי את הלינק, אבל זה לא תמיד נכון. תלוי איך המסך שלך עושה de-interlacing. נכון ש-720P מכיל יותר מידע בכל שידור, אבל אל תשכח ש-1080I משדר ברזולוציה המדויקת של המסך שלך, וזה יתרון גדול של השיטה. לא חושב שיש פה תשובה חד משמעית, וזאת בלי קשר ליס, אלא באופן כללי.
2. שוב, תלוי במקרה עצמו. לא יודע איך הם מקבלים את החומר, ב-720 או ב-1080, אבל אם זה ב-720, אז יתכן שהם עושים upscale טוב משלך, ויתכן שלא.
3. סיכום של כל שלוש הנקודות - צריך לבדוק כל מקרה לגופו, וגם אז יכול להיות שזאת פסיכולוגיה בגרוש...
אבל למי אכפת? אם אתה רואה יותר טוב, מה זה משנה למה.
2. שוב, תלוי במקרה עצמו. לא יודע איך הם מקבלים את החומר, ב-720 או ב-1080, אבל אם זה ב-720, אז יתכן שהם עושים upscale טוב משלך, ויתכן שלא.
3. סיכום של כל שלוש הנקודות - צריך לבדוק כל מקרה לגופו, וגם אז יכול להיות שזאת פסיכולוגיה בגרוש...
Silence speaks louder than words
תראה את הלינק.MetalliJoe כתב:1. לא ראיתי את הלינק, אבל זה לא תמיד נכון. תלוי איך המסך שלך עושה de-interlacing. נכון ש-720P מכיל יותר מידע בכל שידור, אבל אל תשכח ש-1080I משדר ברזולוציה המדויקת של המסך שלך, וזה יתרון גדול של השיטה. לא חושב שיש פה תשובה חד משמעית, וזאת בלי קשר ליס, אלא באופן כללי.
3. סיכום של כל שלוש הנקודות - צריך לבדוק כל מקרה לגופו, וגם אז יכול להיות שזאת פסיכולוגיה בגרוש...אבל למי אכפת? אם אתה רואה יותר טוב, מה זה משנה למה.
...
המסך לא עושה DE-INTERLACE ולא הופך תכני 1080I ל 1080P. האות נשאר I המקורי.
כך גם ה720P שהוא מקבל ישאר 720P.
אני רואה יותר טוב, אבל אני חושש ששכנעתי את עצמי שאני רואה יותר טוב:) זה ענין הפסיכולוגיה בגרוש.
נראה לי שהשאלה מהי רזולוציית החומר במקור היא חשובה שכן עדיף למסך לקבל NR מקורי ככל האפשר עם פחות המרות, לא?
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

עד כמה שאני מבין, פלזמה ו-LCD מבצעים de-interlacing, כי הן משדרות progressive בלבד. בנוסף, 720P לא ישאר 720P כי המסך שלך מבצע upscaling ל-1080 שורות (בהנחה שהוא FHD). ודבר אחרון - אני לא מסכים עם הדברים שהבחור אמר - לא חושב ש-720P באופן קטגורי טוב יותר מ-1080I. הוא גם ציין שיש אנשים שלא מסכימים איתו, וטוענים ההפך. אני חושב שכל מקרה לגופו.
הכי פשוט - תעשה לעצמך מבחן פשוט (הייתי אומר מבחן עיוור, אבל האסוציאציה לא מתאימה לוידאו, לא?
) שבו אתה לא יודע מה שיטת השידור, ותראה מה עדיף לך!
הכי פשוט - תעשה לעצמך מבחן פשוט (הייתי אומר מבחן עיוור, אבל האסוציאציה לא מתאימה לוידאו, לא?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
התכנים ב- yesHD מקורם ב- 1080i ולכן עדיף שתוציא את הרזולוציה הזו, במיוחד בטלוויזיית FHD. אם תבחר ב- 720P, אז הממיר יבצע de-interlace ו- downscale ל- 720p ואז הטלוויזיה שלך תעשה שוב upscale ל- 1080p. בפועל, התמונה המקורית עדיין שזורה במקור ולא פרוגרסיבית, אז מה זה משנה אם הממיר או הטלוויזיה יבצעו את ה- de-interlace.
אם תוציא 1080i הטלוויזיה תעשה de-interlace ל- 1080p וזהו. פחות פעולות עיבוד על התמונה והרבה פחות הרסני.
אם תוציא 1080i הטלוויזיה תעשה de-interlace ל- 1080p וזהו. פחות פעולות עיבוד על התמונה והרבה פחות הרסני.
בפיליפס 7603 שלי אני לוחץ על כפתור INFO ואז הוא רושם לי, בין היתר, את סוג האות המשודר.
ב720P הוא מראה לי 720P
ב 1080I הוא מראה לי 1080I
כלומר, המסך לא עושה כל המרה. הוא משדר בדיוק את האות שהממיר משדר לו.
אז אני חוזר על השאלה....
נ.ב איך התכנים של יס במקור הם 1080I? לפחות בתכני טלביזיה, אין , למיטב ידיעתי. תחנה שמשדרת 1080P
ובארה"ב משדרים 720P
כלומר נראה שהם מקבלים 720P ועושים לו המרה ל 1080I , לא?
ב720P הוא מראה לי 720P
אז אני חוזר על השאלה....
נ.ב איך התכנים של יס במקור הם 1080I? לפחות בתכני טלביזיה, אין , למיטב ידיעתי. תחנה שמשדרת 1080P
ובארה"ב משדרים 720P
כלומר נראה שהם מקבלים 720P ועושים לו המרה ל 1080I , לא?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אם המסך לא היה עושה המרה, תמונה של 720p על מסך FHD הייתה נמצאת עם מסגרת שחורה מסביבה של כמיליון פיקסלים שחורים, מכיוון שהתמונה נפרסת על כל המסך, אזי ישנו upscale. אולי הוא מראה לך את הסיגנל המקורי שהוא מקבל, שזה פיצ'ר נחמד ביותר, אבל זה לא מעיד על זה שהוא לא מבצע איזה שהן פעולות להתאמת התמונה למסך שלך.Newboy כתב:בפיליפס 7603 שלי אני לוחץ על כפתור INFO ואז הוא רושם לי, בין היתר, את סוג האות המשודר.
ב720P הוא מראה לי 720P
אז אני חוזר על השאלה....
ובארה"ב משדרים 720P
כלומר נראה שהם מקבלים 720P ועושים לו המרה ל 1080I , לא?...
אין קשר לפורמט השידור בארה"ב, ובארה"ב משדרים גם ב- 1080i. יס מבקשים מספק התוכן להכין עותק ב- 1080i50 (כמובן בתכני HD בלבד). תכני SD מוזמנים כ- PAL.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
Newboy אל תתבלבל בין מה שהמסך מקבל ומה שהוא מסוגל להציג. אם המסך שלך הוא HD Ready 1080p (השם הנכון לתקן האמיתי, FHD לא אומר כלום), אז הוא תמיד יציג תמונה ב 1920x1080פיקסלים
מסך כזה יהיה מסוגל לקבל אותות שידור מכל הקשת, החל מ 576i ועד ל 1080p וכמו לכל המסכים השטוחים יש לו מעבד ווידאו פנימי שתפקידו להמיר בין מה שהוא מקבל למה שהוא מסוגל להציג. היות ומה שהוא מסוגל להציג הוא דבר קבוע אין טעם שהנתון יופיע כשאתה לוחץ על ה INFO ששם מופיע רק הנתון על סוג השידור המתקבל.
היות ושידורי ה HD בארץ הם 1080i/50Hz הם (א) לא קשורים בכלל למה שמשודר בארה"ב ו (ב) עדיף שכך גם ישודרו מהממיר כדי שהמסך יצטרך לבצע רק deinterlacing ולא עיבוד תמונה נוסף שרק יגרע מהאיכות.
מסך כזה יהיה מסוגל לקבל אותות שידור מכל הקשת, החל מ 576i ועד ל 1080p וכמו לכל המסכים השטוחים יש לו מעבד ווידאו פנימי שתפקידו להמיר בין מה שהוא מקבל למה שהוא מסוגל להציג. היות ומה שהוא מסוגל להציג הוא דבר קבוע אין טעם שהנתון יופיע כשאתה לוחץ על ה INFO ששם מופיע רק הנתון על סוג השידור המתקבל.
היות ושידורי ה HD בארץ הם 1080i/50Hz הם (א) לא קשורים בכלל למה שמשודר בארה"ב ו (ב) עדיף שכך גם ישודרו מהממיר כדי שהמסך יצטרך לבצע רק deinterlacing ולא עיבוד תמונה נוסף שרק יגרע מהאיכות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כן, מהסיבה הפשוטה שהוא לא יכול להציג שום דבר אחר במסך מלא.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
ברשותכם אני אוסיף משהו קטן לדיון המעניין, 1080 ו720 כמו שאתם יודעים מדובר על רזולציות אנכיות, ו1920 או 1440/1280 וכו' הם הרזולוציות אופקיות. מן הסתם השידור ב 1080 בא עם 1920 פיקסלים אופקים ו720 ב1440 או 1280. כך ששידור ב1080 הו איכותי יותר ברמת הרזולוציה. ההבדל כמו שנאמר בפורום מתחיל עם צורת ההצגה על המסך, progressive או interlace, שאני חושב זה הוסבר בצורה טובה. הייתי אומר שה720P משודר בתכנים מהירים ודינמים בד"כ ספורט, וסרטי טבע וכדומה משודרים לרב ב1080i. ה interlace היא שיטה היסטורת שבא מהעידן האנלוגי בעיקר לטלויזיות CRT ולמעשה כידי לחסוך רוחב סרט בזמן הקלטה על מדיה מגנטית ושידור.
אני הייתי אומר ש 1080i הי רזולוציית מעבר (זמנית) לעידן ה progressive ו 1080P ו בהמשך ל Ultra HD
אני הייתי אומר ש 1080i הי רזולוציית מעבר (זמנית) לעידן ה progressive ו 1080P ו בהמשך ל Ultra HD
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אלוהים ישמור, עוד לא גמרנו מ-HD על מגוון גירסאותיו, כבר הלכנו ל-UHD? זה, להזכירכם, 16 מסכים של FHD!
לגבי שאר הדברים, אתה צודק. לצורך שידורי ספורט, עדיף שידור פרוגרסיבי, אבל אין ספק שאתה מפסיד כאן הרבה מידע בירידה מ-1080 ל-720.
לגבי שאר הדברים, אתה צודק. לצורך שידורי ספורט, עדיף שידור פרוגרסיבי, אבל אין ספק שאתה מפסיד כאן הרבה מידע בירידה מ-1080 ל-720.