בעייה עם חיבור yesMaxHD לטלויזיה CRT...

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
קומפוזיט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 185 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #1 

באופן זמני (שיכול להתארך... :( ) אני נאלץ לחבר את הממיר לטלויזיה CRT SD פשוטה ונתקל בבעייה מעצבנת.
חיבור SCART עם RGB או SVIDEO לא עובדים טוב -> שני החיבורים נותנים תמונה טובה יותר אבלה- RGB נותן תמונה סגולה וSVIDEO נותן תמונה בשחור לבן.
הכבל והכניסה של הטלויזיה תקינים לפי דעתי, חיברתי לאותה כניסה עם אותו כבל את ה-DVD שלי בחיבור RGB והתמונה מצויינת.
חיברתי גם את יציאת ה-SVIDEO הייעודית של הממיר לכניסה SVIDEO של הטלויזיה ללא שימוש ב-SCART והתמונה בצבע. חיברתי את הממיר ב-RGB עם SCART ל-LCD וזה תקין.
מה זה יכול להיות? אני אובד עצות.
נערך לאחרונה על ידי קומפוזיט ב 27/06/2009 13:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

זכרת להיכנס להגדרות הממיר ולשנות את הגדרות ה SCART?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

קומפוזיט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

Catskinner כתב:זכרת להיכנס להגדרות הממיר ולשנות את הגדרות ה SCART?
...
כן, שינית את ההגדרות, כיבית והדלקתי את הממיר, ניתקתי מהמתח וחיברתי... די ניסיתי למצות את כל האפשרויות...
מה שכן... זכור לי פעם שקניתי DVD APEX וחיברתי אותו לטלויזיה הנוכחית והוא גם נתן תמונה סגולה נוטה לירוק, למרות שבאותו זמן גם בדקתי עם ה-DVD הנוכחי שהתמונה תקינה וגם חשוב לציי שממיר ה3100S של YES נותן תמונה תקינה ב-RGB. גם אחרי שהחלפתי את ה-DVD APEX בחנות הוא המשיך לתת תמונה סגולה/ירוקה... זה אולי מדליק נורה :חושב: ,מעניין אותי אם זה קשור לרגישות/תאימות הטלויזיה (SONY FX66K) בכניסת ה-SCART?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

תנסה לחבר בקומפוננט. תגדיר את הממיר להוציא 576P.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

קומפוזיט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

איינשטיין כתב:תנסה לחבר בקומפוננט. תגדיר את הממיר להוציא 576P.
...
לצערי אין לי קומפוננט, עוד מישהו נתקל בתופעה כזאת או שאני נופל פה על תופעות של איזור הדימדומים :?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

לא, זה כנראה בעיה בהגדרות של ה SCART שלא תפסו או משהו כזה. נדמה לי שאתה לא יכול להפעיל RGB וקומפוננט ביחד ממילא.

אבל ככה: תמונה סגולה ב RGB זה כמעט בטוח בגלל שהוא מנסה להוציא דרכו Component ושחור/לבן ב S-Video זה כמעט בטוח בגלל שבהגדרות ה SCART אתה קבעת להוציא ממנו Composite

קומפוזיט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

Catskinner כתב:לא, זה כנראה בעיה בהגדרות של ה SCART שלא תפסו או משהו כזה. נדמה לי שאתה לא יכול להפעיל RGB וקומפוננט ביחד ממילא.

אבל ככה: תמונה סגולה ב RGB זה כמעט בטוח בגלל שהוא מנסה להוציא דרכו Component ושחור/לבן ב S-Video זה כמעט בטוח בגלל שבהגדרות ה SCART אתה קבעת להוציא ממנו Composite
...
יש לך yesMaxHD? בחיבור סקארט לסקארט, יש סיכוי שיוצא משם קומפוננט בזמן שאני מגדיר RGB?
ושוב בחיבור סקארט לסקארט, יש סיכוי שיוצא משם קומפוזיט בזמן שאני מגדיר SVIDEO?
אני מגדיר בממיר איזה סוג יציאה אני רוצה שתצא מחיבור הסקארט של הממיר ואני רואה מייד את התוצאה בטלויזיה (במקרה של RGB התמונה מחשיכה ואני צריך להדליק ולכבות את הממיר), איך אני יכול להתבלבל בין SVIDEO לקומפוזיט (שהכינוי שלי קומפוזיט :? ? )

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

דווקא יש לי MaxHD ובגלל זה גם זכרתי שיש קשר בין ה Component ל יציאת ה RGB של ה SCART. אני יודע שאי אפשר להוציא Component כשמוגדר בממיר RGB ב SCART ולכן אני חושב שייתכן מצב שיש חפיפה מסויימת בין היציאות כי מהתאור שלך הבעיה היא שיש חוסר תאימות במרחב הצבעים וזה כמעט תמיד מצביע על החלפת RGB ב Component.

וגם לא טענתי שזה נגרם בגלל בלבול כי בהתחלת ההודעה כתבתי שיש כנראה בעיה של הגדרות SCART שלא תופסות טוב. אבל בעיקרון כשרואים שחור לבן בחיבור S-Video זה כמעט תמיד בגלל שמשדרים Composite. הסיבות האחרות הן כבל תקול שגורם לכך שערוץ ה Chroma לא עובר (אתה אומר שבדקת את הכבל והוא בסדר) או נסיון להעביר אות בפורמט NTSC (מה שאינו אפשרי בממיר ה MaxHD). אז אם אתה 100% בטוח שהמסך והכבל תקינים ושבטעות לא התחברת לשקע ה SCART של ה VCR אז כדאי שתזמין טכנאי לביקור.

קומפוזיט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

Catskinner כתב:דווקא יש לי MaxHD ובגלל זה גם זכרתי שיש קשר בין ה Component ל יציאת ה RGB של ה SCART. אני יודע שאי אפשר להוציא Component כשמוגדר בממיר RGB ב SCART ולכן אני חושב שייתכן מצב שיש חפיפה מסויימת בין היציאות כי מהתאור שלך הבעיה היא שיש חוסר תאימות במרחב הצבעים וזה כמעט תמיד מצביע על החלפת RGB ב Component.

וגם לא טענתי שזה נגרם בגלל בלבול כי בהתחלת ההודעה כתבתי שיש כנראה בעיה של הגדרות SCART שלא תופסות טוב. אבל בעיקרון כשרואים שחור לבן בחיבור S-Video זה כמעט תמיד בגלל שמשדרים Composite. הסיבות האחרות הן כבל תקול שגורם לכך שערוץ ה Chroma לא עובר (אתה אומר שבדקת את הכבל והוא בסדר) או נסיון להעביר אות בפורמט NTSC (מה שאינו אפשרי בממיר ה MaxHD). אז אם אתה 100% בטוח שהמסך והכבל תקינים ושבטעות לא התחברת לשקע ה SCART של ה VCR אז כדאי שתזמין טכנאי לביקור.
...
,תודה על התגובה!
חיברתי גם את-SCART VCR במקביל עם כבל נוסף וגם שם SVIDEO נותן תמונה טובה יותר מקומפוזיט אבל עדיין בשחור לבן -> לגבי SVIDEO אני חושד בממיר.
לגבי RGB אני דווקא חושד בטלויזיה שלי שאולי רגישה מדי לעוצמות או משהו אחר שגורם לה לעבוד תקין עם מכשירים מסויימים ועם אחרים לא כמו שקרה לי עם ה-DVD של APEX.
הMAXHD עובד תקין עם טלויזיה אחרת שיש לי בבית ולכן טכנאי לא יעזור לי, כך אני מאמין :מבולבל:

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”