שימוש ברשת אלחוטית מורכבת להזרמת HD

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 436
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

מישהו יודע האם שימוש ברשת אלחוטית המורכבת מראוטר תקן N ומ- Reapter תקן N שמגדיל את טווח הראוטר (ומחובר

לראוטר באופן אלחוטי כמובן) תפגע בהזרמת תכניי HD המוזרמים לסטרימר המחובר ל- Repeater?

האם ה-Repeater יוריד את מהירות העברת המידע, בהנחה שהוא לא מחובר דרך WDS אלא ב-

Universal Repeater mode?

אשמח לעצה בעניין :)

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מישהו?? :?:

IlanLCD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 241
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

אתה לא תמצא הרבה עם סידור כזה לתת הערות.

לי היה סידור כזה ברשת G, ראוטר ו AP של EDIMAX מחוברים ב WDS.

חיבור ב Repeater עשה צרות בשיתוף הספריות.

בסידור שהיה לי הזרמה של תכני HD ממש לא עבדה. במקום להמשיך לשחק באלחוטי עברתי לחוטי, אני ממליץ לך לחשוב על פתרון דומה.

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

לצערי חיבור חוטי הוא לא אופציה.

לדעתי WDS לא עבד לך בהזרמת HD כי הוא מוריד את רוחב הפס האמיתי בחצי, כך שאין סיכוי ש WDS בראוטר תקן G

יזרימו HD (אפילו 720P) חלק.

לא הבנתי למה שימוש ב-Repeater יוצר בעיה בשיתוף ספריות שכן Repeater mode רק אמור להגדיל את טווח האות

של הראוטר האלחוטי, מה שאני לא בטוח לגביו זה האם זה פוגע ברוחב הפס כמו WDS.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #5 

אני גם הייתי ממליץ להתאמץ ולמצוא דרך להקמת רשת קווית, בלי קשר לשימוש ב-repeater. סביר להניח שבמקום יש לך נק' חשמל לפחות ויכול להיות שגם נק' טלפון מוכנה. אם זה כך, אז סביר להניח שיש אפשרות להעביר כבל רשת.

אל תשכח את הפתגם העתיק - קונים בזול - יוצא יקר:) עדיף פעם אחת להשקיע ולהתאמץ, ואח"כ להנות:-)

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #6 

dror1 כתב: לדעתי WDS לא עבד לך בהזרמת HD כי הוא מוריד את רוחב הפס האמיתי בחצי,
...
כל שימוש ב-repeater שיש לו רק מעגל RF אחד מוריד את רוחב הפס לחצי.
כל הראוטרים ומוצרי התקשורת הביתיים מכילים רק RFIC אחד, מה שאומר ששימוש בהם כ-repeater מוריד אחצי מרוחב הפס.
You are never fully dressed without a smile

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

dima_vy כתב:אני גם הייתי ממליץ להתאמץ ולמצוא דרך להקמת רשת קווית, בלי קשר לשימוש ב-repeater. סביר להניח שבמקום יש לך נק' חשמל לפחות ויכול להיות שגם נק' טלפון מוכנה. אם זה כך, אז סביר להניח שיש אפשרות להעביר כבל רשת.

אל תשכח את הפתגם העתיק - קונים בזול - יוצא יקר:) עדיף פעם אחת להשקיע ולהתאמץ, ואח"כ להנות:-)
...
ניסיתי לעשות השחלת כבל רשת דרך הצנרת הקיימת אבל איפה שהוא בדרך הוא ניתקע, כנראה שיש חסימה באיזה מקום בתוך הקיר.

נראה לי שהדרך היחידה היא לבדוק אם שימוש בראוטר N ו- Repeater שתומך N, יכלו להזרים לי סרטי 720P למרות הירידה ברוחב הפס, למיטב זכרוני 6-7Mbps מספיקים להרצה של סרט כזה.

IlanLCD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

דרור,

אתה מנסה להעביר עם סטלבנד? תשים הרבה ווזלין בקצה ותנסה להעביר, כאשר נתקע תשתמש בפלייר כדי לדחוף.

למשתמשים הכבדים כמונו שמעבירים קבצים בגדלים של ג'יגות פשוט אין תחליף. התשתית אצלי היא של 1G רק שציוד הקצה שלי תומך ב 100M וגם זה מגבלה. זה פשוט עולם אחר מול האלחוטי.

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

IlanLCD כתב:דרור,

אתה מנסה להעביר עם סטלבנד? תשים הרבה ווזלין בקצה ותנסה להעביר, כאשר נתקע תשתמש בפלייר כדי לדחוף.

למשתמשים הכבדים כמונו שמעבירים קבצים בגדלים של ג'יגות פשוט אין תחליף. התשתית אצלי היא של 1G רק שציוד הקצה שלי תומך ב 100M וגם זה מגבלה. זה פשוט עולם אחר מול האלחוטי.
...
אתה ממש זורה לי מלח על הפצעים :עצוב: ניסיתי עם סטלבנד, לא עבר. באיזשהו שלב החלטתי אפילו להשקיע בחשמלאי וגם הוא ניתקע איפה שניתקעתי, עבדתי איתו איזה שעה וחצי בניסיון למצוא איפה החסימה ולא מצאנו, היא כנראה בתוך הקיר ולא באחת הצמתים...

לאחר הניסיון הזה החלטתי לבחון הרצינות את אופציית האלחוט, ממנה עוד לא התייאשתי.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #10 

שווה להמתין לרשת שעובדת דרך החשמל.
ניסית דרך מה להעביר ? צינור של הכבלים/יס בזק חשמל?

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

Itay_Pollak כתב:שווה להמתין לרשת שעובדת דרך החשמל.
ניסית דרך מה להעביר ? צינור של הכבלים/יס בזק חשמל?
...
ניסינו דרך הצינור של בזק ודרך הצינור של YES. בשניהם ניתקענו.

ראיתי את הפרסומים של המוצר החדש של BELKIN, אבל החשמל אצלי הוא תלת - פאזי ולא ראיתי קביעה חד- משמעית (לצערי), שהוא יודע להתמודד עם זה באופן שיריץ HD באופן חלק.

נראה לי שאנסה איכשהו ליצור Line of sight בין הראוטר האלחוטי לסטרימר שיהיה בסלון (מחכה ל- Xtreamer) ואחסוך את ה- Reptear, בשלב זה אני בסה"כ רוצה לראות 720P,לשם כך אנסה אולי להוציא כמה מטרים של כבל רשת דרך הממ"ד. (נוסף לצד התפעולי הלא פשוט נכנס פה גם אלמנט הדקורציה שכן יש למנוע מצב של וטו על ידי "המנכ"לית",AKA אשתי היקרה :) )

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #12 

איפה אתה מבצע את עיקר ההורדות?
אולי שווה לשקול לחבר דווקא את הסטרימר לראוטר ואת המשחב באלחוט?

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

כיום כולם דרך המחשב.

זה נראה הרבה יותר נוח וזה גם יותר מהיר דרך האתר שאני מוריד ממנו (שאליו אפשר להגיע רק דרך המחשב).

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #14 

אצלי ברשת N, למרות קליטה מצויינת וכו' וכו', בתכנים 1080I ומעלה, לא עובד. אני מתחבר לכרטיס לווין מרוחק ככה, וכל התחנות HD לא זזות. ה720 עוד מדי פעם, ה1080I כמעט ולא. לגבי תכנים מהאינטרנט - MKV רוב הזמן בסדר, אבל לא מפתיע זה 720 בד"כ, ומכווץ יותר משידור רגיל. בקיצור בינתיים יש כבל רשת בסלון :(

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

drixie כתב:אצלי ברשת N, למרות קליטה מצויינת וכו' וכו', בתכנים 1080I ומעלה, לא עובד. אני מתחבר לכרטיס לווין מרוחק ככה, וכל התחנות HD לא זזות. ה720 עוד מדי פעם, ה1080I כמעט ולא. לגבי תכנים מהאינטרנט - MKV רוב הזמן בסדר, אבל לא מפתיע זה 720 בד"כ, ומכווץ יותר משידור רגיל. בקיצור בינתיים יש כבל רשת בסלון :(
...
זאת אומרת סרטים בפורמט MKV 720P רצים אצלך תקין?

ממה מורכבת הרשת שלך?

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

חברים, רשת N זה פתרון מעט בעייתי וגם כמות הקרינה ברשת מסוג זה גבוהה יותר.
רשת על גבי טלפון HPNA עובד אצלי אבל ב 100M בלבד וגם פה אם התשתית לא תקינה ב100% אז יש בעיות.
הנה אתר היבואן של הציוד שבזק מוכרת http://www.powernet.co.il/
הערה: אין לי קשר מסחרי ליבואן.
רשת על גבי חשמל לא עובדת בד"כ אם צריך לעבור בין פאזות. כמו כן למיטב הבנתי חברת החשמל לא מאשרת שימוש בציוד הזה.
הפתרון הטוב ביותר הוא: רשת חוטית או להוריד מדי פעם חומר לHD נייד USB המשונע בין המחשב לסטרימר.

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

האם יש איזושהי תוכנה \ דרך שבה אפשר לראות את מהירות העברת המידע האמיתית בין הראוטר האלחוטי למחשב נייד?

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

dror1 כתב:האם יש איזושהי תוכנה \ דרך שבה אפשר לראות את מהירות העברת המידע האמיתית בין הראוטר האלחוטי למחשב נייד?
...
הדרך הכי פשוטה היא להעביר קובץ בגודל ידוע ולחשב לפי כמה זמן לקחה העברה את המהירות.
יש פה כמובן משמעות לפרמטרים נוספים כמו פרוטוקול וביצועי ציוד.

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

arotman כתב:
dror1 כתב:האם יש איזושהי תוכנה \ דרך שבה אפשר לראות את מהירות העברת המידע האמיתית בין הראוטר האלחוטי למחשב נייד?
...
הדרך הכי פשוטה היא להעביר קובץ בגודל ידוע ולחשב לפי כמה זמן לקחה העברה את המהירות.
יש פה כמובן משמעות לפרמטרים נוספים כמו פרוטוקול וביצועי ציוד.
...
זה בדיוק העניין, העתקת קובץ עוברת במהירות שונה מהזרמה של סרט, ומעניין אם יש איזושהי תוכנה שיודעת למדוד את התעבורה ב- Realtime

IlanLCD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

dror1 כתב:
זה בדיוק העניין, העתקת קובץ עוברת במהירות שונה מהזרמה של סרט, ומעניין אם יש איזושהי תוכנה שיודעת למדוד את התעבורה ב- Realtime
...
Tera Copy תיתן לך מדד בעת העתקת קבצים.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”