Mvix מציגה מזרימדיה חדש - Ultio

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #21 

dizingof כתב:מאד מעניין... הם מציעים את הSOURCE CODE לקהל..
מי שיפתח יישום מעניין שאותו הם יאמצו, הוא ייצא בקושחה הבאה יחד עם צ'ק של $500 למפתח...

יפה, למדו מהקהילה הגדולה של NMT - מתכון להצלחה.

http://www.mvixusa.com/ultio/mvix-ultio-challenge.html
...
בדקתי את קוד המקור שהם מפרסמים - חתיכת קשקוש

הקוד הוא גוש ענקי של 247MB שכולל:
אוסף ספריות מהאינטרנט כמו uClib, libjpeg,zlib, upnp, freetype, libpng, samba, sqlite וכו'
עכותק של הקרנל של לינוקס גרסה 2.6.12
עותק בינארי של הדרייבר של ה- NTFS מחברת פרגון למעבדי מיפס (למיטב ידיעתי בכלל אסור להם לכלול את זה)
מספר קבצי Makefile
מסמך WORD בשפה אסיאתית כלשהיא (כנראה סינית)
קובץ IMG כלשהוא שלא ברורה מטרתו.
ועוד...

מה אין:
תעוד מסודר איך לבנות קושחה
שום קוד שאפילו דומה לתוכנת front-end
קוד מקור ל-boot loader כמו u-boot
פורום מפתחים באתר

בקיצור , זה נראה כמו משהו שנועד להרוויח PR טוב, אבל יחזור אליהם כמו בומרנג

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46360
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5076 פעמים

שליחה #22 

Mvix תמיד התהדרה בקוד פתוח. רוב האנשים לא ממש מבינים את המשמעות של המילים "Open Source" כאשר הן מופיעות בדפי היחצנות של חברה זו או אחרת. תמיד חושבים שהנה, מישהו יצוץ ויכין קושחה עם דברים נפלאים. עד היום, מכל החברות שטענו שהן מציעות את הקוד שלהם בצורה פתוחה, עוד לא קמה קושחה אחת אלטרנטיבית שבאמת שווה משהו.
האמת היא שאף חברה לא באמת יכולה להציע את הקוד שלה בצורה פתוחה כזאת, לא משנה כמה היא תטען זאת. הסיבה לכך הינה שאז המתחרים פשוט יגנבו וישלבו במוצרים שלהם על מה שהחברה עבדה עליו.

"Open Source" זה רק זוג מילים עבור יחצנות ותו לא. אני אשמח לטעות בנקודה זו, אך עד היום אף אחד לא ממש עשה משהו עם זה ואף חברה לא באמת פירסמה את כל הקוד שלה.

אגב "יחזור אליהם כמו בומרנג", כנראה שחברת MVIX כן עושה משהו טוב, היא חברת המזרימי מדיה הכי גדולה בעולם כיום.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #23 

מבחינה חוקית לא חסרים רשיונות קוד-פתוח שאוסרים על שימוש מסחרי או עם הגבלה אחרת.

incohen13
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

אגב "יחזור אליהם כמו בומרנג", כנראה שחברת MVIX כן עושה משהו טוב, היא חברת המזרימי מדיה הכי גדולה בעולם כיום.
...
לא נאמר פה שלא מדובר במזרימדיה של MVIX אלא בחברה שרק השתמשה בשמם?

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

ziv_r כתב:Mvix תמיד התהדרה בקוד פתוח.
...
אני לא יודע במה התהדרה MVIX כל השנים.
מה ש-MVIX עשתה זו פשוט המחוייבות החוקית שלה, כמו כל חברה שמתבססת על LINUX בתור מערכת הפעלה.
היא שחררה את קוד המקור של כל הכלים והקרנל בו היא השתמשה, ותו-לא. יש עשרות רבות של חברות שעושות זאת. אפילו פיוניר כוללת בחוברת ההפעלה של הפלזמות שלה (לפחות ב- 5090H) את רשיונות הקוד בו היא משתמשת, ואת קוד המקור שעבר שינוי ניתן למצוא באתר שלה אם אני לא טועה.
כמובן שלא תמצא שם את קוד המקור הקינייני שלה שרץ על גבי הלינוקס, אבל בניגוד ל-MVIX היא לא מתיימרת לעשות זאת.
לגבי ההיסטוריה של MVIX - זו פעם ראשונה שאני שומע ש-MVIX מתיימרת "לשחרר את כל קוד המקור" למוצר כלשהו. הדף המדובר באתר שלה, בו היא מזמינה מפתחים לשכלל את הקושחה שלה, הוא בדיחה במקרה הטוב וציניות וחוצפה במקרה הרע.
רוב האנשים לא ממש מבינים את המשמעות של המילים "Open Source" כאשר הן מופיעות בדפי היחצנות של חברה זו או אחרת. תמיד חושבים שהנה, מישהו יצוץ ויכין קושחה עם דברים נפלאים. עד היום, מכל החברות שטענו שהן מציעות את הקוד שלהם בצורה פתוחה, עוד לא קמה קושחה אחת אלטרנטיבית שבאמת שווה משהו.
...
אולי לא בעולם הסטרימרים, אבל בעולם הראוטרים הרבה קושחות מתקדמות נולדו כתוצאה משחרור קוד ה- GPL של ה-WRT54G של לינקסיס. גם זה לא נולד דרך אגב מטוב ליבה של לינקסיס, אלא מכך שהיא עברה מחוסר ידע על תנאי ה- GPL ונאלצה לשחרר את הקוד. התוצאה הסופית לא רק שלא פגעה בה אלא להיפך - היא הפכה את ה- WRT54G לראוטר פופולרי ביותר, ועובדה היא שלינקסיס/סיסקו המשיכה עם גרסת ה- WRT54GL שכוללת לינוקס, גם לאחר שה- WRT54G עבר אופטימיזיית עלות שמנעה ממנו להריץ יותר לינוקס.
( בגרסה 5 ומעלה של ה-WRT54G כמות הזכרון נחתכה בחצי והראוטר עבר להריץ vxWorks)
דוגמא נוספת לקושחה אלטרנטיבית היא כמובן ה- rockbox לנגני MP3 שנכתבה ללא שום סיוע מיצרני הנגנים.

מעבר לכך, כל הרעיון בשחרור הקוד, הוא שבשביל שתקום קושחה "ששוה משהו" אף אחד לא צריך להמציא את הגלגל, אלא להוסיף תכונה אחת, ולו קטנה, לקושחה הקיימת. ככה התחילה Sveasoft עם הקושחה שלהם ל-WRT54G וכיום אין כמעט קוד משותף בין הקושחה של לינקסיס לקושחות צד ג' , שעברו את הקוד של לינקסיס בצעדי ענק.

מה לעשות, ככה זה כשאתה כיצרן מעוניין רק להזיז את הקושחה שלך רק עד שאתה מוציא את המוצר הבא ולא מעוניין להוסיף תכונות שלא התחייבת עליהן, העיקר אם תוכל למכור אותן כחלק מהתכונות למוצר הבא (C200 ו-BR מישהו? אין סיבה טכנית שהדור הנוכחי לא יריץ BR עם כונן BR חיצוני כמו שעושה בצורה לא רשמית ה- TVIX 6500)
האמת היא שאף חברה לא באמת יכולה להציע את הקוד שלה בצורה פתוחה כזאת, לא משנה כמה היא תטען זאת. הסיבה לכך הינה שאז המתחרים פשוט יגנבו וישלבו במוצרים שלהם על מה שהחברה עבדה עליו.
...
עד כמה שאני יודע שוק ה-NAS פורח, למרות ההסתמכות הבלעדית שלו על קוד מקור פתוח. אין שם שום SDK קנייני של סיגמה שמהווה חסם כניסה. כל מה שיש שם בד"כ זה U-BOOT ו- LAMP (שזה ר"ת של Linux, Apace, MySQL, Perl)
"Open Source" זה רק זוג מילים עבור יחצנות ותו לא.
...
במקרה של MVIX אתה צודק בוודאות. עבורי זה בונוס רציני, כמו שקיום קושחה שהיא region-free ל-DVD או ל-BR היא תנאי בל יעבור לאנשים אחרים.
אני אשמח לטעות בנקודה זו, אך עד היום אף אחד לא ממש עשה משהו עם זה ואף חברה לא באמת פירסמה את כל הקוד שלה.
...
אני מאד מקווה שכשמישהו יקנה את המוצר ויטרח (חוץ ממני) לפתוח את ערימת המיחזור ש-MVIX קוראת לו "קוד מקור מלא" הוא יתבע אותם על אמת בפירסום.

דרך אגב, אם תיקח את הסטרימרים שמריצים NMT, את כולם ניתן לפתוח בקלות לחיבור TELNET ובזכות זה ובזכות העובדה שהמערכת באמת מבוססת לינוקס, קיימות אפליקציות רבות שלא נכתבו על ידי SYABAS שרצות על גבי הסטרימר.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

ziv_r כתב: "Open Source" זה רק זוג מילים עבור יחצנות ותו לא. אני אשמח לטעות בנקודה זו, אך עד היום אף אחד לא ממש עשה משהו עם זה ואף חברה לא באמת פירסמה את כל הקוד שלה.
...
כמובן, איך שכחתי:

רצית סטרימר עם קוד פתוח?
http://wiki.neurostechnology.com/index.php/Neuros_OSD
OSD גרסה 1 הריץ תוכן SD בלבד והיה מוצלח ביותר (OSD1 קיים כבר מספר שנים)
OSD גרסה 2 נראה די תקוע.

OSD3 בדרך:
http://www.engadget.com/2009/07/29/neur ... our-input/

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #27 

מעניין (Y)

vamos650
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 156
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #28 

ronny067
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה #29 

שאלה פה לחברים מהפורום למישהו בחודשיים האחרונים מאז כתיבת השירשור יצא לרכוש את המכשיר או לשמוע על ביצועיו ותפקידו ?
אני האמת כבר נעול על Popcorn Hour A-110 בעקבות עזרה ויעוץ של חברים יקרים בפורום כמו זיו,דימה ואמוס ועוד טובים אחרים. פשוט בן דודה שלי בארצות הברית ואמרתי לו לברר לי על סטרימר ולרכוש לי בארצות הברית כי הרבה יותר זול שם הוא אמר לי שהרבה אומרים MVIX ולכן שאלתי בפורום על סטרימרים והזכרתי את MVIX כי הוא אמר את השם הזה. מיעוץ ועזרה של חברים יקרים הגעתי למסקנה של Popcorn Hour A-110.
שאלה לי אליכם מניסיון אישי אם יצא למישהו או מידע איך המכישר הנ"ל של הMVIX כי אני בטוח לוקח לי את הPopcorn Hour A-110 אבל הוא אומר שלו המליצו MVIX וזה מה שהוא אולי יקח לעצמו. לכן אם המכשיר נפילה או לא שווה לקחת מוצר חדש בשוק, ומכשיר לא מוכר שאני יזהיר אותו שיקח גם Popcorn Hour A-110. אשמח אם מישהו יוכל לעזור. שכך אני יוכל להראות לו את התשובות של החברים בפורום.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #30 

מה שטוב במותג Mvix זה מחלקת יחסי הציבור שלהם, זהו.
תמורה גבוהה יותר תקבל מכל חבורת ה NMT, מה TViX 6600 או ממכשירי ה Dune השונים.

ronny067
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה #31 

תודה רבה זיו יקירי על התשובה אני בשלי. אני מביא לי את הפופקורן כנראה בן דודה שלי אכל שטיפה בארצות הברית לגבי הMVIX בזכות יחסי הציבור.
שתהייה שבת שלום.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #32 

בימים אלו נחשף ה ULTIO PRO אשר מכיל אפשרות הקלטה מפורמט MPEG-2.
הדגם החדש נקרא גם MX-880HD וצפוי להמכר במחיר של $169.

vamos650
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 156
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #33 

מה הבעיה של החברה הזאת עם עיצוב???
כל כך קשה למצוא מעצב נורמלי?
האמת ההקלטה קוסמת לי (בMAX יש רק 160 ג'יגה והוא תמיד מלא),
אבל בלי לדעת איך האיכות, אני אוותר ואמתין אולי לPOHD - DVR .
מה שכן $169 נראה שהפך למחיר סטנדרטי בשוק, ועל זה צריך לברך (Y)

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”