רסיבר ק"ב של NAD
-
logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
להפתעתי נתקלתי לפני כמה ימים באיזו חנות ברסיבר לק"ב של NAD, דגם T743,
ואף במחיר לא מופרך לחלוטין (אם כי גם לא זול).
סתם מסקרנות- האם מישהו האזין לו אי פעם?
האם הוא יותר מוזיקלי מרסיברים אחרים (בכ"ז, ל NAD יצא שם מכובד בסטריאו)?
מעניין.
ואף במחיר לא מופרך לחלוטין (אם כי גם לא זול).
סתם מסקרנות- האם מישהו האזין לו אי פעם?
האם הוא יותר מוזיקלי מרסיברים אחרים (בכ"ז, ל NAD יצא שם מכובד בסטריאו)?
מעניין.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- arielshiran
-
- חבר פעיל

- תגובות: 95
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הרסיברים של NAD אכן מאוד מוזיקליים
ובנויים היטב מבחינת מבנה פנימי ואיכות רכיבים. עדות לכך תוכל לראות במשקל הגבוה שלהם (בעיקר קבלים וסלילים כבדים ואיכותיים יותר משל המתחרים) לעומת רסיברים אחרים (נסה להרים את המכשירים). כאחד שעשה סקר שוק מקיף מאוד וחיפש רסיבר מוזיקלי כי לקולנוע ביתי ממילא לא משתמשים בכל תוכניות ה-DSP למיניהן אלא ב-mode של ה-DD או ה-DTS ופרולוג'יק 2 יש לכולם היום והיה חשוב לו לקבל סאונד טוב בסטריאו נקי וב-All channel stereo אני מוכרח לומר שההבדל מעלף בין ה-NADים ששמעתי (773 ו-763)לכל יתר היפנים (דנונים 3805, 2805, אונקיו 703, 801, ימאהה 1500, 2500, פיוניר 2014, AX5 ואפילו מרנץ 7500). אני מניח שגם ה-743 הרבה יותר מוזיקלי מכל מוצר של החברות היפניות שיהיה בטווח מחירים דומה ולכן ממליץ מנסיון אישי בחום. במחירים האלה לא תמצא שום רסיבר יותר מוזיקלי מ-NAD. אם תעלה בתקציב גם ARCAM וגם ROTEL יוכלו להיות אופציות מעניינות.
נ.ב יש האומרים שגם הקיימברידג' אודיו 640 מוזיקלי ואולי כדאי לך לשמוע גם אותו. אני לא שמעתי אותו באותו SETUP ששמעתי את האחרים אלא בקונפיגורציה אחרת וקשה לי להעיד.
נ.ב יש האומרים שגם הקיימברידג' אודיו 640 מוזיקלי ואולי כדאי לך לשמוע גם אותו. אני לא שמעתי אותו באותו SETUP ששמעתי את האחרים אלא בקונפיגורציה אחרת וקשה לי להעיד.
כאשר חיפשתי רסיבר לרמקולים שלי (JAMO-E770) היה לי חשוב מאוד שהמערכת תשמע טוב גם במוזיקה, מבלי להשקיע במגבר סטריאו יעודי. בהתחלה רציתי ללכת על רסיבר בסיסי ב- 2-3K , כי לא חשבתי שבהשקעה לא גדולה נוספת ניתן לשפר באופן משמעותי את הסטריאו. ועז נתקלתי ב-NADT743, ששינה לגמרי את הסאונד ש-JAMO הפיקו בסטריאו וגם הראה עד כמה רסיברים אחרים "חלשים" בהשמעת מוזיקה (ובמיוחד YAMAHA). אם הייתי מקבל מחיר חבילה טוב (רמקולים + רסיבר) הייתי סוגר בלי לחשוב, אבל בחנות אחרת שמעתי את הרמקולים עם רסיבר מצוין אחר CAMBRIDGE AUDIO AZUR 540R שהיה יותר טוב מכול הרסיברים האחרים ששמעתי כולל DENON 3805.
היה לי קשה לבחור כי לא יכולתי לבצעה השוואה ישירה בין NAD ל- CAMBRIDGE
המחיר שלהם דומה והביצועים טובים מאוד לשניהם.
אני לא מומחה ולא אודיופיל עם נסיון, אלה בחור שאוהב לשמוע מוזיקה, ואם שמתי לב להבדלים כאלה, עז מישהו עם אוזן מוזיקלית יותר היה מבחין ביותר הבדלים.
שורה תחתונה ניתן ליהנות ממוזיקה גם מרסיבר ק''ב מבלי לקחת משכנתא.
היה לי קשה לבחור כי לא יכולתי לבצעה השוואה ישירה בין NAD ל- CAMBRIDGE
המחיר שלהם דומה והביצועים טובים מאוד לשניהם.
אני לא מומחה ולא אודיופיל עם נסיון, אלה בחור שאוהב לשמוע מוזיקה, ואם שמתי לב להבדלים כאלה, עז מישהו עם אוזן מוזיקלית יותר היה מבחין ביותר הבדלים.
שורה תחתונה ניתן ליהנות ממוזיקה גם מרסיבר ק''ב מבלי לקחת משכנתא.
נערך לאחרונה על ידי ledirf ב 23/01/2006 11:14, נערך 3 פעמים בסך הכל.
רק אוסיף לגבי דבריו של אריאל, שכיום המשקל של רסיברים כבר אינו פקטור לאיכות המגבר או החלקים.