מפרט בסיסי לקניית HTPC
שלום רב,
אני חדש כאן ומבקש את עזרתכם. אני רוצה לרכוש מחשב לסלון, HTPC בעלות לא גבוהה אך אם אפשרות לupgrade בעתיד.
אני אתאר את הישומים הדרושים והסביבה ואשמח לקבל את התייחסותכם המקצועית, ל-Entry level לנושא:
השימושים:
- לנגן אודיו, DVDקטעי וידיאו, תמונות וכו'.
- to grab וידיאו אנלוגי (מסרטה) ווידיאו דיגיטלי עם חיבור firewire.
- להתחבר לרשת ביתית קווית, ולגלוש באינטרנט.
- משחקים ברמה בסיסית בלבד.
הסביבה:
- טלוויזיה רחבה "רגילה"(Sony KV36FS70) - לא פלסמה ולא LCD. אולי בעתיד הרחוק אחליף, עם כניסת S-Video.
- מקלט "yes".
- מגבר 5.1 עם חיבור קואקסיאלי (אולי גם אופטי).
מערכת ההפעלה כנראה תהיה windows7 עם מדיה סנטר (האם מומלץ?, למישהו יש נסיון?).
אודה על עזרתכם.
אני חדש כאן ומבקש את עזרתכם. אני רוצה לרכוש מחשב לסלון, HTPC בעלות לא גבוהה אך אם אפשרות לupgrade בעתיד.
אני אתאר את הישומים הדרושים והסביבה ואשמח לקבל את התייחסותכם המקצועית, ל-Entry level לנושא:
השימושים:
- לנגן אודיו, DVDקטעי וידיאו, תמונות וכו'.
- to grab וידיאו אנלוגי (מסרטה) ווידיאו דיגיטלי עם חיבור firewire.
- להתחבר לרשת ביתית קווית, ולגלוש באינטרנט.
- משחקים ברמה בסיסית בלבד.
הסביבה:
- טלוויזיה רחבה "רגילה"(Sony KV36FS70) - לא פלסמה ולא LCD. אולי בעתיד הרחוק אחליף, עם כניסת S-Video.
- מקלט "yes".
- מגבר 5.1 עם חיבור קואקסיאלי (אולי גם אופטי).
מערכת ההפעלה כנראה תהיה windows7 עם מדיה סנטר (האם מומלץ?, למישהו יש נסיון?).
אודה על עזרתכם.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
מה התקציב?
האם המחשב אמור לנגן גם סרטי HD? כגון 720P או 1080P?
האם המחשב אמור לנגן גם סרטי HD? כגון 720P או 1080P?
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
הנה מפרט שהמלצתי בת'ראד אחר, בכל מקרה תגיד לנו מה התקציב שלך
מעבד:
[..] AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE 5050e AM2 (2.6GHz) - 45W - BOX ₪333
לוח אם:
[..] BIOSTAR TA780G M2+ - RETAIL ₪377
דיסק קשיח:
[..] SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ₪235
צורב:
[..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ₪126
זיכרון:
[..] OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL 5-6-6-15 - VALUE : OCZ2V8002GK ₪133
מארז:
[..] COMPUCASE V30 + HEC 250SRT ₪299
מחיר סופי: ₪1503
המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
מעבד:
[..] AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE 5050e AM2 (2.6GHz) - 45W - BOX ₪333
לוח אם:
[..] BIOSTAR TA780G M2+ - RETAIL ₪377
דיסק קשיח:
[..] SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ₪235
צורב:
[..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ₪126
זיכרון:
[..] OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL 5-6-6-15 - VALUE : OCZ2V8002GK ₪133
מארז:
[..] COMPUCASE V30 + HEC 250SRT ₪299
מחיר סופי: ₪1503
המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
יעקב, שים לב שהוא צריך TV OUT.
tsgold, ברוך הבא לפורום!
מה שאתה יכול לעשות זה ללכת בשרשור המפרטים המומלצים על מפרט מספר 2 או מפרט מספר 3 עם לוח אם מיקרו ATX זול יותר כמו ה-Gigabyte 73PVM-S2H (כ-350 ש"ח), כאשר אתה מוסיף למפרט שתבחר (2 כמו שהוא או 3 עם לוח זול יותר) כרטיס מסך שיש לו TV OUT כמו ה-Gigabyte NVIDIA GeForce 9400GT שיש לו TV OUT, ועולה קצת פחות מ-300 ש"ח:
http://www.giga-byte.com.tw/Products/VG ... uctID=2897
tsgold, ברוך הבא לפורום!
מה שאתה יכול לעשות זה ללכת בשרשור המפרטים המומלצים על מפרט מספר 2 או מפרט מספר 3 עם לוח אם מיקרו ATX זול יותר כמו ה-Gigabyte 73PVM-S2H (כ-350 ש"ח), כאשר אתה מוסיף למפרט שתבחר (2 כמו שהוא או 3 עם לוח זול יותר) כרטיס מסך שיש לו TV OUT כמו ה-Gigabyte NVIDIA GeForce 9400GT שיש לו TV OUT, ועולה קצת פחות מ-300 ש"ח:
http://www.giga-byte.com.tw/Products/VG ... uctID=2897
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
pixies כתב:יעקב, שים לב שהוא צריך TV OUT.
tsgold, ברוך הבא לפורום!
תודה! ברוכים הנמצאים![]()
עד היום היו לי מעבדים של Intel. אין לי נסיון עם AMD. מה עדיף? האם להישאר עם אינטל...
ואם אינטל, הוצע לי 5200E עם 2GB זכרון. חבר הציע לי לשדרג אחד משניהם, 7400 עם 2GB או 5200 עם 4GB. מה דעתך?
לגבי חיבור עם EPG של YES. יש להם בכלל ? והאם ואיך ניתן להתחבר ...
ושאלה אחרונה, יש לי HD 500GB חיצוני מחובר למחשב אחר ברשת. אני מניח כי יספיק לי 500 גם פה. האם נגינת סרט/DVD מהדיסק החיצוני במחשב אחר ברשת, תהיה מהירה מספיק. יש לי רשת קווית CAT5E....
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
שחכתי שאין כמעט לוחות אם כמו הDFI שהיה לי עם הTVOUT המובנה....
http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5016 מסדר אותך
הAMD יותר קריר ומספיק לצרכים שלך, אין סיבה ללכת על אינטל לדעתי וגם אם כן, יותר מ2 גיגה זיכרון לא יוסיפו לך כלום.
לגבי הניגון קבצים מכונן רשת, בגלל שאתה לא מתכנן HD אז לא תהיה שום בעיה
http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5016 מסדר אותך
הAMD יותר קריר ומספיק לצרכים שלך, אין סיבה ללכת על אינטל לדעתי וגם אם כן, יותר מ2 גיגה זיכרון לא יוסיפו לך כלום.
לגבי הניגון קבצים מכונן רשת, בגלל שאתה לא מתכנן HD אז לא תהיה שום בעיה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בשביל HTPC אין שום טעם או צורך במעל 2 ג'יגה בייט זכרון. אם אתה מרגיש נוח יותר עם אינטל אז לך על אינטל (מפרט מפרט 3 עם הלוח הזול יותר). קל בחשבון שמערכות מבוססות אינטל יקרות יותר ממערכות מבוססותAMD.
E5200 יריץ לך את רוב רובם של תכני ה-HD למעט ריפים כבדים במיוחד של 1080P (כלומר 30-50 ג'יגה לסרט אחד).
E7400 חזק יותר ויריץ הכל בלי בעייה.
את ה-EPG של יס ניתן להוריד בשני דרכים עם התוכנה החינמית MegaEPG:
1. מהאינטרנט, מאתרים המחזיקים את מדריך השידורים.
2. ישירות משידורי הלוויין. מצריך קניית כרטיס קליטה לווייני דיגיטלי - עולה כ-50 יורו. הדרך הזו עדיפה.
אם יש לך רשת קווית (וטוב עשית!) תוכל לנגן כל תוכן ישירות מכל מחשב אחר בבית בלי בעייה.
לגבי ווינדוס 7 ששאלת בהתחלה, אני מאוד לא ממליץ. יש איתו הרבה צרות עם קודקים של וידאו ואודיו. עדיף להתקין ויסטה 32 ביט (לא כדאי להתקין 64 ביט, מיותר ולא תורם כלום למשתמשים ממוצעים ולמשתמשי HTPC).
E5200 יריץ לך את רוב רובם של תכני ה-HD למעט ריפים כבדים במיוחד של 1080P (כלומר 30-50 ג'יגה לסרט אחד).
E7400 חזק יותר ויריץ הכל בלי בעייה.
את ה-EPG של יס ניתן להוריד בשני דרכים עם התוכנה החינמית MegaEPG:
1. מהאינטרנט, מאתרים המחזיקים את מדריך השידורים.
2. ישירות משידורי הלוויין. מצריך קניית כרטיס קליטה לווייני דיגיטלי - עולה כ-50 יורו. הדרך הזו עדיפה.
אם יש לך רשת קווית (וטוב עשית!) תוכל לנגן כל תוכן ישירות מכל מחשב אחר בבית בלי בעייה.
לגבי ווינדוס 7 ששאלת בהתחלה, אני מאוד לא ממליץ. יש איתו הרבה צרות עם קודקים של וידאו ואודיו. עדיף להתקין ויסטה 32 ביט (לא כדאי להתקין 64 ביט, מיותר ולא תורם כלום למשתמשים ממוצעים ולמשתמשי HTPC).
לגבי ווינדוס 7 ששאלת בהתחלה, אני מאוד לא ממליץ. יש איתו הרבה צרות עם קודקים של וידאו ואודיו. עדיף להתקין ויסטה 32 ביט (לא כדאי להתקין 64 ביט, מיותר ולא תורם כלום למשתמשים ממוצעים ולמשתמשי HTPC).[/quote]
pixies , בנושא הזה:
לא מת על ויסטה. משתמש עד היום ב-XP.
1. איזה תוכנה אני יכול להשתמש (בהנחה שאין media center ל-xp)?
2. חשוב לי ששמות השירים יופיעו בעברית (לשירים ישראליים כמובן). האם התוכנה הנ"ל/אחרת תומכת בכך?
בנושא אחר: ראיתי בהודעות אחרות שמדברים על מארזים ורעש. מה הקריטריון שצריך לשים לב לסף רעש נמוך.
הציעו לי מארז של EZcool ולא יודע אם סביר מבחינה זו. זה הולך להיות מותקן בסלון, ואם ירעיש, אני יהיה מותקן בסלון...
pixies , בנושא הזה:
לא מת על ויסטה. משתמש עד היום ב-XP.
1. איזה תוכנה אני יכול להשתמש (בהנחה שאין media center ל-xp)?
2. חשוב לי ששמות השירים יופיעו בעברית (לשירים ישראליים כמובן). האם התוכנה הנ"ל/אחרת תומכת בכך?
בנושא אחר: ראיתי בהודעות אחרות שמדברים על מארזים ורעש. מה הקריטריון שצריך לשים לב לסף רעש נמוך.
הציעו לי מארז של EZcool ולא יודע אם סביר מבחינה זו. זה הולך להיות מותקן בסלון, ואם ירעיש, אני יהיה מותקן בסלון...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1. דווקא יש גירסה מיוחדת של XP, שנקראת XP MCE 2005. היא די ישנה ולא מעודכנת, אבל עובדת מצויין. על כל מערכת הפעלה (XP/ויסטה/7) אתה יכול לנסות את GBPVR (חינמית) ואת SageTV המצויינת (לא חינמית).
2. כל התוכנות מציגות בלי בעייה שמות קבצים בעברית.
לגבי מארז, הייתי מאוד ממליץ להגדיל טיפה את התקציב וללכת על Antec NSK2480, שהוא מצויין ושקט יחסית (עולה כ-550 ש"ח כולל ספק). המארזים הזולים יותר פחות מצטיינים בכך, אבל אולי גולשים נוספים כאן יוכלו להמליץ על מארז זול שהוא גם שקט.
2. כל התוכנות מציגות בלי בעייה שמות קבצים בעברית.
לגבי מארז, הייתי מאוד ממליץ להגדיל טיפה את התקציב וללכת על Antec NSK2480, שהוא מצויין ושקט יחסית (עולה כ-550 ש"ח כולל ספק). המארזים הזולים יותר פחות מצטיינים בכך, אבל אולי גולשים נוספים כאן יוכלו להמליץ על מארז זול שהוא גם שקט.