ziv_r כתב:Mvix תמיד התהדרה בקוד פתוח.
...
אני לא יודע במה התהדרה MVIX כל השנים.
מה ש-MVIX עשתה זו פשוט המחוייבות
החוקית שלה, כמו כל חברה שמתבססת על LINUX בתור מערכת הפעלה.
היא שחררה את קוד המקור של כל הכלים והקרנל בו היא השתמשה,
ותו-לא. יש עשרות רבות של חברות שעושות זאת. אפילו פיוניר כוללת בחוברת ההפעלה של הפלזמות שלה (לפחות ב- 5090H) את רשיונות הקוד בו היא משתמשת, ואת קוד המקור שעבר שינוי ניתן למצוא באתר שלה אם אני לא טועה.
כמובן שלא תמצא שם את קוד המקור הקינייני שלה שרץ על גבי הלינוקס, אבל בניגוד ל-MVIX היא לא
מתיימרת לעשות זאת.
לגבי ההיסטוריה של MVIX - זו פעם ראשונה שאני שומע ש-MVIX מתיימרת "לשחרר את כל קוד המקור" למוצר כלשהו. הדף המדובר באתר שלה, בו היא מזמינה מפתחים לשכלל את הקושחה שלה, הוא בדיחה במקרה הטוב וציניות וחוצפה במקרה הרע.
רוב האנשים לא ממש מבינים את המשמעות של המילים "Open Source" כאשר הן מופיעות בדפי היחצנות של חברה זו או אחרת. תמיד חושבים שהנה, מישהו יצוץ ויכין קושחה עם דברים נפלאים. עד היום, מכל החברות שטענו שהן מציעות את הקוד שלהם בצורה פתוחה, עוד לא קמה קושחה אחת אלטרנטיבית שבאמת שווה משהו.
...
אולי לא בעולם הסטרימרים, אבל בעולם הראוטרים הרבה קושחות מתקדמות נולדו כתוצאה משחרור קוד ה- GPL של ה-WRT54G של לינקסיס. גם זה לא נולד דרך אגב מטוב ליבה של לינקסיס, אלא מכך שהיא עברה מחוסר ידע על תנאי ה- GPL ונאלצה לשחרר את הקוד. התוצאה הסופית לא רק שלא פגעה בה אלא להיפך - היא הפכה את ה- WRT54G לראוטר פופולרי ביותר, ועובדה היא שלינקסיס/סיסקו המשיכה עם גרסת ה- WRT54GL שכוללת לינוקס, גם לאחר שה- WRT54G עבר אופטימיזיית עלות שמנעה ממנו להריץ יותר לינוקס.
( בגרסה 5 ומעלה של ה-WRT54G כמות הזכרון נחתכה בחצי והראוטר עבר להריץ vxWorks)
דוגמא נוספת לקושחה אלטרנטיבית היא כמובן ה- rockbox לנגני MP3 שנכתבה ללא שום סיוע מיצרני הנגנים.
מעבר לכך, כל הרעיון בשחרור הקוד, הוא שבשביל שתקום קושחה "ששוה משהו" אף אחד לא צריך להמציא את הגלגל, אלא להוסיף תכונה אחת, ולו קטנה, לקושחה הקיימת. ככה התחילה Sveasoft עם הקושחה שלהם ל-WRT54G וכיום אין כמעט קוד משותף בין הקושחה של לינקסיס לקושחות צד ג' , שעברו את הקוד של לינקסיס בצעדי ענק.
מה לעשות, ככה זה כשאתה כיצרן מעוניין רק להזיז את הקושחה שלך רק עד שאתה מוציא את המוצר הבא ולא מעוניין להוסיף תכונות שלא התחייבת עליהן, העיקר אם תוכל למכור אותן כחלק מהתכונות למוצר הבא (C200 ו-BR מישהו? אין סיבה טכנית שהדור הנוכחי לא יריץ BR עם כונן BR חיצוני כמו שעושה בצורה לא רשמית ה- TVIX 6500)
האמת היא שאף חברה לא באמת יכולה להציע את הקוד שלה בצורה פתוחה כזאת, לא משנה כמה היא תטען זאת. הסיבה לכך הינה שאז המתחרים פשוט יגנבו וישלבו במוצרים שלהם על מה שהחברה עבדה עליו.
...
עד כמה שאני יודע שוק ה-NAS פורח, למרות ההסתמכות הבלעדית שלו על קוד מקור פתוח. אין שם שום SDK קנייני של סיגמה שמהווה חסם כניסה. כל מה שיש שם בד"כ זה U-BOOT ו- LAMP (שזה ר"ת של Linux, Apace, MySQL, Perl)
"Open Source" זה רק זוג מילים עבור יחצנות ותו לא.
...
במקרה של MVIX אתה צודק בוודאות. עבורי זה בונוס רציני, כמו שקיום קושחה שהיא region-free ל-DVD או ל-BR היא תנאי בל יעבור לאנשים אחרים.
אני אשמח לטעות בנקודה זו, אך עד היום אף אחד לא ממש עשה משהו עם זה ואף חברה לא באמת פירסמה את כל הקוד שלה.
אגב "יחזור אליהם כמו בומרנג", כנראה שחברת MVIX כן עושה משהו טוב, היא חברת המזרימי מדיה הכי גדולה בעולם כיום.
...
אני מאד מקווה שכשמישהו יקנה את המוצר ויטרח (חוץ ממני) לפתוח את ערימת המיחזור ש-MVIX קוראת לו "קוד מקור מלא" הוא יתבע אותם על אמת בפירסום.
דרך אגב, אם תיקח את הסטרימרים שמריצים NMT, את כולם ניתן לפתוח בקלות לחיבור TELNET ובזכות זה ובזכות העובדה שהמערכת באמת מבוססת לינוקס, קיימות אפליקציות רבות שלא נכתבו על ידי SYABAS שרצות על גבי הסטרימר.